BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

BONTON FILM UVÁDZA NA DVD

článok



S prichádzajúcim letom prichádza aj fantastická ponuka spoločnosti Bonton. Svedčí o tom kvarteto titulov od Woodyho Allena, Scottov Americký gangster, slovenské Kruté radosti a na Oscara nominované Pokánie

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

KRUTÉ RADOSTI  (Kúpiť DVD)
Film je komorným príbehom, v ktorom zložitý a tragický vzťah dospievajúceho dievčaťa a jej ambiciózneho otca dramaticky poznačí a snáď i trochu zmení mikrokozmos lokálneho spoločenstva na slovenskom vidieku. Príbeh sa odohráva vo veľmi jednoduchom a pôsobivom priestore malebnej, ba idylickej krajiny zdanlivo odrezanej od sveta, od akýchkoľvek významných dejinných, politických, či spoločenských pohybov. Príchod nežiadúcej ľudskej bytosti vyvolá v rutinnom, prispatom, afektovanom a pózerskom každodennom živorení tohto takmer modelového provincionálneho spoločenstva najprv skoro nebadanú, neskôr potláčanú a napokon otvorenú a krutú drámu, ktorá spod fasády usporiadaného seriózneho života, vzťahov a prejavov vylúpne prepletenec pokrivených, pokryteckých a farizejských postojov a spod fasády zdanlivej ospalosti a selankovitosti sa vynoria vášne, potláčané a dôkladne ukrývané emócie, prejavy lásky, nenávisti, pokusy o hľadanie vlastnej identity, či integrity i tragédia.


POKÁNIE  (Kúpiť DVD)
Ak sa vám páčilo filmové spracovanie Pýchy a predsudku, bezpochyby rovnako intenzívne prežijete i Pokánie. Pod obe snímky sa totiž podpísal rovnaký tím, a to ako na strane realizačnej, tak čiastočne medzi hercami(Keira Knightley a Brenda Blethyn). Iba príjemnú atmosféru gregoriánskeho Anglicka vystriedala pochmúrnejšia éra tej istej krajiny na prahu a uprostred druhej svetovej vojny. Príliš bujná fantázia dvanásťročnej „budúcej spisovateľky“ Briony Tallisovej odštartuje tragický príbeh, ktorý nenapraviteľne zmení osudy troch ľudí. Vinou vlastnej nezrelosti a série nedorozumení obviní mladého záhradníka Robbieho Turnera (James McAvoy) zo znásilnenia neplnoletej sesternice. Nadaný chlapec, ktorý mal pôvodne namierené na lekársku fakultu, končí vo väzení. Toto obvinenie ale ničí život aj jej sestre Cecílii (Keira Knightley), ktorá Robbieho bezhlavo milovala. Keď si potom už o niečo staršia Briony (Brenda Blethyn) uvedomí, čo spôsobila, je už neskoro...


SÚKROMNÁ VOJNA PÁNA WILSONA  (Kúpiť DVD)
Pád sovietskeho impéria mal na svedomí jediný človek. Charlie Wilson. Playboy, alkoholik, príležitostný užívateľ drog a kongresman, ktorému sa podarilo vyhnať Červenú armádu z Afganistanu a tým odštartovať rýchly krach komunistickej ríše. Stačilo dodať zle ozbrojeným afgánskym odbojárom kvalitnejšie zbrane. Príbeh, ktorý je príliš šialený na to, aby nebol pravdivý, režíroval držiteľ Oscara Mike Nichols (Absolvent, Na dotyk), ktorému sa pred kamerou zišla výnimočná herecká zostava v čele s Tomom Hanksom, Juliou Roberts a Philipom Seymourom Hoffmanom.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

AMERICKÝ GANGSTER (2 DVD)  (Kúpiť DVD)
Atmosféra vojny vo Vietname na začiatku sedemdesiatych rokov doľahla na Ameriku ako ťažký balvan. Vojaci sa z ázijských bojísk vracali buď v čiernych vreciach alebo závislí na drogách a túto „záľubu“ šírili medzi verejnosťou rýchlosťou lavíny. Obchodu s drogami sa okamžite chopili mafiánske klany, ktoré kvôli kľudu na prácu neváhali korumpovať celé policajné zbory. V tomto ovzduší sa zrodila čierna hviezda podsvetia Frank Lucas (Denzel Washington). Frank vďaka vlastnej odvahe a inteligencii dokáže okamžite zaplaviť ulice New Yorku bezkonkurenčne najlepšou a pritom najlacnejšou drogou. Vďaka tomu sa rýchlo vyšvihol na najvyšší vrchol tunajších mafiánskych štruktúr, odkiaľ s bohorovným kľudom riadi svoje impérium a pomocou finančných injekcií aj nečinnosť miestnych policajtov. Detektív Richie Roberts (Russel Crowe) je medzi nimi bielou vranou a predovšetkým vďaka svojej povesti dostane za úlohu postaviť protikorupčný tím , ktorý má zavedený poriadok zmeniť. Ako prvého si vezmú na mušku distribútora mimoriadne dobrého materiálu za mimoriadne nízku cenu. Slučka sa pomaly zaťahuje a blíži sa deň, keď tieto dve individuality budú stáť tvárou v tvár. Z tejto konfrontácie môže vyjsť ako víťaz iba jeden. Alebo nie? Film Ridleyho Scotta (Blade Runner, Gladiátor).


ERIN BROCKOVICH  (Kúpiť DVD)
Erin Brockovichová (Oscarom ovenčená Julia Robertsová) je dvakrát rozvedená matka troch detí. Okrem toho je v súčasnosti bez zamestnania a takmer bez peňazí. Keď sa jej konečne podarí uchytiť sa ako najúbohejšej sekretárke v advokátskej kancelárii Eda Masryho, je pevne rozhodnutá chytiť svoju šancu za pačesy. Pri rešerši jedného banálneho prípadu narazí na stopu. lde o znečisťovanie podzemných vôd elektrárenskou spoločnosťou. Následky, ktoré zanechal jedovatý chróm na obyvateľoch neďalekého púštneho mestečka sú katastrofálne - zhubné ochorenia, genetické zmeny, potraty. Erin získa dôveru poškodených ľudí i svojho šéfa a začne dávať dohromady „veľký prípad“. Karta jej dosiaľ nepriaznivého osudu sa konečne obrátila. Film Stevena Soderbergha (Traffic – nadvláda gangov, Dannyho jedenástka) si vyslúžil päť nominácií na pozláteného plešivca.


ZLOČINY A POKLESKY  (Kúpiť DVD)
„Zžieravý, pichľavý a zhrýzajúco vtipný“ (Long Beach Press Telegram). Taký je film Zločiny a poklesky – zručne vyrozprávaný príbeh o morálnych mikrokozmoch a zložitosti ľudského rozhodovania. Ukazuje Allenovu schopnosť brilantne vystihnúť prepojenosť úsmevných a vážnych životných okamihov. Zločiny a poklesky sú Allenovým 19. filmom a patria medzi „predelové filmy jeho kariéry“ (Los Angeles Time). Cliff Stern (Woody Allen) je idealistický filmár... až kým nedostane lukratívnu ponuku, aby nakrútil pochlebovačný dokument o namyslenom televíznom producentovi (Alan Alda). Judah Rosenthal (Martin Landau) je vážený člen miestnej komunity... až kým nezistí, že sa jeho bývalá milenka  (Anjelica Houston) chystá prezradiť jeho finančné a morálne prešľapy. Zatiaľ čo si Cliff vyberá medzi cťou a zapredaním, Judah sa rozhoduje medzi radou rabína (Sam Waterston) a odporúčaním svojho brata – kriminálnika, podľa ktorého je najlepším riešením vražda. Obaja musia podstúpiť skúšku pevnosti vlastných mravných zásad a urobiť nezvratné rozhodnutia, ktoré navždy zmenia ich životy.

Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD Bonton film uvádza na DVD

VŠETKO, ČO STE KEDY CHCELI VEDIEŤ O SEXE (ALE BÁLI ...)  (Kúpiť DVD)
Woody Allen posúva hranice komédie, keď kombinuje svoju zvýšenú senzitivitu a škodoradostnú neúctivosť so svojím citom pre vizuálne vycibrený humor. Dáva voľný priebeh svojej excentrickej osobnosti a predstavuje sa ako „vtipný, rafinovaný autor s komediálnym nadhľadom“ (Cue). Allen vo filme úspešne spracoval niekoľko epizód, ktoré sa zaoberajú tými najchúlostivejšími sexuálnymi záležitosťami! Dvornému šaškovi (Allen) afrodiziaká preukazujú dobrú službu. Kľúč k srdcu kráľovnej (Lynn Redgrave) už našiel, ale zisťuje, že kľúč od pása cudnosti by mu priniesol oveľa viac úžitku. Keď sa úspešný doktor (Gene Wilder) zamiluje do nevypočítateľnej ovce, príroda sa otriasa odporom. Jack Barry predkladá 20 otázok na tému fetišizmus v nezvyklej televíznej šou  „Aká je moja úchylka?“ Mikroskopickému rozboru je podrobený aj sexuálny výskum, pri ktorom šialenému vedcovi (John Carradine) uniká monštruózne ňadro. A absurdita sa chýli k vzrušujúcemu koncu s Tonym Randallom, Burtom Reynoldsom a samotným Allenom v úlohách spermií..., ktoré majú odlišné názory na ejakuláciu! „Nechcem dosiahnuť nesmrteľnosť svojím dielom, ale tým, že neumriem.,“ povedal Woody Allen. 


ANNIE HALLOVÁ  (Kúpiť DVD)
„Prelomový film Woodyho Allena“ (Time Magazin), ktorý získal 4 Oscarov vrátane toho za najlepší film a navždy posunul Allena medzi elitných svetových režisérov. Podľa divákov aj kritikov sa jedná o Allenovo vrcholné dielo, v ktorom dokazuje, že „úspešne zavŕšil svoju cestu od obyčajného autora komédií k umelcovi, ktorý disponuje vlastnou inteligenciou a veľkým tvorivým potenciálom“ (Saturday Review). Alvy Singer (Allen) je jedným z najlepších manhattanských komikov, ale pokiaľ ide o lásku, potreboval by na sebe ešte popracovať. Jedného dňa mu jeho najlepší priateľ Rob (Tony Roberts) predstaví pôvabnú dievčinu Annie Halovú (Diane Keaton). Annie túži preraziť ako speváčka a Alvy sa do nej okamžite bezhlavo zamiluje. Jeho vlastné pocity neistoty však postupne vzťah ničia a Annie Alvyho opúšťa. Odchádza do Los Angeles, aby tam začala nový život s novým milencom (Paul Simon). Vedomie, že môže o Annie prísť navždy, donúti Alvyho robiť nečakané veci. Dokonca sa odváži v hustej premávke losangeleských diaľnic šoférovať auto, len aby znovu získal to jediné, na čom mu skutočne záleží... pravú lásku.
 
 
MANHATTAN   (Kúpiť DVD)
Film Manhattan získal v roku 1979 dve nominácie na Oscara a dodnes je považovaný za „jeden z Allenových najväčších úspechov“ (Box Office). Tematicky nadväzuje na Annie Hallovú. Prináša jemne ironický a dojemný portrét moderných vzťahov na pozadí odcudzeného veľkomesta. Skvostná čiernobiela kamera (Allenov  prvý ČB film) s podporou úchvatnej Gershwinovej hudby robí z filmu vrcholný estetický zážitok. 42 ročný manhattanský rodák Isaac Davis (Allen) má prácu, ktorú neznáša. Žije so sedemnásťročnou priateľkou Tracy (Mariel Hemingway), ku ktorej nič necíti. A okrem toho má lesbickú exmanželku Jill (Meryl Streep), ktorá práve píše dosť otvorenú knihu o ich manželstve a on by ju za to najradšej chytil pod krk. Potom sa ale Isaac stretáva s milenkou svojho najlepšieho priateľa. Mary (Diane Keaton) je intelektuálka a navyše je veľmi príťažlivá. Isaac prepadá nekontrolovateľnému „chtíču“! Opúšťa Tracy, sťahuje k sebe Mary a dáva výpoveď v práci. To je však iba začiatok jeho cesty s láskou a naplnením v meste, kde je sex asi taký dôverný ako stisk ruky. A namiesto brány k pravej láske sú... otáčacie dvere.

             

DRAČIE VOJNY  (Kúpiť DVD)
Nakrútené podľa kórejskej legendy. Neznáme stvorenia sa vracajú a devastujú našu planétu. Reportér Ethan Kendrick (Jason Behr) je privolaný k vyšetrovaniu tejto záležitosti, domnieva sa, že postihnuté dievča s nevyspytateľnou chorobou menom Sarah (Amanda Brooks), mu môže pomôcť. Neznáme stvorenia si medzitým razia cestu do Los Angeles, cestou spôsobujú škodu a ničenie. Celé mesto je zaplavené armádou a zbrojí na boj so stvoreniami. Stihne Ethan a Sarah v čas zachrániť obyvateľov Los Angeles?


JERRY MAGUIRE  (Kúpiť DVD)
 Jerry Maguire (Tom Cruise) je človek, ktorý sa vyzná. Jerry je športovým agentom a špičkou vo svojej branži. Jerry má skvelú snúbenicu. Jerry je sympaťák. Všetko je v pohode, až pokiaľ Jerry nenapíše pre svojho zamestnávateľa správu o vývoji do budúcnosti. Jeho firma vôbec nie je jeho neuváženou úprimnosťou nadšená a Jerry sa ocitne na ulici... Bez práce a bez obvyklého sebavedomia musí Jerry začať znova od piky. Na ceste za vykúpením ho sprevádzajú dvaja nerovnakí spoločníci: Rod Tiwell (Oscarom ocenený Cuba Gooding Jr.), druhotriedny hráč amerického futbalu a Jerryho posledný klient, ktorý sa nevzdáva túžby stať sa s Jerryho pomocou hviezdou a mladá slobodná mamička Dorothy Boyd, ktorá opustí svoje miesto účtovníčky v prospech neistej budúcnosti so svojím novým šéfom...


VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI  (Kúpiť DVD)
Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) sú dvaja papieroví súrodenci a rozmaznaní tínedžeri z najluxusnejšej štvrti Manhattanu. Sebastian je známy playboy a sukničkár a Kathryn práve dostala košom od svojho priateľa, ktorému učarovala panenská nevinnosť naivnej Cecílie (Selma Blair). Preto uzatvára s bratom pomstychtivú stávku. Pokiaľ Sebastian pripraví Cecíliu o panenstvo a zvedie ďalšiu nevinnú krásku Anette (Reese Witherspoon) pripraví mu nevlastná sestrička noc plnú rozkoše. Ale keď zlyhá, príde o svojho miláčika – Jaguara, ročník 56.


autor Michal Šmajda 11.6.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.