DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Koncom leta nás čaká slušná DVD nádielka. Do našej distribúcie zavítajú oscaroví laureáti Táto krajina nie je pre starých, Čierna krvMichael Clayton. Pripravené sú tiež kolekcie dvoch skutočných hollywoodskych legiend.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ČIERNA KRV  (KÚPIŤ DVD)
Chamtivosť a pomsta ako čierna škvrna na živote človeka, ktorého existencia bola pretkaná rodinou, náboženstvom a olejom. Majstrovský a Oscarom ocenený herecký výkon Daniela Day Lewisa nás doslova vtiahne do príbehu, do čias, keď bol olej vzácnejší ako život. Dej vsadený do obdobia koncom 19 storočia zachytáva osud olejového magnáta tej doby. Majstrovský kúsok Paula Thomasa Andersona (Magnólia) ponúka okrem hereckých koncertov démonickú hudbu a oscarovú kameru.


MICHAEL CLAYTON  (KÚPIŤ DVD)
Michael Clayton (na Oscara nominovaný George Clooney) je „vyjednávačom“ jednej z najväčších právnických firiem v New Yorku. Tento bývalý štátny zástupca má na starosti tú najšpinavšiu prácu vo firme. Aj keď sa už niekoľkokrát popálil a so svojou prácou nie je spokojný, rozvod, zlá obchodná špekulácia a narastajúci dlh ho pevne držia pripútaného k firme. Medzitým v spoločnosti U/North závisí kariéra advokátky Karen Crowderovej na urovnaní multimilióvého návrhu na žalobu, ktorú Claytonova firma vedie proti nim do zdanlivo úspešného konca. Keď však prvotriedny advokát firmy Kenner, Bach & Ledeen sabotuje prípad, čelí Clayton najväčšej výzve svojej kariéry i svojho života. Rafinovaný a inteligentný triler si od akadémie vypýtal 7 oscarových nominácií. Z cennej sošky sa tešila  Tilda Swinton, ktorá podala najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.


TÁTO KRAJINA NIE JE PRE STARÝCH  (KÚPIŤ DVD)
Keby ste v pustatine našli hromadu mŕtvol a auto s kufrom plným drog a peňazí (presne 2 milióny dolárov), čo by ste urobili? Vzali ho, alebo nechali ležať? Pádnu odpoveď na túto pokušiteľskú otázku dávajú bratia Coenovci vo svojom najnovšom thrilleri podľa slávneho románu Cormaca McCartyho Táto krajina nie je pre starých. „Je to pravdepodobne náš najdrsnejší a najtemnejší film,“ hovorí Joel Coen. Od spolutvorcu brutálneho oscarového thrilleru Fargo znejú tieto slová pomerne zlovestne. Film sa začína ako klasická kriminálna dráma a postupne na seba navlieka motívy, ktoré sú rovnako staré ako Biblia a zároveň krvavo aktuálne ako titulky dnešných novín. Schopnosť odolávať pokušeniu, násilie, čoby najčastejšie riešenie problémov, sebaobetovanie v mene lásky a viera v nádej, ktorá skutočne umiera až ako posledná. Titul získal 4 Oscarov v kategóriách: najlepší film, réžia, scenár a herec vo vedľajšej úlohe (Javier Bardem). 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ZLÁ VÝCHOVA  (KÚPIŤ DVD)
Film vychádza z tridsať rokov starých Almodóvarovych zápiskov “La Visita”, ktoré majú do istej miery autobiografické črty. Je rok 1960. Ignacio a Enrique vyrastajú spolu v katolíckej škole. Prežívajú hlboké priateľstvo a spolu objavujú tajomstvá vonkajšieho sveta. Najskôr len tichým svedkom ich dobrodružstiev je otec Manolo, ktorý však neskôr kruto zasiahne do ich magického sveta. Tvrdý režim katolíckej školy a bigotnosť názorov v nej silne poznačí oboch chlapcov. S otcom Manolom sa stretnú ešte dvakrát – na konci 70. rokov a v roku 1980. Tieto stretnutia sú vždy osudové, pre niekoho možno smrteľné... Film Pedra Almodóvara je zaradený v ponuke Filmx edície. 


GOSFORD PARK  (KÚPIŤ DVD)
Dej tejto satirickej kriminálnej-komédie sa odohráva na začiatku tridsiatych rokov počas jediného víkendu na vidieckom sídle britskej šľachty. Hostia sa schádzajú na tradičnú poľovačku, ich slúžiaci sa miešajú so služobníctvom hostiteľov, potom niekto niekoho zavraždí a do mozaiky vzťahov sa vopchá ešte dvojica detektívov. Podstatná nie je zápletka, ale ironická štúdia rýdzo anglického prostredia a potom najmä svet aristokratov "na poschodí" a svet lokajov "pod schodami". Ironické dielo Roberta Altmana vychádza v edícii Filmx.


HUSTÁ HMLA  (KÚPIŤ DVD)
Frank Darabont patrí k režisérom, ktorí nenatáčajú jeden film za druhým, ale keď sa rozhodnú posadiť sa za kameru, obvykle to stojí za to. Darabont za posledných pätnásť rokov natočil síce len tri filmy, ale pokiaľ človek preferuje kvalitu nad kvantitou, nemôže tomuto režisérovi nič vyčítať. Každopádne túto jeseň si Darabont pripíše na svoje konto ďalší film a po Vykúpení z väznice Shawshank a Zelenej míli sa opäť spojí s literárnou legendou Stephenom Kingom. Tentokrát nás však nečaká prechádzka medzi väzenskými celami, ale boj o holý život. V malom mestečku v Maine totiž vypukla divná búrka a mesto zahalili mraky. A v tých mrakoch niečo je. Je to nebezpečné, vražedné a hladné. Okolo malého obchodu, kde sa schovala skupinka ešte žijúcich začína peklo. Ide o mimozemskú inváziu, nepodarený vojenský experiment alebo svoje brány otvorilo samo peklo?

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

UHOL POHĽADU  (KÚPIŤ BLU-RAY)
Bravúrne vystavaný napínavý príbeh, v štýle Rashomona od Akira Kurosawi, je o atentáte na amerického prezidenta vyrozprávaný z pohľadu rôznych účastníkov jednej udalosti. Vďaka perfektnému strihu a neustále gradujúcemu scenáru, plnému nečakaných zvratov, vás tento film udrží v napätí až do samotného konca. Zároveň ho možno považovať za návod na spáchanie atentátu na najstráženejšieho prezidenta sveta. V trileri spoločnosti Columbia Pictures Uhol Pohľadu, má osem cudzincov osem rôznych uhlov pohľadu, aby odhalili jednu pravdu o atentáte na prezidenta USA.


JAMES DEAN KOLEKCIA (6 DVD)  (KÚPIŤ DVD)
Bujarý mladík a idol mládeže si iba počas dvojročnej hereckej kariéry vydobyl tromi filmami status legendy a vyslúžil si dve oscarové nominácie! Miloval rýchle autá, čo sa mu nakoniec stalo tragicky osudným. Kolekcia obsahuje filmy: Na východ od raja (2 DVD; 1955), Rebel bez príčiny (1955), Gigant (2 DVD; 1956) a 88-minútový dokument James Dean: Navždy mladý z roku 2005.


AUDREY HEPBURN: RUBÍNOVÁ KOLEKCIA (6 DVD)  (KÚPIŤ DVD)
Oscarová Audrey Hepburn stelesňovala ideál krásy, určovala módne trendy a neúnavne sa angažovala v boji za detské práva. Sada obsahuje tituly: Prázdniny v Ríme (1953), Sabrina (1954), Vojna a mier (1956), Funny Face (1957), Raňajky u Tiffanyho (1961) a Paríž, keď na to príde (1964).


autor Michal Šmajda 13.8.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.