Medzinárodná mediálna spoločnosť CANAL+ prichádza na český a slovenský trh

Medzinárodná mediálna spoločnosť CANAL+ prichádza na český a slovenský trh s novou streamovacou službou....

pridal kinema 28.4.2023 o 21:15
Medzinárodná mediálna spoločnosť CANAL+ prichádza na český a slovenský trh


Medzinárodná mediálna spoločnosť CANAL+ prichádza na český a slovenský trh s novou streamovacou službou. Po úspešnom uvedení športového programu CANAL+ Sport s prenosmi anglickej Premier League a nového programu CANAL+ Action s filmovou a seriálovou tvorbou rozširuje CANAL+  svoje aktivity o streamovaciu platformu, ktorá ponúka rozsiahlu VOD knižnicu a sedem lineárnych kanálov. V máji uvedie v exkluzívnej premiére westernový seriál Django. CANAL+ sa v Českej a Slovenskej republike zameriava tiež na kvalitnú seriálovú tvorbu vlastnej produkcie či koprodukčné projekty.

CANAL+ v Českej republike a na Slovensku

Spoločnosť CANAL+ spustila v Českej republike a na Slovensku novú streamovaciu službu s VOD knižnicou a lineárnymi televíznymi programami. „V súlade so stratégiou skupiny CANAL+ na ostatných trhoch sa chceme výrazne profilovať aj ako dodávateľ vlastného obsahu, predovšetkým športových prenosov, filmov a seriálov. Spustenie streamovacej služby je pre nás v tomto ohľade kľúčové. Zároveň ide o významný krok z hľadiska značky ako takej, teraz je totiž obsah CANAL+ záujemcom k dispozícii vo vlastnej aplikácii CANAL+ nezávisle od toho, akého poskytovateľa televíznej služby využívajú,“ hovorí Ladislav Řeháček, VP CANAL+ Luxembourg pre ČR a Slovensko.

Streamovacia služba CANAL+

VOD knižnica ponúka široký výber filmov a seriálov z americkej, európskej i lokálnej produkcie a tiež magazíny Premier League. Tento rozsiahly katalóg je rozdelený podľa žánrov a vybrané tituly sú usporiadané do tematických blokov, aby divák mohol jednoducho sledovať napríklad série akčných klasík, príbehy so silnou ženskou tematikou alebo Oscarom ocenené filmy vrátane víťaza tohtoročného ročníka Cien Akadémie, sci-fi komédie Všetko, všade, naraz. Medzi ponúkanými titulmi je silne zastúpená európska a vlastná produkcia spoločnosti STUDIOCANAL, ktorá je súčasťou CANAL+ Group. Platforma je obohatená o programy ďalších distribučných spoločností Bontonfilm, ALL3MEDIA, Freemantle Media, AQS, SPI International, Paramount, Media Squad a dalších. Katalóg platformy CANAL+ uvádza atraktívnu seriálovú tvorbu roku 2022, ako je britský seriál Na príjme z liverpoolskeho podsvetia s Martinom Freemanom v hlavnej úlohe, už zmienený seriál Django či novú sériu vysoko hodnoteného seriálu Kruk z vlastnej produkcie programu CANAL+ Poľsko.

Služba CANAL+ ponúka okrem rozsiahlej VOD knižnice aj sedem lineárnych televíznych programov: CANAL+ Sport, CANAL+ Action a päť programov skupiny SPI International.

Exkluzívna premiéra seriálu Django

Vo štvrtok 11. mája prebehne česká i slovenská premiéra seriálu Django (2022) v hlavnej úlohe s popredným belgickým hercom Matthiasom Schoenaertsom na programe CANAL+ Action, v aplikácii však bude dostupný už od 4. mája. Ambiciózny desaťdielny seriál je voľne inšpirovaný rovnomenným talianskym westernom z roku 1966 režiséra Sergia Corbucciho, ktorý preslávil Franca Nera a bol tiež predlohou pre Nespútaného Djanga Quentina Tarantina. Renomovaní režiséri seriálu Django Francesca Comencini (Gomora), David Evans (Panstvo Downtown) a Enrico Maria Artale (Romulus) zvolili moderné psychologické poňatie westernového žánru. V hlavných úlohách sa predstavia európski herci Matthias Schoenaerts (Dánske dievča, Z hrdze a kosti, Kursk), Noomi Rapace Sherlock Holmes: Hra tieňov, trilógia Milénium), Nicholas Pinnock (Captain America: Prvý Avenger) a Lisa Vicari (Dark). Strhujúci príbeh sa odohráva v rokoch 1860 až 1870 v Novom Babylone na Divokom západe. Mesto založili Sára a John ako oázu pre ľudí všetkých rás a vyznania aj vyvrheľov. Osamelý pištoľník Django pátra po svojej dcére Sáre, ktorá pred ôsmimi rokmi unikla vyvraždeniu svojej rodiny. Keď ju nájde v Novom Babylone tesne pred svadbou s Johnom, je úplne v šoku. Sára chce, aby otec mesto opustil. Django je však pevne rozhodnutý, že svoju dcéru už druhýkrát nestratí. Seriál vznikol v produkcii spoločností SKY a CANAL+ a natáčal sa prevažne v Rumunsku.

Vlastná produkcia stanice CANAL+

CANAL+ je európsky líder v produkcii hraných filmov a televíznych seriálov. V Českej republike i na Slovensku sa zameriava na kvalitnú seriálovú tvorbu vo vlastnej produkcii či na koprodukčné projekty. CANAL+ už s úspechom uviedol koprodukčný seriál Planéta Single: Osem príbehov o online zoznamovaní. Každá epizóda filmovej série spracovala témy lásky v modernom svete očami iného režiséra. Natáčanie prebiehalo v Poľsku, Rakúsku, Holandsku a Česku. V Prahe vznikla prvá epizóda Počúvaj, láska, kde hlavnú rolu stvárnil Zdeněk Piškula.

Prvým pripravovaným projektom vlastnej produkcie stanice CANAL+ je šesťdielna miniséria Dcéra národa podľa skutočných osudov Zdeňky Havlíčkovej, dcéry Karla Havlíčka Borovského. Seriál vzniká v produkčnej spoločnosti Barletta Matěja Chlupáčka a Maje Hamplovej. Dramaturg a showrunner Miro Šifra s autorkou scenára Luciou Vaňkovou spracovali príbeh ako modernú romantickú komédiu 19. storočia. Tvorcovia do hlavnej úlohy obsadili Antoniu Formanovú. „Je nám veľkou cťou vytvoriť vôbec prvý lokálny projekt pre CANAL+ práve v našej produkčnej spoločnosti. Prajeme si priniesť divákom dôležitú historickú tému z obdobia národného obrodenia v modernom šate, ktorá má navyše vďaka postave drzej a zábavnej hrdinky stojacej proti osudu veľký medzinárodný potenciál. Veríme, že s jej životným príbehom sa identifikujú nielen diváci historicky ladených projektov, ale práve aj tí mladší, ktorým Dcéra národa ponúkne trochu iný, zábavnejší pohľad na dejiny v srdci Európy,“ informoval k spolupráci režisér a producent Matěj Chlupáček.

CANAL+ odomyká svet príbehov

V máji uvádzame svetovo známu značku CANAL+ na český a slovenský trh a s ňou i kampaň s mottom ‚CANAL+ odomyká nový svet príbehov‘,“ dodáva Řeháček. Srdcom kampane je reklamný spot The Keymaker uznávaného britského reklamného i filmového režiséra Henriho Hobsona a amerického kameramana Jarina Blaschkeho, autora vizuálne originálnych filmových diel (Severan 2022, Maják 2019). Ústredným motívom spotu, ktorého dej sa zameriava na odomknutie všetkých príbehov a obsahu, ktoré CANAL+ ponúka, je kľúč. Počas natáčania bolo použitých 7 000 originálnych kľúčov. Reklama bola natočená na klasický filmový materiál, aby získala autentický kinematografický vzhľad. „Natočili sme fascinujúci príbeh o fascinujúcich príbehoch vzbudzujúcich emócie, ktoré nemôžeme vyjadriť slovami,“ hovorí režisér. Vizuálne originálna kampaň bude spustená na popredných televíznych staniciach, vonkajších plochách a v rôznych online, tlačených i sociálnych médiách v Česku a na Slovensku 2. mája. Pre všetky krajiny CANAL+ Luxembourg spracovala túto reklamnú kampaň agentúra Havas Düsseldorf.

Dostupnosť služby CANAL+

Predplatné streamovacej služby CANAL+ je možné kúpiť na webovej stránke www.canalplus.cz alebo www.canalplus.sk a následne je možné ju sledovať prostredníctvom aplikácie pre smart TV, mobilné telefóny a tablety (Android i iOS) alebo vo webovom prehliadači na stránke www.play.canalplus.cz nebo www.play.canalplus.sk. Obsah je možné sledovať na štyroch zariadeniach zároveň, s výnimkou lineárnych programov CANAL+ Sport a CANAL+ Action, pri ktorých je počet súbežných zariadení obmedzený na dve.

Mesačné predplatné stojí v Česku 189 Kč, na Slovensku 7,49 eura.

Knižnica VOD titulov je dostupná tiež zákazníkom Skylinku v aplikácii internetovej televízie Skylink Live TV.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.