Netflix, Apple TV, HBO novinky: Missing: The Lucia Blackman Case, D.P. 2, How to Become a Cult Leader ...

Lucie Blackman bola pohľadnou mladou ženou s neutíchajúcou túžbou po cestovaní. Doma v Anglicku pracovala ...

pridal Lukáš Šútor 26.7.2023 o 23:55
Netflix, Apple TV, HBO novinky: Missing: The Lucia Blackman Case, D.P. 2, How to Become a Cult Leader ...


Zlatý chlapec (The Golden Boy) – pondelok, 24. júl, HBO Max

USA, 2023, Fernando Villena

Boxer Oscar de la Hoya, prezývaný zlatý chlapec. Jeden z najtalentovanejších boxerov histórie. Desaťnásobný majster sveta v šiestich váhových kategóriách. Kariérna bilancia tohto borca je ohromujúca: 39 výhier (z toho 30x na K.O.) a len 6 prehier. Dokuportrét od Fernanda Villenu sa zarezáva svojmu aktérovi pod kožu: áno, de la Hoya nepochybne bol veľkým šampiónom, ale podstatnejšie je niečo iné: bol aj šťastným človekom? Nuž, tu je odpoveď zložitejšia. Nie je všetko zlato, čo sa blyští. A zlatý chlapec to dobre vie.

Nepoznané: Kozmický stroj času (Unkown: Cosmic Time Machine) – pondelok, 24. júl, Netflix

USA, 2023, Shai Gal

Posledný film zo štvordielnej dokumentárnej série Nepoznané (Stratená pyramída, Jaskyňa kostí, Roboti zabijaci). Záver série patrí tomu najlepšiemu - vesmíru. Hodinový dokument Shaia Gala nás zoznámi s Vesmírnym ďalekohľadom Jamesa Webba. Film zobrazuje všetky tie krásne fotografie, ktoré ďalekohľad vyhotovil, no nazrieme aj do zákulisia jeho zostrojovania a vypočujeme si postrehy a komentáre elitných vesmírnych vedcov.

Nezvestná:  Prípad Lucie Blackman (Missing: The Lucia Blackman Case) – streda, 26. júl, Netflix

USA, Japonsko, 2023, Hyoe Yamamoto

Lucie Blackman bola pohľadnou mladou ženou s neutíchajúcou túžbou po cestovaní. Doma v Anglicku pracovala ako letuška, lákalo ju však okúsiť Japonsko. Spolu s kamarátkou Lousie si vybavili 90-dňové vízum a v roku 2000 sa vydali do Tokia. Pracovali ako hostesky v jednom z tokijských nočných klubov. Trvalo to krátko. 9. februára 2001 objavili japonskí vyšetrovatelia rozštvrtené telo. Patrilo nezvestnej Lucie.  Dokumentárny film Hyoeho Yamamota nám ozrejmuje súvislosti okolo tohto desivého prípadu. Sledujeme postupy členov tokijského vyšetrovacieho tímu, ktorý prekonal množstvo prekážok, aby dostal pred súd záhadného muža menom Joji Obara. Bohatého podnikateľa, vplyvného človeka, sadistického násilníka, masového vraha.

Harley Quinn – štvrtok, 27. júl, HBO Max

USA, 2023, Dean Lorey, Justin Halpern, Patrick Schumacker, Doug Moench

Štvrtá séria možno najvtipnejšej seriálovej superhrdinskej show. Originálny dabing hlavnej postavy v podobe hlasu Kaley Cuoco (Penny z Teórie veľkého tresku)  medzičasom nadobudol kultový status. Rozprávanie je plné hlášok, parodických odkazov na vesmír Marvelu, animačný štýl hýri farbami a akcia je mimoriadne krvavá. Lesbický vzťah medzi Harley Quinn a Poison Ivy je príjemným spestrením rozprávania.

Dračí princ (The Dragon Prince) – štvrtok, 27. júl, Netflix

USA, 2023, Aaron Ehasz, Justin Richmond

Animovaný fantasy seriál Dračí princ sa začal streamovať v roku 2018 a postupne sa vypracoval medzi najpopulárnejšie animované projekty Netflixu. Piata séria prinesie klasický počet epizód (9) a s ňou i ďalšiu sadu dobrodružstiev plnú drakov, mágie, kráľovstiev, súbojov, elfov a podobne. Za Dračím princom stoja showrunneri a scenáristi Justin Richmond a Aaron Ehasz. Obaja majú scenáristické skúsenosti zo špičkových animovaných seriálov ako Futurama alebo Avatar: Legenda o Aangovi.

V raji (Paradise) – štvrtok, 27. júl, Netflix

Nemecko, 2023, Boris Kunz

Nemecké sci-fi V raji nás prenesie do znepokojivej, nie príliš vzdialenej budúcnosti. Ľudská spoločnosť je ohromená úspechom farmaceutického konglomerátu AEON, ktorého revolučná technológia umožňuje prenášať životnosť z jedného človeka na druhého. Manželia Elena a Max to pocítili sami na sebe, ale v negatívnom zmysle. Elena bola prinútená predať AEON-u 40 rokov svojho života. Roky životy sú preč, nik ich Elene nevráti. Max sa s tým ale nechce zmieriť a učiní určité opatrenia.

Tichá dáma: Vraždy postarších žien (La dama del silencio: El caso de la Mataviejitas) – štvrtok, 27. júl, Netflix

Mexiko, 2023, Maria Jose Cuevas

Mexico City na začiatku nového milénia. Obyvateľov mesta roky bombardujú správy o brutálnych vraždách postarších žien (vek obetí: 60+). Je zrejmé, že ide o dielo jediného páchateľa. Malo by ísť o mocného, robustného muža so zdravotníckou licenciou, ktorou si získava dôveru obetí. Ako ubiehajú roky, podozrivých pribúda, no pribúda i zavraždených žien. Až v roku 2006 sa podarí dolapiť skutočného páchateľa...

Kto je tu vrah? (The Murderer) – štvrtok, 27. júl, Netflix

Thajsko, 2023, Wisit Sasanatieg

Thajský režisér Wisit Sasanatieng nie je žiadny zelenáč.  Na poli celovečerného filmu debutoval v roku 2000 a odvtedy natočil viacero pozoruhodných titulov (komédia Občan pes z roku 2004 je asi tým najzaujímavejším).  Sasanatiengov režijný štýl sa vyznačuje výrazným výtvarným štýlom s presýtenými farbami. V obdobnom duchu sa nesie aj satirická komédia Kto je tu vrah?, ktorá kritizuje povrchnosť, s akou prijímame a vyhodnocujeme informácie z médií. Malým mestom v chudobnom thajskom regióne Isan otrasie séria záhadných úmrtí. Pravdepodobne ide o vraždy, kto by ich však páchal? Miestni v tom majú jasno: podozrivým je cudzinec s britským pôvodom.

Dezertér (D.P. 2 ) – piatok, 28. júl, Netflix

Južná Kórea, 2023, Jun-hee Han

Na Netflixe boduje viacero projektov z juhokórejských produkcií (Láska padá z neba, Trieda z Itaewonu, Kráľovstvo zombie). Zaradiť sem môžeme aj Dezertéra, seriál od režiséra a scenáristu Jun-hee Hana. Prvá séria, zložená zo šiestich epizód, rozpitvávala tému šikany vo vnútri špičkovej juhokórejskej armády. Druhá séria zvyšuje obrátky. Neľútostné násilie, emocionálne vydieranie, strata morálnych zábran. Navonok pôsobí kórejská armáda mocne a odolne, vzťahy v jej vnútri však hnijú zaživa.

Čarovná lienka a Čierny Kocúr vo filme (Ladybug & Cat Noir: The Movie) – piatok, 28. júl, Netflix

USA, Francúzsko, Japonsko, 2023, Jeremy Zag

Filmová verzia (primárne) francúzskeho animovaného seriálu pre deti - Kúzelná Lienka a Čierny kocúr, ktorý sa vysiela a streamuje od roku 2015. Seriál sa inšpiruje v superhrdinských vodách, hlavne v Marvel Cinematic Universe. Marinette a Adrien sú obyčajní dospievajúci s neobyčajným tajomstvom: v noci sa menia na maskovaných superhrdinov a chránia mesto pred zločinom. Ona je Kúzelná lienka, on je Čierny kocúr. Tvoria skvelý tím, tajne sa milujú, no zároveň nepoznajú svoje skutočné identity.

The Beanie Bubble – piatok, 28. júl, Apple TV+

USA, 2023, Kristin Gore, Damian Kulash

Plyšový fenomén s názvom Beanie Babies vniesol do plyšáckeho biznisu 90. rokov revolúciu. Ameriku pobláznili roztomilé hračky s malými rozmermi, mäkkým chlpatým materiálom a výplňou z plastových peliet. Kto by odolal? Komediálna dráma The Beanie Bubble rozpráva príbeh tímu, ktorý značku Beanie Babies vymyslel a zaviedol do praxe. Tešiť sa môžete na kvalitné herecké obsadenie: na úplne atypicky vyzerajúceho Zacha Galifianakisa (Vo štvorici po opici, It's Kind of a Funny Story, Predvolebné sľuby...), ale aj Sarah Snook (Boj o moc), Elizabeth Banks (Zack a Miri točia porno, Hry o život...) či Geraldine Viswanathan (Nebo s. r. o.).

Kapitán Fall (Captain Fall) – piatok, 28. júl, Netflix

USA, 2023, Jon Iver Helgaker, Jonas Torgersen

Nový seriál od talentovanej nórskej autorskej dvojky Jon Iver Helgaker – Jonas Torgersen (Vikingane/Severani). Tentoraz v animovanom formáte, hoci pôvodné zámery boli iné. Hlavným hrdinom je Jonathan Fall, mladý muž s dokázateľne najhoršími známkami v histórii námornej akadémie. Práve preto je Jonathan skvelým užitočným idiotom pre kapitánsky post na jednej (pašeráckej) lodi. Policajti nezaháľajú, nitky sa postupne sťahujú a vedú k Jonathanovi. Ako si s tým poradí?

Ako sa stať vodcom sekty (How to Become a Cult Leader) – piatok, 28. júl, Netflix

USA, 2023

Páčila sa vám dokumentárna miniséria Ako sa stať tyranom? Potom by sa vám mala páčiť aj dokumentárna miniséria Ako sa stať vodcom sekty. Stojí za ňou rovnaký tvorivý tím a jeho rozprávanie sa odvíja na obdobných princípoch. Počas šiestich epizód spoznávame rôzne kulty a ich vodcov (ako Charles Manson, Jim Jones, Osho a ďalší ..). Oboznamuje sa s ich filozofiami, technikami manipulácie, odhaľujeme ich kúzla. Rozprávaním nás pritom sprevádza hlas malého veľkého Petera Dinklageho (Tyrion Lannister z Hry o tróny). Najprv teda „Ako sa stať tyranom“, teraz „Ako sa stať sa vodcom sekty.“ Nabudúce sa budeme učiť, ako sa stať mafiánskym  bosom.

Dokonalá rozprávka (Un cuento perfecto) – piatok, 28. júl, Netflix

Španielsko, 2023, Chloé Wallace

Romantika, dráma a komédia na španielsky spôsob. Margot je boháčkou, dedičkou hotelového impéria. David také šťastie nemal a aby prežil, obracia sa hneď v troch zamestnaniach. Napriek tomu však Davida a Margot k sebe niečo magnetické priťahuje. Seriál Dokonalá rozprávka adaptuje románovú tvorbu Elísabet Benavent, rovnako ako seriál Valeria, ktorý Netflix streamuje od roku 2020.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.