DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Leto je v plnom prúde a spríjemniť si ho môžete aj aktuálnymi DVD novinkami, ktoré vám ponúkame v dnešnom prehľade. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

ZABIŤ ESO
Americký scenárista a režisér Joe Carnahan, autor thrilleru Narkotiká, priviedol na svet ďalšiu originálnu snímku, vzdialene pripomínajúcu filmy ako Zbaľ prachy a vypadni alebo Podfu(c)k. V svižnej akčnej komédii plnej vypointovaných dialógov a postáv, z ktorých sa iba máloktorá dožije záverečných titulkov, vyhráva ten, komu sa podarí „zložiť eso“. Tým esom je populárny lasvegaský varietný umelec Buddy Israel (Jeremy Piven), ktorému k jeho skvelej kariére výrazne dopomohla mafia, za čo sa jej chce teraz odvďačiť tým, že bude na súde svedčiť proti jej špičkám. Záchrannú brzdu sa rozhodne zatiahnuť mafiánsky boss Primo Sparazza, ktorý ponúkne miliónovú odmenu tomu, kto Buddyho odstráni z povrchu zemského. Všetci preslávení nájomní vrahovia sa v tej chvíli vydávajú po jeho stope, aby si vylepšili rozpočet. Na Buddyho život by si zrejme stavili len dvaja agenti FBI Richard Messner (Ryan Reynolds) a Donald Carruthers (Ray Liotta), ktorí ho navzdory presile nájomných ostreľovačov, agresívnych „magorov“ a rafinovaných zločincov v rukavičkách, hodlajú živého a zdravého dopraviť do rúk spravodlivosti. Nebudú to mať jednoduché, pretože na strane zla stoja okrem iných rapper Common, známa speváčka Alicia Keys či Ben Affleck. Hviezdnu zostavu dopĺňa ešte Andy Garcia v úlohe nadriadeného oboch agentov. Všetci sa stanú aktérmi mimoriadne krvavého príbehu, v ktorom sa brutalita spravodlivo strieda s humorom a niekoľkými vskutku nečakanými prekvapeniami. (recenzia filmu)

ŽIVOT IDE ĎALEJ
Po smrti svojho snúbenca sa Gray Wheeler (Jennifer Garner) sťahuje k jeho najlepším priateľom. Zatiaľ čo Sam (Kevin Smith) a Dennis (Sam Jaeger) robia všetko možné, aby ju rozveselili, Fritz (Timothy Olyphant) o ňu, zdá sa, nejaví žiadny záujem. Raz však Gray prenikne za bariéru, ktorú okolo seba Fritz stavia a konečne poznáva, prečo si ho jej snúbenec toľko vážil. Gray začne s Fritzom tráviť čoraz viac času a získava pocit, že smrť milovanej osoby nemusí bezpodmienečne znamenať koniec šancí na lásku. Potom sa však predo dvermi objavuje nečakaná návšteva, ktorá všetkým zamotá hlavu. Priatelia Gray sa budú musieť veľmi snažiť, aby jej pomohli pochopiť, že život je možno zložitý, ale láska ešte zložitejšia.

FONTÁNA
Fontána je príbehom o dlhej životnej ceste muža, ktorý sa rozhodol postaviť osudu a zviesť s ním večný boj o záchranu milovanej ženy. Jeho epická cesta sa začína v 16. storočí v Španielsku, kde sa ako dobyvateľ Tomas (Hugh Jackman) vydáva hľadať Fontánu mladosti – legendárny artefakt, ktorý údajne nesie dar večného života. Ako súčasný vedec Tom Creo sa zúfalo snaží nájsť liek na rakovinu, na ktorú umiera jeho milovaná žena Isabel (Rachel Weisz). A ako pútnik vesmírom Tommy z 26. storočia začína počas cesty konečne rozumieť tajomstvám, ktoré ho po celé tisícročia sužovali. Filozofické dielo Darrena Aronofského (Requiem za sen) ponúka monumentálny audiovizuálny zážitok. (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

SVET DROG
Dvaja Američania v exile - Rosso (Scott Glenn) a jeho syn Paul (Brendan Fraser) – prevádzkujú v Sao Paolou nevestinec, no obaja už dlhšiu dobu nosia v hlave myšlienku odchodu z tohto korupciou a násilím prešpikovaného veľkomesta. Ich plány však závisia na jedinej osobe – nigérijskom imigrantovi Wembovi (Mos Def), ktorý jediný ich dokáže bezpečne vyviezť z temných hlbín nočného veľkomesta.

NIKOMU TO NEHOVOR
Margot (Marie-Josée Croze) bola surovo zavraždená sériovým vrahom. Jej muž Alex (François Cluzet) sa z tejto tragickej udalosti nemôže dlho spamätať a pred okolitým svetom sa uzatvára do spomienok. Po ôsmich rokoch dostáva anonymný e-mail. Po jeho otvorení vidí tvár ženy stojacej uprostred davu. Záber je natočený v reálnom čase a trvá len niekoľko sekúnd. Alex však tvár v momente spozná. Je to Margot... Guillaume Canet v svojom druhom celovečernom filme vychádza z literárnej predlohy Harlana Cobena (Tell no one). Zachytáva v ňom pocity a vnútorné krízy človeka, ktorý je vtiahnutý do záhadného sveta poloprávd, ktorý mu však neustále uniká. Alex sa nedokáže vymaniť z idylických spomienok na šťastnú minulosť. Možno práve v nich je ale ukrytý kľúč k tajomstvu. 

ABSURDISTÁN
Joe Bowersem (Luke Wilson) nikdy múdrosťou nesršal, ale keď sa po jednom nevydarenom vládnom experimente prebudí v roku 2505 zistí, že spoločnosť sa pod nátlakom reklám a prihlúplych televíznych programov zdegenerovala a z neho je rázom najinteligentnejší človek planéty. Záchrana ľudského vývoja teraz leží len a len na jeho pleciach.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

NOČNÁ MORA
Minulosť nikdy nezomiera, ale zabíja. Mladá Joanna Millsová (Sarah Michelle Gellar)trpí od nehody z detstva divnými predstavami a snami, ktoré ju mučia a prenasledujú. Keď predstavy naberajú na desivých obrátkach, začína si Joanna uvedomovať, že to nie sú len obyčajné traumatizujúce sny a predstavy, ale útržky spomienok a niečo, čo skutočne prežila. Rozhodne sa teda pátrať po tom, čo ju tak poznamenalo a vracia sa jej to po 11 rokoch v snoch. Čím ale viac pátra, tým viac zisťuje, že mala minulosť radšej nechať na pokoji. 

MEČ SPRAVODLIVOSTI
V temných časoch španielskej inkvizície, chamtivosť, mučenie a smrť zachvátila provinčné mestečko. Miestny šerif Ruy de Mendoza (Christopher Lambert) bojuje so zákernosťou, zradou a intrigami, aby odhalil tajné sprisahanie. Bude si však musieť vybrať medzi povinnosťou a ochranou svojej rodiny.  

ZÁPISKY O ŠKANDÁLE
V centre príbehu stoja dve ženy, ktoré sa vďaka svojim túžbam a nečakanej zrade ocitnú vo veľmi vyhrotenej situácii. Celý príbeh je i so svojimi zvratmi zaznamenaný v denníku Barbary Covett (Judi Dench), despotickej a samotárskej učiteľky na chátrajúcej londýnskej strednej škole, ktorá svojej triede vládne železnou rukou. Žije sama s mačkou Portiou, bez priateľov alebo ľudí, ktorým by sa mohla s čímkoľvek zdôveriť. V jej osamelom svete dôjde k zásadnej zmene v okamihu, keď sa v škole stretne s novou učiteľkou Shebou Hart (Cate Blanchett). Sheba sa zdá byť presne tou spriaznenou dušou a verným priateľom, akého Barbara vždy hľadala. Keď sa ale ukáže, že má Sheba vášnivý vzťah s jedným zo svojich mladých študentov, zmení sa ich vzájomné priateľstvo v nevraživosť. Zatiaľ čo sa Barbara vyhráža, že odhalí Shebaino tajomstvo jej manželovi a zvyšku sveta, začínajú sa dostávať do popredia jej vlastné tajomstvá a temné posadnutosti. Podvody a klamstvá, ktoré ovplyvňujú životy oboch žien, pomaly vyplávajú na povrch. Obidve herečky boli za svoje úctyhodné výkony nominované na Oscara. Film tiež bojoval o zlatého plešivca v kategórií najlepšia hudba a najlepší adaptovaný scenár. (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 11.7.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.