PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



V súboji o najúspešnejší film víkendu sa stretol štvrtý diel paródie Scary Movie s animovaným filmom od Disneyho The Wild. Kto vyhral?

TOP 14.4. - 16.4. 2006
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Scary Movie 4 Dimension 1. týždeň   40,2 mil   40,2 mil
2. Ice Age: The Meltdown Fox 3. týždeň   20,0 mil 147,2 mil
3. The Benchwarmers Sony/Revolution 2. týždeň    9,9 mil   35,8 mil
4. The Wild Buena Vista 1. týždeň    9,6 mil    9,6 mil
5. Take the Lead New Line 2. týždeň    6,7 mil   22,6 mil
6. Inside Man Universal 4. týždeň    6,4 mil   75,1 mil
7. Lucky Number Slevin MGM 2. týždeň    4,7 mil   14,2 mil
8. Thank You for Smoking FoxSearchlight 5. týždeň

   4,4 mil

  11,5 mil
9. Failure to Launch Paramount 6. týždeň    2,6 mil   83,1 mil
10. V for Vendetta Warner Bros. 5. týždeň    2,2 mil   66,0 mil

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Scary Movie 4
Cindy Campbell sa nasťahuje do strašidelného domu, kde sa stará o starú pani. Zamiluje sa do suseda Raya, ale ich lásku naruší útok vesmírnych príšer "Tr-iPod"!

Réžia: David Zucker (Scary Movie 3)
Scenár: Craig Mazin, Jim Abrahams, Shawn Wayans, Marlon Wayans
Hrajú: Anna Faris (Skrotená hora), Anthony Anderson (Hustle & Flow), Craig Bierco (Druhá šanca), Leslie Nielsen (Scary Movie 3)
Premiéra na Slovensku: 22. 6. 2006

Veľkonočný víkend nepatrí medzi tie, kde padajú závratné výsledky. Ale prišlo Scary Movie 4, ktoré počas tohto víkendu zarobilo 40,2 miliónov dolárov, čo je vôbec najvyšší zárobok Veľkonočného víkendu. Doterajším držiteľom rekordu bol Fincherov Úkryt, ktorý zarobil 30 miliónov a za ním Matrix s 27,7 miliónmi. V rebríčku najväčších aprílových premiér patrí Scary Movie 4 na druhé miesto, viac zarobil len Kurz sebaovládania, ktorý si pred tromi rokmi pripísal v prvom víkende na konto - 42,2 miliónov.

V porovnaní s doterajšími Scary Movie filmami je štvorka v otváracom víkende až na treťom mieste. Najúspešnejšia bola pred tromi rokmi trojka, ktorá zarobila 48,1 miliónov, na druhom mieste je prvý Scary Movie s 42,3 miliónovým zárobkom a najmenej úspešná bola dvojka s 20,5 miliónom dolárov. S celkovým zárobkom je na tom stále najlepšie prvý diel, ktorý dokázal zarobiť až 157 miliónov dolárov, Scary Movie 3 zarobilo 110 miliónov a Scary Movie 2 len 71,3 miliónov. Už teraz je možné s určitosťou povedať, že Scary Movie 4 zarobí viac ako dvojka.

Pre priaznivcov tohto žánru ešte jedna novinka. Režisér Zucker spolu s Dimension plánuje začiatkom februára budúceho roku uviesť film s názvom Superhero Movie.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 42%, imdb.com – 5,6/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B

Trailer
Oficiálna stránka

Ak myšou prejdete po hlavách hrdinov filmu, každý nejako zareaguje. Menu je neopozerané a poskytuje veľa zábavy. A pokiaľ by vám to nestačilo, zahrajte si hru. Do toho...

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

Ice Age: The Meltdown (Doba ľadová 2)
Trojica hrdinov - mamut Manny, leňochod Sid, šablozubý tiger Diego stále držia spolu a užívajú si výhod sveta, ktorý je v stave topenia. Žijú v primitívnej verzii vodného parku, nabitého vodnými kĺzačkami, bazénmi s vlnami a množstvom zvierat, užívajúcich si slniečka. Manny sa obáva, že môže byť posledným žijúcim mamutom. Potom ale stretne Ellie... Dobré na tom je, že stretol poslednú samicu mamuta na svete. Zlé na tom je, že Ellie má problémy ohľadom pochopenia svojej identity. Ako by nebolo dosť ťažké, získať si Elliinu priazeň, tá ma ešte na dôvažok dvoch bratov z rodu vačíc, Crasha a Eddieho, párik nafúkaných a trúfalých nezbedníkov. K dobru im možno ale pripísať, že majú Ellie naozaj radi a správajú sa k nej veľmi ochranársky. Ale otepľovanie má jednu zásadnú nevýhodu: ohromnú a hrozivú povodeň. Diego ukrýva tajomstvo, o ktoré sa nepodelí s nikým zo svojich priateľov: má strach z vody. V potápajúcom sa svete to môže byť vážny problém. Sid túži po troške uznania. Chce dokázať, že si zaslúži trochu úcty od svojich priateľov, pričom stretne priateľov nových, ktorí ho neochvejne milujú.

Réžia: Carlos Saldanha (Roboti)
Scenár: Peter Gaulke, Gerry Swallow
Hovoria: Ray Romano (Doba ľadová), Johm Leguziamo (Land of the Dead), Denis Leary (Doba ľadová), Sean William Scott (The Dukes of Hazzard)
Premiéra na Slovensku: 6. 4. 2006

Doba ľadová 2 mala tento víkend veľkého konkurenta v podobe Disneyho Divočiny, napriek tomuto faktu je stále na druhom mieste so zárobkom 20 miliónov dolárov, čo je síce 41 percentný pokles, ale 80 miliónová investícia má už na konte celkovo 147,2 miliónov dolárov. Teda viac ako Udatné kuriatko (135 mil.) a Roboti (128,2 mil.). Zároveň je na najlepšej ceste prekonať zárobok prvého dielu, ktorý je 176,4 miliónov. Pre Dobu ľadovú 2 je tiež podstatný zárobok z južnej Ameriky a Európy, ktorý je teraz okolo 170 miliónov. Doba ľadová 2 sa určite zaradí medzi desiatku najziskovejších počítačovo animovaných filmov všetkých čias.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com – 59%, imdb.com – 7,1/10, Roger Ebert – 2,5/4, yahoo.com – B+, boxofficemojo.com – B+

Recenzia
Trailer

Oficiálna stránka

Čo k takejto stránke napísať? Len ráčte vstúpiť a bavte sa!

Prvá päťka USA Prvá päťka USA Prvá päťka USA

The Benchwarmers
Gus a jeho kamaráti Richie a Clark sú oslovení milionárskym excentrikom Melom, ktorý z nich chce urobiť trojčlenné baseballové mužstvo.

Réžia: Denis Dugan (Národná bezpečnosť)
Scenár: Allen Covert, Nick Swardson
Hrajú: Rob Schneider (Duece Bigalow: Európsky gigolo), David Spade (Dickie Roberts), Jon Heder (Napoleon Dynamite), Jon Lovitz (Producenti)
Premiéra na Slovensku: 3. 8. 2006

S takmer 50 percentným pokesom sa stretla komédia spoločnosti Sony The Benchwarmers, ktorá v druhom víkende zarobila necelých 10 miliónov. Pozitívne na tom je, že je to viac, ako zarobila Disneyho Divočila a už teraz sa jej vrátil 33 miliónový rozpočet.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 13%, imdb.com – 5,3/10, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Dámy a páni, vitajte. V menu sa pohybujete podľa postov hráčov na ihrisku a okrem informácii tam nájdete aj také zvrátenosti ako Soundboard, či hru Pitching Game, alebo Homerun Derby.

             
The Wild (Divočina)
Levíča Ryan, syn milého a spoločenského Samsona je nešťastnou náhodou poslané z new-yorskej zoo do Afriky. Je slobodný. Jeho priatelia zo zoo na čele so Samsonom, žirofou Bridget, anakondou Larry a koalou Nigelom sa všetkými možnými prostriedkami snažia priviesť ho späť a vydajú sa na nebezpečnú záchrannú misiu do pravej džungle.

Réžia: Steve “Spaz“ Williams 
Scenár: Ed Decter, Mark Gibson, Philip Halprin, John J. Strauss
Hovoria: Kiefer Sutherland (seriál 24), James Belushi (Karcoolka), Jeneane Garofalo (Stay), William Shatner (Miss špeciálny egent 2)
V slovenskom znení: Ján Kroner (Samson), Peter Marcin (Benny), Jana Pilzová (Bridget), Jozef Vajda (Kazaar), Michal Dutka (Ryan), Juraj Haviar (Nigel)
Premiéra na Slovensku: 11. 5. 2006

Veruže sa nestáva, aby film od Disneyho získal také zlé recenzie a stretol sa s takým nezáujmom u divákov. The Wild sa premietal v 2 854 kinách, kde zarobil 9,6 miliónov dolárov, pričom jeho rozpočet bol 80 miliónov (rovnako ako mala Doba ľadová 2). Z počítačovo animovaných filmov bol neúspešnejší na štarte snáď len vrabec Valiant so zárobkom 5,9 miliónov. Divočinu snáď ani nejde porovnávať s megahitom Madagascar, ktorý minulý rok zarobil 47,2 miliónov v otváracom víkende a 193,5 miliónov celkovo. Divočina vznikala v Toronte v novom štúdiu spoločnosti C.O.R.E. Feature Animation a aj keď režisér Steve “Spaz“ Williams patrí k priekopníkom počítačovej grafiky a Divočina je jeho režijným debutom, ťažko teraz hovoriť o tom, kde sa stala chyba.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 19%, imdb.com – 5,4/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – C+, boxofficemojo.com – C

Trailer
Oficiálna stránka

Ocitáme sa v rušnom meste. V menu sa pohybujeme pomocou veľkoplošných obrazoviek na budovách. Ale na výber toho moc nie je. Dej, postavy, fotky, video, download. Nezachraňujú to ani tri “divoké“ hry.

            
Take the Lead
Bývalý profesionálny tanečník učí tancovať na newyorskej škole. Jeho tanečné skúsenosti nie sú v súlade s tým, čo študenti očakávajú. No nakoniec sa im podarí vytvoriť nový tanečný štýl.

Réžia: Liz Friedlander
Scenár: Dianne Houston
Hrajú: Antonio Banderas (Legenda o Zorrovi), Rob Brown (Coach Carter), Alfre Woodard (Beauty Shop), Dante Basco (Love Don't Cost a Thing)
Premiéra na Slovensku: 15. 6. 2006

Prvú päťku so 6,7 miliónmi uzatvára Antonio Banderas s filmom Take the Lead, ktorý má po desiatich dňoch na konte celkovo 22,6 miliónov dolárov.

Významné hodnotenia:
rottentomatoes.com - 46%, imdb.com – 6,5/10, Roger Ebert – 3/4, yahoo.com – B, boxofficemojo.com – B-

Trailer
Oficiálna stránka

Stránka vás svojou hudbou ihneď roztancuje. Okrem informácií o filme by vás mohli zaujať dva odkazy - Virtual Dancer, kde si navolíte najrôznejšie tanečné pohyby, ktoré potom virtuálny tanečník zatancuje a Mash Up Mater, kde zase môžete skladať hudbu, vyberať si z priložených možností a na záver si vytvoriť vlastnú MP3 skladbu.

Najvýraznejší postup v tabuľke sa podaril filmu Thank You for No Smoking, ktorý v 1 015 kinách zarobil 4,5 milióna dolárov.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 107,4 miliónov dolárov za víkend.

Prvé miesta v minulých rokoch
Obdobie Názov filmu Tržba
  8 - 10 apríl 2005 Sahara 18,1 mil
  9 - 11 apríl 2004 The Passion of the Christ 15,2 mil
11 - 13 apríl 2003 Anger Management 42,2 mil

Najväčšiu šancu dobyť vrchol rebríčka má horor o matke, ktorá stratí svoje choré dieťa v meste Silent Hill. Potom je tu thriller The Sentinel s Michaelom Douglasom a Kieferom Sutherlandom a komédia American Dreamz, kde sa pod režisérskym vedením Paula Weitza stretli Hugh Grant, Dennis Quaid, Mandy Moore, Willem Dafoe a Chris Klein.

 


autor Matej Oravec 21.4.2006
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.