Netflix, Apple TV a HBO novinky - 1976, Clone High, Victim/Suspect, Blood & Gold...

50- ročná Carmen žije pomerne komfortným životom manželky úspešného doktora. Rodinka sa zo sociálneho hľadiska ...

pridal Lukáš Šútor 28.5.2023 o 22:49
Netflix, Apple TV a HBO novinky - 1976, Clone High, Victim/Suspect, Blood & Gold...


1976 – pondelok, 22. máj, HBO Max

Čile, Argentína, Katar, 2022, Manuela Martelli

50- ročná Carmen žije pomerne komfortným životom manželky úspešného doktora. Rodinka sa zo sociálneho hľadiska nemá na čo sťažovať a ani sa nesťažuje. Keď Carmen počas jedného víkendu odcestuje do svojho letného domu, postretne ju tam dramatická udalosť. Miestny kňaz privedie vážne zraneného muža, ktorému treba okamžite pomôcť. Carmen pomôže. Zranený vojak je však odbojár voči režimu vojenského diktátora Augusta Pinocheta, ktorý je v Čile už tretí rok pri moci. A to je pre Carmen problém. Autorský film 40-ročnej Manueli Martelli bol minulý rok nominovaný na najlepší iberoamerický film. 

Prehistorická planéta (Prehistoric Planet) – pondelok, 22. máj, Apple TV+

USA, 2023, Andrew R. Jones

Nuž, Prehistorická planéta je (zrejme) najlepšou súčasnou paleontologickou dokumentárnou sériou a po roku sa vracia s druhou sériou. Prírodopisný subžáner dokumentárnych seriálov nie je taký populárny ako v minulosti (hlavne v ére Putovania s dinosaurami), Prehistorická planéta je však na dobrej ceste zrenovovať žáner. Soundtrack Hansa Zimmera, sprievodný komentár Davida Attenborougha, najmodernejšie techniky animácie. Výsledok je epicky výpravný, umelecky zábavný, edukatívne obohacujúci i emocionálne vťahujúci. Cool.

Clone High – utorok, 23. máj, HBO Max

USA, 2023, Bill Lawrence, Phil Lord, Christopher Miller

Clone High je pokračovaním rovnomenného komediálneho sci-fi animáku pre dospelých, ktorý rozprával o tom, čo by sa stalo, ak by si nejaký šialený vedec vypestoval armádu klonov zo skutočných, historických osobností. Nuž, bola by to v prvom rade veľká zábava. Pokračovanie Clone High nás prenesie v čase o 20 rokov neskôr, kedy sa experiment s klonovaním opakuje. Môžete sa tešiť na Johanku z Arku, Johna Fitzgeralda Kennedyho či Kleopatru. Všetci sú v tínedžerskom veku, navštevujú rovnakú školu a sú partiou spolužiakov. Sme svedkami búrlivej vzťahovej dynamiky a konfrontácie kultúrnych noriem z rozličných období spoločenského vývoja. A opäť, po dvadsiatich rokoch, je to v prvom rade veľká zábava.

Obeť/Podozrivá (Victim/Suspect) – utorok, 23. máj, Netflix

USA, 2023, Nancy Schwartzman

Svojou témou dôležitý dokumentárny film skúmajúci paradoxný fenomén, kedy sú obete sexuálneho napadnutia (neprávom) zamieňané za páchateľov či podozrivých z trestných činov. Režisérka Nancy Schwartzman sa zaoberá niekoľkými takýmito prípadmi. Vzorec sa opakuje znova a znova: traumatizovaná žena zavolá na políciu, nahlási, že bola sexuálne napadnutá a polícia ju obviní z trestného činu krivého obvinenia. Znie to absurdne? Určite, ale deje sa to častejšie, než by sa vám mohlo zdať.

Vodní ľudia (MerPeople) – utorok, 23. máj, Netflix

USA, 2023, Cynthia Wae

4-dielny dokument, ktorý vás ponorí do sveta podvodných performerov, profesionálnych vodných ľudí. Ak netušíte, čo je to za povolanie, tento 4-dielny dokument vám to ozrejmí. Čaká na vás svet nadšenia, hýrivej fantázie i tvrdého konkurenčného biznisu. Inak, 56-ročná režisérka Cynthia Wade je držiteľkou Oscara; v roku 2008 ho získala za najlepší krátkometrážny dokument (Freeheld).

Čiste platonicky (Platonic) – streda, 24. máj, Apple TV+

USA, 2023, Nicholas Stoller, Francesca Delbanco

Will a Sylvia sa poznajú ešte zo školy. Študovali spolu, dospievali, pařili, no postupne, ako ubiehali roky, strácali na seba kontakt. V poslednom čase však kontakt obnovili. A zisťujú, že majú k sebe stále blízko, hoci sú dosť povahovo dosť odlišní... Willa stvárňuje Seth Rogen (Paul, Susedia na odstrel, Fabelmanovci), Sylvie hrá Rose Byrne (Spirited, Odrazu sme rodina, Stážisti). Obaja sú obľúbení a známi herci.  Showrunning a písanie scenára má na pleciach tvorivá dvojica Nicholas Stoller – Francesca Delbanco. Stoller je pritom veľmi skúseným režisérom či scenáristom tých kvalitnejších amerických mainstreamových komédií (Yes Man, Zoolander 2, Kopačky, Dostaň ho tam!, Kamoši...).

FUBAR – štvrtok, 25. máj, Netflix

USA, 2023, Nick Santora

Terminátor Arnold Schwarzenegger sa vracia. V novom akčnom seriáli Netflixu – Fubar. Fubar rozpráva príbeh, v ktorom otec a dcéra zistia, že celý ich doterajší vzťah bol postavený na klamstve a každý z nich je agentom CIA. Séria má 8 epizód; sú plné humoru, akcie a špiónov. Fubar je prvým televíznym seriálom, v ktorom si rakúsko-americká akčná ikona zahrá hlavnú postavu. Projekt sa zvykne prirovnávať k slávnej akčnej komédii a špionážnej satire Pravdivé lži (1994) od Jamesa Camerona; Arnie si tu zahral spolu s Jamie Lee Curtis.

Krv a zlato (Blood & Gold) – piatok, 26. máj, Netflix

Nemecko, 2023, Peter Thorwarth

Akčná dobrodružná  dráma odohrávajúca sa v záverečnej fáze druhej svetovej vojny - konkrétne na jar roku 1945. Istou vidieckou krajinou (natáčalo sa v Česku) blúdi nemecký dezertér Heinrich. Potrebuje sa totiž trafiť domov -  za svojou dcérou. Natrafí však na niečo iné – na partiu esesákov. Henricha obesia na strom, ale v poslednej chvíli ho zachráni farmárka Elsa. Esesáci však nehľadali Heinricha, on sa len prihodil cestou. Hľadajú ukrytý židovský poklad. Narážajú pritom na nečakane silný odpor domáceho obyvateľstva.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.