Netflix, Apple TV a HBO novinky - High Desert, Fanfik, El silencio ...

Yucca Valley, 20-tisícové mesto ležiace v púštnej oblasti San Bernardino County v Californii. Tu žije Peggy (Patricia Arquette) ...

pridal Lukáš Šútor 19.5.2023 o 23:03
Netflix, Apple TV a HBO novinky - High Desert, Fanfik, El silencio ...


Anna Nicole Smith: Nepoznáte ma (Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me) – utorok, 16. máj, Netflix

USA, 2023, Ursula Macfarlane

Životný štýl svetoznámej blondýnky, modelky a herečky Anna Nicole Smith vždy priťahoval bulvár. Bola vďačným respondentom. Modelka z Playboya, marketingová tvár prestížnej značky riflí, mladá manželka staručkého bilionára, hviezda vlastnej reality show. Zomrela už ako 39-ročná.  Dokumentárny portrét od skúsenej režisérky Ursuli Macfarlane nám však predstavuje nepoznanú ženu, ktorá sa skrýva za množstvom (povrchných) verejných identít. Tak kto je vlastne Anna Nicole Smith?

Angel Cityutorok, 16. máj, HBO Max

USA, 2023, Arlene Nelson

Angel City FC. Hovorí vám to niečo? Pravdepodobne nie, ale tento ženský futbalový klub, založený v roku 2020 (na prvý zápas odohral v roku 2022), má vskutku unikátnu a vysoko prominentnú vlastnícku štruktúru. Natalie Portman, Eva Longoria, Serenna Williams, Jessica Chastain, Jennifer Garner...Prečo takýto klub vznikol? O čo prominentným vlastníčkam ide? Ako ten klub funguje? Dozviete sa v dokusérii Angel City.

High Desert – streda, 17. máj, Apple TV+

USA, 2023, Jennifer Hoppe, Nancy Fichman, Katie Ford

Yucca Valley, 20-tisícové mesto ležiace v púštnej oblasti San Bernardino County v Californii. Tu žije Peggy (Patricia Arquette), ktorá po smrti matky prehodnocuje svoj doterajší život. Dokonca sa stane súkromnou detektívkou, no prácu jej sťažuje zásadný problém: spotreba priveľkého množstva drog. Detektívka Peggy sa rozhodne preskúmať svoju závislosť detailnejšie. Čo sa jej podarí zistiť a ako s tým naloží?

Fanfik – streda, 17. máj, Netflix

Poľsko, 2023, Marta Karwowska

Tosii sa nedarí zapadnúť. Okolie má od nej nereálne očakávania, v škole je outsiderom.  V čom je problém? Tosia to najprv len tuší, neskôr to už vie: je chlapcom, chlapcom v ženskom tele, Tośekom. Fanfik je citlivou a empatickou drámou o dospievaní transrodovej tínedžerky (v nie príliš prijímajúcom Poľsku). Film je adaptáciou rovnomennej románovej predlohy z roku 2016 od Natalie Osińskej.

Práca: čo robíme celé dni (Working: What We Do All Day) – streda, 17. máj, Netflix

USA, 2023, Caroline Suh

Čo robíte celé dni? Kde trávite svoj čas? Ako to ovplyvňuje váš život? Je to zmysluplné? Cítite sa naplnený? V tejto štvordielnej dokusérii navštevuje americký exprezident Barrack Obama bežné americké domácnosti a skúma ich osobné skúsenosti s pracovným životom. „Možno o tom nepremýšľame, ale všetci sme súčasťou niečoho väčšieho, než je ktokoľvek z nás,“ hovorí Obama v upútavke. „A naša práca patrí k silám, ktoré nás spájajú.“ Tak uvidíme.

McGregor Forever – streda, 17. máj, Netflix

USA, 2023, Gotham Chapra

Conor McGregor sa pripravuje na comeback. Rozbiť súperom držku, vytrieť pochybovačom zrak. V štyroch epizódach dokumentu McGregor Forever sledujete fénixa povstávajúceho z popola a jeho prípravu na pomaly sa blížiaci súboj s Michaelom Chandlerom. Nazriete pritom aj do súkromného života legendy MMA.

XO, Kitty – štvrtok, 18. máj, Netflix

USA, 2023, Jenny Han

10-dielny seriálový spin-off stredoškolskej romantickej komédie Všetkým chlapcom, ktorých som milovala (2018). Vo filme bola hlavnou hrdinou Lary Jean, v seriáli však dostáva priestor jej sestra, 16-ročná Kitty. Kitty sa presťahuje do kórejského Soulu, aby vychodila rovnakú školu, ako jej mama. Soul vnímavé dievča priučí, že vzťahy sú oveľa komplikovanejšia vec, než sa jej zdalo doma v Amerike. Showrunnerkou a scenáristkou XO, Kitty je Jenny Hann, známa autorka beletrie pre deti a tínedžerov a zároveň autorka knižnej predlohy.    

Spy/Master – piatok, 19. máj, HBO Max

Rumunsko, 2023, Kirsten Peters, Adina Sadeanu

A teraz niečo úplne iné. Rumunská miniséria Spy/Master nás do prenesie do obdobia vrcholiacej studenej vojny. Victor Godeanu je síce fiktívna postava, no pohybuje sa vo veľmi reálnom prostredí najbližších ľudí rumunského diktátora Nicolaea Ceaușesca.  Godeanu je však dvojitý agent a spolupracuje aj s KGB. Jeho krytie sa rúca, čoskoro ho Rumuni odhalia. Zradca potrebuje vypadnúť, než sa zrada prevalí. Čaká ho však pracovná cesta do USA a nesmierne parný týždeň. Prežijeme ho spolu s ním.

Ako hrob (El silencio) – piatok, 19. máj, Netflix

Španielsko, 2023, Aitor Gabilondo

Pred šiestimi rokmi zavraždil neplnoletý Sergio Ciscar svojich rodičov. Nevedno prečo. Odvtedy nepovedal ani slovo, mlčí ako hrob. Nekomunikuje s políciou, okolím, rodinou, nikým. Nikto netuší, čo sa mu víri v hlave, nik do nej nevidí. Pre mladú, no talentovanú psychiatričku Anu predstavuje Sergiov prípad výzvu. Ona a jej tím sú zodpovední zato, aby pozorovali Sergia vo dne i v noci. Sergio pritom netuší, že je sledovaný. Čo sa Aninmu tímu podarí objaviť?   

Love to Love You, Donna Summer – sobota, 20. máj, HBO Max

USA, 2023, Brooklyn Sudano, Roger Ross Williams

Dokumentárny portrét americkej speváčky Donny Summers, ktorá patrila medzi výrazné tváre americkej disco scény 70. a 80. rokov. Celkovo predala asi 130 miliónov nahrávok, v roku 2013 ju uviedli do Rokenrolovej siene slávy. Zomrela v roku 2012. Film z produkcie HBO Max režírujú Brooklyn Sudano, dcéra Donny Summer a Roger Ross Summer, držiteľ Oscara za najlepší krátkometrážny dokument roka 2010. Obaja ponúkajú viacvrstevný pohľad na tvorbu a osobnosť hlavnej postavy. Spomienky blízkej rodiny, kamarátov, známych sa striedajú so speváčkinými úvahami, jej textami, piesňami. Nechýba množstvo audiovizuálneho materiálu z rôznych klubov po svete. Portrét Donny Summers je zároveň veľmi evokatívnym portrétom jednej doby. 





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.