Pozrite si najnovšie filmy doma. Podporíte tým dokonca kiná a filmové kluby

Medzi slovenské tituly, ktoré môžete v projekte Kino doma vidieť tento týždeň, patrí dokumentárny portrét o ....

pridal kinema 3.11.2020 o 18:12
Pozrite si najnovšie filmy doma. Podporíte tým dokonca kiná a filmové kluby


Medzi slovenské tituly, ktoré môžete v projekte Kino doma vidieť tento týždeň, patrí dokumentárny portrét o vojnovom reportérovi Andrejovi Bánovi – Raj na zemi (r. Jaro Vojtek), či snímka o podivuhodnom živote slovenského míma – Milan Sládek (r. Matin Šulík). Oba filmy „premietnu“ viaceré kiná a kluby na Slovensku. Kúpou lístka do virtuálnej kinosály tak môžete podporiť ich činnosť, ktorá je v týchto dňoch zastavená.

Do projektu kino doma sa zapojilo viacero kín a filmových klubov: FK Fontána Piešťany, FK Iskra Kežmarok, FK Poprad pri kine Tatran, kino Lumière Bratislava, či FK Úsmev Košice. Stačí si vybrať vaše obľúbené miesto a zakúpiť si vstupenku na webstránke kina. Vybraný film kiná premietajú v rovnaký deň aj čas, takže sa nemusíte obávať, že by vám niečo uniklo. Kúpou lístka navyše podporíte ich chod zasiahnutý krízou.

Raj na zemi bude online už túto stredu 4. novembra o 20.20 hod. Dokumentárny film zachytáva profesionálny aj súkromný osud slovenského novinára, reportéra a fotografa Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných putovaní po svete osobný Andrejov príbeh, jeho zápas so samotou a psychickými problémami, či snahu nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy súčasného sveta vo vojnových a krízových oblastiach, či utečeneckých táboroch.

Film Milan Sládek si môžu diváci pozrieť v sobotu 7. novembra o 18.00 hod. Milan Sládek je dokumentárny film o výnimočnej osobnosti slovenskej kultúry. Zachytáva jeho tvorivú i životnú cestu bohatú na neočakávané zvraty. Sládek stál na začiatku 60-tych rokov pri zrode modernej slovenskej pantomímy. Nadväzoval na tvorbu francúzskych mímov Jeana-Gasparda Deburau, Jean-Louis Barraulta či Marcela Marceau, ale veľmi rýchlo si vypracoval vlastný divadelný jazyk. Jeho predstavenia HrčaÚnos do tichaStarinár objavili pre naše publikum novú divadelnú formu, ovplyvnili nielen našich, ale aj európskych divadelníkov. Po vstupe sovietskych vojsk v roku 1968 Milan Sládek emigroval do Nemecka. So svojimi predstaveniami precestoval celý svet, založil divadlo pantomímy Kefka i medzinárodný divadelný festival Kaukliar. Dnes žije a pracuje v Kolíne nad Rýnom a napriek tomu, že má viac ako osemdesiat rokov, stále hrá svoje predstavenia. Film je bohatý na archívne materiály, fotografie, záznamy predstavení i výpovede umelcových spolupracovníkov. Je svedectvom nielen o individuálnom úsilí Milana Sládka, ale aj o osudoch celej generácie slovenských divadelníkov.

Medzi snímkami, ktoré sú v programe online, nájdete aj čerstvé zahraničné tituly, ktoré sa v kinách „ohriali“ len krátko. Príkladom je francúzska komédia Raoul Taburin, od scenáristu Amélie z Monmartru, ktorá rozpráva milý príbeh o opravárovi bicyklov. Ponuka programu je zostavená naozaj bohato, nakoľko sa do projektu zapojilo viacero distribútorov. Viac o projekte Kino doma sa dočítate na webstránkach vybraných klubov a kín, ktoré v projekte figurujú.

Pri mnohých filmoch sa kvôli pandémii niekoľkokrát presúvali dlho očakávané premiéry. Prvým premiérovým online filmom z distribúcie ASFK, ktorý nestihol divákov v kinosálach, je dokument o Janovi Švankmajerovi - Alchymická pec. Jan Švankmajer je filmový tvorca a výtvarník, ktorý je pojmom na celom svete. Česko-slovenský celovečerný film Alchymická pec, ktorý tento rok uviedol v januári tohto roka vo svetovej premiére prestížny festival v Rotterdame, je výnimočným a živým portrétom tohto originálneho surrealistu. Projekt kino doma premietol film minulú sobotu. Alchymická pec vstúpila do distribúcie vo štvrtok 15. októbra a momentálne si môžete pozrieť film na VoD platofrmách DaFilms a ASFK.

Vítanou možnosťou online distribúcie sú aj obľúbené platformy VoD. So svojou online databázou filmov prišla aj Asociácia filmových klubov, ktorá je najväčším distribútorom artovej kinematografie na Slovensku a združuje až 57 filmových klubov. Na jej VoD platforme momentálne nájdete cez 20 titulov, ktoré sú zárukou kvalitného filmového zážitku. Častokrát ide o filmy, ktoré sú ocenené festivalovými a diváckymi cenami, tituly známych režisérov a filmy s umeleckou hodnotou. Výhodou VoD je sledovanie vo vysokom rozlíšení, bez reklamy, s kvalitným prekladom a navyše legálne. Práve tieto atribúty sú dôvodom narastajúceho úspechu sledovanosti VoD platforiem.

Ponuka filmov každým týždňom rastie. Ich zhliadnutím môže divák podporiť distribučné spoločnosti, ktorých činnosť bola opätovne prerušená. „Stále však veríme, že sa situácia čím skôr ustáli a my sa opäť uvidíme v kinosálach, ktoré považujeme za najlepšie miesto pre film. Zatiaľ môžete klubový film podporiť v online priestore na VoD Asociácie slovenských filmových klubov alebo na platforme kino doma“,  dodáva Lucia Mandincová, PR a marketing ASFK.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.