DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



V dnešnej ponuke vám prinášame aktuálny prehľad deviatich októbrových DVD titulov, z ktorého si vyberie snáď každý. Túto rubriku pripravujeme v spolupráci s DVD shopom – Gorila.sk.   

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

BERLÍNSKE SPIKNUTIE  (Kúpiť DVD)
V ruinách povojnového Berlína sa americký vojnový korešpondent Jake Geismar (George Clooney) stretne so svojou bývalou milenkou Lenou Brandt (Cate Blanchett), ktorej manžela hľadá ako americká, tak i ruská armáda. Tully (Tobey Maguire), americký vojak, ktorý má Jakea sprevádzať po Berlíne má kontakty na čiernom trhu. Tie môžu pomôcť nájsť Lene východisko – alebo ju zaviesť na ešte temnejšie územie... Dobový film Stevena Soderbergha (Traffic: Nadvláda gangov, Dannyho trinástka) odkazuje na filmovú atmosféru 40. rokov.

NEZNÁMY ZVODCA  (Kúpiť DVD)
Investigatívna reportérka Rowena Price (Halle Berry) zisťuje, že smrť jej priateľky môže mať spojitosť s mocným reklamným magnátom Harrisonom Hillom (Bruce Willis). Rowena, odhodlaná vypátrať vraždu svojej priateľky z detstva, sa zamestná v jeho firme pod krycím menom Katherine a pod prezývkou Veronika s nim flirtuje cez internet. Rozhodí siete na všetky strany, aby zistila, že nie je jediná, ktorá mení svoju identitu. Čím bližšie je k odhaleniu pravdy, tým viac chápe, ako ďaleko sú ľudia schopní zájsť, aby nebola pravda nikdy odhalená.
 
STRIHORUKÝ EDWARD  (Kúpiť DVD)
Kráľovstvo za ruky by dal hrdina amerického filmu, ktorý síce nie je tak úplne človek, i keď sa chová ľudskejšie ako väčšina ľudí v jeho okolí. Edward (Johnny Depp) je výtvorom starého vynálezcu, ktorý však zomrel skôr, než stačil dokončiť a nahradiť dômyselnú zostavu ostrých britiev ľudskými rukami. Edward ostal úplne sám v chátrajúcom hrade a bohvie ako dlho trvalo, než ho úplne náhodou objavila podnikavá Peggy a vzala so sebou do mesta. Aj keď Edward vyzerá ako nejaké hrozivé monštrum, v skutočnosti je dobrý, milý a veľmi plachý. Netrvá dlho a získava si obdiv a uznanie svojím strihačským umením, lenže ako to už chodí, sú aj ľudia závistliví a zlí, a chlapcova obľuba im nedá spať, obzvlášť, keď si všimnú náklonnosti, ktorú chová k peknému dievčaťu Kim. Dojemné a vizuálne nádherné dielo večného dieťaťa Tima Burtona (Veľká ryba, Mŕtva nevesta Tima Burtona, Charlie a továreň na čokoládu). 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

FAREBNÝ ZÁVOJ  (Kúpiť DVD)
Kitty (Naomi Watts) sa musí neodkladne vydať. Preto sa vydáva za seriózneho doktora Waltera (Edward Norton), s ktorým odchádza do Šhangaja. Nakoľko sa tam Kitty nudí, nájde si milenca. Walter však neveru odhaľuje a ako pomstu prijíma prácu v odľahlej čínskej dedine, kam zo sebou berie aj Kitty. Práve tu sa môžu naučiť chápať jeden druhého, navzájom sa milovať a odpúšťať. Film vznikol podľa rovnomenného románu Williama Somerseta Maughama. Epická dráma z režisérskej dielne Johna Currana získala Zlatý glóbus za najlepšiu filmovú hudbu.

MEDENÁ VEŽA  (Kúpiť DVD)
Romantická tatranská dráma je nostalgickým príbehom troch priateľov Pirina, Valéra a Starca, ktorí žijú slobodne a šťastne v horskej chate v milovanej Stratenej doline vo Vysokých Tatrách. Po príchode krásnej turistky Sašky, ktorá sa stane príčinou i obeťou mužskej žiarlivosti, je dovtedy neohrozené priateľstvo vystavené ťažkým skúškam... Majestátnosť prostredia premenlivých veľhôr zdôrazňuje v baladicky ladenom filme pominuteľnosť individuálnych osudov voči večnosti prírody. Hrajú: Štefan Kvietik, Ivan Mistrík, Ivan Rajniak, Emília Vášáryová, Michal Dočolomanský, Július Vašek, Vlado Müller.

KRIŽNÍK POTEMKIN (2DVD)  (Kúpiť DVD)
21. decembra 1925 mal v Moskve premiéru Križník Potemkin, ktorý raz a navždy vošiel do dejín kinematografie. Vzniklo legendárne dielo, ktoré potom dlhé desaťročia obsadzovalo v najvýznamnejších filmových anketách prvé miesto a stalo sa tak jedným z najslávnejších filmov všetkých dôb. Námetom príbehu sa stala vzbura námorníkov na križníku Poťomkin Tauridský v roku 1905. Režisér Ejzenštejn vo filme novátorsky využíva skúsenosti dovtedajšieho umeleckého vývinu, možnosti moderného filmového vyjadrovania v integrácii s postupom výtvarného umenia, drámy, literatúry a hudobnej harmónie.

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

MOST DO KRAJINY TERABITHIA  (Kúpiť DVD)
Film je adaptáciou celosvetovo úspešného bestselleru Katherine Patersonovej Bridge to Terabithia, koprodukovaný dvoma poprednými filmovými štúdiami Walt Disney Pictures a Walden Media, ktoré sa nedávno podpísali pod celosvetovo úspešný kinohit Narnia: Lev, šatník a čarodejnica. Dvaja hlavní predstavitelia Jess a Leslie vytvoria imaginárne kráľovstvo Terabithia, plné magických bytostí, v ktorom sa stanú kráľom a kráľovnou. Pod tvorbu nádherných palácov, mystických bytostí a zázračnej prírody sa podpísalo Oscarom ocenené štúdio Weta Digital vo Wellingtone, z ktorého dielne vyšli megahity ako trilógia Pán Prsteňov či King Kong. Film je celovečerným debutom talentovaného režiséra, ktorý má na svojom konte nomináciu na Oscara a cenu Emmy - Gabora Csupa.

AFGANISTAN  (Kúpiť DVD)
Bývalý vojak Pepper, prenasledovaný myšlienkou, že pri poslednej misii opustil kamaráta v Afganistane, zostaví špeciálne komando bývalých vojakov, aby ho zachránil. Nikto z nich si však neuvedomuje, s kým budú mať tú česť. Nastane nezvyčajný boj o prežitie medzi moderne vyzbrojenou americkou jednotkou a neporazenými afgánskymi bojovníkmi.  

PARANOJA  (Kúpiť DVD)
Jediné, čo Laure (Elisabeth Shue) v jej dokonalom živote chýba, je dieťa. Keď zistí, že je tehotná, vyzerá to tak, že sa jej všetky dávne sny splnili. Materstvo však nie je také jednoduché, ako si Laura pôvodne predstavovala. Krátko po narodení dieťaťa začína bojovať s popôrodnou depresiou. Po desivých halucináciách, jej manžel najíma opatrovateľku. Prichádza na rad boj o Laurine duševné zdravie a osud dieťaťa. 


autor Michal Šmajda 3.10.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.