Také britské seriálové Vianoce

S Vianocami neprichádzajú len ryba, milovaný šalát a nákupy darčekov. Potešiť sa dá aj inak než pekne zabalenými ponožkami pod stromčekom, a svoje o tom vedia v Británii, kde pripravili, tak ako

pridal serialy.sk 14.12.2015 o 18:39

Také britské seriálové Vianoce


S Vianocami neprichádzajú len ryba, milovaný šalát a nákupy darčekov. Potešiť sa dá aj inak než pekne zabalenými ponožkami pod stromčekom, a svoje o tom vedia v Británii, kde pripravili, tak ako každý rok, dávku vianočných špeciálov, vďaka ktorým budú sviatky možno o čosi znesitelnejšie.

Luther

Na správne temnú nevianočnú náladu nás naladí dvojepizódny špeciál, v ktorom šarmantný Idris Elba ako detektív John Luther pôjde po stopách sériového vraha a kanibala. Uvidíme v ňom aj Lauru Haddock (Guardians Of The Galaxy) ako tajomnú ženu z Lutherovej minulosti, Johna Heffernana (Jonathan Strange & Mr Norrell) ako spomínaného kanibala, či Rose Leslie (Downton Abbey, Game of Thrones). Ja osobne tajne dúfam, že zahliadnem aj Alice Morgan (Ruth Wilson) ako skorý vianočný darček.

15. december a 22. december na BBC One


Doctor Who

Tradičnou súčasťou britských a povedzme si pravdu, už aj našich geekovských domácností počas Vianoc je Doctor Who špeciál. A keďže Vianoce sú o stretávaní starých známych a rodiny, vo vianočnej epizóde sa objaví aj Doktorovi veľmi dobre známa osoba. Alex Kingston sa vráti ako River Song. Uvidíme, ako dopadne jej prvé stretnutie s Doktorovou dvanástou inkarnáciou.

25. december na BBC One


Downton Abbey

Posledný návrat na panstvo Downton. Samozrejme, že nás ITV po poslednom dieli šiestej série nenechá ako Edith pred oltárom. Dočkáme sa ukončenia príbehu rodiny Crawleyvcov a ich služobníctva. Mary sa snaží nájsť cestu k Edith, po tom ako poslednú epizódu spálila mosty, (skôr vyhodila do vzduchu ako spálila), zatiaľčo Henry sa snaží zžiť s panstvom. „Dole“ čakájú na Carsona veľké zmeny. Vianočný špeciál bude mať dve hodiny a dejovo sa odohráva medzi 25. júlom a 31. decembrom 1925.

25. december na ITV


Call the Midwife

Na Vianoce oslavujeme, že na svet prišlo Dieťa Božie. Ak ostaneme tematickí, tak na britských obrazovkách nesmú chýbať pôrodné sestričky s vianočným špeciálom. S príchodom zimy sa Poplar pripravuje na Vianoce v roku 1960. Zatiaľčo Iris prežíva ťažké obdobie po prekonanej osobnej traume, v Nonnatuse vládne napätá atmosféra, pretože sestra Monica Joan sa rozhodne “zvianočniť” svoje okolie čo najskôr. Sestra Evangeline nezdieľa jej vianočného ducha. Oh, a počas chystaného televízneho koncertu sa niekto stratí.

25. december na BBC One


Dickensian

„Aké by to bolo, keby sa všetky postavy Charlesa Dickensa mohli stretnúť?“, spýtal sa niekto v BBC. Asi ako Avengers pre Marvel komiksových hrdinov. A tak v decembri odštartuje 20-dielna séria s polhodinovými epizódami, v ktorých sa prepletú postavy od malých lumpov z Olivera Twista po Havishamovcov z Veľkých očákávaní.

26. december na BBC One


Big Fat Quiz of the Year 2015 + BFQ of… Everything!

Dvanásť mesiacov. Tri celebritné tímy. Jeden sarkastický moderátor. Viete, čo znamená “Netflix and chill”? Otestujte sa ako veľmi sledujete bulvárne a kultúrne dianie nielen Británie spolu s súťažiacimi ako Rob Brydon, Sue Perkins, David Mitchell, Claudia Winkleman, Greg Davies a Jo Brand.

Ak budete mať nedostatok Jimmyho Carra a zároveň vám vo výročnom kvíze chýba tradičné obsadenie, začiatkom roka sa dočkáme aj špeciálu Big Fat Quiz of… Everything! v ktorom si otestujete znalosti posledných 100 rokov televízie a veľa tiísc rokov ľudskej histórie. Tímy budú v zložení Noel Fielding a Richard Ayoade, Jonathan Ross and Chelsea Peretti (Brooklyn 99), a Jack Whitehall (Bad Education) a Mel Giedroyc (Great British Bake Off).

26. december a 4. január na Channel 4


And Then There Were None

BBC sľubuje, že nové spracovanie detektívky od Agathy Christie „A neostal ani jeden“, bude viac scandi noir ako Hercule Poirot. V knihe nás dej zavedie na neobývaný skalnatý ostrov pri pobreží Devonu, kam skupinu desiatich ľudí pozval majiteľ prepychového sídla, ktorý sa však neukáže. Hostia čoskoro pochopia, že na ostrove sú ako v pasci. Situácia sa dramaticky vyhrotí, keď neznámy hlas z gramofónu každého z nich obviní, že zapríčinil smrť človeka. A hostí zrazu začne ubúdať.

V trojdielnej a veľmi slušne obsadenej minisérii si zahrajú Sam Neill (Jurský Park), Aidan Turner (Hobit, Poldark), Charles Dance (Game of Thrones), Toby Stephens (Black Sails, Jane Eyre), Burn Gorman (Pacific Rim, Torchwood), Miranda Richardson (Koniec prehliadky).

27. december na BBC One


Fungus the Bogeyman

Na svoje si prídu aj fanúšikovia rozprávok, na obrazovkách televíznej stanice Sky 1 totižto ožije klasický rodinný príbeh Raymonda Briggsa o strašiakovi Fungusovi. Táto trojdielna hraná miniséria, ktorá zároveň obsahuje aj animované prvky, sa bude snažiť nájsť odpoveď na otázku, že čo sa stane, ak sa do susedstva ľudí nasťahujú smradľavé monštrá, ktoré ich po nociach strašia? Titulného strašiaka stelesní Timothy Spall (Harry Potter).

27. december na Sky1


Charlie Brooker’s Wipe of 2015

Nebaví vás pozerať televízne správy, pretože pripomínajú viac bulvárne kino trailery ako reálne podanie informácií, no aj napriek tomu chcete vedieť čo sa udialo? Mediálny kritik Charlie Brooker to urobí za vás. Jeho zhrnutie najpodstatnejších udalostí uplynulého roka so sarkastickým komentárom poteší srdce každého cynika a do nového roka vstúpite s otázkou ako to, že sme ešte ako druh nevymreli.

30. december na BBC Two


Sherlock: The Abominable Bride

Sherlock má vo zvyku prísť v prvé januárové dni, ale vždy sa vyparí ako gá




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.