PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Prvý augustový víkend priniesol prekvapenie v podobe takmer 50 miliónového zárobku komédie Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, v ktorej hlavnú úlohu stvárnil Will Ferrell.

TOP 4.8. - 6.8. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby Sony 1. týždeň  47,0 mil   47,0 mil
2. Barnyard: The Original Party Animals  Paramount 1. týždeň  15,8 mil   15,8 mil
3. Pirates of the Caribbean: Dead Mans Chest Buena Vista 5. týždeň  11,0 mil 379,6 mil
4. Miami Vice Universal 2. týždeň  10,2 mil  46,2 mil
5. The Descent Lions Gate 1. týždeň    8,9 mil   8,9 mil
6. John Tucker Must Die Fox 2. týždeň    6,1 mil  28,7 mil
7. Monster House Sony 3. týždeň    6,0 mil  57,0 mil
8. The Ant Bully Warner Bros. 2. týždeň

   3,8 mil

 18,1 mil
9. You, Me and Dupree Universal 4. týždeň    3,6 mil  66,8 mil
10. The Night Listener Miramax 1. týždeň    3,5 mil   3,5 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby (Najrýchlejší jazdec)
Ricky Bobby od malička sníval o tom, že bude najrýchlejším pretekárom NASCAR. Jeho sen sa mu splnil aj vďaka jeho priateľovi a kolegovi Calovi Naughtonovi. Teraz musí čeliť novej výzve, pretože ho na súboj vyzval francúzsky jazdec F1 Jean Girard.

Réžia: Adam McKay
Scenár: Will Ferrell, Adam McKay
Hrajú: Will Ferrell, John C. Reilly, Michael Clarke Duncan, Jane Lynch
Premiéra na Slovensku: 9.11. 2006

Will Ferrell si to plnou rýchlosťou namieril na prvé miesto. Opäť spojil sily s režisérom komédie Anchorman a spoločne napísali scenár o automobilovom pretekárovi. Film o Ricky Bobbym spôsobil rozruch medzi kritikmi, ktorí nešetrili chválou. Film ocenili aj diváci, ktorí v pokladniach amerických kín nechali za prvé tri dni 47 miliónov dolárov. Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby je najúspešnejšou komédiou v otváracom víkende roku 2006 a 47 miliónov dolárov znamená tretí najvyšší prvovíkendový zárobok v auguste, po filmoch Rush Hour 2 (67,4 mil.) a Znamenia (60,1 mil.). Zároveň ide o najlepší výsledok v kariére Willa Ferrella, ktorý sa týmto filmom už definitívne dostal do Áčkovej kategórie komikov, začínajúcich v známej show Saturday Night Live. Všetko nasvedčuje tomu, že 73 miliónová Talladega Nights bude jednou z najziskovejších komédií roku.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 75%, imdb.com – 6,7/10, Roger Ebert – 3,5/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Barnyard: The Original Party Animals
Keď farmár odíde, začína poriadna zvieracia zábava, so spevom, tancom a všetkým, čo k tomu patrí. Hlavne Otis je známy tým, že skúša kadejaké triky na ľudí a baví sa na všetkom. Ale príde čas, kedy musí v sebe objaviť odvahu a stať sa ozajstným vodcom.

Réžia: Steve Oedekerk
Scenár: Steve Oedekerk
Hovoria: Kevin James, Courtney Cox, Sam Elliot, Danny Glover, Andie MacDowell 

Po dvoch animovaných rodinných filmoch, prichádza ďalší, tentoraz z dielne štúdia Paramount. Barnyard: The Original Party Animals sa od piatka premietal v 3.311 kinách, kde za tri dni zarobil 15,8 milióna dolárov, čiže niekde medzi zárobky Monster House (22,2 mil.) a The Ant Bully (8,4 mil.). 51 miliónová animovaná komédia o kravách však neuspela u kritiky a za svoj zárobok vďačí hlavne dobrej marketingovej kampani televízie Nickeldeon. V prospech Barnyard hrá fakt, že v budúcich týždňoch sa do kín nechystá žiaden animovaný film.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 25%, imdb.com – 4,4/10, yahoo.com – B-, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (Piráti Karibiku: Truhlica mŕtveho muža)
Kapitán Jack Sparrow sa opäť vydáva na more, aby splatil dlh krvi legendárnemu pirátovi Davey Jonesovi, vládcovi morských hlbín a kapitánovi Bludného Holanďana, prízračnej lode, ktorej posádku tvoria duchovia utopených námorníkov. Will Turner a Elisabeth Swann pripravujú svadbu, ale svoje plány musia odložiť, keď sa nechtiac opäť zapletú s Jackom. Ten musí nájsť legendárnu Truhlicu mŕtveho muža alebo sa navždy vzdať svojej duše v prospech Daveyho Jonesa.

Réžia: Gore Verbinski (Kruh)
Scenár: Ted Elliott, Terry Rossio
Hrajú: Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, Bill Nighy, Stellan Skarsgard

Disneyho mega blockbuster Piráti Karibiku 2 klesol o 47 percent a v piatom víkende zarobil ešte 11 miliónov dolárov. Na konte má necelých 380 miliónov dolárov a patrí mu ôsme miesto v tabuľke najziskovejších filmov všetkých čias. Mimo severoamerických kín zarobili Piráti takmer rovnakú sumu ako v Amerike – 390 miliónov, takže celosvetový zárobok Truhlice mŕtveho muža je 770 miliónov dolárov a ešte zďaleka sa tento kolotoč nezastavil.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 53%, imdb.com – 7,5/10, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

             
Miami Vice
Detektív Ricardo Tubbs je zdvorilý a inertný elegán žijúci s počítačovou analytičkou Trudy Joplin na južnej Floride. Inkognito pracuje na odhalení bandy pašerákov drog a vrahov. Jeho kolega, detektív James 'Sonny' Crockett je jeho pravým opakom – záletník a švihák, ale len do doby, než stretne Isabellu, čínskokubánsku manželku obchodníka so zbraňami a drogami Arcángela de Jesús Montoyi. Hra na ostrí noža sa pre oboch policajtov stáva každodenným životom a je len otázkou času, kedy ich zločinci odhalia a odstrelia...

Réžia: Micheal Mann (Collateral)
Scenár: Micheal Mann, Anthony Yerkovich
Hrajú: Colin Farrell, Jamie Foxx, Li Gong, Noamie Harris, Ciarán Hinds
Premiéra na Slovensku: 19.10. 2006

Opakom Pirátov je Miami Vice, ktorý sa z prvého miesta minulý víkend zosunul až na štvrté s 62 percentným poklesom. Po desiatich dňoch má 135 miliónový film Michaela Manna na konte len 46,2 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 49%, imdb.com – 6,3/10, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

            
The Descent (Zostup)
Rok po krutej a tragickej nehode sa šestica kamarátok opäť vydáva na každoročnú dobrodružnú výpravu - tentoraz do odľahlej časti Appalačského pohoria, aby podnikli zostup do jaskynného systému. Vo vnútri jaskyne ich náhle zasiahne pohroma. Kamene uvoľnené pri skalnom zosuve zatarasia jediný východ a uväznia ich vo vnútri. Skupina sa po nezhodách delí a každá z dievčat sa modlí, aby našla nejaký iný východ. Je tu ale ešte niečo, čo na nich v podzemí číha – neznámy druh veľkých humanoidných netvorov, ktorí sa dokonale adaptovali na život v tme. Predstava, že sa čoskoro stanú korisťami príšer, v dievčatách prebúdza tie najprimitívnejšie pudy a núti ich robiť všetko, aby obstáli v totálnom boji s hrôzou, ktorá útočí bez varovania … znovu a znovu a znovu.

Réžia: Neil Marshall
Scenár: Neil Marshall
Hrajú: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid, Saskia Mulder, Nora-Jane Noone

Na piatom mieste skončil nízkorozpočtový horor spoločnosti LionsGate so zárobkom 8,9 milióna dolárov. The Descent sa premietal v 2.095 kinách, získal veľmi dobré recenzie a je to ďalší triumf LionsGate.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 83%, imdb.com – 7,5/10, Roger Ebert – 4/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

V limitovanom počte kín bola nasadená komédia Little Miss Sunshine, ktorá sa už premieta v 58 kinách. Po desiatich dňoch už má na konte 2,2 milióna dolárov a spoločnosť FoxSearchlight plánuje filmu znovu zvýšiť počet kín.

Prvých dvanásť filmov zarobilo dohromady 115,7 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
     5 - 7 august 2005 The Dukes of Hazzard 30,7 mil
     6 - 8 august 2004 Collateral 24,7 mil
     8 - 9 august 2003 S.W.A.T. 37,1 mil

Už od stredy sa v predstihu premieta film Olivera Stonea World Trade Center s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. V piatok sa začne premietať fantasy komédia Zoom Petra Hewitta s Timom Allenom ako kapitánom Zoomom, horor Pulse Jima Sonzera podľa scenára Kiyoshi Kurosawu a Wesa Cravena. Nemala by chýbať ani romantika, ktorú bude zastupovať film Step Up. Čo myslíte, koľko sa dá zarobiť na filme o statočných požiarnikoch a padajúcich dvojičkách?

 


autor Matej Oravec 11.8.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.