DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Dnešná DVD ponuka je naozaj rôznorodá. Na svoje si príde rovnako ako nenáročný bežný divák, tak i skutočný fajnšmeker. Výber je len na vás. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

GENERÁCIA X (kúpiť DVD)
Čierna komédia o živote v typickom americkom satelitnom mestečku. Každý sa stará iba sám o seba a nič iného ho nezaujíma. Príbeh začína v momente, keď Dean Stiffle (Jamie Bell) nájde mŕtve telo svojho priateľa Troya. Dobre vie, že nemá zmysel s nikým sa o túto informáciu podeliť, pretože aj tak by to nikoho nezaujímalo. Onedlho sa však ukáže, že Troy vzal peniaze miestnym drogovým dílerom a tí sú presvedčení, že Dean vie, kde sú ukryté. Pokiaľ im skrýšu neukáže, zabijú jeho mladšieho brata, ktorého uniesli. Splietli si však dieťa.


DIANE ARBUS: PRÍBEH JEDNEJ OBSESIE (kúpiť DVD)
Diane Arbus (Nicole Kidman) je dcérou finančne dobre zabezpečeného kožušníka. Má zaistený bezproblémový život vo vyšších kruhoch. Toto jej postavenie je spečatené svadbou s fotografom, ktorý pracuje pre známe módne magazíny ako Vogue či Glamour. Neustále teda navštevuje módne prehliadky, na ktorých sú propagované kožuchy z výroby jej otca, ktoré sú fotografované jej manželom. Dianin život je pohodový, ale sužujú ju isté pochybnosti o domácnosti. Jej rodina je však toho názoru, že s ňou nie je niečo v poriadku. Do bytového domu sa prisťahuje zvláštny muž, ktorý sa od začiatku ukazuje na verejnosti výhradne v maske. Nasťahuje sa do najvyššieho poschodia domu, až na povalu. Vnútorne osamelá Diana začína byť týmto mužom úplne fascinovaná a s cieľom získania jeho fotografie ho začne navštevovať. Film predstavuje biografický snímok, nakrútený podľa života skutočnej Diany Arbus, ktorá sa stala svetoznámou fotografkou. Film zachytáva časť jej života, kedy ešte odhaľuje svoju vášeň vo fotografovaní. V hl. úlohách účinkujú Nicole Kidman a Robert Downey Jr.  


TIEŇ ZABIJAKA (kúpiť DVD)
Desivý a emóciami nabitý film, ktorý preniká hlboko do drsného prostredia organizovaného zločinu a v plnej miere odhaľuje životy dvoch cvičených zabijakov Mikeyho (Cuba Gooding Jr.) a Rose (Helen Mirren). Keď po nich brutálny šéf podsvetia chce, aby zabili tehotnú ženu, v Rose sa prebudí svedomie. Pre všetkých troch to znamená začať drsný život utečencov. Rose a Mikey vedia, že svoju zlú minulosť napravia jedine tak, že svoju adoptívnu rodinu ochránia pred nastávajúcim nebezpečenstvom. Film režijného debutanta a producenta oceňovanej drámy Ples príšer, Leea Danielsa. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

FARINELLI (kúpiť DVD)
Carlo Broschi, nazývaný Farinelli, patril medzi najobdivovanejších spevákov svojej doby, ktorý vďaka svojmu zmrzačeniu zvládol tri a pol oktávy a dokázal udržať tón celú minútu. Našiel šťastie v nešťastí, keď jeho hlas dostal zafarbenie, ktorého iní muži nie sú schopní. Práve Farinelliho „božské“ umenie je ústredným prvkom filmu. Film režiséra Gérarda Corbiaua je nevšedným životopisom jednej z významných osobností európskej opernej scény 18. storočia.


KRÁTKY FILM O ZABÍJANÍ (kúpiť DVD)
Svetoznáma filmová verzia 5. dielu Kieslowského vynikajúceho televízneho cyklu Dekalóg prispieva ako novodobá variácia piateho prikázania biblického Desatora ("Nezabiješ") do diskusie o treste smrti. Zaznamenáva chladnú premyslenú vraždu bez motívu i rovnako chladnú, premyslenú a absurdnú popravu. Prostredníctvom paralelnej montáže sledujeme troch neznámych ľudí, ktorých cesty sa v jeden deň náhodou pretnú: nesympatického taxikára, zasmušilého mladíka a optimistického čerstvého advokáta. V niekoľkých okamihoch sa z nich stanú obeť, vrah a obhajca. Násilnícky spôsob rozprávania podporuje depresívne zelené tónovanie obrazu, ktorého nevľúdnosť dávkuje prísny, naliehavý strih. Základom úspechu celého Dekalógu sú rafinovane premyslené scenáristické konštrukcie: zámerná nedramatickosť, atmosféra napätia a tajomstva, až úzkostlivé odpsychologizovanie postáv, úspornosť a funkčnosť dialógov. Diagnóza spoločnosti bez sentimentu, cynizmu či moralizovania naznačuje cestu spásy v sebapoznaní a vo formovaní vlastného osudu (tvoreného reťazcom náhod) uvedomelou morálnou voľbou. Neľútostne presvedčivý film ťaží z dokumentaristickej surovosti pohľadu a zo znamenitej práce s detailmi , konkretizujúcimi realitu (svojou výrečnosťou dotvárajú barbarskosť videnia a cítenia hlavnej postavy, no i obraz stavu okolia, patričnou mierou spolupodmieňujúceho jej otrasný čin). Úvodné pasáže, kresliace sídliskovú scenériu (špina, zanedbanosť, pobiehajúce krysy, obesená mačka) uvádzajú tému anonymnej spoluviny za zločin, ústiacu do voľne nastolenej polemiky s podobne otrasným činom vykonávateľom absolútneho trestu, napĺňajúceho ortieľ, ktorého kultúrnosť a mravnosť sú sporné.


Z OČÍ DO OČÍ (kúpiť DVD)
Doktor Jamie Dodd (Joseph Fiennes) práve prekypuje radosťou. Konečne sa mu podarilo chytiť nie jedného, ale dokonca hneď dvoch Pygmejov. Odváža si ich teda so sebou do Škótska. On a jeho dvaja priatelia antropológovia, Alexander a Fraser, sa domnievajú, že objavili chýbajúci spojovací článok medzi človekom a opicou, ktorý im zaistí slávu. Začnú testovať Pygmejov z rôznych uhlov a Jamie postupne zisťuje, že Toko a Likola sú rovnako citliví a inteligentní ako iní homo sapiens. Jeho dvaja kolegovia však tieto fakty rázne odmietajú. Dokáže Jamie, že ide o ľudské bytosti a nie len o atrakciu do zoo?

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

HUDBU ZLOŽIL, SLOVÁ NAPÍSAL (kúpiť DVD)
Najskôr ste hviezda, potom sláva akosi vybledne...a potom ste Alex Fletcher (Hugh Grant). Keď ho tá najjasnejšia detská hviezdička požiada, aby pre ňu napísal pieseň, skočí Alex po svojej poslednej šanci na návrat do svetla reflektorov. Problém je v tom, že Alex síce dokáže zložiť hudbu, ale jeho texty za veľa nestoja. A v tom momente do hry vstupuje milá, nadaná a trochu bláznivá Sophia Fisher (Drew Barrymore), ktorá sa pôvodne prišla starať o Alexove kvetiny. Spolu prichádzajú na to, že najlepší spôsob, ako zložiť perfektný love song, je zamilovať sa.


GHOST RIDER (kúpiť DVD)
Kedysi dávno preslávený motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavrel zmluvu s diablom, aby tak dokázal ochrániť osoby, ktoré sú jeho srdcu najbližšie – svojho otca a lásku z detských čias Roxanne Simpson (Eva Mendes). Teraz si však pokušiteľský Mephistopheles (Peter Fonda) prišiel po dlhých rokoch vybrať svoj dlh. Cez deň Johnny zostáva špičkovým kaskadérom, no po zotmení sa premieňa na ohnivého motorkára Ghost Ridera, ktorého údelom je loviť rebelujúcich démonov. Aj napriek tomu, že je nútený bezvýhradne plniť diablove rozkazy, rozhodne sa svojmu osudu vzoprieť a využiť svoje prekliatie i novo nadobudnuté sily, aby sa z neho zrodil ochranca nevinných.


ROCKY BALBOA (kúpiť DVD)
Najslávnejší filmový boxer sa vracia do ringu. Neprestal sa totiž riadiť heslom: Nič sa nekončí, kým sa to skutočne neskončí. Pred tridsiatimi rokmi bol mužom bez budúcnosti, ktorý sa živil prácou pre druhoradého úžerníka. Keď sa mu pritrafila možnosť postaviť sa do boxerského ringu s úradujúcim majstrom ťažkej váhy Apollom Creedom, jeho šanca na víťazstvo bola jedna ku miliónu. Jediné, čo chcel, bolo bojovať až do konca. Jeho odvaha a nepoddajnosť v živote i v ringu inšpirovala milióny ľudí. Každá sláva sa raz pominie a Rocky Balboa, ktorý bol kedysi „Talianskym žrebcom“, teraz trávi večery rozprávaním príbehov stálym návštevníkom svojej reštaurácie Adrian´s, pomenovanej po jeho žene, z ktorej predčasnej smrti sa nikdy nespamätal. Jeho syn ho viac-menej ignoruje, pretože ho príliš zamestnáva vlastný život. Čas a rany osudu Rockyho pokorili, otupili jeho päste a vzali mu všetko okrem jeho starých historiek, ale vnútri je stále rovnaký bojovník, ktorý chce vydržať na nohách až do posledného kola. Titul úradujúceho šampióna ťažkej váhy aktuálne drží Mason „The Line“ Dixon, ktorý je výnimočný iba tým, ako jednoducho sa mu podarilo túto trofej získať. Ešte nikdy sa mu do cesty nepostavil rovnocenný súper. Je to paradox – Mason je jednoznačne najlepší, ale len málokto mu praje toto postavenie. Potom ho však počítačová simulácia prirovná k Rockymu Balboovi v jeho najlepšej forme. Kto by vyhral, keby sa títo dvaja proti sebe postavili v ringu? Dixon so svojimi prepracovanými údermi a prácou nôh, alebo Rocky so svojou vášňou a silnými direktmi? Znie to ako vtip, ale táto otázka, na ktorú zdanlivo nie je odpoveď, privedie Rockyho späť do ringu. I keď je takmer dvakrát starší než jeho oponent, je zápas s Dixonom druhou šancou, ktorú nemusel nikdy dostať – šancou, ako dokázať sebe i všetkým ľuďom, ktorých má rád, že zatiaľ čo telo starne, plameň v srdci je stále silný. 


autor Michal Šmajda 15.8.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.