Desať najsledovanejších filmov online služby Edisonline počas minulého roka

Prinášame vám rebríček TOP 10 filmov, ktoré ste si tento rok obľúbili najviac na edisonline.sk. Spomedzi bohatej ponuky ...

pridal kinema 5.1.2022 o 23:38
Desať najsledovanejších filmov online služby Edisonline počas minulého roka


Prinášame vám rebríček TOP 10 filmov, ktoré ste si tento rok obľúbili najviac na edisonline.sk. Spomedzi bohatej ponuky vyberáte najmä osvedčené a cenami ovenčené artové lahôdky, ale nebojíte sa siahnuť aj po zaujímavých žánrových tituloch.

O kuratách a ľuďoch / Mænd og Høns  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Gabriel a Elias sa od svojho umierajúceho otca dozvedia, že sú adoptovaní. Ich biologickým otcom je Evelio Thanatos, odborník na výskum kmeňových buniek. Po príjazde na odľahlý ostrov Ork bratia zistia, že majú ďalších troch súrodencov – veľmi neortodoxných… Ako skultivovať trio neotesaných buranov, ktorí chodia spať so sliepkami a vyhľadávajú bitky ? Uznávaný majster čiernych severských komédií sa po dlhšej prestávke vracia s nádherne absurdným filmom o vajíčkach, ktoré padli ďaleko od stromu.

Nie si moj typ / Pas son genre  (Prehrať ▶)

Romantická komedie s dramatickým přesahem vyprávějící o nepravděpodobném setkání mladého učitele filozofie a kadeřnice z maloměsta. Clément je poslán učit do malého města na severu, kde se záhy po příjezdu zamiluje do mladé, ale lehce hloupoučké kadeřnice Jennifer. Zápletka jak z tuctové červené knihovny si ovšem šikovně pohrává s žánrovými stereotypy a testuje, jestli i v dnešní době platí staré pořekadlo o tom, že protiklady se přitahují.

Rodinná oslava / Festen  (Prehrať ▶)  

Psychologická a spoločenská dráma Thomasa Vinterberga, ktorá sa odohráva v luxusnej vile na vidieku počas rodinnej oslavy šesťdesiateho jubilea úspešného hoteliera sa zameriava na rozkrývanie skutočných charakterov jednotlivých postáv. Tvorca vykresľuje individuálne rysy a psychologické problémy svojich hrdinov, ktorým sa počas oslavy vracajú traumatické spomienky na detstvo. Obraz harmonického rodinného stretnutia, ktoré sa postupne preklenie do vzájomných slovných i fyzických konfliktov medzi jednotlivými členmi rodiny, vypovedá o morálnej a etickej kríze dánskej spoločnosti.

Veľká nádhera / La grande belezza  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Po obrazovo i hudobne atraktívnej road-movie Sorrentino siaha po osvedčených prostriedkoch jeho jedinečného filmového štýlu a opäť prináša vizuálne podmanivú komediálnu drámu o hľadaní zmyslu vlastnej existencie a zmierení sa s večne plynúcim časom a starnúcim telom. Príbeh starnúceho spisovateľa a novinára Jepa (Toni Servillo), Sorrentino zasadzuje do “trblietajúcej” sa vysokej smotánky podmanivého Ríma a po vzore filmových velikánov Federica Felliniho a Michelangela Antonioniho podáva kritiku súčasnej spoločnosti, žijúcej v povrchnosti, pretvárke a zaslepenosti.

Vyššia moc / Force majeure  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Provokatívny a medzinárodne uznávaný švédsky režisér Ruben Östlund prináša vo svojom štvrtom celovečernom filme mrazivú psychologickú štúdiu modernej rodiny. Po observačných poviedkových drámach (Mongoloid s gitarou, V moci davu) a znepokojujúcom obraze detskej šikany (Play), v ktorých s trpkým humorom skúma ľudské správanie na hranici spoločenských pravidiel, však Östlund zachádza ešte ďalej. V snímke Vyššia moc reflektuje konanie ľudí v nečakaných a životu nebezpečných situáciách, kedy zavládne “primitívny“ inštinkt prežitia.

Muž menom Ove / En Man Som Heter Ove  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Ove je starší pán, aký žije snáď v každom obytnom dome - večne nevrlý, zatrpknutý frfloš, v ktorom len ťažko odhalíte dobré srdce. Milovaná žena mu umrela, stal sa z neho samotár a pomaly stráca zmysel života. Kedysi býval predsedom spoločenstva vlastníkov domov, ale vystriedali ho už pred niekoľkými rokmi. Rozhodne mu to však nezabránilo vykonávať funkciu strážcu poriadku. Samozvaného.

O tele a duši / A Teströl és Lélekröl  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Maďarský film O tele a duši, prostredníctvom ktorého sa režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlhých osemnástich rokoch na medzinárodnú scénu, je nekonvenčná love story dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, postupne ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela. Je to celkom pochopiteľné, že si práve tento film, ktorý medzi riadkami a pomocou snových metafor hovorí o mnohých súčasných spoločenských traumách, odniesol z tohtoročného Berlinále hlavnú cenu – Zlatého medveďa.

Úplní cudzinci / Perfetti sconosciuti  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Každý z nás má tri životy: verejný, súkromný a tajný. Voľakedy boli naše tajné životy ukryté v archívoch našej mysle, dnes v našich SIM kartách. Čo by sa stalo, ak by tieto malé Sim karty začali rozprávať?Je dobrý nápad zdielať so svojimi najbližšími obsah mobilného telefónu? Komediálna dráma o skupine priateľov, ktorí sa o sebe behom jedinej večere dozvedia viac než za celý doterajší život.Skupina priateľov sa schádza k pohodovej večeri. Poznajú sa už roky a aj toto stretnutie by sa nieslo v duchu ľahkého podpichovania a nostalgických spomienok na to, čo bolo, keby… keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad: dať mobilné telefóny na stôl a zdieľať každú SMS aj každý prichádzajúci hovor. Koľko toho o sebe nesmieme vedieť, aby sme mohli zostať priateľmi, milencami, manželmi, rodičmi…?

Srdcová kráľovná / Dronningen  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Úspešná právnička Anna žije v krásnom modernom dome s dvomi dcérami a manželom lekárom Petrom. Jej perfektný život ohrozí až príchod Petrovho problematického násťročného syna z predošlého vzťahu, s ktorým Anna naviaže intímne puto. To, čo sa zdalo byť len jemným flirtom, sa rýchlo premení v znepokojivý príbeh sily, zrady a zodpovednosti s ničivými následkami...

Sviatky pokoja a mieru / Den tid på året  (Prehrať ▶)  (recenzia filmu)

Trpká komédia dánskej hereckej hviezdy Papriky Steen o tom, že rodina je najväčšie požehnanie… aj prekliatie. Svoje o tom vie Katrine, ktorá sa vždy desí vianočných sviatkov. Znamenajú pre ňu nielen varenie pre trinástich členov rodiny, ale aj vyčerpávajúcu diplomaciu medzi jednotlivými aktérmi. Tohtoročné Vianoce sú však mimoriadne stresujúce, pretože k sviatočnému stolu má zasadnúť aj Katrinina sestra Patricia, ktorá práve vyšla z protialkoholickej liečebne.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.