Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Primadonna, The Color Purple, Our Living World, Bros ...

Príbeh bystrej mladej ženy, ktorá sa síce narodí do zaostalého a patriarchálneho katolíckeho ...

pridal Lukáš Šútor 21.4.2024 o 21:52
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Primadonna, The Color Purple, Our Living World, Bros ...


Purpurová farba (The Color Purple) – pondelok, 15. apríl, HBO Max

USA, 2023, Blitz Bazawule

Adaptácia rovnomenného románu Alice Walker. V roku 1985 adaptoval rovnaký román pod rovnakým názvom aj Steven Spielberg. 41-ročný ghanský režisér Blitz Bazawule si však vybral iný prístup, než komorný Spielberg a svoje rozprávanie zabalil do muzikálovej žánrovej formy. Príbeh sa začína v roku 1909, kedy si mladučkú černošskú dievčinu Celie zoberie za ženu krutý farmár Albert. Život hlavnej hrdinky sledujeme po niekoľko desaťročí. Celie pred našimi očami postupne zreje a zoceľuje sa. Danielle Brooks, ktorá si zahrala vedľajšiu postavu Sofie, získala nomináciu na Oscara.

Prvá žena (Primadonna) – pondelok, 15. apríl, HBO Max

Taliansko, 2022, Marta Savina

Príbeh bystrej mladej ženy, ktorá sa síce narodí do zaostalého a patriarchálneho katolíckeho prostredia sicílskeho vidieka 60. rokov, ale svojou šikovnosťou ho prevráti naruby. Lia vyrastá so svojimi rodičmi a mladším bratom. Potom sa objaví Lorenzo, charizmatický a šarmantný frajer pochádzajúci z mafiánskeho prostredia a Liu očarí. Hlavná hrdinka, hoc silná, sprvoti bojuje s vlastnou naivitou, ale postupne zreje. Mení nielen seba, ale aj prostredie, v ktorom vyrástla. Stáva sa líderkou a vzorom, ktorý nasledujú ďalšie  mladé ženy.    

Maličké (Petites) – pondelok, 15. apríl, HBO Max

Francúzsko, 2022, Julie Lerat-Gersant

Presvedčivý celovečerný debut 41-ročnej francúzskej autorky Julie Lerat-Gersant, ktorý do veľkej miery čerpá z autorkiných osobných pracovných skúseností z centier pre dospievajúce matky a ich novorodeniatka. Camille má len 16 rokov, keď zistí, že je tehotná. Chcela by podstúpiť interupciu, tá však nie je legálna. Camille sa ocitne v spomínanom centre, spriatelí sa s Alison, dievčaťom v rovnakej životnej situácii. Spoločne sa predierajú príkoriami depresívneho sociálneho prostredia, v ktorom sa ocitli. Tŕňom v oku je najmä autoritárska sociálna pracovníčka Nadine. Film mal premiéru na minulom ročníku festivalu v Locarne.  

Blok 99 (Brawl in Cell Block 99) – pondelok, 15. apríl, HBO Max

USA, 2017, S. Craig Zahler

Niečo chutné pre fanúšikov temných, akčných a veľmi násilných filmov. Vince Vaughn stvárňuje bývalého boxera, ktorý zo všetkého najviac túži po riadnom, usporiadanom a rodinnom živote s jeho manželkou. Ale nejde to, nefunguje to, nedarí sa a neustále sa to komplikuje. A končí to v podsvetí, vo väzení, v kalužiach krvi a s rozdrvenými lebkami (to uvidíte). Svojská autorská výpoveď talentovaného režiséra Stevena Craiga Zahlera (Na zlej strane, Kostený tomahawk) o násilí okolo nás a (netradične poňatej) láske k blížnemu.

Jimmy Carr: Natural Born Killer – utorok, 16. apríl, Netflix

Veľká Británia, 2024, Jimmy Car, Brian Klein

Jimmy Carr. Ostrieľaný britský stand-up komik, ktorého by zaiste veľmi sklamalo, ak by jeho show urazila až príliš málo ľudí. Našťastie sa to väčšinou nedeje.  Natural Born Killer predstavuje najnovší Jimmy comedy set. Na paškál si berie témy ako zbrane, násilie, náboženstvo, cancel culture či sexuálne obťažovanie. 

An American Bombing: The Road to April 19th  - utorok, 16. apríl, HBO Max

USA, 2024, Marc Levin

Oklahoma City, 19. apríl 1995, 9 hodín ráno. Veľký deň vojnového veterána  Timothyho McVeigha. V uvedenom čase pozná McVeigha málokto, čoskoro ho bude poznať celá Amerika. Keď federálnou budovou otrasie obrovský výbuch, ide o nastraženú nálož. Dovtedy najväčší teroristický útok v USA si vyžiada 168 mŕtvych a takmer 853 zranených. Investigatívny dokument režiséra Marca Levina (jeho Slam získal v roku 1998 Zlatú kameru v Cannes) pátra po príčinách a kontextoch, osobných i spoločenských, ktoré doviedli McVeigha k tak extrémnemu činu.     

Náš svět plný života (Our Living World) – streda, 17. apríl, Netflix

Veľká Británia, 2024,

Nový štvordielny prírodopisný dokument od tvorcov Our Great National Parks (2022). Tému národných parkov strieda téma klimatickej zmeny a jej čoraz zničujúcejšieho vplyvu na živé tvory na našej planéte. Show sa zameriava aj na skúmanie mikrofenoménov nepostrehnuteľných voľným okom. Nechýbajú pritom ani najrozmanitejšie digitálne efekty, vizualizácie a triky. „Od najhustejších lesov, cez najhlbšie oceány až po najhorúcejšie púšte. Všetko je prepojené, všetko tvorí jednu obrovskú sieť života,“ vysvetľuje hviezdna rozprávačka Cate Blanchett v traileri.

Bráchové (Bros) – štvrtok, 18. apríl, Netflix

Izrael, 2024, Guy Amir, Hanan Savyon

Nová hebrejská komediálna séria prichádza na Netfix pre Izrael v ťažkých časoch. Pini a Nisso. Dvojica nerozlučných kamošov z detstva. Skalní fanúšikovia izraelského futbalového giganta Beitar Jerusalem a spoluvlastníci jedného z vyhlásených jeruzalemských barov. Tomu však teraz hrozí zavretie a to v čase, kedy jeruzalemský Beitar čaká najdôležitejších zápas ich histórie.  Ako sa tým dvojica ústredných týpkov vysporiada?

Jane – piatok, 19. apríl, Apple TV+

USA, 2023, J. J. Johnson

Ak máte radi zvieratá (špeciálne šimpanzy) a tému ochrany životného prostredia, táto animovaná miniséria by sa vám (a hlavne vašim deťom) mala páčiť. Hlavnou hrdinkou je 9-ročná enviromentalistka Jane. Ona, jej kamoš David a kamoš šimpanz spoločne podnikajú najrôznejšie dobrodružstvá.  Seriál vzdáva poctu Jane Goodall, slávnej biologičke, ktorá zasvätila svoj štúdiu šimpanzov. V piatok odštartuje druhá séria.

Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška (Rebel Moon – Part Two: The Scargiver) – piatok, 19. apríl, Netflix

USA, 2024, Zack Snyder

Druhá časť epického akčného sci-fi projektu Zacka Snydera (Liga spravodlivosti, Muž z ocele, Strážcovia).  „Dvojka“ pokračuje presne tam, kde skončila „jednotka.“ Je to kvalitatívne obrovský trapas a viac sa dozviete TU.




KASKADÉR
[RECENZIA ]
1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.