DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Leto skončilo a DVD zberatelia sa môžu tešiť na bohatú jeseň. Tá štartuje s titulmi ako Útek do divočiny; Speed Racer; Zbohom, bejby alebo kultovou väzenskou snímkou Frajer Luke. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ÚTEK DO DIVOČINY
Málokto z nás má takú odvahu ako Christopher McCandless (Emile Hirsch). Mal dvadsaťdva, keď doštudoval vysokú školu, ale namiesto toho, aby zaplával do civilizačného prúdu, ukázal mu vztýčený prostredník a z naivného rojka sa premenil na symbol jednej generácie Američanov. Každý jeho krok z mesta do tej najsurovejšej divočiny sledoval slávny herec Sean Penn, ktorý sa tento raz uspokojil s rolou režiséra a scenáristu. Chris McCandless bol skutočným dobrodruhom, ktorého život inšpiroval podobne stavaného spisovateľa Jona Krakauera k napísaniu strhujúcej knižky podľa jeho nájdených denníkových záznamov. Predloha, ktorá pripomína najlepšie dobrodružné cestopisy Jacka Londona nadchla práve Seana Penna, ktorý sa okamžite po prečítaní rozhodol kúpiť práva a nakrútiť podľa nej film. (recenzia filmu)


SPEED RACER
Z dielne tvorcov prevratnej trilógie Matrix, Larryho a Andyho Wachowskich a producenta Joela Silvera, prichádza strhujúce vysoko-oktánové dobrodružstvo Speed racer. Speed Racer (Emile Hirsch) je rodený automobilový pretekár, ktorý miluje vysoké obrátky, napätie a preteky. Zrodený pre rýchlu jazdu, Speed má tú správnu dávku agresivity, inštinktu a neuveriteľnej odvahy. Jeho hnacím motorom je pamiatka na brata – legendárneho Rex Racera., ktorý zahynul počas pretekov. Speed jazdí za rodinnú spoločnosť vedenú jeho otcom, Popsom Racerom (John Goodman). Neváha odmietnuť lukratívnu ponuku od Royalton Industries, čím nielen rozzúri ich šéfa (Roger Allam), ale navyše odhalí utajované skutočnosti o pozadí pretekov. Jedinou šancou je poraziť Royalton jeho vlastnými prostriedkami – a to na najťažšom okruhu nazvanom Skúška ohňom. Presne na tom, ktorý jeho brat nikdy nedokončil... Speed Racer je dokonalou akčnou lahôdkou, plnou jedinečných vizuálnych efektov, ktoré meno Wachowski preslávili. (recenzia filmu)


FRAJER LUKE
Hlavným hrdinom slávneho príbehu je Luke Jackson (Paul Newman), jeden z nových väzňov, ktorý si spolu s ostatnými vypočuje kapitánove kázanie o tom, čo všetko nesmú a už ďalší deň ráno sa púšťajú do práce. Pod dozorom bezohľadných dozorcov kopú v neznesiteľnom teple priekopu pozdĺž nekonečne dlhej diaľnice. Luke sa spočiatku snaží byť disciplinovaný a nad vecou. To všetko ale len do chvíle, keď sa k nemu vedenie a dozorcovia zachovajú viac než neférovo. Zomiera mu matka a on je nezmyselne zavretý na samotku v prípade, že by sa rozhodol utiecť na jej pohreb. Jeho poslušnosť sa po príchode zo samotky mení vo vzburu a väzniteľom zostáva jediná možnosť: zlomiť ho buď fyzicky alebo psychicky. Luke ale nie je tuctovým „baránkom“, ktorý sa len tak podriadi. Pôsobivá väzenská dráma získala v roku 1968 Oscara za najlepší herecký výkon vo vedľajšej úlohe (George Kennedy) a vyslúžila si tri nominácie v kategóriách najlepší mužský herecký výkon v hl. úlohe (Paul Newman), hudba a scenár. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ZBOHOM, BEJBY
Dorchester – jedna z najdrsnejších štvrtí Bostonu. Keď je unesená štvorročná Amanda, jej príbuzní sa obrátia na miestneho súkromného detektíva Patricka Kenzieho a jeho priateľku a spoločníčku Angelu. Režijný debut Bena Afflecka. (recenzia filmu)


MONGOL
Ovládal polovicu vtedy známeho sveta. Zjednotil Mongolsko, dobyl tisíce rokov trvajúce okolité ríše. Podmanil si Čínu a jeho vojská sa zastavili až v Európe. Džingischán bol nepochybne jedným z najúspešnejších vojvodcov a vládcov našej civilizácie, avšak jeho životný príbeh sa začal na sklonku 12. storočia uprostred Mongolských stepí v jednej z mnohých osád, ovládaných rodinnými klanmi, ktoré súperili medzi sebou. (recenzia filmu)


KRONIKA RODU SPIDERWICKOV
Dom prastrýka Spiderwicka, do ktorého sa súrodenci Jared, Simon a Mallory práve nasťahovali, vyzeral už na prvý pohľad veľmi záhadne. A druhý pohľad im stačil na to, aby vytušili, že ich na tejto čudnej adrese čaká najväčšie dobrodružstvo ich života. Kronika rodu Spiderwickov je adaptáciou populárnej rovnomennej knižnej série, v ktorej ožíva fantastický svet obývaný ešte fantastickejšími bytosťami. Pre ich návštevu nepotrebujete ani kúzelné skrine, ani vlaky odchádzajúce z neexistujúcich nástupíšť. Ten svet je totiž omnoho bližšie, než si myslíte. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

UHOL POHĽADU
Bravúrne vystavaný napínavý príbeh, v štýle Rashomona od Akira Kurosawi, je o atentáte na amerického prezidenta vyrozprávaný z pohľadu rôznych účastníkov jednej udalosti. Vďaka perfektnému strihu a neustále gradujúcemu scenáru, plnému nečakaných zvratov, vás tento film udrží v napätí až do samotného konca. Zároveň ho možno považovať za návod na spáchanie atentátu na najstráženejšieho prezidenta sveta. V trileri spoločnosti Columbia Pictures Uhol Pohľadu, má osem cudzincov osem rôznych uhlov pohľadu, aby odhalili jednu pravdu o atentáte na prezidenta USA. Thomas Barnes (Dennis Quaid) a Kent Taylor (Matthew Fox) sú agenti tajnej služby, ktorá má za úlohu chrániť prezidenta Ashtona (William Hurt) na významnom summite o svetovom boji proti terorizmu... (recenzia filmu)


O RODIČÍCH A DĚTECH
Komédia O rodičích a dětech chce naviazať na najlepšie tradície českej filmovej komédie. Vtipné dialógy, výnimočné herecké výkony a humor spájajúci divákov naprieč generáciami. Príbeh filmu vychádza zo zdanlivo banálnej situácie. Syn (David Novotný) ide na prechádzku so svojim otcom (Josef Somr)... Syn je zrelý štyridsiatnik a žije spokojne so svojou priateľkou. Otec má vyše sedemdesiat. Je bývalý vedec – biológ. Klasický intelektuál v dobré slova zmysle. Zdanlivo jediné, čo týchto dvoch mužov spája je to, že sa idú raz za mesiac spolu prejsť Prahou. Avšak sú zviazaní štyridsiatimi rokmi spoločného života. V brilantne vedenom dialógu sa pred nami odkrývajú dejiny dvadsiateho storočia a všetky absurdity s ním spojené. Odhaľujú sa tie najhlbšie miesta ľudských vzťahov. Odtajujú sa staré resty, trápenia a radosti. Na scéne sa objaví Vnuk o ktorom Syn nemal vyše dvadsať rokov ani tušenia. A niektoré chyby sa opakujú znovu a znovu. (recenzia filmu)


PARFUM: PRÍBEH VRAHA
Jean- Babtiste Grenouille má vlastnosť génia – vie zachytiť, detailne opísať a charakterizovať všetky vône, ktoré sa okolo neho mihnú. Okamžite poznáva ich zloženie, mieru použitých komponentov a nosom ako jemným, citlivým radarom „vidí“, kam a pokiaľ siaha ktorá vôňa a kde sa začína ďalšia. Načisto zbavený citu sa rozhodne vytvoriť démonickú vôňu, ktorej základnou esenciou bude vôňa mladých dievčat, nevinných a čistých. A urobí pre to všetko... aby mohol milovať a byť milovaný. Film vychádza v rámci edície Filmx. (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 16.9.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.