TV TIPY 22.2. - 28.2. 2010

TV TIPY 22.2. - 28.2. 2010

VOD recenzia



22.2.
PONDELOK

21:55 36 komnát Šaolinu (Shao Lin san shi liu fang), Hong Kong, 1978 (MGM)
Čína v dobe hrozného teroru vlády Mandschu. Šaolinský kňaz Ho Kuang-Huan vychováva v svojej škole bojového umenia kung-fu z mladých mníchov vražedných bojovníkov. Skôr než sa mladí mnísi môžu nazývať majstrami kung-fu, musia prejsť 35 komnatami, v ktorých sú zasvecovaní do umenia boje na smrť so všetkými zbraňami, ako aj holými rukami. Najtalentovanejší zo všetkých je Liu Yu-Te. Po ukončení si ide zmerať sily s dynastiou Mandschu.

22:00 Prekliaty služobník lásky, Slovensko, 2000 (Dvojka)
Príbeh televízneho filmu Prekliaty služobník lásky sa viaže na obdobie prvej svetovej vojny, kedy sa všetkými prostriedkami heroicky usiloval presadiť mierové riešenie akýchkoľvek konfliktov. Všade ho pokladali za nepohodlného buriča, ktorého bolo najlepšie ignorovať. Nevypočutý kňaz sa preto zákonite rozhodne pre zúfalý čin, počas predstavenia Wagnerovej opery v Prahe vystúpi na javisko Národného divadla a osloví publikum s výzvou, v protivojnovom úsilí. Zatknú ho, obvinia z vlastizrady, zbavia výkonu kňazského povolania a odsúdia na smrť zastrelením. Maliarik je pripravený za svoje ideály umrieť, no vplyvní priatelia spomedzi významných kultúrnych osobností zaintervenujú na patričných miestach a poprava sa nekoná. Život si však zachráni paradoxným spôsobom - internáciou v ústave pre duševne chorých.

22:55 Bublina (Bubble), USA, 2005 (Jednotka)
Nová pracovníčka vo fabrike na výrobu bábik Rouse sa spriatelí s Marthou a požiada ju, aby jej postrážila malú dcérku, pretože chce ísť na rande. Martha však zistí, že ten s kým ide Rouse von, je ich kolega Kyle. A tak vzniká zvláštny trojuholník...v jeho centre sa ocitne vražda. Film Stevena Soderbergha.


23.2.
UTOROK

20:15 Povolenie zabíjať (Licence to Kill), Veľká Británia/ USA, 1989 (Joj Plus)
Čoskoro po svadbe je žena Felixa Leitera zavraždená a Felix je znetvorený svojim úhlavným nepriateľom, narkobarónom Franzom Sanchezom. James Bond sa vydáva pomstiť svojho starého priateľa a dokonca ignoruje príkaz od M, ktorý mu odoberá "povolenie zabíjať". Za pomoci agentky CIA Pam Bouvierovej sa púšťa do boja proti Sanchezovi a ním korumpovaným vládam v Južnej Amerike.

22:30 Padlé ženy (The Magdalene Sisters), UK/ Írsko, 2002 (Filmbox)
Druhý autorský film Petera Mullana, je pôsobivým pohľadom do "nápravných" zariadení, ktorých ešte v druhej polovici minulého storočia fungovalo v Británii, konkrétne v Írsku, zrejme niekoľko desiatok. Prešlo nimi na 30 tisíc mladých žien a posledné z nich bolo zrušené až v roku 1996! Film bol inšpirovaný skutočnými ľudskými osudmi, ako ich zaznamenal dokumentárny film z r. 1998 Sex v chladnom podnebí. Mullanov film vyvolal silnú negatívnu reakciu v náboženských kruhoch Vatikánu, režisér sám však o svojom diele hovorí: "Nepovažujem svoj film za protikatolícky. Považujem ho za pokus napraviť krivdu, ktorá sa stala tisícom mladých dievčat."

22:45 Rómeo a Júlia (Romeo + Juliet), USA, 1996 (Čt1)
Najznámejšia hra Williama Shakespeara sa už dočkala niekoľkých filmových spracovaní. Austrálsky režisér Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Austrália) previedol príbeh renesančných milencov do kulís moderného veľkomesta, pričom ponechal skrátený pôvodní text vo veršovanej podobe. Film odpovedá na niekoľko zaujímavých otázok. Aký by bol Rómeo, keby žil v dnešnej pretechnizovanej dobe? Ako by jeho láska k Júlii obstála vo svete peňazí a násilia?

01:00 Osada (The Village), USA, 2004 (Markíza)
Príbeh filmu M. Night Shyamalana je situovaný do malej dedinky, osady uprostred hustých lesov. Obyvatelia si tu nažívajú pokojným životom. Do okolitých lesov nevstupujú. Žijú v nich totiž "Tí, o ktorých nehovoríme". Tajomné stvorenia, s ktorými pri príchode uzatvorili pakt prímeria. Obyvatelia nebudú vstupovať do lesa a stvorenia zase nebudú navštevovať dedinu. Dohoda funguje dokonale. Ani jedna zo strán ju neporušuje. Hranice lesa sú označené žltou, dobrou farbou. Ale kde je dobro, musí byť aj zlo, takže, samozrejme, existuje aj zakázaná, červená farba, ktorá stvorenia priťahuje. Avšak jedného dňa bude dohoda porušená.

TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010

24.2.
STREDA

21:45 M.A.S.H. (M*A*S*H), USA, 1972 (Joj Plus)
10. Yankee Doodle Doktor (Yankee Doodle Doctor)
Do tábora prichádzajú filmári, aby na prianie generála Claytona nakrútili o jednotke 4077 dokument. Filmovania sa ujíma Hawkeye, ktorý ho pojme ako rozprávku. Pri premietaní výsledku vyjde najavo, že nakrútil vlastne paródiu, ale s vážnym koncom.
11. Banány, krekery a oriešky (Bananas, Crackers and Nuts)
Hawkeymu zruší dovolenku v Tokiu, preto sa snaží predstierať šialenstvo a spôsobí mnoho problémov psychiatrovi, ktorý ho na popud Franka príde sledovať. Hawkeye sa navyše Frankovi snaží nahovoriť, že sa oňho zaujíma Margaret.
12. Edwina (Edwina)
Všetky sestry z jednotky sa rozhodnou vyhýbať sa stykom s mužmi, pokiaľ niekto nevyrieši trápenie ich kolegyne Edwiny, ktorú ešte nikto nepozval na rande. Losom je vybraný Hawkeye a aj keď jej nakoniec pomôže, stojí ho to veľa útrap.

23:55 Neverné hry, Česko/ Slovensko, 2003 (Čt1)
Pomysleli ste niekedy na neveru? Kto odpovie nie, klame. Prečo je stále prítomná, aj keď človek so svojim partnerom v podstate harmonicky vychádza a všetko je fajn? Čo ho láka? Dobrodružstvo, odpútanie sa od nudnej reality alebo nedostatok lásky a pozornosti? Režisérka Michaela Pavlátová sa na neveru pozerá ženskou prizmou, čo vôbec nie je na škodu. Nakrútila slovensko-český film v ktorom je nevera len vyústením/ následkom a následným katalyzátorom udalostí.


25.2.
ŠTVRTOK

21:00 Ďaleko od neba (Far from Heaven), USA/Franc., 2002 (Filmbox)
Príbeh vnútorného prerodu ženy v domácnosti sa odohráva v päťdesiatych rokoch v americkom Connecticute. Cathy má život, o akom môže nejedna žena len snívať. Manžel Frank je vážený a úspešný muž, spolu majú zdravé deti, veľký dom a moderné auto. Ale šťastie, ktorému uverila, sa rúca v okamihu, keď náhodou uzrie, ako jej manžel bozkáva v kancelárii iného muža. Útechu a pochopenie vo svojom zármutku a zmätku nájde Cathy u záhradníka čiernej farby pleti Raymonda. Cathy a Frank sa síce snažia udržať manželstvo pri živote, zároveň však obaja musia zápasiť so spoločenskými tabu rasizmu a homofóbie. Film je poctou americkým melodrámam z päťdesiatych rokov režiséra Douglasa Sirka a ponúka citlivú reflexiu o morálke a hodnotách spoločnosti spred pol storočia.

22:10 Červená rieka (Red River), USA, 1948 (MGM)
Osadník Thomas Dunson spolu s nájdencom Matthewom vybuduje v Texase vlastné dobytkárske impérium. Pôda, na ktorej sa usadil, je na chov ideálna, avšak stádo o viac než deviatich tisícoch kusov dobytka treba jedného dňa dopraviť k obchodníkom. Film Howarda Hawksa patrí v žánri westernu k tým najlepším. Veľkolepé scenérie so stádom tvoria pozadie príbehu o rivalite dvoch mužov, z ktorých každý presadzuje svoju vôľu iným spôsobom. Scenár vznikol na základe článku v časopise Saturday Evening Post.

22:45 Chybný krok (One False Move), USA, 1992 (Markíza)
Na počiatku všetkého je lúpež kokaínu a niekoľkonásobná brutálna vražda, ktorú na predmestí Los Angeles spácha trojica sadistických sociopatov. Ray Malcom (Billy Bob Thornton), zločinecký génius Wade Franklin (Michael Beach), prezývaný Pluto, a  kráska Lila Walkerová (Cynda Wiliams), ktorá rozpúta zabíjanie….

TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010

26.2.
PIATOK
 

20:00 Najhoršie filmy všetkých čias, SR, 2010 (nultý priestor A4, Nám. SNP)
Možno by ste neverili, ale existujú aj horšie filmy, ako niektoré slovenské, či tie od slávneho Eda Wooda Jr.. Otázkou však je, ktoré sú najhoršie? Tie, ktoré majú negatívne recenzie, alebo vyhradené prvé pozície v rebríčkoch Bottom 100? Čo ak sú práve tieto tituly tými najzábavnejšími a (ne)chcene „podarenými“ filmovými kúskami? Vašim sprievodcom pekelnou filmovou jazdou bude šéfredaktor portálu kinema.sk Peter Konečný. A príde aj na film so sloganom „Is the monster man... fish... or devil?“

21:55 Poprava (Return to Paradise), USA, 1998 (Jednotka)
Traja priatelia na dovolenke v Malajzii - majú tam dostatok žien, alkoholu a hašišu. Po dovolenke má každý svoje sny a predstavy o budúcom živote a každý sa uberie svojou cestou. Jeden z nich - Lewis McBride (J.Phoenix) zostane na tropickom ostrove, aby sa mohol venovať výskumnej práci s opicami. O dva roky príde do New Yorku právnička Beth Easternová (Anne Heche) a hľadá Lewisových kamarátov, pre ktorých má smutnú novinu: Iba deň po tom, čo odišli z Malajzie obsadila ich dovolenkový kemp malajská polícia a našla tam veľké množstvo hašišu. Lewis tam ešte zostal - a tak ho zatkli. Hrozí mu trest smrti. Ak by sa jeho dvaja kamaráti vrátili, tak by obaja strávili tri roky za mrežami.

22:25 Akty X – Film (The X Files), Kanada/ USA, 1998 (Prima)
Agenti Mulder a Scully odhalia sprisahanie pri vyšetrovaní prípadu bombového atentátu v Dallase. Ako vysvitne, cieľom konšpirácie bolo zakryť existenciu vírusu, ktorý by mohol vyhladiť celú populáciu a pomohol by mimozemšťanom kolonizovať zem.


27.2.
SOBOTA

20:35 Lúpež po taliansky (The Italian Job), USA/ Fran./ UK (Markíza)
John Bridger, Charlie Croker, Fešák Rob, Ľavé ucho, Lyle Napster a Steve: toť niekoľko mien, pri ktorých behá mráz po chrbte všetkým kriminalistom. Keď sa táto partia stretne, určite sa v okolí nachádza prudká koncentrácia bohatstva, ktorá má následne tendenciu neštandardným spôsobom zmeniť majiteľa. V prípade stretnutia v Benátkach ide o trezor plný zlatých tehál a záťah sa vydarí na jednotku - až na to, že Steve sa rozhodne nechať si všetky tehličky pre seba (asi si šetrí na domček :-).  Pri eliminácii svojich parťákov je však nedôsledný a všetci až na Johna, špecialistu na trezory, prežijú. Po čase Steva objavia a rozhodnú sa do pomsty zatiahnuť aj Johnovu dcéru Stellu.

21:00 V tieni upíra (Shadow of the Vampire), UK/USA/Luxem., 2000 (Filmbox)
Píše sa rok 1922 a film je ešte len v plienkach. Výnimočný nemecký režisér Friedrich Wilhelm Murnau (John Malkovich) však tuší, že kinematografia sa čoskoro stane jedným z najmocnejších odvetví. Rozhodne sa nakrútiť horor Upír Nosferatu, ktorého hlavného hrdinu famózne stvárni Willem Dafoe. Film E. Eliasa Merhigea.

21:20 Alexander Veľký (Alexander), USA/UK/Nem./Holandsko, 2004 (Čt1)
Aký film vlastne môže urobiť kontroverzný režisér? Jedine kontroverzný. Známy žonglér s faktami a ľudskými emóciami Oliver Stone (Čata, Takí normálni zabijaci, Doors) si vytiahol z histórie námet, ktorý obsahoval výrazne menej politiky, než väčšina jeho predošlých diel (JFK, Nixon, Comandante). Filmovo takmer novický námet, tak dostal svoju výraznú - ako inak - Stoneovskú podobu.

22:35 Terminátor 2: Deň zúčtovania (Terminator 2: Judgment Day), USA/Fran., 1991 (Prima)
Desať rokov po neúspešnom pokuse zabiť Sarah Connorovú (Linda Hamilton), budúcu matku novodobého spasiteľa ľudstva, sa do Los Angeles vracia z budúcnosti nový typ terminátora T-1000 (Robert Patrick), aby zlikvidoval už narodeného Johna Connora (Edward Furlong). Súčasne však dospelý Connor na svoju ochranu posiela do minulosti druhého terminátora T-800 (Arnold Schwarzenegger). Obaja terminátori nezávisle od seba pátrajú po malom Johnovi. Chlapec zistí, že T-800 je naprogramovaný na jeho ochranu a s jeho pomocou oslobodí matku z psychiatrického ústavu, kde ju liečia z údajnej schizofrénie. T-800 obom vysvetlí, čo prinesie budúcnosť. Kybernetický génius Miles Dyson zostrojí superpočítač Skynet, ktorý roku 1997 začne sám premýšľať a vyvolá nukleárnu vojnu, aby zničil celé ľudstvo.

TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010 TV tipy 22.2. - 28.2. 2010

28.2.
NEDEĽA

14:50 Muž, ktorý sa nevrátil, ČSSR, 1959 (Jednotka)
Policajný nadporučík Vlado Hronec (Jaroslav Mareš) spolu so zvedavým novinárom Zvarom (Karol Machata) najprv pátrajú po zlodejovi dôležitých výrobných dokumentov, o ktoré by mohli mať záujem aj železnou oponou. Spočiatku si myslia, že ich ukradol inžinier Kovalský (Ladislav Chudík) a ušiel s nimi za hranice. Keď sa však zistí, že niekto Kovalského zabil, musia začať s vyšetrovaním odznovu..

20:00 Million Dollar Baby (Million Dollar Baby), USA, 2004 (Doma)
Starnúci Frankie Dunn trénuje mladých a nádejných boxerov. Nedarí sa mu však doviesť ich až k majstrovskému zápasu, jeden po druhom totiž prestupujú k iným manažérom. Okrem toho sa pokúša uzmieriť so svojou dcérou, aj keď sa mu to stále nedarí. Okolo ringu Frankiemu pomáha Eddie, bývalý boxer, jeho kamarát a často aj ochranca. Keď zahlási odchod aj ich posledný zverenec, objaví sa v telocvični Maggie. Odstrkovaná a naštvaná prahne po tom, aby jej niekto konečne veril. Frankie ju trénovať odmietne, Maggie sa však dohodne na cvičení s Eddiem a svojou húževnatosťou si postupne získa aj Frankieho. Popri tréningu odhalí každý kus svojej smutnej minulosti a jeden druhému sa stanú chápajúcou oporou – otcom alebo dcérou. Keď sa však Maggiin sen začne napĺňať, čaká ich všetkých ešte ťažká skúška.

22:15 Vtáčia klietka (The Birdcage), USA, 1996 (Jednotka)
Armand Goldman (Robin Williams) vlastní homosexuálny nočný klub na South Miami Beach. Jeho dlhoročný milenec Albert (Nathan Lane) tu vystupuje ako Starina. Armandov syn Val (Dan Futterman), ktorého vychováva spoločne s Albertom, príde jedného dňa domov, aby mu oznámil, že sa zasnúbi s Barbarou Keely (Calista Flockhart), dcérou Kevina Keelyho (Gene Hackman), amerického senátora, inak podpredsedu Výboru pre dodržiavanie morálky. Senátor pricestuje do South Beach, aby sa stretol s Valom a jeho otcom a jeho "mamou" - z toho vznikne mierny chaos, plný komických situácií.

22:40 Únos (The Clearing), USA/ Nemecko, 2004 (Prima)
Wayne a Eileen Hayesovci prežívajú pravý americký sen. Vychovali dve deti a dosiahli vysoké postavenie. Keď však Wayna unesie na prvý pohľad priemerný gauner Arnold Mack a žiada výkupné, život spokojnej rodiny sa zmení od základov.

03:30 Zo záhrobia (From Beyond), USA, 1986 (Joj Plus)
Doktori Crawford (Jeffrey Combs) a Pretorius (Ted Sorel) zostroja rezonátor, ktorý slúži k stimulácii epifýzy. Prvé spustenie rezonátoru sa nevydarí, doktor Pretorius príde o život a Crawford je umiestnený do blázinca. Začne sa oň zaujímať doktorka McMichaelsová (Barbara Crampton), ktorá ho dostane z blázinca, aby sa s pomocou policajta Brownleea (Ken Foree) pokúsili overiť jeho teóriu. Po opätovnom spustení stroja začína boj so  zdravím rozumom.


HIT TÝŽDŇA

27.2.
SOBOTA

21:00 V tieni upíra (Shadow of the Vampire), UK/USA/Luxem., 2000 (Filmbox)
Píše sa rok 1922 a film je ešte len v plienkach. Výnimočný nemecký režisér Friedrich Wilhelm Murnau (John Malkovich) však tuší, že kinematografia sa čoskoro stane jedným z najmocnejších odvetví. Rozhodne sa nakrútiť horor Upír Nosferatu, ktorého hlavného hrdinu famózne stvárni Willem Dafoe. Film E. Eliasa Merhigea.


autor Tomáš Daneček 22.2.2010
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]
Meno:
ODOSLAŤ
:)
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 6/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
18.4 |
hodnotenie 3/10
18.4 |
25.4 |
25.4 |
hodnotenie 8/10
25.4 |
hodnotenie 7/10
2.5 |
2.5 |
2.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|SLADKÝ ŽIVOT
2
hodnotenie 6/10
|MANŽELIA STODOLOVCI
0
hodnotenie 7/10
|ÚTEK Z UTÓPIE
0
hodnotenie 8/10
|ROAD HOUSE
0
hodnotenie 5/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.