NAJLEPŠIE FILMY NA DVD

NAJLEPŠIE FILMY NA DVD

článok



V spolupráci s e-shopom Martinus.sk sme pre vás opäť pripravili to najlepšie, čo vyšlo na lisovanom médiu. Našej ponuke kraľuje Kubrickovo majstrovské sci-fi dielo 2001: Vesmírna odysea.  

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

2001: VESMÍRNA ODYSEA (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Stále ten najlepší zo všetkých vedecko-fantastických filmov! Fascinujúci vizuálny zážitok ocenený cenou Akadémie, zachytáva podmanivú drámu boja človeka a stroja, úchvatnú zmes hudby a pohybu. Steven Spielberg ho prirovnal k „veľkému tresku“ novej generácie filmárov. Ide o zrejme hlavné majstrovské dielo režiséra Stanleyho Kubricka, ktoré bude udivovať, inšpirovať a uchvacovať celé generácie. Na počiatku svojej cesty navštevuje Kubrick našich prehistorických opičích predkov, potom sa prenesie cez tisícročie do kolonizovaného vesmíru a nakoniec vrhá astronauta Bowmana do neprebádanej ríše vesmíru a možno aj nesmrteľnosti. „Otvor tie dvere, HAL!“. A začína jedinečná púť záhad...


OSCAR (5 DVD) (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Kolekcia obsahuje tituly, ktoré ocenila Americká akadémia filmových umení a vied v hlavnej kráľovskej kategórii Najlepší film: Amadeus, My Fair Lady, Prelet nad kukučím hniezdom, Juh proti Severu a Casablanca.


BOL RAZ JEDEN ČLOVEK (6 DVD) (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Animované dejiny sveta v slávnom francúzskom seriáli pre deti alebo Čo by ste mali vedieť o svojej minulosti. Edícia obsahuje všetkých 26 epizód.

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

LISABONSKÝ PRÍBEH (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Režisér Friedrich Monroe má problém s dokončením filmu o Lisabone. Preto požiada o pomoc svojho priateľa inžiniera Phillipa Wintera. Keď týždeň neskôr prichádza Winter do Lisabonu, Monroe náhle zmizne a po sebe zanecháva nedokončený film. Winter sa rozhodne zostať, pretože je fascinovaný mestom a portugalskou speváčkou Teresou. Popritom začne produkovať zvuk k Monroevmu filmu. V tom istom čase Monroe prechádza mestom a snaží sa kamerou zachytiť nepozorovateľné obrázky. Neskôr sa opäť stretnú a Winter presviedča Monroe, aby film dokončil.


F. L. VĚK (SET 5 DVD) (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Televízne stvárnenie rozsiahleho románu Aloisa Jiráska z obdobia nášho národného obrodenia je dielom autora Otta Zelenky, režiséra Františka Filipoa a dlhej rady ďalších významných umelcov. História pokoreného národa, ktorý hľadá a nachádza svoju stratenú tvár, získala po vstupe armád Varšavskej zmluvy v nových politických súvislostiach nový zmysel. Divák v nej právom nachádzal podobenstvo s tým, čo práve prežíval. A tak sa stali pre schvaľovateľov akékoľvek zmienky o národnom sebavedomí a duchovnej sile neprípustné. Pri premiére v roku 1971 nemohol byť posledný diel F. L. Věka uvedený. Až v roku 1989  bolo po prvý raz možné uviesť seriál v pôvodnej podobe – na DVD prichádza kompletná edícia seriálu.


FUNNY GAMES U.S. (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Funny Games USA je prieskumom dnešnej brutálnej spoločnosti a toho, ako násilie ovplyvňuje našu kultúru. Anna (Naomi Watts) rozpráva príbeh svojej rodiny, ktorá bola fyziky i psychicky týraná dvoma neočakávanými návštevníkmi. Peter a Paul sa s milým úsmevom a v bielych rukavičkách objavia pred dverami ich chaty. Anna s rodinou nemá ani najmenšie tušenie, aká drsná hra na nich čaká! Udalosti začnú naberať na otáčkach, keď sa Paul staví, že rodina neprežije do zajtrajšieho rána...Film je remakom rovnomenného rakúskeho filmu z roku 1997, ktorý svojim jedinečným spracovaním zaujal aj na festivale v Cannes.

Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD Najlepšie filmy na DVD

PONORKA (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Nová nezostríhaná verzia. Vojnový film o mladých mužoch, často ešte chlapcoch hladných po dobrodružstve, ktorí boli zvedení nacistickou propagandou a zlákaní zázrakom techniky. Na mori musia čeliť krutým silám prírody a bojovať s neviditeľným nepriateľom. Veľa z nich je bez skúseností. Zažívajú hrôzu vojny, samotu a zúfalstvo. Ich možnosti sú desivé, buď sa vynoria bez škrabnutia alebo zomrú. Pod hladinou mora nemajú zranení šance. Počas druhej svetovej vojny sa zo 40 000 mužov bojujúcich na palubách nemeckých ponoriek vrátilo späť iba 10 000. Réžia: Wolfgang Petersen (Trója).


GAUNERI (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Najal ich Joe (Lawrence Tierney), vidiac v nich tých správnych ľudí pre tento kšeft. Zakázal im hovoriť medzi sebou o súkromných veciach. Dokonca ani nepoznajú svoje pravé mená. Všetko prebiehalo v poriadku, no stalo sa niečo, s čím nikto nerátal - polícia bola na mieste okamžite, ako by o akcii vedela vopred. Niektorí z nich to odniesli, iní sa rozutekali. Pán Oranžový (Tim Roth) je po tom všetkom vážne ranený a pán Biely (Harvey Keitel) ho nehodlá nechať zomrieť. Keďže nemocnica neprichádza do úvahy, odvezie pána Oranžového do jedného opusteného skladiska a snaží sa ho udržať pri živote, kým nepríde pomoc... Celovečerný debut Quentina Tarantina.
 

KRÁĽOVNÁ (KÚPIŤ DVD ZA VÝHODNÚ CENU)
Strhujúci a jedinečný pohľad režiséra Stephena Frearsa (Nebezpečné známosti) za zatvorené dvere kráľovského paláca a do mysle a srdca Kráľovnej Alžbety II. (oscarová Helen Mirren), tesne po tragickej smrti princeznej Diany. Film ponúka divákom intímny pohľad do zákulisia kráľovskej rodiny. Odhaľuje nikdy nezverejnené rozdielne pohľady a rozpory Kráľovnej Alžbety II. a britského premiéra Tonyho Blaira. Ako sa vyrovnávali s mediálnym šialenstvom a intrigami, ktoré spustila tragická smrť princeznej Diany? Aká skutočne je Kráľovná Alžbeta II.?


autor Michal Šmajda 25.2.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.