DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Novoročná DVD ponuka sa nesie v znamení jedného človeka. Je ním legendárny český režisér Karel Zeman, otec českej filmovej fantastiky. Čítajte ďalej...

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

VYNÁLEZ SKAZY
Zlodušský dobrodruh Artigas, ktorý zbohatol na krádežiach podmorských podkladov, uniesol profesora Rocha, objaviteľa účinnej výbušniny a plánuje jeho vynález zneužiť k ovládnutiu sveta. Profesorov mladý asistent inžinier Hart chystá zlosynovi v jeho plánoch zabrániť za každú cenu. Pre ľudstvo zachraňuje slobodu a pre seba lásku pôvabnej profesorovej dcéry Jany. Slávny film Karla Zemana vznikol v roku 1958 na motívy románov Julesa Vernea a s použitím výtvarných predlôh pôvodných verneovských ilustrátorov Riona a Benneta. Kombinácia kresleného a hraného filmu dosiahla neobyčajného zjednotenia vďaka detailne prepracovanému výtvarnému poňatiu, ktoré začínalo pri kreslených kulisách a končilo pri kostýmoch a maskách hereckých predstaviteľov. Zámerne naivizujúce efekty sa inšpirovali starými postupmi francúzskeho priekopníka trikového filmu Georgesa Mélièsa. Pôvab tohto snímku, ktorý sa radí medzi svetovú klasiku, podčiarkol i poetický scenár Františka Hrubína s vtipom odľahčenými dialógmi Milana Váchu a Jiřího Brdečku. 


CESTA DO PRAVEKU
Celovečerný fantasticko-dobrodružný film ukazuje prehistorické štádia vzniku Zeme, flóry a fauny. Nález pravekej skameneliny je pre štyroch zvedavých chlapcov výzvou k výprave do dávnej minulosti. Postupne preplávajú dobou ľadovou cez treťohory a druhohory až na samý počiatok života na planéte Zem, pričom zažijú nerôznejšie, veľakrát i nebezpečné dobrodružstvá.  


UKRADNUTÁ VZDUCHOLOĎ
Dej sa začína na pražskej jubilejnej výstave v roku 1891. Päť pražských chlapcov sa stretáva na pražskom Výstavisku, kde vidia fantastický zázrak – riaditeľnú vzducholoď podnikateľa Findejsa. Kvôli reklame ponúka chlapcom let zdarma, ale keď sa hlásia platiaci záujemcovia, chce ich vyhnať. Chlapci sa nedajú zo vzducholode vypudiť a zrazu sa ocitnú nad mestom. Avšak vzducholoď  riadená nie je! Najprv bezpečne preleteli celou Európou, ale potom havarovali na neznámom ostrove uprostred oceánu. Tu prežili radu typických verneovských dobrodružstiev pred tým, než boli zachránení výpravou, organizovanou pohotovým žurnalistom Ardanom.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BARON PRÁŠIL
Tento film, inšpirovaný knihou R. E. Raspeho z roku 1785, je skutočnou pastvou pre oči, uši a myseľ. Príbeh začína v 18. storočí v malom mestečku, ktoré je neustále okupované Turkmi, a kde hrá malá herečka na objednávku pre ministra vojny a jeho priateľov hru o fiktívnych dobrodružstvách Barona Prášila. Behom predstavenia však do sály vstúpi starý vojak, tvrdiaci o sebe, že je pravým Baronom Prášilom. Tento Baron Prášil začne predvádzanú hru uvádzať na správnu mieru. Jeho rozprávanie tak spája jednotlivé pozoruhodné dobrodružstvá, ktoré Baron spoločne so svojimi priateľmi prežil.


SANTA CLAUS 3
Santa Claus (Tim Allen) alias Scott Calvin, je tento raz postavený pred dve úlohy: udržať svoju novú rodinu šťastnú a zabrániť Jackovi Frostovi (Martin Short) aby prekazil Vianoce. 


DÉMON POMSTY: KRVAVÁ LÁZEŇ
Krvavé súperenie medzi rodinami Hatfieldovcov a McCoyovcov pretrváva už celé desaťročia. Teraz sa ale chýli k hroznému koncu. Jodie Hatfieldová sa totiž zamilovala do Rickyho McCoya. Jej dvaja bratia sa rozhodnú vzťah násilím ukončiť, ale omylom pri tom zavinia smrť Rickyho malej sestričky. Ricky nedbá na varovanie samotného Eda Harleyho (Lance Henriksen – Démon pomsty, Votrelec vs. Predátor) a žiada Pumpkinheada – legendárneho démona pomsty, aby mu pomohol s odvetou, ktorá by raz a navždy vymazala rodinu Hatfieldovcov z povrchu zemského. Krviprelievanie začína... Pumpkinhead vraždí všetko, čo mu príde do cesty a jedna vec sa zdá jasná: svadba sa uskutoční jedine cez jeho mŕtvolu.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

DISTURBIA
Špehovať susedov sa príliš nevypláca. Môžete objaviť temné tajomstvá, ktoré mali zostať skryté pred celým svetom, a v dôsledku toho vám potom pôjde o život. Vaše šance na prežitie sú o to menšie, že sa prakticky nemôžete pohnúť z miesta. Pokiaľ máte pocit, že čítate synopsu slávneho thrilleru Alfreda Hitchcocka Okno do dvora, nie ste ďaleko od pravdy. Tvorcovia snímky Disturbia sa ním pri písaní scenára aj počas samotného nakrúcania ľahko inšpirovali, a tak vznikol film s podobne stiesnenou atmosférou, hustou tak, že by sa dala krájať. A možno šli ešte ďalej…


ŠKANDÁL
V roku 1971 sa spisovateľovi Cliffordovi Irvingovi (Richard Gere) podarilo vydať jedinečné dielo. Na základe osobných stretnutí a rozhovorov napísal biografickú knihu o Howardovi Hughesovi (o tejto osobnosti pojednával Scorseseho Letec, ide o svetoznámeho letca, režiséra, podnikateľa a dobrodruha). Irving sústredil napísaniu knihy väčšinu svojho času a kvôli nej dokonca obetoval i dlhoročný vzťah so svojou ženou. Získal si tak obdiv mnohých čitateľov, vydavateľov, médií či kolegov. Ale iba do chvíle, kým sa o tejto knihe verejne nevyjadril užasnutý samotársky velikán svojej doby, sám Howard Hughes: „Nikdy som ho nevidel, ani o ňom nepočul... Je to tak fantastické, že to predčí aj moju najväčšiu predstavivosť.“ Najnovší filmársky počin švédskeho režiséra Lassea Hallströma (Pravidlá muštárne, Čokoláda).


COMPANY
Pri práci na tomto filme sa režisér Robert Altman (MASH, Gosford Park) spojil s členmi chicagského Joffrey Ballet a s hercami Neve Campbellovou a Malcolmom McDowellom, aby nakrútil fascinujúci pohľad do zákulisia špičkového baletného telesa. Je to film o tvorivom procese, o spore medzi profesijnými a osobnými požiadavkami, o vzletoch a pádoch umeleckého remesla. Altman zobrazuje osudy mladých tanečníkov a tanečníc s ironickým nadhľadom a s vedomím rozporuplnosti a nevďačnosti ich profesie. Hoci sú to špičkoví tanečníci a svetovo známi umelci, väčšina z nich trie biedu, má nízke platy a žije doslova zo dňa na deň v celkom nehviezdnych podmienkach. Režisér povedal: "V každodennej realite a hlavne v tých najnemožnejších a najneuveriteľnejších podmienkach čelia tanečníci a tanečnice rovnakým problémom ako všetci ostatní - biologickým hodinám a gravitačnej sile, ktorá nám hovorí, že toto jednoducho nejde. Ale existujú okamihy v ich živote, kedy sú schopní tieto sily pokoriť."


autor Michal Šmajda 9.1.2008
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.