DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Nový rok sa konečne rozbehol aj v DVD priemysle a pre vás je pripravený prehľad horúcich noviniek. O vašu pozornosť sa uchádzajú Funny Games U.S., Sloní muž, Tropická búrka či Bullit a jeho prípad.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

FUNNY GAMES U. S. (KÚPIŤ DVD)
Funny Games USA je prieskumom dnešnej brutálnej spoločnosti a toho, ako násilie ovplyvňuje našu kultúru. Anna (Naomi Watts) rozpráva príbeh svojej rodiny, ktorá bola fyziky i psychicky týraná dvoma neočakávanými návštevníkmi. Peter a Paul sa s milým úsmevom a v bielych rukavičkách objavia pred dverami ich chaty. Anna s rodinou nemá ani najmenšie tušenie, aká drsná hra na nich čaká! Udalosti začnú naberať na otáčkach, keď sa Paul staví, že rodina neprežije do zajtrajšieho rána...Film je remakom rovnomenného rakúskeho filmu z roku 1997, ktorý svojim jedinečným spracovaním zaujal aj na festivale v Cannes.


SLONÍ MUŽ  (KÚPIŤ DVD)
V smutnom autentickom príbehu z prostredia viktoriánskeho Londýna zachytáva režisér David Lynch tragický osud mimoriadne deformovaného človeka, Johna Merricka (1860 - 1890). Chirurg Treves (Anthony Hopkins) našiel tohto nešťastníka medzi púťovými atrakciami a pomohol mu nájsť cestu k vlastnej identite. Takzvaný "Sloní muž" sa prejavil ako mimoriadne citlivá a inteligentná bytosť, žijúca s desivým handicapom.


TROPICKÁ BÚRKA  (KÚPIŤ DVD)
Najnovší film Bena Stillera, na ktorom pracoval ako herec, režisér, scenárista a producent, si berie na paškál predovšetkým Hollywood. Pri nakrúcaní „najlepšieho“ vojnového filmu všetkých čias (o vojne vo Vietname) sa zídu vyhasínajúca akčná hviezda Tugg Speedman (Stiller), komik Jeff Portnoy (Jack Black) známy predovšetkým plynnými výlučkami svojho hrubého čreva a svojou drogovou závislosťou, charakterový herec a 5-násobný držiteľ Oscara Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), ktorý podstúpil procedúru pigmentácie, aby mohol hrať černošského seržanta Osirisa a černošský raper Alpa Chino (čítaj, ako počuješ). Keď má film po pár dňoch vyše mesačný skĺz v nakrúcaní a dávno prešvihol rozpočet, rozhodne sa režisér spolu s veteránom a autorom knižnej predlohy seržantom „Štvorlístkom“ (Nick Nolte) a filmovým pyrotechnikom, že rozmaznaným hviezdam pripravia pekelnú prekážkovú dráhu, aby zachytili ich autentické pocity. Pri jej príprave akurát zaletia priďaleko (do Laosu), kde narazia na juhočínsky drogový kartel a priblblým hercom dosť dlho trvá, než pochopia, že tu už ide o život.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BULLITTOV PRÍPAD  (KÚPIŤ DVD)
Detektív Frank Bullitt dostane prípad, ktorý vyzerá ako obyčajná rutina: ochrániť korunného svedka dôležitého procesu. Ale skôr ako skončí noc, svedok je mŕtvy a Bullitt si nedopraje ani chvíľku oddychu, pokiaľ neodhalí vraha i skorumpovaných politkov, ktorí v pozadí ťahajú za nitky. V Bullittovom prípade je od prvého až po posledný záber všetko autentické: ulice San Francisca, úsporné dialógy policajtov, procedúry v nemocnici a samozrejme legendárna automobilová naháňačka. 


CESTA DO STREDU ZEME  (KÚPIŤ DVD)
V dobrodružnom rodinnom filme sa traja bádatelia dostanú do podivuhodného sveta, ktorý sa nachádza hlboko pod zemským povrchom. Vydajú sa na neuveriteľnú cestu plnú úžasných miest, kde na každom kroku striehne smrteľné nebezpečenstvo. Počas vedeckého výskumu na Islande sa vedec Trevor Anderson (Brendan Fraser), jeho synovec Sean a ich krásna sprievodkyňa Hannah nečakane ocitnú zavalení v jaskyni. Jediná cesta z nej vedie len ďalej do hlbín Zeme. Cestujú svetom, ktorý pred nimi takmer nikto nevidel a stretávajú tvory z tých najdivokejších predstáv – mäsožravé rastliny, obrovské lietajúce pirane, svetielkujúce vtáky a hrôzostrašné dinosaury z dávnych čias. Čoskoro ale zistia, že vulkanická aktivita okolo nich je čoraz intenzívnejšia a oni musia nájsť cestu na povrch Zeme skôr ako bude neskoro...


96 HODÍN  (KÚPIŤ DVD)
Bývalý špión Bryan (Liam Neeson) súhlasí s cestou svojej 17-ročnej dcéry Kim (Maggie Grace) do Paríža len pod podmienkou, že sa mu bude pravidelne hlásiť. Pri jednom takom telefonáte sa stáva svedkom jej únosu. Využije všetky svoje schopnosti a zistí, že padla do rúk obchodníkov s bielym mäsom. Nečaká na nič a vezme spravodlivosť do svojich rúk... 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

CARMEN  (KÚPIŤ DVD)
Carmen je prostredným dielom v trilógii režiséra Carlosa Sauru, zaradeným medzi filmy Krvavá svadba (1981) a Čarodejná láska (1986). Rovnocenným režisérovým spolutvorcom v nich bol tanečník a choreograf Antonio Gades, ktorý v Carmen hrá seba samého a zároveň úlohu dona Josého. Saura v špecifickom žánri štylizovaného tanečného filmu obnažuje umeleckú fikciu a proces hereckej tvorby ako svojprávne, inšpiratívne tvorivé zložky. Vo filmovom príbehu vychádzal z románu Prospera Mériméea i zo slávnej opery Georgese Bizeta o nespútanej cigánke Carmen, ktorá navzdory svojej vášnivosti dáva prednosť slobode pred láskou, i za cenu smrti.


OKO DRAVCA  (KÚPIŤ DVD)
Geoff Callister, minister obrany Spojených štátov amerických, stojí pred kľúčovým rozhodnutím: musí rozhodnúť, či nechá vybombardovať hľadaného afgánskeho teroristu. Prezident dá príkaz k akcii, bez toho, aby malo ministerstvo 100 %-nú istotu, že ide skutočne o hľadaného muža. Toto bombardovanie spustí vlnu terorizmu proti USA. V Chicagu sa 23-ročný povaľač Jerry Shaw (Shia LaBeouf), zamestnanec miestneho kopírovacieho obchodu, dozvie, že jeho identické dvojča, brat Ethan, príslušník vojenských síl Air Force, zomrel pri autonehode. V rovnakú dobu na druhej strane Ameriky odprevádza slobodná matka Rachel Holloman (Michelle Monaghan) svojho 8-ročného syna Sama na školský koncert do Washingtonu. Je to prvý raz, čo ide Sam niekde sám. Neskôr večer, keď je Rachel vonku s kamarátkami, jej zavolá neznáma žena s príkazom, aby robila presne to, čo jej povie. Inak Sam, ktorého Rachel nepochopiteľne vidí na veľkých pouličných obrazovkách, zomrie...


STAR WARS: THE CLONE WARS  (KÚPIŤ DVD)
Hviezdne vojny dostávajú prvým celovečerným animovaným filmom z dielne Lucasfilm Animation úplne novú podobu. Galaxia je sužovaná Vojnou klonov – civilnou vojnou, ktorá proti sebe postavila armádu Separatistov a Republiku so svojimi ochrancami, rytiermi Jedi. V snahe získať prevahu sú Jedi Anakin Skywalker a jeho padawanská učnica Ashoka Tano vyslaní na dôležitú misiu s ďalekosiahlymi následkami. Na misiu, ktorá ich postaví tvárou tvár známemu kriminálnikovi Jabbovi Huttovi. K nebezpečenstvám, ktoré na Anakina a Ashoku na Tatooine čakajú sa pridá aj záhadná Asajj Ventress, ktorej jediným cieľom je zmariť úspech rytierov Jedi. Medzitým Obi-Wan Kenobi a Majster Yoda stoja v čele armády, ktorá čelí silám temnej strany...


autor Michal Šmajda 28.1.2009
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.