TV TIPY 24.4. - 30.4. 2017

TV TIPY 24.4. - 30.4. 2017

článok



24.04.

20:25 Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) Švé./Veľ. Brit./Franc./Špa./Rus., 2013, Dobrodružný/Komédia/Dráma (Jednotka)
Allan Karlsson má sto rokov. V domove dôchodcov, kde žije, pre neho chystajú veľkú narodeninovú oslavu. On však vylezie z okna a vydá sa na dobrodružnú cestu, počas ktorej natrafí na kufor plný peňazí a v pätách má celý policajný zbor. Pre ostrieľaného starčeka, ktorý sa náhodou stal aktérom dôležitých udalostí 20. storočia však takéto dobrodružstvo nie je ničím novým.
Severská variácia na Forresta Gumpa.

21:50 Lúpež po taliansky (The Italian Job) Veľká Británia/Taliansko, 1969, Akčný/Komédia/Kriminálny (ČT2)
Charlieho Crokera práve prepúšťajú po dvoch rokoch z väzenia. Ihneď však plánuje veľkú akciu v zahraničí, konkrétne v talianskom Turíne, kde sa naskytá príležitosť ukradnúť štyri milióny dolárov v zlate. Situácia je komplikovaná, keďže zlato je prevážané v obrnenom konvoji a navyše na území talianskej mafie. Obrovskú akciu však zafinancuje šéf anglického podsvetia Bridger a o zvyšok sa postará Charlieho trúfalý a prepracovaný plán. Dnes už legendárna anglická kriminálka preslávená famóznou automobilovou lúpežou, odľahčeným anglickým humorom a zaujímavou realizáciou celej lúpeže.

22:30 Le Havre (Le Havre) Fínsko/Francúzsko/Nemecko, 2011, Komédia/Dráma/Romantický (Dvojka)
Príbeh čističa topánok Marcela Marxa, ktorý už rezignoval na svoje literárne ambície, sa odohráva vo francúzskom meste Le Havre. Aj napriek všetkému žije šťastne s milovanou ženou Arlettou a posedáva vo svojom obľúbenom bare. To však až do okamihu, kým stretne trinásťročného afrického imigranta. Marcel sa rozhodne chlapca uchrániť pred políciou a následnou deportáciou. Snímka skúma témy súčasných festivalových filmov, ale je nakrútená v štýle 30. rokov a svojou očarujúcou atmosférou starého Francúzska, humorom i štýlom vzdáva poctu Jacquesovi Tatimu.

TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017


25.04.

20:15 Expresná zásielka (Premium Rush) USA, 2012, Akčný/Thriller (Dajto)
Wilee je najlepší newyorský cyklo-messenger. Na svojom super ľahkom bicykli s jedným prevodom a bez bŕzd jazdí pomedzi menej zdatných cyklistov i nevšímavých chodcov. Wilee je teda na nebezpečenstvo zvyknutý, ale jedného dňa sa dostane do takej situácie, na ktorú nie je pripravený ani on. Pri rutinnej dodávke sa jeho život zmení na naháňačku na život a na smrť, ktorá sa odohrá v uliciach Manhattanu. Expresná zásielka stiera hranicu medzi dialogickými a akčnými sekvenciami za pomoci moderných technológií a prináša tak neustále dynamickú akciu.

21:05 Je to iba vietor (Csak a szél) Maďarsko/Nemecko/Francúzsko, 2012, Dráma (ČT art )
Snímka uznávaného maďarského festivalového tvorcu Benedeka Fliegaufa, inšpirovaná sériou rasisticky motivovaných vrážd Rómov v Maďarsku, zobrazuje jeden deň zo života rómskej rodiny žijúcej na periférii malého mestečka. Zatiaľ čo otec pracuje v zahraničí, matka sa stará o svojho chorého otca, dcéru chodiacu do miestnej školy a mladého syna túlajúceho sa po okolí. Všetkých desí napätie spôsobené narastajúcim počtom rasistických útokov i cudzincami obchádzajúcimi okolie v tmavých autách. Mimoriadne znepokojujúci film, ktorý napätie buduje najmä prostredníctvom formálnych postupov, ako napr. zvláštnym tlmeným hukotom v záverečnom dejstve či dlhými zábermi naviazanými výlučne na postavy, čím sa nám odopiera priamy pohľad na prostredie, v ktorom sa potenciálni útočníci pohybujú. Okrem kritiky maďarskej xenofóbie a zobrazenia života Rómov, tak Fliegauf vytvoril napínavé a precízne nakrútené dielo.

22:15 Prepadovka (Serbuan Maut), Indonézia/Francúzsko/USA, 2011, Akčný/Krimi/Thriller (Prima MAX)
Opustený bytový dom v Jakarte slúži nebezpečným gangstrom ako skrýša pred zákonom. Elitný tím jednotky SWAT sa rozhodne zaútočiť na úkryt a zatknúť drogového dílera, ktorý riadi celé podsvetie v meste. Keď však dôjde k prvému stretu so zločincami a utajenie je prezradené, zostáva tím uväznený na šiestom poschodí budovy. Bez akejkoľvek pomoci zvonka sa bude musieť prebiť cez najbrutálnejších zločincov, aby si jeho príslušníci zachránili svoje životy. Hlavnou atrakciou celého filmu sú choreograficky prepracované súboje indonézskeho bojového umenia pencak silat.

TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017


26.04.

20:25 Firma (The Firm) USA, 1993, Thriller (Jednotka)
Adaptácia rovnomenného bestselleru Johna Grishama, ktorého hlavným hrdinom je ambiciózny absolvent práv elitnej vysokej školy. Ten prijme lukratívne miesto v etablovanej advokátskej firme. Čoskoro zistí, že sa ocitol v nepríjemnej priepasti. Za honosným firemným štítom sa totiž skrýva organizovaný zločin. A pokiaľ sa niektorý zo zamestnancov vzoprie nemilosrdným pravidlám hry, rovnako nemilosrdne ho aj zabijú. Tom Cruise v jednej z podstatných úloh jeho kariéry v réžii Sydneyho Pollacka.

22:50 Duel Frost/Nixon (Frost/Nixon) USA/Veľká Británia/Francúzsko, 2008, Historický/Dráma (Prima MAX)
Aféra Watergate, v ktorej vládnuci republikáni s tichým súhlasom prezidenta odpočúvali demokratov, patrí k temnejším kapitolám americkej histórie. Keďže Nixon sa za tieto činy nikdy neospravedlnil bol pozvaný do televízneho programu, kde k tomu mal byť „donútený“. Výsledkom bola jedna z najväčších bitiek, aká sa kedy odohrala pred televíznymi kamerami. Na jednej strane stál bývalý americký prezident Richard Nixon, ktorý ako prvý prezident v histórii krajiny rezignoval na svoj úrad, aby sa vyhol hroziacemu odvolaniu a na strane druhej populárny televízny moderátor David Frost. Ich rozhovor bol vedený s jediným cieľom – zničiť svojho protivníka.


27.04.

22:35 Ako básnici prichádzajú o ilúzie, Československo, 1984, Komédia/Romantický (Prima MAX)
V druhej časti básnickej tetralógie sa opäť stretávame so Štěpánom Šafránkom, ktorý už je študentom medicíny i s jeho priateľom Kendym, študujúcim na FAMU. Spoznáme tiež Štěpánových nových spolužiakov Honzu, Venosa a Numiroua. Štěpán bojuje s náročným štúdiom i s odmietaním krásnej kamarátky. Kým študijné výsledky sa po drine dostavia, s láskou je to horšie. Komediálny film, ktorý ukazuje radosti i strasti vysokoškolského štúdia neskorého socializmu. Hravosť a nadhľad postupne v tejto časti dopĺňajú aj starosti a vážnosť spojené s dospievaním.

22:30 Podfu(c)k (Snatch.) Veľká Británia/USA, 2000, Kriminálny/Komédia (Dajto)
Banda lupičov prezlečených za ortodoxných židov prepadne brúsiareň drahých kameňov. Ukradnú vzácny diamant, ktorý kuriér - Štvorprstý" Franky - vezie do New Yorku svojmu šéfovi Avimu. V Londýne si chce kúpiť revolver od ruského gangstra Borisa Yurinova, ale ten sa dozvie o vzácnom kameni a plánuje mu ho ukradnúť. Keďže vie o jeho hráčskej vášni, naláka ho na nelegálny boxerský zápas, ktorý organizuje muž prezývaný Turek. Nasleduje séria prekvapivých a mimoriadne krvavých udalostí… Dnes už kultová čierna komédia Guya Ritchieho v mnohých ohľadoch pripomína Quentina Tarantina, ale vďaka veľmi osobitému režisérskemu prístupu pôsobí mimoriadne originálne.

22:30 Kousek nebe, Česko, 2004, Melodráma (ČT2)
Prudká povaha a pocit vzdoru voči represívnemu komunistickému režimu 50. rokov priviedli mladého Ľuboša pred súd, ktorý mu vymeral dlhý a ťažký trest. Ani vo väzení však nedokáže krotiť svoju lásku k džezu a rebelantstvu. Tu, za múrmi väznice, sa Ľuboš stretáva s Danou. Milostný cit vzíde z niekoľkých pohľadov a milostného iskrenia. Zo solidarity a podpory spoluväzňov sa potom zrodí malá vzbura, ktorá dvom mladým milencom pomáha pri naplnení lásky. Príbeh filmu rozpráva o láske, priateľstve a súdržnosti, ktorá pomáhala ľuďom dôstojne prežiť aj v tých najťažších časoch.

TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017


28.04.

20:15 Ip Man: Zrodenie majstra (Ye Wen) Hong Kong/Čína, 2008, Akčný/Životopisný/Historický (Dajto)
V Číne v roku 1935 naberajú kluby bojových umení v meste Foshan na popularite. Ip Man je nespochybniteľným majstrom umenia wing chun. Pokojný život jeho rodiny a priateľov prevráti hore nohami japonská invázia. Potom, čo odmietne učiť okupačných vojakov svoje umenie, je prinútený bojovať o svoje vlastné prežitie v sérii výziev, ktoré vyvrcholia súbojom na život a na smrť s najlepším japonským bojovníkom. Film Ip Man prezentuje rodinu ako najdôležitejší stavebný kameň ríše a rozpráva o snahe zachovať Čínske hodnoty aj počas Japonskej invázie. Spojenie základných čínskych národných motívov je tu teda konfrontované s cudzou mentalitou.

21:50 Nesiahajte na prachy (Touchez pas au grisbi) Francúzsko/Taliansko, 1954, Kriminálny/Thriller (ČT2)
Starnúci Max dúfal, že po poslednej lúpeži sa dočká zaslúženého odpočinku. Jeho kamarát Riton sa však preriekne pred tanečnicou Josy a Max sa musí vysporiadať s novou situáciou. Do hry sa totiž vmiešal rivalský gang. Pre Jeana Gabina, ktorý sa preslávil najmä vo filmoch tzv. poetického realizmu v 30. rokoch, bol film Nesiahajte na prachy akýmsi začiatkom druhej kariéry.
Priamočiará realistická gangsterka s pomalým tempom, ale s hutnou atmosférou, stojí pri zrode série drsných francúzskych kriminálok.

22:30 Ip Man 2: Majstrovo víťazstvo (Ye Wen 2) Hong Kong/Čína, 2010, Akčný/Životopisný/Historický (Dajto)
Po tom, čo Ip Man počas druhej čínsko-japonskej vojny preukázal v súbojoch s Japoncami svoje jedinečné bojové schopnosti, utiekol v roku 1949 do Hongkongu. Tu by chcel založiť školu bojového umenia Wing Chun. Keď sa o tom dozvie mocný Majster Hung, poverí Ipa neľahkou úlohou; musí si získať rešpekt a úctu viacerých majstrov rôznych bojových umení, s ktorými zviesť súboje. Nebezpečenstvo mu však hrozí aj od skorumpovaného policajta a od britského boxerského šampióna prezývaného Twister. Ip Man tentokrát obhajuje čínsku národnú hrdosť proti zástupcom koloniálnej moci v Hongkongu 50. rokov.

TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017 TV tipy 24.4. - 30.4. 2017


29.04.

21:30 Policajt alebo darebák (Flic ou voyou) Francúzsko, 1979, Akčný/Kriminálny/Komédia/Dráma (ČT1)
Komisár oddelenia vnútorného vyšetrovania Borowitz, špecialista na čistky v rámci polície, prichádza inkognito do Nice, aby vyšetril podozrenia, že nedávno zavraždený komisár Bertrand bol v úzkom spojení s miestnou mafiou. A zdá sa, že nebol jediný. Je potrebné usvedčiť vinníkov jeho smrti a očistiť políciu. Borowitz má svoje vlastné nekonvenčné metódy vyšetrovania a tak sa rozhodne rozpútať vojnu gangov.

22:45 Čierna labuť (Black Swan) USA, 2010, Thriller/Mysteriózny (Prima MAX)
V slávnom psychologickom thrilleri Derena Aronofského, zasadenom do prostredia newyorskej baletnej scény, sledujeme osud mladej baleríny Niny, ktorej život je pohltený tancom. Stále žije so svojou matkou Ericou, ktorá svoje bývalé tanečné ambície nenaplnila a tak aspoň nadšene podporuje kariéru svojej dcéry. V novej premiére sezóny, Labuťom jazere, má práve Nina vymeniť odchádzajúcu primabalerínu Beth, avšak do súboru prichádza nová tanečnica Lily, ktorá na vedenie mimoriadne zapôsobí svojou zmyselnosťou. Pre Ninu sa tak Lily stáva veľkou konkurenciou, keďže Labutie jazero si vyžaduje balerínu schopnú zahrať jednak nevinnú a noblesnú Bielu labuť, ale aj ľstivú a zmyselnú Čiernu labuť. Medzi oboma baletkami sa rozvinie zvrátené priateľstvo spojené s rivalitou. Nina je svojej roli ochotná obetovať všetko.

00:15 Insidious (Insidious) USA/Kanada, 2010, Horor (Prima)
Film rozpráva o mladej rodine a ich synovi, ktorý po svojom otcovi zdedil veľmi zvláštnu schopnosť nazývanú astrálna projekcia. Je to schopnosť opustiť svoje fyzické telo a cestovať na iné miesta v astrálnej forme. Chlapec už cestuje dlho a dostáva sa tam, kam by sa žiadny človek nikdy dostať nemal. Po tragickej nehode sa dostane do kómy a jeho telo začne slúžiť ako vstupná brána pre pomstychtivých duchov.




30.04.

09:30 Malá čarodejnica, Československo/NSR, Animovaný/Rozprávka (ČT :D)
Animovaná rozprávka o dobrosrdečnej čarodejníckej novicke, ktorá sa pripravuje na zloženie skúšok z čarodejníckeho umenia. Nádych tajomna, humor i trocha strachu, ktorý bol dlhé roky bežnou súčasťou rozprávkového žánru. V televíziách bežal aj rovnomenný večerníček.

20:00 Posledný vlak z Gun Hillu (Last Train from Gun Hill) USA, 1959, Western/Dráma (ČT2)
Manželku šerifa Matta Morgana - Indiánku Catherie - na ceste do mestečka znásilnia a zabijú dvaja neznámi muži. Na mieste činu však zanechajú sedlo so značkou C.B. Také sedlá používajú na ranči Craiga Beldena, starého Morganovho priateľa. Obaja muži sa už dlhé roky nevideli a Belden sa medzičasom stal najmocnejším a najbohatším mužom v Gun Hille. Morganovu túžbu po spravodlivosti a pomste však nemôže nič zastaviť.

20:10 Sliepočka jarabá (Kuročka Rjaba) Rusko/Francúzsko, 1994, Komédia (Dvojka)
Príbeh sa odohráva v malej ruskej dedine Bezvodnoje, kde sa Asia živí tým, že predáva vajcia a samohonku. Ani perestrojka ani glasnosť ju nevyruší z jej zaužívaných návykov. Až raz jedného dňa nájde pod svojou sliepočkou zlaté vajce. Výstižná satira na Gorbačovovu éru, ktorá do istej miery vysvetľuje skostnatelosť pomerov na ruskom vidieku, i to, že Rusi majú o slobode a bohatstve trochu odlišné predstavy.


autor Marcel Šedo 24.4.2017
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.