Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

Napínavý triler z prostredia americkej nemocnice, kde sa nedodržuje vždy hypokratova prísaha. Mladá úspešná...

pridal kinema 6.2.2020 o 14:06
Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend


ŠTVRTOK 6.2.

Veronika (Československo, 1985, Otakar Vávra), ČT 2, 21.50
Veronika Otakara Vávry je už jeho druhým životopisným dielom venujúcim sa osudom slávnej českej spisovateľky Boženy Nemcovej. Na rozdiel od filmu Horoucé srdce sa Veronika odohráva iba počas niekoľkých mesiacov na prelome rokov 1854 a 1855. Hlavnou hrdinkou je ale mladé dievča Veronika Pavlitová, ktorá nedobrovoľne pracovala ako konfidentka rakúskej polície. Nemcová v tomto období začala písať Babičku a dej sa zameriava aj na jej lásku k mladému medikovi.

Dredd (USA, VB, 2012, Alex Garland), Dajto, 22.15
Akčný komiks dostal nešťastnú filmovú podobu v deväťdesiatych rokoch, kedy si policajta v maske zahral Sylvester Stallone. Alex Garland však drsnú látku uchopil podstatne surovejším, ale zároveň aj divácky atraktívnejším spôsobom a Karl Urban je skrátka vynikajúci Dredd, aj keď mu do ksichtu nikdy neuvidíte. Väčšina deja sa odohráva v jednom vysokom činžiaku v meste Mega City One, ktorý povedzme že nemá za nájomníkov tú najvyššiu vrstvu spoločnosti, skôr naopak.

Freddy vs. Jason (USA, Kanada, Taliansko, 2003), AMC, 22.00
Kedy vznikne crossover dvoch ikonických zabijákov moderného slashového hororu, bolo len otázkou času. Jeden má nadprirodzené schopnosti, druhý nie, obaja si ale dokonale vychutnávajú utrpenie vlastných obetí. V konečnom dôsledku ide skôr o priemernú hororovú jednohubku, Freddyho ale opäť stvárnil Robert Englund, na rozdiel od príšerného remakeu Nočnej mory. Títo dvaja si to ale nerozdávajú len medzi sebou, naporúdzi majú aj zopár nešťastných teenagerov, takže sa ide v klasických žánrových koľajách.

PIATOK 7.2.

Ve vlnách (Česko, 2011, K. Vondrová), ČT 1, 15.35
Petr Muk patril medzi najvýznamnejšie osobnosti českej, ale ešte aj československej rockovej a popovej scény. Začínal v extrémne úspešných synthipopových projektoch Oceán a Shalom, Oceán predskakovali napríklad Erasure na ich britskom turné. Neskôr ale preladil na komerčnejšiu nôtu a výrazne sa presadil aj v javiskových muzikáloch. Jeho sólové projekty si ale stále udržiavali solídnu úroveň. Zomrel žiaľ predčasne a v dokumente Ve vlnách naňho spomínajú viaceré významné osobnosti českej hudobnej scény.

Kóma (Coma, USA, Michael Crichton), Jednotka, 22.35
Napínavý triler z prostredia americkej nemocnice, kde sa nedodržuje vždy hypokratova prísaha. Mladá úspešná lekárka prichádza na kĺb veľkému spiknutiu vo vedení nemocnice, keďže zisťuje, že pacienti v kóme môžu mať pre ekonomickú stránku zariadenia väčší prospech, než tí pri vedomí. Dusivá až hororová atmosféra vám nedá vydýchnuť až do konca. V hlavných úlohách sa predstavili Geneviéve Bujold a Michael Douglas. Michael Crichton nakrútil film na motívy novely Robina Cooka.

Únos Natasche Kampuschovej (3096 Tage, Nemecko, 2013, Sherry Hormann), ČT 2, 23.40
Nemecký názov 3096 Tage označuje čas, ktorý muselo unesené desaťročné dievča stráviť v domácom väzení muža menom Wolfgang Priklopil. Ten pracoval ako elektromechanik, ale mal aj zvláštnu úchylku, o ktorej jeho okolie nevedelo. Dievča strávilo tento čas v podzemí jeho domu, „špeciálne vyhradeného“ na podobné nekalé účely. Nemecký film nič neprikrášľuje, pôsobí značne depresívne a ždíme z diváka patričné emócie. V hlavných úlohách sa predstavili Antonia Campbell-Hughes a Thure Lindhardt.

SOBOTA 8.2.

Záhradníctvo: Rodinný priateľ (Zahradnictví: Rodinný přítel, Česko, Slovensko, 2017, Jan Hřebejk), Jednotka, 23.25
Prvá časť retro-trilógie Jana Hřebejka voľne nadväzujúca, respektíve predchádzajúca megaúspešným Pelíšky. V prvom dieli s podtitulom Rodinný priateľ sa vrátime až do obdobia druhej svetovej vojny na českom území a dej sa odohráva prevažne v rodine leteckého rádiotelegrafistu. Na vojnový konflikt nazeráme očami žien, ktoré doma čakajú na svojich manželov a čaká nás aj zakázaný milostný pomer. Dej sa odohráva na ploche dvoch desaťročí, v hlavnej úlohe sa predstavila Aňa Geislerová.

Až přijde kocour (Československo, 1963, Vojtěch Jasný), ČT 1, 14.35
Česká nová vlna v šesťdesiatych rokoch minulého storočia obsahovala ako drámy, tak podobenstá, ale aj komédie. Komédiou a zároveň podobenstvom je netradičný film Vojtěcha Jasného Až přijde kocour s Janom Werichom v hlavnej úlohe. Nazeráme na mozaiku životov viacerých obyvateľov malého českého romantického mestečka, do ktorého jedného dňa prichádza cirkus. Vo filme účinkuje kvantum významných českých hercov, ale napríklad aj naša Emília Vášáryová.

48 hodín v Paríži (Frantic, Francúzsko, VB, 1988, Roman Polanski), ČT 2, 21.50
Vo filmografii Romana Polanskiho patrí napínavý triler Frantic k tým komerčnejším dielam, to však neznamená, že nejde opäť o inteligentne spracovaný film. V hlavnej úlohe sa predstaví Harrison Ford ako americký kardiológ Richard Walker. Ten je ubytovaný v parížskom hoteli so svojou manželkou, tá však krátko po príchode do mesta zmizne. Muž začne okamžite po nej pátrať a zisťuje, že sa stal jedným z účastníkov nebezpečnej konšpirácie. Pri pátraní ho bude sprevádzať jedno dievča v podaní Emmanuelle Seigner.

NEDEĽA 9.2.

Zítra to roztočíme, drahoušku...! (Československo, 1976, Petr Schulhoff), Jednotka, 16.40
Ďalšia z nestarnúcich československých komédií druhej polovice minulého storočia, ktorá je stále obľúbená vďaka neustálym televíznym reprízam. Sledujeme dve typicky české rodinky, ktoré zabíjajú čas tým, že si po celý čas robia naprieky. Lenže problém nastane vo chvíli, keď sa ich starý činžiak má zrovnať so zemou a obe rodiny, vrátane ďalších nájomcov, sa budú musieť nútene presťahovať do nového. Ide o komediálny koncert hercov, ako Iva Janžurová, Miloš Kopecký, Stella Zázvorková alebo František Peterka.

Testament (Zavet, Srbsko, Francúzsko, 2007, Emir Kusturica), Dvojka, 21.15
Jedna z najbláznivejších a najvtipnejších komédií Emira Kusturicu. Dej sa odohráva v malej srbskej dedine ďaleko od väčších miest. Sledujeme osudy starca Živojina, ktorý býva v spoločnej domácnosti so svojim vnukom Tsanom. Muž si uvedomuje, že na tomto svete už dlho nepobudne, predtým ale, než jeho vnuk zdedí jeho majetok, mu zadá tri úlohy. Najskôr musí predať kravu a kúpiť ikonu svätého Nikolaja, potom zohnať niečo na pamiatku a nakoniec to najťažšie, nájsť si ženu na celý život.

Lano a kolt (Une corde, un Colt, Francúzsko, Taliansko, 1969, Robert Hossein), ČT 2, 20.00
Michéle Mercier a Robert Hossein sú stará známa dvojica milencov z romanticko-historickej série o Angelike, obaja sa ale spoločne objavili netradične aj v spaghetti westerne s názvom Lano a Kolt. Ten dokonca režíroval samotný Hossei





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.