Netflix, Apple TV a HBO novinky: Hijack, Delete, The Witcher 3, Ooku, Nimona ...

Idris Elba v úlohe muža podávajúceho životne pokojný výkon v situácii, v ktorej by väčšinu z nás zožrala panika...

pridal Lukáš Šútor 30.6.2023 o 0:45
Netflix, Apple TV a HBO novinky: Hijack, Delete, The Witcher 3, Ooku, Nimona ...


Run Rabbit Run  - pondelok, 26. jún, Netflix

Austrália, 2023, Daina Reid

Dusný, psychologický a paranoidný horor/triler o trápení dvoch žien: jednej veľkej a jednej malej. Sarah je lekárka, Mia jej sedemročná dcéra. Medzi oboma postavami je od začiatku filmu citeľná bodavá tenzia. Postupne sa prehlbuje. Mia tlačí na mamu s požiadavkami, ktoré sú ako sypanie soli na nezahojené rany z minulosti. Svet matky i dcéry sa otriasa v základoch. Sarah výborne stvárňuje Sarah Snook, hviezda HBO seriálu Boj o moc. Run Rabbit Run  debutoval v januári na festivale v Sundance. Režisérka Daina Reid pôsobivo narába s vizuálnymi a zvukovými prvkami rozprávania, ktoré vyjadrujú nestabilitu vnútorného vesmíru postáv.

Únos lietadla (Hijack) – streda, 28. jún, Apple TV+

USA, 2023, George Kay

Idris Elba v úlohe muža podávajúceho životne pokojný výkon v situácii, v ktorej by väčšinu z nás zožrala panika. Sam Nelson je profesionálny expert na vyjednávanie korporátnych biznisov. Jeho práca vyžaduje vysokú mieru nadhľadu, vnímavosti, komunikačnej flexibility. Tieto schopnosti sa Samovi náramne zídu hlavne potom, čo sa ako pasažier náhle ocitne na palube lietadla uneseného teroristami. Showrunner a scenárista Georgie Kay vytvoril nesmierne napínavú minisériu odohrávajúcu sa v reálnom čase. 7 epizód, 7 intenzívnych hodín.

Eldorádo: Čo náckovia neznesú (Eldorado - Alles, was die Nazis hassen) – streda, 28. jún, Netflix

Nemecko, 2023, Benjamin Cantu

Dokument podávajúci očarujúcu správu o stave berlínskej queer scény v dvadsiatych rokov minulého storočia. Áno, v chaotickej ére weimerskej demokracie, predstavoval Berlín (mimo iného) „mesto hriechu.“ A nočný klub Eldorádo, podniková základňa pre príslušníkov miestnej queer komunity, predstavoval priam esenciu „hriešnosti.“Netrvalo to však dlho. Eldorádu definitívne odzvonilo v roku 1933. A aby bolo jasné, že časy slobody sú preč, nacisti premenili klub na svoju základňu.

Svaly a škandály: Príbeh amerických gladiátorov (Muscles & Mayhem: An Unauthorized Story of American Gladiators: Svaly) – streda, 28. jún, Netflix

USA, 2023, Jared Hess, Tony Vainuku

Ak sa bavíme o amerických gladiátoroch, bavíme sa o konkrétnej reality show z 90. rokov, v ktorej súťažili amatérski atléti v rozličných silových, rýchlostných či vytrvalostných súťažiach. Show mala v Amerike vysokú sledovanosť, ale nie nadlho. Zhruba po piatich rokoch vysielania tržby strmo klesli a gladiátori sa z televízií rýchlo vytratili. Nuž, gladiátori sa síce vytratili, ale ich dedičstvo nie. To skúma nová 5-dielna dokuséria Netflixu a je to pomerne detailne skúmanie z rôznych uhľov pohľadu. Fenomén atletických reality-TV súťaží dodnes pretrváva v rozmanitých podobách a formách.

Mažem ťa (Delete) – streda, 28. jún, Netflix

Thajsko, 2023, Parkpoom Wongpoom

Exotická thajská produkcia a romantický sci-fi seriál s nebezpečnými znakmi trileru a hororu? Mažem ťa je prudko autorským projektom talentovaného Parkpooma Wongpoomu, ktorý, ako autor či spoluautor, stojí za viacerými presvedčivými horormi s bizarnými námetmi. Pekne bizarným námetom je aj Mažem ťa. Prečo? Nuž, Wongpoom rozpráva o telefóne, ktorý (pomerne doslovne) vymazáva ľudí zo sveta. Úžasné, však?

Zaklínač 3  sezóna (The Witcher) – štvrtok, 29. jún, Netflix

USA, Poľsko, 2023, Lauren Schmidt

Geralt z Rivie a jeho dcéra Ciri sa vracajú na televíznu fantasy scénu. A malo by to byť ešte epickejšie, výpravnejšie a akčnejšie dobrodružstvo, ako kedykoľvek predtým. Čerstvo zjednotená rodinka v zložení Ciri – Geralt si nechce nechať prekaziť spoločné chvíle, nemajú však na výber. Poľuje po nich polovica kontinentu. Starostlivo nebezpečný otec Geralt si však dokáže poradiť (?)...pozor, pripravte sa: odklon od Sapkowskeho príbehových liniek je pre tretiu sériu Zaklínača príznačný.  Fanúšikovia diela pána spisovateľa nemusia byť nadšení (a mnohí ani nebudú).

Bojovník (Warrior) – štvrtok, 29. jún, HBO Max

USA, 2023, Jonathan Tropper

Tretia séria akčného dramatického seriálu z prostredia sanfranciskej Čínskej štvrti v 19. storočí. Brutálne a nemilosrdné vojny gangov pokračujú novými výbojmi. Zázračne nadaný bojovník Ah Sahm nedaruje nepriateľom centimeter priestoru. 35-ročný britský herec Andrew Koji si už dávno stihol získať srdcia mnohých fanúšikov akčného žánru.

Óoku: Skryté komnaty (Ōoku) – štvrtok, 29. jún, Netflix

Japonsko, 2023, Norijuki Abe

Rovnomenná predloha patrí doma v Japonsku medzi najpopulárnejšie komiksy. Má výborný námet. Operuje s akousi alternatívnou realitou, kde sú muži, zvlášť mladí muži, mimoriadne horúcim a žiadaným zbožím. Spoločnosť je tvorená primárne ženami. Prečo? Vírus. Ten zredukoval mužskú populáciu o tri štvrtiny. Ženy prevzali mocenské pozície, riadia spoločnosť. Muži sú  oceňovaní a najmä pre svoj oplodňovací potenciál.

Nimona – piatok, 30. jún, Netflix

USA, 2023, Nick Bruno, Troy Quane

Nimona je stredoveký rozprávkový príbeh s otvorenou queer symbolikou a queer motívmi. Predlohou je grafický román non binárneho umelca ND Stevensona.  Hlavným hrdinom príbehu je homosexuálny rytier, krivo obvinený zo zločinu. Osud ho spojí s dievčaťom, ktoré má schopnosť meniť svoju podobu. Čoskoro však vypláva na povrch, že s dievčinou nie je všetko v „kostolnom“ poriadku. 

Celebrita (Selleobeuriti) – sobota, 30. jún, Netflix

Južná Kórea, 2023, Ghul Gyu Kim

Juhokórejská limonádová séria o sláve, láske, šťastí, vplyve a vášni. Hlavnými hrdinami a hýbateľmi deja sú influenceri a influencerky, hviezdy sociálnych médií, ktoré v dobrom i zlom formujú životy milióny mladých ľudí. Kto však formuje formovateľov?




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.