BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



Po kratšej odmlke sa vám opäť hlásime s prehľadom aktuálnych DVD titulov od spoločnosti Bonton. Výber je len na vás. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

PAPRIKA (Kúpiť DVD)
Vstúpte do ríše fantázie a predstáv, kde sa realita a sny stretávajú v kaleidoskopickom svete čírej obrazovej dokonalosti. Magický príbeh Paprika (2006) sa sústreďuje na prevratný prístroj, ktorý vedcom umožňuje vstupovať do ľudských snov. Keď sa prístroj stane objektom krádeže, neohrozený detektív a skvelá terapeutka spoja svoje sily, aby predmet získali späť – skôr ako padne do rúk „snových teroristov“. Pútavý animovaný thriller nakrútil uznávaný japonský režisér Satoshi Kon, autor snímok Perfect Blue (1998) a Tokijskí kmotrovia (2003).


VINCI (Kúpiť DVD)
Notorický zlodej Robert „Cuma“ Cuminski (Robert Wieckiewicz) bol práve zo zdravotných problémov podmienečne prepustený z väzenia. A čaká na neho životný kšeft. Má zorganizovať krádež najslávnejšieho obrazu v celej krajine, Dámy s hranostajom od Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatstvu však vôbec nie je taká jednoduchá, ako si predstavoval. Keď totiž do akcie prizve svojho bývalého kumpána Juliana (Borys Szyc), s hrôzou zisťuje, že sa jeho starý kamarát k svojej minulosti postavil chrbtom a stal sa z neho policajt! Ten však z priateľstva vymyslí plán, aby sa Cuma nasýtil a Dáma s hranostajom zostala celá. Súčasťou plánu je geniálny falšovateľ Hagen a jeho krásna a temperamentná vnučka. Všetci štyria rozohrajú vlastnú hru, ktorá sa môže skončiť buď obrovským bohatstvom, alebo totálnym krachom. Podarí sa podvodníkovi, policajtovi, falšovateľovi a majstrovi uskutočniť umelecký zločin storočia?


ALL THAT JAZ (Kúpiť DVD)
Autobiografický príbeh slávneho umelca Boba Fosseho (1927-1987) – všestranne nadaného tanečníka, choreografa a režiséra. Tragikomická snímka vo forme muzikálu ho predstavuje prostredníctvom postavy Joa Gideona (Roy Scheider) ako umelca posadnutého prácou a rútiaceho sa do záhuby pre vražedné životné tempo. Ubúdajúce sily čerpá z alkoholu, práškov, cigariet a sexu. Vie, že balansuje na hrane, no nemôže inak. Pri rozhovoroch s anjelom smrti (Jessica Lange) sa snaží ospravedlniť sám pred sebou ako človek aj ako umelec, hoci vie, že jeho posadnutosťami trpí nielen jeho rodina, ale i spolupracovníci. Priekopnícke, vizuálne oslňujúce dielo o tom, ako náročné je presadiť sa v zábavnom priemysle, obsahuje množstvo legendárnych piesní a tanečných scén. Muzikál získal v roku 1980 4 Oscary (najlepšie hudobné aranžmán, najlepší strih, najlepšia výprava, najlepšie kostýmy). 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

ZÁPISKY O ŠKANDÁLE (Kúpiť DVD)
V centre drámy sú dve ženy, ktoré sa vďaka svojim túžbam a nečakanej zrade ocitnú vo vyhrotenej situácii. Celý príbeh je i so svojimi zvratmi zaznamenaný v denníku Barbary Covett (Judi Dench), despotickej a samotárskej učiteľky na chátrajúcej londýnskej strednej škole, ktorá svojej triede vládne železnou rukou. Žije sama s mačkou Portiou, bez priateľov alebo ľudí, ktorým by sa mohla s čímkoľvek zveriť. V jej osamelom svete dôjde k zásadnej zmene v okamihu, keď sa v škole stretne s novou učiteľkou Shebou Hart (Cate Blanchett). Sheba sa zdá byť presne tou spriaznenou dušou a verným priateľom, akého Barbara vždy hľadala. Keď sa však ukáže, že má Sheba vášnivý vzťah s jedným zo svojich mladých študentov, zmení sa ich vzájomné priateľstvo na nevraživosť. Zatiaľ čo sa Barbara vyhráža, že odhalí Shebaino tajomstvo jej manželovi a zvyšku sveta, začínajú sa dostávať na povrch jej vlastné tajomstvá a temné posadnutosti. Podvody a klamstvá, ktoré ovplyvňujú životy oboch žien, pomaly vyplávajú na povrch.


MŔTVY MUŽ PRICHÁDZA (Kúpiť DVD)
Sugestívna snímka vznikla na motívy autentického príbehu mníšky a jej vzťahu k mužovi odsúdenému na trest smrti. Provokatívna dráma o zločine, treste a vykúpení priniesla v roku 1996 Susan Sarandon sošku Oscara pre najlepšiu herečku a Sean Penn získal nomináciu na Oscara pre najlepšieho herca. Mŕtvy muž prichádza je strhujúci film, z ktorého budete mať od začiatku až do konca husiu kožu. Súcitná mníška z New Orleans, sestra Helen Prejean (Sarandon) celý svoj život pomáha hľadať spásu ľuďom, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii. Duchovnou oporou v posledných dňoch pred popravou je i krutému a zvrátenému vrahovi Matthewovi Ponceletovi (Penn). Keď však počas pokusu o vrahovo spasenie Helen preniká do temných zákutí jeho duše, objavuje tam zlo tak hlboko zakorenené, že si kladie otázku, ako ďaleko môže vykúpenie v skutočnosti zájsť. Dokáže posunúť osudový deň popravy o toľko, aby dušu Matthewa spasila, alebo odhalí pravdu, ktorá otrasie samotnou podstatou zmyslu jej života? Film Tima Robbinsa (Vykúpenie z väznice Shawshank, Tajomná rieka).


ROCKY BALBOA (Kúpiť DVD)
Najslávnejší filmový boxer sa vracia do ringu. Neprestal sa totiž riadiť heslom: Nič sa nekončí, kým sa to skutočne neskončí. Pred tridsiatimi rokmi bol mužom bez budúcnosti, ktorý sa živil prácou pre druhoradého úžerníka. Keď sa mu pritrafila možnosť postaviť sa do boxerského ringu s úradujúcim majstrom ťažkej váhy Apollom Creedom, jeho šanca na víťazstvo bola jedna ku miliónu. Jediné, čo chcel, bolo bojovať až do konca. Jeho odvaha a nepoddajnosť v živote i v ringu inšpirovala milióny ľudí. Každá sláva sa raz pominie a Rocky Balboa, ktorý bol kedysi „Talianskym žrebcom“, teraz trávi večery rozprávaním príbehov stálym návštevníkom svojej reštaurácie Adrian´s, pomenovanej po jeho žene, z ktorej predčasnej smrti sa nikdy nespamätal. Jeho syn ho viac-menej ignoruje, pretože ho príliš zamestnáva vlastný život. Čas a rany osudu Rockyho pokorili, otupili jeho päste a vzali mu všetko okrem jeho starých historiek, ale vnútri je stále rovnaký bojovník, ktorý chce vydržať na nohách až do posledného kola. Titul úradujúceho šampióna ťažkej váhy aktuálne drží Mason „The Line“ Dixon, ktorý je výnimočný iba tým, ako jednoducho sa mu podarilo túto trofej získať. Ešte nikdy sa mu do cesty nepostavil rovnocenný súper. Je to paradox – Mason je jednoznačne najlepší, ale len málokto mu praje toto postavenie. Potom ho však počítačová simulácia prirovná k Rockymu Balboovi v jeho najlepšej forme. Kto by vyhral, keby sa títo dvaja proti sebe postavili v ringu? Dixon so svojimi prepracovanými údermi a prácou nôh, alebo Rocky so svojou vášňou a silnými direktmi? Znie to ako vtip, ale táto otázka, na ktorú zdanlivo nie je odpoveď, privedie Rockyho späť do ringu. I keď je takmer dvakrát starší než jeho oponent, je zápas s Dixonom druhou šancou, ktorú nemusel nikdy dostať – šancou, ako dokázať sebe i všetkým ľuďom, ktorých má rád, že zatiaľ čo telo starne, plameň v srdci je stále silný. 

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

ROBOCOP (2DVD)  (Kúpiť DVD)
Dajte sa strhnúť futuristickým akčným filmom RoboCop v podobe, ktorá naplno zodpovedá predstavám režiséra Paula Verhoevena! Dvojdisková režisérska verzia snímky ponúka nielen ten najdokonalejší zvuk a obraz, ale i celý rad bonusov, v ktorých nazriete do úžasného zákulisia nakrúcania. Režisér trhákov Total Recall či Základný inštinkt prináša energiou nabitý akčný thriller o neúnavnom a spravodlivom policajtovi, ktorého pripraví o život banda krutých zabijakov. Priekopnícka práca vedcov a lekárov však z neho kúsok po kúsku dokáže zostaviť nezastaviteľného cyborga – bojovníka proti zločinu – menom RoboCop. No pod drsným zovňajškom sa RoboCop trápi. Záblesky spomienok z minulého života mu spôsobujú nočné mory a pripomínajú jeho vlastnú smrť pod rukami brutálnych vrahov. Teraz je ale späť a hľadá viac ako spravodlivosť... chce odplatu!


ŠŤASTIE NA DOSAH (Kúpiť DVD)
Chris Gardner (Will Smith) je otec trojčlennej rodiny, ktorý sa zúfalo snaží nájsť takú prácu, aby dokázal uživiť seba a svojich najbližších. Napriek tomu, že vyvíja obrovské úsilie, aby udržal rodinu nad vodou, matka (Thandie Newton) jeho päťročného syna Christophera (Jaden Christopher Syre Smith) už nedokáže vzdorovať psychickému stresu z permanentnej finančnej krízy a po ťažkom rozhodovaní ich opustí. Chris, ktorý je teraz slobodným otcom, sa aj naďalej všetkými možnými spôsobmi snaží nájsť lepšie platenú prácu. Nakoniec dostane možnosť prihlásiť sa na prax do prestížnej firmy, ktorá sa zaoberá obchodom s akciami. Napriek tomu, že sa v úvodnej fáze musí zaobísť bez akejkoľvek finančnej odmeny, ponuku prijme a dúfa, že na konci stáže na neho čaká regulárna pracovná ponuka a s ňou aj sľubná budúcnosť. Vzhľadom k nulovým príjmom je však aj so svojim synom náhle vyhodený z bytu a donútený prespávať v útulkoch pre bezdomovcov, na autobusových zástavkách, na verejných záchodoch a ďalších miestach, kde je to len trochu možné. Aj napriek všetkým nástrahám osudu však Chris nijako nepoľavuje vo svojej snahe byť milujúcim a starostlivým otcom, v čom mu najviac pomáhajú láska a dôvera, ktorú doňho Christopher vkladá.


POLNOČNÝ KOVBOJ (Kúpiť DVD)
Keď sa Joe Buck (na Oscara nominovaný Jon Voight), sympatický a trochu naivný texaský „kovboj“, vydáva hľadať šťastie do New Yorku, jediným bohatstvom, ktoré nachádza, je priateľstvo s Enricom "Ratsom" Rizzom (na Oscara nominovaný Dustin Hoffman), zbedačeným a ušpineným druhoradým podvodníčkom s veľkými snami. Počas ich spoločného prežívania na okraji spoločnosti sa však medzi oboma vydedencami vytvára nezvyčajne silné puto, ktoré svojou pevnosťou presahuje ich nenaplnené sny i plány na rýchle zbohatnutie. Polnočný kovboj z roku 1969 je nadčasový a srdcervúci film, ktorý si od Akadémie vyslúžil Oscara v kategórii najlepší film, najlepšia réžia a najlepší adaptovaný scenár.


autor Michal Šmajda 8.8.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.