Netflix, Apple TV+, HBO novinky - Servant, The Hatchet Wielding Hitchhiker...

Štvrtá a pravdepodobne posledná séria obľúbeného gotického hororového seriálu o bohatej a traumatizovanej ...

pridal Lukáš Šútor 9.1.2023 o 23:51
Netflix, Apple TV+, HBO novinky - Servant, The Hatchet Wielding Hitchhiker...


Stopař se sekerou (The Hatchet Wielding Hitchhiker) – utorok, 10. január, Netflix

Dokument, ktorý mapuje bizarný prípad mladého Kanaďana menom Caleb Lawrence McGillvary. Caleb alebo skôr „Kai the hatchet-wielding hitchhiker“ (Kai stopár so sekerou) je zámorská internetová legenda. Stal sa ňou vďaka virálnemu videu, v ktorom Kai smiešne a veľmi svojsky opisuje spôsob, akým zachránil život mladej žene pred šialeným mužom. Caleb sa na krátky čas naozaj stal obdivovaným hrdinom, ale bohužiaľ; Kaiov príbeh neskončil šťastne. Ide komplikovaný príbeh, nedokážem vám ho priblížiť v pár vetách. Nevymyslel by ho žiadny scenárista a určite vás pohltí.

Vikingové: Valhalla (Vikings: Valhalla) – štvrtok, 12. január, Netflix

Vikingové: Vallhalla  je sequelom kultového seriálu Vikingovia z produkcie Netflixu. Dej sa odohráva 100 rokov po udalostiach z Vikingov a zápletka sa sústreďuje na konflikty medzi potomkami Vikingov a domorodými Angličanmi. Sequel nedosahuje úroveň komplexnosti pôvodného seriálu a je v prvom rade štýlovým akčným seriálom zasadeným do atraktívnych prírodných exteriérov a historických interiérov. Ak nebudete čakať viac, Vallhalla by vás mala baviť.

Velma – štvrtok, 12. január, HBO Max

Scooby Doo. Väčšina z nás tú show pozná z detstva. Ústrednými postavami sú vtipný hovoriaci psík s jeho štyrmi kamošmi: Fredom, Shaggym, Velmou a Daphne. Najnovšia aktualizácia série z dielne HBO Max sa zameriava skôr na staršieho diváka. Dej dokonca opustila tá najinfantilnejšiu postava: Scooby Doo. Tentoraz je hlavnou postavou Velma, azda jediná postava z partie s kvalitným detektívnymi schopnosti (a zároveň jediná postáva, ktorá je queer). Fred, Shaggy a Daphne sekundujú. Príbeh seriálu je zasadený do školského prostredia a jedna z hlavných zápletiek sa bude týkať záhadného zmiznutia Velminho otca.

Makanai: Jak se vaří pro Maiko (Maiko-san chi no Makanai-san) – štvrtok, 12. január, Netflix

Veľmi sľubný projekt, ktorý rozhodne odporúčam. Hirokazu Kore'eda patrí medzi najlepších artových režisérov nielen v Japonsku, ale aj vo svete. Držiteľ množstva prestížnych ocenení, vrátane Zlatej palmy z festivalu v Cannes (film Zlodeji z roku 2018). Makanai: Jak se vaří pro Maiko je Kore´edovym seriálom; je jeho showrunnerom, producentom, primárnym scenáristom , primárnym režisérom. Príbeh tohto 9-epizódneho seriálu sa odohráva v tradičnej štvrti Geiko tradičného japonského mesta Kjóto. Hlavná hrdinka, Kiyo, prichádza z vidieka do Kjóta, aby sa stala makanai, tradičnou kuchárkou v dome, kde spolu žije skupina maiko (gejše – učedníčky). Makanai: Jak se vaří pro Maiko chce divákovi poskytnúť originálnu sondu do života japonských gejší.

Servant – piatok, 13. január, Apple TV+

Štvrtá a pravdepodobne posledná séria obľúbeného gotického hororového seriálu o bohatej a traumatizovanej rodinke, ktorá vo svojom honosnom sídle vychováva, povedzme, veľmi nezvyčajného potomka. Servant je do nemalej miery autorským projektom M. Nighta Shyamalana, slávneho autora ponurých mysterióznych/hororových drám ako Šiesty Zmysel (1999), Vyvolený (2000), Znamenia (2002) či Osada (2004). Servant je im podobný trpezlivou réžiou či pomaly budovanou, znepokojivou atmosférou. Jednu z hlavných úloh stvárňuje Rupert Grint – Ron z Harryho Pottera – a je v nej výborný.

Superliga: Válka o fotbal (Super League: The War for Football) – piatok, 13. január,  Apple TV+

Veľmi podobný koncept dokumentárnej minisérie ako Fifa: Pod povrchem, ktorý sa investigatívne vŕtal v pozadí podvodného pridelenia futbalových majstrovstiev sveta Kataru. Válka o fotbal bude podobne kritická a sarkastická. Superliga, azda najnesympatickejší a najarogantnejší projekt v histórii futbalu, si taký prístup plne zaslúži. Superliga mala regulárnou klubovou súťažou, ktorá by vytlačila z trhu Ligu majstrov. Podstatou Superligy malo byť, že ju každú sezónu bude hrať 15 najväčších veľkoklubov (+každý rok 5 kvalifikantov). Veľkokluby sa tvárili vznešene, ale robili to hlavne pre prachy, všetko na úkor menších klubov, ktoré by Superligu nehrali (čiže prakticky všetky). Futbalová verejnosť to ľahko prekukla (nebolo to ťažké) a vzbúrila sa. Výsledkom bolo nevídané futbalové fiasko.

Break Point – piatok, 13. január, Netflix

Pozoruhodný dokumentárny seriál z tenisového prostredia. Jedným z leitmotívov série je samota. To nie je nič nezvyčajné. Ale samota, ktorú prežívajú tenisoví hráči a hráčky počas turnajov, je skutočne niečím špecifická. Všetko ozrejmuje Break Point, ktorý nám počas desiatich epizód porozpráva nielen o strastiach, ale aj radostiach špičkových tenistov a tenistiek. Mal by to byť taký ponor do duše športovcov a športovkýň zvláštneho druhu; uvidíme, kam sa až dokumentaristi rozhodnú zájsť.

The Last of Us - 16. január, HBO Max

Prvá séria deväťdielneho seriálu HBO Original The Last of Us bude mať premiéru v pondelok 16. januára na HBO a bude sa dať sledovať na HBO Max. Dej seriálu The Last of Us sa odohráva 20 rokov po zničení modernej civilizácie. Joel, otrlý preživší, je najatý, aby prepašoval štrnásťročnú Ellie z tiesnivej karanténnej zóny. To, čo začína ako malá zákazka, sa čoskoro zmení na brutálnu a srdcervúcu cestu, kedy obaja musia precestovať USA a prežitie jedného závisí od druhého.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.