Netflix, Apple TV a HBO novinky - Drops of God, La caja, Les Créatures ...

Ak ste fanúšikmi japonských manga komiksov, Božské kvapky vás zaujmú. 8-dielna séria s 30 miliónovým rozpočtom je ...

pridal Lukáš Šútor 23.4.2023 o 20:20
Netflix, Apple TV a HBO novinky - Drops of God, La caja, Les Créatures ...


Bedňa (La caja) – pondelok, 17. apríl, HBO Max  (KINEMA TIP)

Mexiko, USA, 2021, Lorenzo Vigas

Kvalitný festivalový film od venezuelského autorského režiséra Lorenza Vigasa rozpráva príbeh chlapca, ktorý si prichádza do severného Mexika vyzdvihnúť pozostatky mŕtveho otca. Chlapec však na mieste nachádza „nového otca“ a ten ho namočí do sveta zločinu. Film využíva pomalý a trpezlivý štýl rozprávania a vsádza na realizmus. Zďaleka (Desde Allá) Vigasov predchádzajúci film, získal v roku 2015 Zlatého leva na festivale v Benátkach.

Bytosti (Les Créatures) – pondelok, 17. apríl, HBO Max  (KINEMA TIP)

Francúzsko, Švédsko, 1966, Agnés Varda

Spisovateľ Edgar a jeho žena Myléne sa uchýlia na vzdialený ostrov. Hľadajú pokoj. Traumatizovala ich totiž automobilová nehoda a Myléne prestala rozprávať. Agnés Varda patrí medzi najvýznamnejšie ženské autorky v dejinách kinematografie a Bytosti sú náročným filmom aj na pomery Agnés. Rozprávanie je plné fantazijných obrazov, podobenstiev a výraznej symboliky. V hlavných úlohách si môžete vychutnať skvelé výkony dvoch legiend francúzskeho herectva: Catherine Deneuve a Michela Piccoliho.

Najdlhšie rande (Longest Third Date) – utorok, 18. apríl, Netflix

USA, 2023, Brent Hodge

Zaujímavý dokumentárny príbeh o možno najdlhšom treťom rande v dejinách ľudstva. Khani Le a Matt Robertson sa spontánne vyberú na výlet do Kostariky. Romantika ako bič. Vyrazia v marci 2020. Pamätáte si však na marec 2020? Presne vtedy explodoval Covid a s ním sa objavili i protipandemické opatrenia. Hranice sa zatvorili. A tretie rande Khani a Matta sa natiahlo na niekoľko mesiacov.

Šimpanzia ríša (Chimp Empire) – streda, 19. apríl, Netflix   (KINEMA TIP)

Veľká Británia, 2023, James Reed

Nielen ľudia, ale aj šimpanzy súperia o moc. A to veľmi tvrdo, vášnivo a žiarlivo. Výchova mláďat si vyžaduje zložitú a komplexnú sociálnu dynamiku. Ovládnuť ju dokážu len najsilnejšie jedince, ktoré sa vyšplhajú na vrchol hierarchie – a neváhajú kvôli tomu zomierať. Režisérom tejto 4-epizódnej dokumentárnej minisérie o ugandských šimpanzoch je James Reed, držiteľ dokumentárneho Oscara za krásny film Moja učiteľka chobotnica (2020).

Diplomatické vzťahy (The Diplomat) – štvrtok, 20. apríl, Netflix

USA, Veľká Brtinánia, 2023, Debora Cahn            

Politický osemdielny triler o špičkovej veľvyslankyni, ktorá sa snaží zabrániť vypuknutiu vojny naprieč kontinentmi. Hlavnú diplomatku si zahrala Keri Russell (Star Wars: Vzostup Skywalkera, Úsvit planéty opíc, V službách KGB...). Showrunnerkou je Debora Cahn; skúsená seriálová scenáristka (Homeland, Vinyl, Klinika Grace, Západné krídlo...).

Tooth Pari: When Love Bites - štvrtok, 20. apríl, Netflix

India, 2023, Pratim D. Gupta

Pozoruhodný námet. Indický fantasy triler s prvkami romantiky rozpráva príbeh zubára, ktorý sa zamiluje do svojej pacientky: upírky. Niet sa však pánovi zubárovi veľmi čo čudovať: upírkou je totiž atraktívna mladá žena (hrá ju Tanya Maniktala). Keďže si zlomila upírsky tesák, vyžaduje si náležitú lekársku starostlivosť. To však nie je jediný problém. V závetrí číha na svoju korisť akási undegroundova skupina lovcov upírov bažiacich po krvi...

Božské kvapky (Drops of God) – piatok, 21. apríl, Apple TV+  (KINEMA TIP)

USA, Japonsko, 2023, Quoc Dang Tran

Ak ste fanúšikmi japonských manga komiksov, Božské kvapky vás zaujmú. 8-dielna séria s 30 miliónovým rozpočtom je zasadená do prostredia špičkovej svetovej gastronómie a kvalitných vín. Alexander Léger, tvorca slávnej vínnej značky Léger Wine Guide, zomrel vo veku 60 rokov.  Légerova dcéra Camille, ktorá nevidela otca od svojich deviatich rokov, zistí, že jej posmrtne zanechal obrovskú zbierku vín. Je tu však problém. Volá sa Issei, Légerov „duchovný syn,“ ktorý má taktiež na dedičstvo právo. Boj dvoch silných vôlí sa môže začať.

Ghosted – piatok, 21. apríl, Apple TV+

USA, 2023, Dexter Fletcher

Máte radi sladko-hustú akčnú romantiku? Ghosted vám padne vhod. Hlavné postavy si zahrali dve veľké hviezdy súčasnosti: Chris Evans a Ana de Armas. Stvárňujú zaľúbený a roztomilý párik, ktorý má však jeden háčik: ona je tajná vládna agentka! Nuž, tak to už v tých vzťahoch chodí...

Gigantické zvieratá (Big Beasts) – piatok, 21. apríl, Apple TV+

Veľká Británia, 2023,

Ďalšia dokumentárna séria o zvieratách. Tentoraz o tých veľkých. Gigantické zvieratá by mali byť opojnou audiovizuálnou kolekciou rôznych kútov planéty: v desiatich epizódach navštívime dažďové pralesy i polárne oblasti. Celkovo sa natáčalo v sedemnástich krajinách sveta a využité pritom boli najnovšie filmové techniky a špecializované vybavenia. V pôvodnom znení je rozprávačom slávny hollywoodsky herec Tom Hiddleston (Loki z marveláckych filmov). Hudbu zložila Ruth Barrett (Durrelovci, Bodyguard, Kráľovná Viktória...).

Niekto, niekde (Somebody Somewhere) – nedeľa, 23. apríl, HBO Max  (KINEMA TIP)

USA, 2023, Paul Thureen Hannah BosD

Druhá séria nenápadného amerického comedy/drama seriálu s plnoštíhlou komičkou Bridget Everett v hlavnej úlohe. Sam žije v 50-tisícovom meste Manhattan v Kansase. Vyrovnáva sa s krízou stredného veku. Nie je to jednoduchý proces, hlavne po tom, čo jej zomrela sestra. Sam však bojuje, koľko sa dá. Niekto, niekde vsádza na realizmus, ktorý sa miesi s občasnou absurdnosťou. Výsledkom je jemné, dojemné a upokojujúce seriálové rozprávanie.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.