TV TIPY 3.3. - 8.3. 2020

TV TIPY 3.3. - 8.3. 2020

VOD recenzia



UTOROK 3.3.

X-Men: Apokalypsa (X-Men: Apocalypse, USA, 2016, Brian Singer), JOJ Plus, 20.25
Tretí diel série prequelov X-Men v réžii Briana Singera je zrejme najslabším z trilógie, avšak stále ide o ohromujúcu blockbusterovú zábavu plnú špičkových trikov a prvotriednych hercov, na ktorých sme si už v ich komiksových úlohách zvykli. Tentokrát ohrozuje ľudstvo tajomný Apocalypse. Pokiaľ by ste nevedeli, ten už robil poriadky v starovekom Egypte ako faraón a chuť vládnuť svetu ho neopustila ani dnes. Magneto, profesor X, Raven a spol. tak opäť budú musieť spojiť sily.

Dobrý Will Hunting (Good Will Hunting, USA, 1998, Gus Van Sant), AMC, 19.50
Pokiaľ viete rátať integrály, derivácie a matice, tak sa vám bude Good Will Hunting páčiť ešte viac, než americkým akademikom, ktorí mu udelili Oscara za scenár a naprázdno nevyšiel ani Robin Williams ako školský psychológ. Prím ale hrá Will, zázračné to dieťa matematiky v podaní Matta Damona, ktorý však radšej trávi čas so svojimi nie príliš chytrými kamarátmi z „mokrej štvrte“. Prečo nie, ale keď máte na viac, tak vám niekto musí ukázať ten správny smer. Napríklad už spomínaný psychoanalytik, či nová priateľka.

Equilibrium (USA, 2002, Kurt Wimmer), Filmbox, 23.50
Dystopických (či utopistických) sci-fi sme tu už mali neúrekom, ide však o veľmi populárnu odrodu science fiction, a tak sa nikdy neomrzí. Equilibrium je zmesou 451 stupňov Fahrenheita, Matrixu či Blade Runnera. Vo svete budúcnosti sú zakázané city a na to, aby ste ich necítili, je treba brať špeciálne lieky. Emócie vyvoláva aj umenie, takže knihy, hudba aj iné umelecké druhy sú v spoločnosti zakázané. Ochrancom systému je aj John Preston v stvárnení Christiana Balea. Jedného dňa ale prestúpi na druhú stranu barikády.

TV tipy 3.3. - 8.3. 2020

STREDA 4.3.

Sucker Punch (USA, 2011, Zack Snyder), AMC, 20.10
Viedoherne ladený puzzle film Zacka Snydera dodnes vyvoláva diskusie, ako to v skutočnosti bolo, sa budete musieť presvedčiť zrejme až na viaceré pozretia. Ocitáme sa v ohurujúcom a nádherne vyzerajúcom snovom svete mladej dievčiny, kde spoločne s jej partiou akčných kamarátok budeme musieť prekonať viaceré „herné levely“. Záver určite prekvapí a vy budete musieť prehodnotiť všetko, čo ste doposiaľ na plátne/obrazovke videli. Hlavnú úlohu stvárnila Emily Browning.

Revival (Česko, 2013, Alice Nellis), ČT 1, 21.15
Poznáte to. Ste vyslúžilý rocker, ktorý je už dávno za zenitom a hranie v kapele je to posledné, čo by vás pri ubíjajúcom, nudnom životnom štýle napadlo. Nuž ale rozpad počas socialistického režimu a jeho pád o dlhé roky neskôr vo vás možno vzbudia nápad na taký malý „revival“. Skrátka zahrať si ešte raz poriadne pred svojimi starými fanúšikmi a dodať tak vlastným životom trochu šťavy. No a možno si so svojimi kumpánmi všetko poriadne vydiskutujete a zistíte pravú príčinu rozpadu kapely.

Nebezpečný cudzinec (No Good Deed, USA, 2014, Sam Miller), Markíza, 23.30
Idris Elba si v tomto trileri subžánru home-invasion zahral netradične zápornú úlohu. Jedného dňa zazvoní na dvere ženy v domácnosti Terry a požiada ju o telefónny hovor z jej domu. Jej manžel odišiel na pár dní mimo domov, čo sa ukáže ako nie príliš šťastná zhoda okolností. Colin je totiž slušný psychopat, ktorý práve ušiel z väzenia a žene pripraví v jej vlastnom dome rušné chvíľky. Film mal pri nízkom rozpočte veľmi slušné tržby, tak je trochu prekvapením, že sa nedostal aj do našich kín.

TV tipy 3.3. - 8.3. 2020

ŠTVRTOK 5.3.

Učitel tance (Česko, 1994, Jaromil Jireš), ČT 2, 22.00
Príbeh sa odohráva na konci štyridsiatych rokov minulého storočia v jednom pľúcnom sanatóriu. Sem prichádza chorý mladík, učiteľ tanca, ktorý svojim optimistickým prístupom k životu a vyjadrením radosti z neho prostredníctvom tanca by mohol vniesť optimizmus aj medzi miestnych pacientov. Martin Dejdar za stvárnenie hlavnej úlohy získal Českého leva. Film nakrútila legenda československého filmu a českej novej vlny 60. rokov Jaromil Jireš, pre ktorého to bol predposledný hraný film pred smrťou.

Drak prichádza (Enter the Dragon, Hong Kong, USA, 1973, Robert Clouse), Film+, 22.00
Ocitáme sa na zvláštnom ostrove, kde sa každé tri roky uskutočňuje turnaj v bojových umeniach a kde vládne istý tajomný mních. V skutočnosti však ide o nebezpečného zločinca pašujúceho drogy a turnaj je iba zásterka pre jeho kšefty. Tentokrát má však smolu, pretože turnaja sa zúčastní aj Bruce Lee, ktorý sem prichádza ale v prvom rade pomstiť smrť svojej sestry. Drak prichádza je plný prvotriednych súbojov a preslávil sa najmä bojom v zrkadlovej miestnosti. Ide o posledný film Brucea Leeho.

Planéta opíc (Planet of the Apes, USA, 2001, Tim Burton), JOJ Plus, 22.50
Planéta opíc je osvedčená filmová značka, ktorá láka stále nových fanúšikov už od šesťdesiatych rokov. Nedávno sme sa dočkali aj sequelovej trilógie, predchádzajúcej sérii pôvodných filmov. Mimo toto univerzum nakrútil režisér Tim Burton svoju verziu v hlavnej úlohe s Markom Wahlbergom. Film sa stretol so zmiešanými reakciami publika aj kritiky, stále však ide o slušný vysokorozpočtový blockbuster s výbornými maskami a cítiť v ňom, i keď v menšej miere, autorský rukopis svojho tvorcu.

TV tipy 3.3. - 8.3. 2020

PIATOK 6.3.

Výnimoční (Push, USA, 2009, Paul McGuigan), AMC, 20.00
Skupina tajných agentov sa vyznačuje výnimočnými schopnosťami. Jedna žena vidí do budúcnosti, ďalší člen má kinetické schopnosti a ďalšia agentka zase ovláda cudzie myšlienky. V hre je kufrík s hodnotou nie milión dolárov, ale hneď miliardy dolárov, no to už stojí za to. Paul McGuigan nakrútil tento superhrdinský film veľmi realisticky a civilne, bez prílišného využitia digitálnych efektov a bez monumentálnej akcie. Pokiaľ vám práve toto chýba v tvorbe Marvelu a DC, siahnite po tomto staršom kúsku.

Zaujatí (Le Brio, Francúzsko, 2017, Yvan Attal), Dvojka, 22.00
Daniel Auteuil hrá snáď vo väčšine francúzskych snímok a nie inak je tomu aj v prípade Zaujatých. Strihol si postaršieho váženého profesora vyučujúceho na univerzite, avšak s trochu neortodoxným správaním. Pierre sa ujme študentky menom Neila Salah a bude musieť upustiť od svojich rasistických a šovinistických predsudkov. Možno bude stáť na prahu výnimočného priateľstva, aké ešte nikdy nezažil. Má totiž za úlohu pripraviť Neilu na rečnícku súťaž, pričom žena má v pláne stať sa v budúcnosti advokátkou.

Lyončania- Príbeh gangu (Les Lyonnais, Francúzsko, Olivier Marchal), Dvojka, 22.35
Edmond Vidal je mladík s pohnutým osudom. Vyrastal v chudobe cigánskej osady a vďaka krádeži sa dostal do väzenia. Neskôr po prepustení sa zapojil do organizovaného zločinu spoločne so svojim nerozlučným kamarátom Sergeom. Takto vznikla na začiatku 70- rokov partička nazvaná Gang Lyonnais. Ich kariéra však netrvala dlho. Dnes je Edmond starý pán a rád by žil usporiadaný život s milujúcou manželkou a rodinou s deťmi a vnúčatami. Na scéne sa ale opäť objavuje Serge.

TV tipy 3.3. - 8.3. 2020

SOBOTA 7.3.

Most pri Remagene (The Bridge at Remagen, USA, 1969, John Guillermin), ČT 2, 20.00
Druhá svetová vojna sa chýli k záveru a je potrebné vykonať ešte zopár „drobností“, ako napríklad vyhodiť zo strategických dôvodov do povetria most cez rieku Rýn. Tým by však zahatil cestu desiatkam tisíc nemeckých občanov a vo veliteľovi sa ozve svedomie. Vojnový veľkofilm sa nakrúcal aj v Československu, preto tu spoznáte aj zopár českých hercov. Časový odstup od konfliktu už umožnil filmárov pozrieť sa na veci objektívnejšie, čiže aj z druhej strany barikády.

Americký zabiják (American Assassin, USA, 2017, Michael Cuesta), ČT 2, 22.00
Mitch Rapp a Stan Hurley sú dvojica agentov CIA, ktorá sa stará o nebezpečné tajné operácie.
Ten prvý je nováčik, ten druhý zase ostrieľaný veterán zo skúsenosťami zo studenej vojny. V súčasnosti sa ale dostanú k prípadu série útokov na vojenské aj civilné ciele a ich protivník bude veľmi nebezpečný, pretože ho ženie vpred túžba po pomste. V hlavnej úlohe uvidíme Michaela Keatona ako Mitchovho mentora, toho stvárnil Dylan O´Brian a nebezpečného agenta Taylor Kitsch.

Kolja (Česko, 1996, Jan Hřebejk), ČT 1, 22.10
Jediného Oscara v ére samostatnej Českej republiky získala snímka Kolja Jana Hřebejka a jeho otca Zdeňka. Ten si zahral aj hlavnú úlohu prestarnutého hudobníka, ktorý však stále žije bohémskym životom a zmysel vidí najmä v dobíjaní krásnych žien. Jedného dňa sa mu však kompletne otočí život hore nohami, to keď dostane na starosť malého ruského chlapčeka Kolju. Príbeh sa odohráva v období zmeny režimu v Československu v roku 1989 a zaštrngáme si aj kľúčikmi na námestiach...

TV tipy 3.3. - 8.3. 2020

NEDEĽA 8.3.

Omo - cesta do praveku (Slovensko, 2002, Pavol Barabáš), Dvojka, 20.40
Omo-cesta do praveku dokumentuje zážitky expedície s názvom Omo do Etiópie. Členovia expedície splavili takmer tisíc kilometrov miestnej rieky Omo, ktorá patrí medzi najdivočejšie toky Afriky. Muži sa na cestách museli potýkať s nebezpečnou miestnou faunou čítajúcou krokodíly, hrochy alebo obrovské hady. Cesta trvala približne mesiac a posádka si bola vedomá toho, že v prípade akejkoľvek nehody bude odkázaná iba sama na seba. Ide o ďalší z nesmierne zaujímavých dokumentov Pavla Barabáša.

Dvere dokorán (Breaking and Entering, VB, USA, 2006, Anthony Minghella), ČT 2, 21.50
Jude Law a Martin Freeman si zahrali dvoch kamarátov a podnikateľov v oblasti záhradnej architektúry. Jedného dňa je sídlo ich firmy prepadnuté zlodejmi a Will sa vydáva za jedným z páchateľov domov. Tam sa spoznáva s jeho matkou, bosenskou imigrantkou v podaní Juliette Binoche. Postupne sa medzi nimi vyvinie milostný pomer. Snímku nakrútil tvorca Talentovaného pána Ripleyho alebo Anglického pacienta, Anthony Minghella, ktorý predčasne zomrel v roku 2008 vo veku 54 rokov.

Pat Garrett & Billy the Kid (USA, 1973, Sam Peckinpah), Dvojka, 22.05
Ďalší z legendárnych westernov Sama Peckinpaha sa zaoberá životom a netradičným priateľstvom a dvoch historických postáv divokého západu opradených rôznymi mýtmi. Tí najskôr pôsobili v jednej bande, neskôr stanuli na opačných stranách zákona. Peckinpah je stále svoj a ponúka dostatočnú porciu štylizovaného násilia, zároveň však jeho film pôsobí určitým lyrický až baladickým dojmom. Hlavné úlohy slávnych pištoľníkov stvárnili westernové herecké legendy Kris Kristofferson a James Coburn.


autor Erik Binder 3.3.2020
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.