Najlepšie hodnotenými blockbustermi roka 2020 sú Tenet a Bad Boys navždy

Prehľad filmov s rozpočtom nad 50 miliónov dolárov (potenciálnych blockbusterov), z ktorých ...

pridal kinema 19.12.2020 o 21:44
Najlepšie hodnotenými blockbustermi roka 2020 sú Tenet a Bad Boys navždy


Prehľad filmov s rozpočtom nad 50 miliónov dolárov (potenciálnych blockbusterov), z ktorých väčšina sa objavila v našich kinách v pandemickom roku 2020. Najlepšie hodnotenia na Kineme patria titulom Bad Boys navždy, Greyhound, Mulan, Tenet a Wonder Woman 1984.

Cats (recenzia) HODNOTENIE 2/10

Mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau VYPUSTITE PSOV mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau. Mňau!!!

Dolittle (recenzia) HODNOTENIE 5/10

Autori išli na jednej strane na istotu, aby nakrútili fantasy dobrodružstvo, ako svoju vlastnú verziu Pirátov Karibiku (väčšina plavby tomu zodpovedá), ale aj výmena režiséra spôsobila, že rodinný titul ostal kdesi na polceste. Zvieratká sú fajn a rozhovory s nimi občas tiež, ale samotná cesta je po čase nudná.

Bad Boys navždy / Bad Boys for Life (recenzia) HODNOTENIE 8/10

Bad Boys navždy milo prekvapil. Tematicky, poňatím aj kvalitou navyše vracia do kín zdanlivo mŕtvy žáner, ktorý popcornožrútom tak strašne veľmi chýba. Nevidím teda dôvod prečo nevyraziť do kina (teda pokiaľ neulietavate na európskych alebo islandských sociálnych drámach). Zo zlých chlapcov sa pomaly stávajú dobrí muži a ja dúfam, že na ich ďalšiu akciu nebude potrebné čakať ďalších dlhých 17 rokov. Naozaj som netušil a ani nedúfal, že to bude takto dobré.

Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn / Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn (recenzia) HODNOTENIE 6/10

Samozrejme, fanúšikovia Marvelu sa budú stoj čo stoj brániť, že Vtáky noci sú DC odpoveď na ich milovaného Deadpoola. Ale nie je to úplne fér porovnanie – Harley Quinn si vystačí aj sama a to že sa občas prihovorí divákom do kamery alebo stvára šialené kúsky, ju neposúva do kopírujúcej roviny. Vtáky noci sú ľahko stráviteľný komiks, ktorý zabaví, vyduní prvú signálnu a je zručne nakrútený. Fakt je, že DC má za posledné roky v talóne aj silnejšie kúsky, ale hanbu si týmto rozhodne nerobí.

Ježko Sonic / Sonic The Hedgehog (recenzia) HODNOTENIE 6/10

Ježko Sonic nie je najlepším filmom podľa videohry, ale úplnú hanbu predlohe nerobí. Nepatrí sa síce porovnávať s nedávnou konkurenciou, ale výsledok sa dosť podobá na vlaňajšieho Detektíva Pikachu. Slovenský dabing klasicky ukričaný. Po polovici filmu si zvyknete, ale originál je inde, možno aj o celý bod.

Volanie divočiny / The Call of the Wild (recenzia) HODNOTENIE 5/10

Volanie divočiny je slušný produkt na jedno pozretie. Problém je, že mohol byť omnoho lepší. Chris Sanders s producentmi urobili niekoľko nešťastných rozhodnutí, ktoré sa na výsledných kvalitách nepríjemne podpísali. Buckovo dobrodružstvo totiž pokojne mohlo byť emotívnejšie a dospelejšie. Do histórie sa tak zapíše akurát ako prvý film s novým logom 20th Century Fox/Pictures.

Artemis Fowl (recenzia) HODNOTENIE 4/10

Artemis Fowl je projekt, ktorým si všetci zúčastnení vystrúhali hanbu. Našťastie sú dosť veľkí profíci, aby nevznikol úplný odpad, ale iba obyčajný ľahký podpriemer. Takto sa snáď v ich portfóliách na tento prešľap rýchlo zabudne. Disney si odškrtne nejaké tie milióny, vy sa tomu môžete s úplným pokojom vyhnúť a Branagh sa snáď konečne vrhne na svoju desaťročia sľubovanú futuristickú verziu Rómea a Júlie.

Greyhound (recenzia) HODNOTENIE 7/10

Greyhound je veľmi slušným nadpriemerom, no do vrcholov žánru (Ponorka) mu predsa len chýba nejaký nezabudnuteľný moment alebo osobitejšie uchopenie. So svojim konceptom však pracuje profesionálne, bez výraznejších vád na kráse. Podobne priamočiare a svižné námorné príbehy tu chýbajú, takže nevidím dôvod prečo sa na poldruha hodiny nenadýchnuť a spolu s posádkou adrenalínovo neprekľučkovať za vytúženým cieľom. Pre hrdinov filmu je to záchrana života a splnenie misie. Pre nás v obývačkách vidina kvalitnej filmovej zábavy. A možno sa aj na chvíľku zamyslíme, že aj vďaka nim si ju môžeme užívať.

Mulan (recenzia) HODNOTENIE 7/10

Mulan je teda veľké kino a la Disney a ak čo len trošku fandíte tejto postave alebo máte chuť na veľkú legendu, bola by škoda minúť ju v kine. Má isté nedostatky (napríklad aj hudba sa nevie rozhodnúť či byť poctou animáku, z ktorého si berie témy alebo inému filmu – počujem tam Kráľovstvo nebeské a hľa, na konci rovnaký skladateľ Harry Gregson-Williams), ale jej vizuál stojí za návštevu v sále.

Tenet (recenzia) HODNOTENIE 9/10

Tenet je aj napriek výhradám veľkým filmom, pre najväčšie plátna a všetci milovníci pohyblivých obrázkov by mali okamžite upaľovať do kina. A ideálne nie raz. Druhá projekcia je k úplnému vychutnaniu nutnosťou. Nič takéto tu dlho nebolo a dlho nebude. Inteligentných blockbusterov je ako šafránu a tento prevyšuje drvivú väčšinu konkurencie. Nejde o žiadnu pásovú výrobu, ale o výsostne autorský projekt skvelého režiséra, ktorého najväčším problémom sú očakávania. Nejde o dokonalý film (dokonalosť neexistuje). Rovnako tak si nezíska srdcia divákov so suverénnosťou Batmanov, Dokonalého triku alebo Počiatku. Ale rezonovať s veľkou pravdepodobnosťou bude. Ide totiž o odvážny, ambiciózny a (v rámci súčasnej mainstreamovej produkcie) výnimočný počin. Aj keď o tržby sa dosť veľmi bojím.

Wonder Woman 1984 (recenzia) HODNOTENIE 7/10

Wonder Woman 1984 vo finále hodnotím o bod slabšie ako jednotku. Tá si držala istú vážnosť, posolstvo a súdržnosť. Dvojka je na jednej strane dlhšia, plnšia, ponúka veľa a súhlasím s Patty Jenkins, že by uživila aj ďalších 15 minút. A súčasne by som z prvej hodiny strihal minúty, občas silený humor, či dlhé scény. Ale po dvojmesačnej absencii v kine to bol parádny blockbuster, akých je tento rok málo. Aj dvojka sa snaží doručiť isté posolstvo, ktoré možno v súčasnej pandémii rezonuje ešte lepšie, ako počas bežného leta, kedy sa každý týždeň snažíme vstrebať ďalší blockbuster. Tematické a myšlienkové prepájania s Orwellovou 1984 očakávajte len v jemnej forme poukázania na "dokonalé" ovládanie sveta, manipuláciu či diktatúru.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.