Zomrel český herec Josef Abrhám. Mal 82 rokov

Herectvo začal študovať na VŠMU v Bratislave, ale po dvoch rokoch prešiel na DAMU, ktorú absolvoval ...

pridal kinema 17.5.2022 o 14:43
Zomrel český herec Josef Abrhám. Mal 82 rokov


Josef Abrhám (* 14. december 1939, Zlín, Česko – † 16. máj 2022) bol český filmový, divadelný a televízny herec. Otec bol Čech a matka Slovenka, dcéra slovenského dramatika, prozaika a evanjelického farára Jozefa Hollého. Herectvo začal študovať na VŠMU v Bratislave, ale po dvoch rokoch prešiel na DAMU, ktorú absolvoval v roku 1962.

Česká televízia si ho dnes pripomenie:

20:10 Svatební cesta do Jiljí
22:25 Vrchní, prchni

Slovenská televízia:

22:00 Vrchní, prchni

Vybraná filmografia:

1962: Neschovávejte se, když prší (František Novák)
1962: Transport z ráje (Datel)
1963: Křik (Slávek)
1964: Každý den odvahu (Borek)
1967: Dita Saxová (D. E. Huppert)
1967: Happy end (Ptáček)
1967: Penzión pro svobodné pány (Mulligan)
1968: Pražské noci (rytier Saint de Clark)
1969: Ezop (predavač papagájov)
1969: Hvězda (režisér)
1969: 322 (Peter)
1970: Partie krásného dragouna (Rudi Macháček)
1971: Šance (Josef)
1972: Morgiana (Marek)
1973: Pokus o vraždu (dr. Petr Trojan)
1973: Výstřely v Mariánských Lázních (Hanousek)
1974: Motiv pro vraždu (kapitán VB)
1975: Holka na zabití (dr. Rendl)
1976: „Marečku, podejte mi pero!“ (profesor Janda)
1977: Hodina pravdy
1978: Kulový blesk (Knotek)
1980: Trhák (pyrotechnik Ticháček)
1980: Vrchní, prchni! (Dalibor Vrána)
1983: Jára Cimrman ležící, spící (divadelný vedec)
1984: Rozpuštěný a vypuštěný (prof. Žalud)
1985: Skalpel, prosím (generálný riaditeľ)
1986: Mladé víno (ing. Jan Petrus)
1989: Člověk proti zkáze (Karel Čapek)
1993: Šakalí léta (Prokop)




DEŽO HOFFMANN
[RECENZIA ]
HUSTLE
[RECENZIA ]
BRATSTVO
[RECENZIA ]
INTERCEPTOR
[RECENZIA ]
STAND UP
[RECENZIA ]
1
Elvis
ELVIS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 8991
02 |
návšt. 6079
03 |
návšt. 6818
04 |
návšt. 3993
05 |
návšt. 3096
06 |
návšt. 1739
07 |
návšt. 856
08 |
návšt. 783
09 |
návšt. 883
10 |
návšt. 691
REBRÍČEK US
01 |
$30,5 mil.
02 |
$30,5 mil.
03 |
$26,4 mil.
04 |
$23,4 mil.
05 |
$17,7 mil.
06 |
$1,7 mil.
07 |
$0,725 mil.
08 |
$0,533 mil.
09 |
$0,513 mil.
10 |
$0,440 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2022 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.