PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Až trinásti sa museli zísť, aby sa im podarilo potopiť Pirátov Karibiku. Dannyho trinástka to dotiahla na prvé miesto, ale bohužiaľ nie s príliš presvedčivým výsledkom. Ešte horšie dopadol Eli Roth a jeho Hostel Part II.

TOP 8.6. 2007 - 10.6. 2007
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Oceans Thirteen Warner Bros. 1. týždeň 36,1 mil    36,1 mil
2. Pirates of the Caribbean: At Worlds End Buena Vista 3. týždeň 21,1 mil  253,4 mil
3. Knockej Up Universal 2. týždeň 19,6 mil    65,8 mil
4. Surfs Up Sony 1. týždeň 17,6 mil    17,6 mil
5. Shrek the Third Paramount/DW 4. týždeň 15,3 mil  281,4 mil
6. Hostel Part II Lions Gate 1. týždeň  8,2 mil     8,2 mil
7. Mr. Brooks MGM 2. týždeň  4,9 mil   18,5 mil
8.

Spider-Man 3

Sony

6. týždeň

 4,3 mil

325,5 mil
9. Waitress FoxSearchlight 6. týždeň  1,6 mil   11,9 mil
10. Disturbia Paramount/DW 9. týždeň  0,5 mil   77,7 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Ocean's Thirteen (Dannyho trinástka)
Je len jediný dôvod, kvôli ktorému by Danny Ocean a jeho partia odstúpili od najambicióznejšej a najriskantnejšej šance vykradnúť kasíno – aby chránili jedného z nich. No budú potrebovať viac než len šťastie, aby rozbili Bank. Bezohľadného majiteľa kasína Willyho Banka ani len nenapadne, že keď zradí Dannyho priateľa a mentora Reubena Tishkkoffa, všetky šance sa obráti proti nemu. Ale Bank sa tentoraz prerátal... a poriadne. Možno sa mu podarilo odstrániť jedného z originálnej Dannyho jedenástky, ale ostatných nechal stáť a čo je pre neho ešte horšie, dal im spoločný cieľ: položiť Banka na kolená práve vo chvíli, ktorá mala byť jeho najväčším životným triumfom – počas slávnostného otvorenia jeho nového kasína, ktoré nesie primerané meno BANK.

Réžia: Steven Soderbergh
Hrajú: George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Casey Affleck, Don Cheadle, Ellen Barkin, Andy Garcia, Al Pacino
Premiéra na Slovensku: 21. 6. 2007

Po Spider-Manovi, Shrekovi a Pirátoch zažili americké kiná premiéru ďalšieho letného pokračovania s poradovým číslom tri. Dannyho trinástka sa premietala v 3 565 kinách, kde za prvé tri dni zarobila 36,1 milióna dolárov. A priznajme si, všetci sme čakali, že to bude viac. Veď prvý diel – Dannyho jedenástka zarobil začiatkom decembra 2001 v premiérovom víkende 37,1 milióna (a 183,4 milióna celkovo) a Dannyho dvanástka v roku 2004 dokonca 39,2 milióna dolárov, ale len 125,5 miliónov celkovo. Očakávalo sa, že Trinástka zarobí viac ako 40 miliónov aj vďaka masívnej reklamnej kampani a svetovej premiére v Cannes. Už podľa tohto premiérového zárobku možno očakávať, že Trinástka bude mať najnižší zárobok zo série. Mimo USA zarobil film 28 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 68%, imdb.com – 7,5/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Pirates of the Caribbean: At World's End (Piráti Karibiku: Na konci sveta)
Éra pirátov sa končí a nastávajú pre nich temné časy. Lord Cutler Beckett z Východoindickej spoločnosti získal kontrolu nad hrôzostrašnou loďou duchov - Lietajúcim Holanďanom a jeho diabolským kapitánom, napoly človekom, napoly chobotnicou Davym Jonesom. Lietajúci Holanďan teraz pod velením admirála Norringtona nezastaviteľne brázdi sedem morí, bez zmilovania zabíja pirátov a ničí ich lode. Will Turner, Elizabeth Swann a kapitán Barbossa sa vydajú na zúfalú výpravu zhromaždiť Deviatich lordov z Brethren Court, jedinú nádej, ako zastaviť Becketta, Lietajúceho Holanďana a jeho armádu. Ale jeden z lordov chýba - kapitán Jack Sparrow, uväznený v pasci Davyho Jonesa. Naši hrdinovia, vrátane veštice menom Tia Dalma, musia najprv odcestovať do exotického, ale zároveň nebezpečného Singapúru, čeliť čínskemu pirátskemu kapitánovi Sao Fengovi, aby získali mapu a loď, ktoré ich dovedú až na kraj sveta - a k Jackovi...

Réžia: Gore Verbinski
Hrajú: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Geoffrey Rush, Chow Yun Fat, Bill Nighy, Stellan Skarsgard

Tretí Piráti klesli v treťom víkende o ďalších 52%, na 21,1 milióna dolárov za víkend. Zatiaľ zarobili 253,4 milióna dolárov. Pre porovnanie - Prekliatie Čiernej perly zarobilo v treťom víkende 23,1 milióna (a 305,4 miliónov celkovo), Truhlica mŕtveho muža 35,2 miliónov a 423,5 miliónov celkovo. Vyzerá to tak, že Na konci sveta skončí so zárobkom niekde okolo 300 miliónov, čo bol aj rozpočet filmu.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 47%, imdb.com – 7,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka 

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Knocked Up
Allison Scott je 24 ročná, postupuchtivá žurnalistka, ktorej život ide rýchlym tempom. Zasekne sa vo chvíli, keď po bujarom večierku s takmer opitým Benom Stoneom zistí, že je tehotná. Musí sa veľmi rýchlo rozhodnúť, či bude dieťa vychovávať sama, alebo so skutočným otcom dieťaťa. Ben ale nie je príliš príkladným otcom.

Réžia: Judd Apatow
Hrajú: Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann, Katherine Heigl, Jason Segel

Komédii Knocked Up sa darí ešte lepšie ako sa darilo spiacemu komediálnemu hitu z minulého roka 40 rokov panic. Knocked Up klesol len o 35 percent, na necelých 20 miliónov dolárov z druhého víkendu premietania. Po desiatich dňoch má na konte 62,8 miliónov. 40 rokov panic mal za rovnaký čas len 48,6 miliónov a celkovo zarobil až 109 miliónov dolárov, s ktorými by Knocked Up nemal mať žiadne problémy.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 92%, imdb.com – 8,6/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Trailer
Oficiálna stránka

             

Surf's Up (Divoké vlny)
Cody Maverick je začínajúci surfista, ktorý sa chystá zúčastniť sa na jeho prvom profesionálnom závode. Cody, nasledovaný filmovým štábom, ktorý má dokumentovať jeho zážitky, opúšťa rodinu v Antarktíde, aby sa na ostrove Pin-Guí zúčastnil surferského memoriálu Big Z. Cestou sa stretáva s Joem, známym propagátorom surfovania, Reggiem Belafontom, hľadačom surferských talentov Mikem Abromowitzom a nadšenou záchranárku Lani. Všetci si všimnú Codyho zápal pre surfovanie. Cody je presvedčený, že víťazstvom získa vytúžený obdiv a úctu. Stretáva sa so starým surfistom, ktorý mu ukáže čo je skutočne dôležité a že ozajstným víťazom nie je vždy iba ten, kto dorazí k cieľu ako prvý.

Réžia: Ash Brannon, Chris Bruck
Hovoria: Jeff Bridges, Shia LaBeouf, Zooey Deschanel, James Woods, Jane Krakowski
v českom znení: Jan Maxián, Jaromír Meduna, Jitka Ježková, Zbyšek Pantůček, Jan Vondráček, Tomáš Racek, Petr Lněnička
Premiéra na Slovensku: 16. 8. 2007

Tučniakom patril minulý rok a spoločnosť Sony prišla so svojim počítačovo animovaným filmom už trochu neskoro. Divoké vlny debutovali v 3528 kinách, kde zarobili len 17,6 milióna dolárov, čo v rebríčku znamená štvrté miesto. 17,6 milióna dolárov je veľmi, veľmi malý zárobok pre animovaný film. Sony príliš nezaujala ani animákom Lovecká sezóna (23,6 mil. v otváracom víkende), ani V tom dome straší (22,2 mil. v otváracom víkende). A hoci oba skončili s viac ako sto miliónmi, surfisti z Divokých vĺn to budú mať veľmi ťažké a o 198 miliónoch, ktoré zarobil Happy Feet môžu len snívať. Ale je tu aj jedna pozitívna správa, Divoké vlny sa stanú najziskovejším filmom z prostredia surfistov...

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 76%, imdb.com – 7,1/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

             

Shrek the Third (Shrek Tretí)
Shrek, zelený obor so srdcom zo zlata sa nevie dočkať, až bude môcť konečne opustiť rušný život v kráľovstve Za siedmimi horami a vrátiť sa spolu s manželkou Fionou a so svojimi priateľmi – Kocúrom v čižmách a Oslíkom – k prostému životu v bažine. Zistí však, že vziať si za ženu princeznú so sebou prináša aj patričnú dávku kráľovskej zodpovednosti.

Réžia: Chris Miller, Raman Hui
Hovoria: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews, John Cleese, Rupert Everett, Eric Idle, Justin Timberlake
v slovenskom znení: Rastislav Sokol, Helena Krajčiová, Dušan Szabo, Ľuboš Kostelný, Ľubo Bukový, Táňa Pauhofová, Milena Minichová, Petra Vajdová, Juraj Predmerský, Peter Sklár, Ivo Gogál, Tomáš Maštalír, Ján Koleník, Dušan Tarageľ, Oľga Šalagová, Soňa Norisová a ďalší
Premiéra na Slovensku: 14. 6. 2007

Shrek Tretí nám vo svojom štvrtom víkende uzatvára prvú päťku s 281,4 miliónmi. Už teraz je trojka v zárobku ziskovejšia ako úplne prvý Shrek, ktorý v roku 2001 zarobil 267 miliónov dolárov. Shrek 2 so 441,2 miliónmi však z doterajšej série ostane najziskovejší.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 41%, imdb.com – 6,9/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Elimu Rothovi sa nepodarilo zopakovať taký bombastický nástup ako zažil so svojim hororom Hostel. Hostel Part II zarobil v prvom víkende premietania len 8,2 milióna dolárov z 2 350tich kín, kým prvý diel až 18,7 milióna dolárov v premiérovom víkende a 47,3 miliónov celkovo. Hostel Part II mal však rozpočet len niečo len 10 miliónov, takže opäť sa náklady na film niekoľkokrát vrátia. A my môžeme hádať kedy príde Part III. Najmenší pokles v tabuľke zaznamenala komédia Waitress, ktorá má zatiaľ na konte necelých 12 miliónov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 132,5 miliónov dolárov za víkend.

 

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba

  9.6.- 11.6. 2006

Cars   60,1 mil
 10.6.- 12.6. 2005 Mr. And Mrs. Smith   51,1 mil
 11.6.- 13.6. 2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban   34,9 mil

Filmového pokračovania sa dočkala aj komiksová Fantastická štvorka, ktorej druhý diel Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer sa bude premietať v kinách od piatku. Spoločnosť mu budú robiť tri filmy - DOA: Dead or Alive režiséra Corey Yuena, mladá detektívka Nancy Drew a sci-fi komédia Fido.


autor Matej Oravec 12.6.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.