Netflix a HBO GO novinky - Relic, Halston, The Woman in the Window ...

Tento májový týždeň je ponuka Netflixu aj HBO Go skutočne bohatá na zaujímavé tituly. Netflix prinesie dva tituly ...

pridal Tatiana Rusnáková 10.5.2021 o 23:50
Netflix a HBO GO novinky - Relic, Halston, The Woman in the Window ...


Tento májový týždeň je ponuka Netflixu aj HBO Go skutočne bohatá na zaujímavé tituly. Netflix prinesie dva tituly, na ktoré sa dychtivo čaká už niekoľko mesiacov. Jedným z nich je miniséria o módnom návrhárovi Halston, druhým je adaptácia románového bestselleru Žena v okne s Amy Adams. HBO Go zas odpremiéruje rumunský dokument o rodičovstve, drámu z talianskeho pobrežia aj komédiu o túžbe po lepšom živote.

Svätý otec (Tatăl nostru) – štvrtok, 13. máj, HBO Go

Rumunsko, 2020, Andrei Dascalescu

Dlhometrážny dokumentárny film ponúka HBO Go. Pochádza z dielne rumunského filmára Andreia Dascalescua, ktorý sa rozhodol nájsť vlastného otca po tom, čo sa spoločne s priateľkou dozvedia, že do ich rodiny pribudne ich prvé spoločné dieťa. Jeho priateľka však žiadne rodičovské návyky od vlastnej rodiny nemá, Andrei sa tak rozhodne vyriešiť záhadu svojho vlastného otca, ktorý od rodiny odišiel a začal žiť v  kláštore ako mních. Andrei dúfa, že mu otec dá nejaký návod spoločne s vysvetlením, prečo vlastne rodinu a najmä malého syna opustil. Snímka je krásnym portrétom rodičovstva, aj so všetkými strachmi a chybami, ktoré sú jeho neoddeliteľnou súčasťou.

Sama se svými sny (Picciridda - Con i piedi nella sabbi) – nedeľa, 16. máj, HBO Go

Taliansko, 2020, Paolo Licato

Dráma je síce zasadená do obdobia 60. rokov minulého storočia, venuje sa však nadčasovým témam, relevantným dodnes. Hrdinkou príbehu je malá Lucia. Tá žije so svojou babičkou na talianskom pobreží. Jej rodičia museli odísť za prácou do Francúzska, čo je Lucii samozrejme ľúto. Medzi ňou a babičkou je navyše obrovská generačná priepasť, čo je dôvodom toho, že si vôbec nerozumejú. Lucia tak trávi čas väčšinu sama. Jedného dňa sa jej podarí objaviť rodinné tajomstvo, ktoré vrhá škaredý tieň na celú rodinu.

Relikvie (Relic) – nedeľa 16. máj, HBO Go

Austrália, USA, 2020, Natalie Erika James

Tento horor je celovečerným debutom režisérky a scenáristky Natalie Eriky James. Tá sa zamerala na subžáner haunted house hororov, dokázala do neho ale vniesť inovatívne prvky. V jadre príbehu stoja tri generácie žien – babka Edna, dcéra Kay a vnučka Sam. Edna jedného dňa náhle zmizne, no rovnako náhle sa znova aj objaví. Kay a Sam majú samozrejme o babičku strach, navyše trpí staršia žena demenciou. Po tom, čo sa Edna vráti, je však jasné, že niečo nie je v poriadku. Kým sa ale Kay obáva, Sam ju upokojuje a je hlavne rada, že sa babka vrátila. Jej správanie však čoskoro začne desiť celé jej okolie. Recenzia filmu TU.

Do Dánska (Denmark) – pondelok, 10. máj, HBO Go

Veľká Británia, 2019, Adrian Shergold

Herb je mladý muž, ktorého život sa zasekol. Jeho denná strava pozostáva hlavne z piva a hrachovej kaše, nemá veľa kamarátov a ani koníčky, so synom nehovorí a ide z práce do práce, keďže si žiadnu robotu jednoducho nevie udržať. Jedného dňa zistí, že lepší život ako on majú ešte aj väzni, napríklad v takom Dánsku. Vyberá sa teda do malého dánskeho mestečka, kde plánuje vylúpiť banku. Do cesty mu však vstúpi mladá servírka a zatúlaný pes. Herb začína premýšľať, či v skutočnosti potrebuje väzenie na to, aby svoj život začal odznova.

Halston – piatok, 14. máj, Netflix

USA, 2021, Daniel Minahan

Päťdielna miniséria o legendárnom módnom dizajnérovi, ktorého meno je úzko spätá s vizuálom šoubiznisu 80. rokov. Hlavnú úlohu stvárni Ewan McGregor. Seriál pochádza z dielne Ryana Murphyho, ktorý do ponuky Netflixu pripravil niekoľko úspešných sérií. Halston je možno v našich končinách nie príliš známy, na západe však patrí medzi veľké mená šoubiznisu a aj módy. Jeho životný príbeh sa navyše neviaže len na jeho úspešnú kariéru, ale aj na jeho osobný život. V ňom nikdy nebola núdza o zaujímavé udalosti.

Žena v okne (The Woman in the Window) – piatok, 14. máj, Netflix

USA, 2021, Joe Wright

Thriller adaptuje rovnomenný román, v hlavnej úlohe uvidíme Amy Adams. Tá sa zahrá psychologičku Annu trpiacou agorafóbiou, celé dni je teda uväznená v bezpečí štyroch stien. Celý jej svet je tak obmedzený na výhľad z okna. Lepšie časy prichádzajú, keď sa Anna stretne s novou susedou Jane (Julianne Moore), tej sa však stane niečo strašné, čoho je Anna svedkom. Od tohto momentu sa však situácia mimoriadne komplikuje, navyše Anne kvôli jej zdravotnému stavu nikto neverí. Režisérom snímky je skúsený Joe Wright (Anna Karenina, Pride and Prejudice/Pýcha a predsudok, Atonement/Pokánie, The Darkest Hour/Najtemnejšia hodina), z hereckých hviezd sa vo filme predstaví aj Gary Oldman, Jennifer Jason Leigh, Brian Tyree Henry či Anthony Mackie.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.