BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



Bonton prichádza s novinkou, s tzv. žánrovými edíciami. Svoju zbierku si tak môžete rozšíriť o tituly z hororovej, akčnej, romantickej, detskej alebo sci-fi filmovej edície. Ako novinka je pre vás prichystaná najnovšia komédia Wesa Andersona.  

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

MUCHA  (Kúpiť DVD)
Seth Brundle (Jeff Goldblum) je až príliš ctižiadostivý špičkový vedec, ktorý vyvíja systém na prenášanie objektov v priestore počas niekoľkých sekúnd. Novinárka Veronica Quaife (Geena Davis), ktorá sa do neho pri písaní reportáže o jeho vedeckom snažení zaľúbila, ho povzbudí k dokončeniu projektu a Seth sa rozhodne vynález vyskúšať sám na sebe. Pri bizarnom experimente s teleportovaním sa však jeho gény náhodne zmiešajú s génmi muchy a Veronica naraz zisťuje, že stredobodom jej záujmu je hrôzostrašné stvorenie, ktoré sa pomaly mení na lietajúci hmyz. Seth je spočiatku pyšný na svoje nové fyzické schopnosti, akými ho príroda nečakane obdarila, no vo chvíli, keď začne nad jeho ľudskou identitou nebezpečne prevažovať hmyzia polovica, vzrušenie sa náhle mení na príšernú nočnú moru. Desivý, no neobyčajne dojímavý horor je dodnes jedným z ťažiskových diel, pod ktoré sa podpísal uznávaný kanadský filmár David Cronenberg – autor ďalších kultových snímok Mŕtva zóna, Crash či eXistenZ.


MLČANIE JAHNIAT  (Kúpiť DVD)
Masový vrah známy ako Buffalo Bill už dlhý čas bez zábran zabíja mladé ženy na celom stredozápade. Bezmocná FBI preto posiela atraktívnu agentku Clarice Starlingovú (oscarová Jodie Foster), aby prehovorila s psychopatickým väzňom, ktorý by ju snáď mohol priviesť na stopu tohto šialeného vraha. Väzeň menom Dr. Hannibal Lecter (oscarový Anthony Hopkins) je bývalým psychiatrom, ale zároveň brilantným, vražedným kanibalom, ktorý Starlingovej prisľúbi pomoc iba v prípade, že sa mu zverí s nepríjemnými zážitkami zo svojho života. Medzi agentkou a Hannibalom vznikne podivný vzťah, ktorý spôsobí, že sa Starlingová musí vysporiadať nie len so svojimi desivými spomienkami na detstvo, ale ocitne sa tiež tvárou v tvár šialenému vrahovi. Majstrovský psychologický triler Jonathana Demmea si vyslúžil od americkej akadémie 5 Oscarov vo všetkých kráľovských kategóriách: najlepší film, režisér, scenár a najlepší mužský aj ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.


V MOCI DIABLA  (Kúpiť DVD)
Strhujúci horor je nakrútený podľa skutočného príbehu nemeckej študentky Anneliese Michel (1952-1976). V tomto prípade dievča menom Emily Rose (Jennifer Carpenter) opantali démonické sily a trýznili jej dušu. Bola však – ako si mnohí mysleli – skutočne posadnutá diablom? V osamelej nocľahárni ju jednej noci postihne hrozivá „halucinácia“, po ktorej stratí vedomie. Útoky sa však postupne stávajú častejšími a ich intenzita sa ustavične stupňuje. Preto sa nábožensky založená Emily rozhodne podstúpiť exorcistický rituál pod vedením katolíckeho farára. Obrad sa však jeho strojcom vymkne z rúk. V snahe dokázať nevinu kňaza (Wilkinson), ktorý osobne viedol vyháňanie diabla a bol obvinený zo zabitia z nedbalosti, si jeho ateistická obhajkyňa (Linney) pomaly začína pripúšťať možnosť, že vplyvné duchovné sily naozaj existujú. Počas dramatického súdneho procesu jej nedôveru v nadprirodzeno nahlodáva oddaná viera obvineného, ako aj zvláštne nevysvetliteľné okolnosti, ktoré prípad sprevádzajú…

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

DARJEELING S RUČENÍM OBMEDZENÝM  (Kúpiť DVD)
Všetko začína predfilmom Hotel Chevalier, odohrávajúcom sa v priestrannej hotelovej izbe v centre Paríža. Najmladší z troch bratov Whitmanových Jack (Jason Schwartzman) sa tu tak trochu ukrýva pred svetom a pred svojou americkou priateľkou (Natalie Portman). Tá ho vystopuje a navštívi. Nedá sa však povedať, že by to bolo stretnutie najšťastnejšie. Ale to sme už v Indii a tiež v inom filme, kde sledujeme obchodného cestujúceho (Bill Murray), ktorému sa ani po diabolsky rýchlej a nebezpečnej ceste motorovou trojkolkou nepodarí dohoniť vlak spoločnosti Darjeeling Limited. V ňom sedí Jack, jeho starší brat Peter (Adrien Brody) a najstarší zo súrodencov Francis (Owen Wilson). Práve Francis sa pre nich rozhodol pripraviť dobrodružné putovanie s prekvapivým cieľom. Ich životy totiž veľmi poznamenalo úmrtie otca a následné zmiznutie ich matky.


DOBA ĽADOVÁ  (Kúpiť DVD)
Bolo - nebolo. Nie tak dávno, sotva pred 20 000 rokmi, v prehistorickom svete, keď mrzne až praští, začína sa príbeh o mi-mi-migrácii. Ako sa dá poznať, že ide o Dobu ľadovú a nie trebárs o Mrazivé časy alebo Veľký chlad? No, tak sa na našich hrdinov pozrite. Tváre majú vyložene ľadové. A s tým presunom je naháňačka, zvlášť, keď zvierací tím – mamut, tiger a leňochod – nájdu ľudské mláďa, milučkého človiečika a rozhodnú sa, že drobčeka vrátia rodičom. Počas dobrodružnej cesty majú zvieratá kopu starostí ako sa uživiť. Mamut si musí dávať pozor, aby mu večne niekto nešliapal na chobot. A musí hájiť svoju zavalitosť. Nie je predsa tučný, to iba tie chlpy robia, že tak vyzerá. Tiger zase potrebuje uchovať si tigriu vážnosť. A ešte musí vyriešiť more problémov so vzťahmi. A čo to je za poriadok, keď leňochod strieda partnerky ako ponožky? To mamut, ten je verný. Na koniec by to chcelo nejakú zmenu. Čo tak „globálne oteplenie“?


V TOM DOME STRAŠÍ  (Kúpiť DVD)
12-ročný DJ a jeho blízky priateľ Chowder bývajú na typickej americkej ulici, ktorá sa môže pýšiť samými krásnymi rodinnými domami. No nájde sa aj dom, ktorý z rady krásnych domčekov tak trochu vytŕča a so svojím agresívnym, postarším majiteľom – pánom Nebbercrackerom priťahuje DJ-ovu pozornosť už hodnú dobu. Všetko čo totiž skončí na trávniku domu oproti, zmizne raz a navždy v útrobách záhadného domu. Niečo tu nesedí a presnejšie čo, to sa už na vlastnú päsť rozhodnú zistiť spomínaní chlapci, ktorí do svojho tímu priberú aj ambicióznu a inteligentnú rovesníčku – Jenny. Film odkazuje na mnohé slávne filmy, pripomína atmosféru hororov a detských filmov 80. rokov minulého storočia a rozhodne nie je adresovaný len tým najmenším. Animák, pod ktorý sa produkčne podpísali hollywoodske osobnosti Steven Spielberg a Robert Zemeckis, bol nominovaný na Oscara v kategórií najlepší animovaný film roka.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

TOOTSIE  (Kúpiť DVD)
Nezamestnaný newyorský herec Michael Dorsey (Dustin Hoffman) si dlho nevie nájsť angažmán. Nakoniec mu nezostane nič iné, len sa prezliecť do ženských šiat a spraviť si makeup, len aby získal úlohu vrchnej sestry v televíznom seriáli. Legendárna klasika Sydneyho Pollacka, ktorá predznamenala novú éru hollywoodskych filmov s prekvapivou zápletkou a nastavila novú latku pre komédie s nepredvídateľným rozuzlením.


MOULIN ROUGE  (Kúpiť DVD)
Nesmrteľný príbeh vášne, posadnutosti a túžby, plný energickej hudby a obrazovej dokonalosti. Nicole Kidman žiari v úlohe Satine, oslňujúcej hviezdy obľúbeného nočného klubu Moulin Rouge, ktorý navštevuje dekadentná spoločenská smotánka. Na vrchole svojej slávy krásna kurtizána rozvášni túžby všetkých mužov, ktorí sa s ňou stretnú. Svojím kúzlom očarí aj spisovateľa Christiana, ktorého si zahral i zaspieval Ewan McGregor. Ich ľúbostný románik spôsobí škandál a bude mať nečakané následky. Moderný, sexi, výstredný a dvojoscarový muzikál s omračujúcou výpravou a pôsobivým hudobno-tanečným sprievodom preniesol na strieborné plátno austrálsky scenárista a režisér Baz Luhrmann, ktorý v roku 1996 nakrútil efektnú modernú verziu Romea a Júlie s Leonardom DiCapriom a Claire Danes.


DIABOL NOSÍ PRADU  (Kúpiť DVD)
V závratnom svete newyorskej módy, kde nepodarený účes môže zabiť celú vašu kariéru, je časopis Runway vysneným Olympom všetkých, ktorí sa čo len trochu zaujímajú o svoj vzhľad. Pod vedením najmocnejšej ženy módneho priemyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep), ktorá mu vládne tvrdou rukou s dokonale pestovanými nechtami, je Runway obávaným testom, akým musí prejsť každý, kto chce v tomto svete niečo znamenať. O podobný test sa pokúsi aj Andy Sachs (Anne Hathaway), ktorá prišla do New Yorku, vysnívaného mesta neobmedzených možností, aby sa uplatnila ako žurnalistka.

             

X-MEN  (Kúpiť DVD)
Na celom svete sa neustále rodia deti so zvláštnym X-faktorom v génoch, ktorý ich obdarúva zvláštnymi schopnosťami, ako napr. telekinéza, laserový pohľad, schopnosť lietať. Ale ľudia, ktorí takto obdarení nie sú, mutantov nechcú prijať medzi seba, majú totiž strach. Tieto bariéry sa snaží prekonať profesor Charles Xavier pomocou svojej špeciálnej školy pre nadané deti. Proti nemu stojí senátor Kelly, ktorý by mutantov najradšej zlikvidoval. A nie je sám..


PO KRK V EXTÁZE  (Kúpiť DVD)
Pán X (Daniel Craig) je úspešný drogový díler z West Endu. Práve sa chystá zanechať špinavé kšefty a začať nový život. Ešte predtým ho však požiadajú o poslednú službičku: musí zabezpečiť predaj milióna tabliet extázy. Na smolu pána X niekto tablety ukradol srbskému drogovému bossovi, ktorý odtrhne hlavu komukoľvek, kto sa ich pokúsi pustiť na trh. V pätách má však i vládcu londýnskeho podsvetia, ktorý mu hrozí smrťou, ak tablety, naopak, nepredá. Pán X sa môže právom obávať o svoju budúcnosť. Hrá o všetko.


NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ  (Kúpiť DVD)
Policajný špecialista zásahového tímu Jack Traven (Keanu Reeves) je vyslaný do terénu, aby zneškodnil bombu, ktorú pomstychtivý vydierač Howard Payne (Dennis Hopper) umiestnil do autobusu. Situácia je mimoriadne vážna. Jack, ktorému pomáha cestujúca Annie (Sandra Bullock), musí udržiavať rýchlosť autobusu nad 50 míľ za hodinu, inak bomba v preplnených uliciach Los Angeles exploduje. Vo filme, ktorý už patrí medzi klasiku svojho žánru, sa odvíjajú napínavé scény, odvážne kaskadérske kúsky i nečakané ľúbostné vzplanutia. Nepretržitú akciu, pri akej sa zatajuje dych, budete zaručene chcieť vidieť znova a znova!


autor Michal Šmajda 24.9.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.