DVD NOVINKY

DVD NOVINKY

článok



Opäť vám prinášame aktuálny prehľad 9 DVD titulov, ktoré v týchto dňoch prichádzajú na pulty predajní a požičovní.  

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

STATKY ZMÄTKY
Pôvodná televízna inscenácia divadelnej hry Jozefa Gregora Tajovského. Dráma zo slovenskej dediny na prelome 19. a 20. storočia, v ktorej autor ukazuje nezmyselnosť spájania ľudských osudov kvôli majetku. Autor v hre ukázal, ako majetok opantal celé myslenie a konanie skupáňa Palčíka a jeho ženy Mary. Nahovorili chudobných Ľavkovcov, aby im dali syna Ďurka za vlastného a oženia ho so Zuzkou s tým, že im prepíšu po smrti celý majetok.


DÉJA VU
Agent Doug Carlin (Denzel Washington) žije osamelým životom. Však, ako sám hovorí „všetko čo máme radi, strácame“. V tom, čo robí, je jeden z najlepších, a práve preto bol povolaný vyšetriť teroristický bombový útok na trajekt, ktorý bol vyhodený do vzduchu len pár sekúnd po začatí svojej plavby. Výsledok? 543 mŕtvych. Z rieky vytiahli aj telo mladej krásnej ženy (Clancy Brown), na ktorom sa mu niečo nepozdáva. Myslí si, že ona je kľúčom k vyriešeniu prípadu. Domnieva sa, že práve jej auto použil terorista Oerstadt (Jim Caviezel) k svojmu „hrdinskému“ činu. Doug je čoskoro súčasťou najprísnejšie stráženého vládneho tajomstva. Skupinke vedcov a fyzikov sa totiž podarilo zostrojiť prístroj, nazývaný „White Snow“, ktorý umožňuje náhľad a dokonca aj návrat do minulosti. Avšak má to jeden háčik. Vrátiť v čase sa dá iba do 4 a pol dňa starej minulosti. Prostredníctvom tohto pokladu modernej techniky časom ešte nikto necestoval a prvým takýmto exkluzívnym turistom sa stane Doug, aby zabránil nešťastiu a zachránil ženu, ktorá mu počas nahliadania do jej minulosti priam učarovala. Film Tonyho Scotta (Spy Game, Muž v ohni, Domino).  (recenzia filmu)


PARFUM: PRÍBEH VRAHA
Grenouille má vlastnosť génia – svojim nosom vie zachytiť, detailne opísať a charakterizovať všetky vône, ktoré sa okolo neho mihnú. Okamžite poznáva ich zloženie, mieru použitých komponentov a nosom ako jemným, citlivým radarom „vidí“, kam a pokiaľ siaha ktorá vôňa, aj kde sa začína ďalšia. Načisto zbavený citu sa rozhodne vytvoriť démonickú vôňu, ktorej základnou esenciou bude vôňa mladého dievčaťa, nevinného a čistého. A urobí pre to všetko... Filmová adaptácia slávneho bestselleru z roku 1985.  (recenzia filmu)

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU: ZAČIATOK
Staňte sa svedkami zrodenia zla – uvidíte, ako sa Thomas Hewitt stal presláveným masovým vrahom, známym pod pseudonymom Kožená tvár. Dieťa narodené za otrasných okolností, nájde vyhodené v smetí a adoptuje pomätená rodina Hewittovcov. Pod vplyvom ich morbídnej výchovy Thomas rozvíja záľubu v motorových pílach a mučení, nanešťastie, pre štyroch teenagerov, ktorých falošný šerif zatkne a privlečie do sadistického domu rodiny Hewittovcov, kde kvarteto mladých zvedie boj o život s Koženou tvárou.


MALÁ MISS SUNSHINE
Rodina Richarda Hoovera (Grega Kinneara) a jeho manželky Sheryl (Toni Collet) nepatrí práve medzi tie najlepšie fungujúce rodinky. „Nemý“ štrajkujúci syn, oslňujúca a energická 7 ročná dcérka, homosexuálny brat z manželkinej strany a vulgárny cholerický dedo, ktorý bol kvôli závislosti na heroíne vyhodený z domova dôchodcov. Všetci spolu žijú vo veľkom dome, až do okamihu, keď zazvoní telefón a ich život zmení informácia, že ich dcéra sa dostala do výberu najkrajších mladých dievčat Ameriky. Každý srší šťastím, aspoň nejaké milé prekvapenie v tom „nenormálnom“ živote. Ten však pokračuje, aj keď už nie pod strechou veľkého domu, ale pod strechou starej zhrdzavenej dodávky značky Volkswagen. Súťaž sa totiž koná až na druhom konci krajiny, kde sa vyberie celá podarená rodinka. Tragikomická jazda naprieč Amerikou bola nominovaná na Oscara v 4 kategóriách a dvoch plešivcov za najlepší scenár a najlepšieho herca v podpornej úlohe si aj odniesla.  (recenzia filmu)


NEHÝB SA
Timoteo (Sergio Castellitto) čaká na operáciu svojej dcéry, ktorá prežila ťažkú autonehodu. Popritom spomína na jedno spaľujúce leto, kedy stretol opustenú mladú ženu. Timoteo bol Italiou (Penélope Cruz) unesený, neovládol sa a znásilnil ju. Začal ju navštevovať čoraz častejšie. Zamilovali sa do seba a prežili vášnivý milostný vzťah, plný nespútaného sexu a zakázanej lásky. Oceňovaný film vyniesol Penélope Cruz cenu divákov za najlepšiu herečku pri udeľovaní Európskych filmových cien. 

DVD novinky DVD novinky DVD novinky

POSLEDNÝ ŠKÓTSKY KRÁĽ
Príbeh filmu, nakrúteného vo Veľkej Británii a v Ugande, sa začína odvíjať vo chvíli, keď čerstvo vyštudovaný škótsky lekár Nicholas Garrigan (James McAvoy) odlieta do Ugandy. Od návštevy exotickej krajiny si sľubuje vzrušujúce zážitky, romantiku a radosť z toho, že môže pomáhať tam, kde ho ľudia skutočne potrebujú. Krátko po prílete ho privolajú na miesto bizarnej nehody – nový prezident Idi Amin (Forest Whitaker) nabúral so svojím maserati do kravy. Garrigan chaotickú situáciu radikálnym spôsobom vyrieši a svojou otvorenosťou si Amina získa. Prezident, už predtým posadnutý škótskou históriou a kultúrou, si Garrigana ihneď obľúbi a ponúkne mu, aby sa stal jeho osobným lekárom. Mladý doktor ponuku nemôže odmietnuť – a práve v tomto osudovom okamihu sa začína jeho cesta do šokujúceho zákulisia jednej z najstrašnejších hrôzovlád v Afrike. Garriganovi spočiatku učaruje Aminovo šarmantné vystupovanie a jeho ambiciózny plán pre Ugandu, nehovoriac o jeho vášni pre rýchle autá, krásne ženy a luxusné večierky. Postupne však Garrigan začne prepadať svojej vlastnej túžbe po moci a stane sa diktátorovým dôverníkom, poradcom a pravou rukou, pričom je čoraz častejšie svedkom znepokojujúcich udalostí – únosov, vrážd a zverských činov, na ktorých môže sám niesť spoluvinu. Keď sa vo víre Aminovej vražednej megalománie konečne pokúsi zastaviť šialenstvo, ktoré ho obklopuje, zmení sa jeho pobyt na zúfalý boj o prežitie. Ojedinelú sondu do sveta nemilosrdného diktátora, ktorý Ugande vládol v 70. rokoch, nakrútil škótsky režisér Kevin Macdonald.  (recenzia filmu)


MARIA ANTOINETTA
Režisérka a scenáristka Sofia Coppola, dcéra režisérskej legendy Francisa Forda Coppolu a držiteľka Oscara za najlepší scenár k filmu Stratené v preklade (2003), prináša úchvatný a citlivý obraz nepokojného života jednej z najzradnejších žien v dejinách – Márie Antoinetty. Prekliata mladučká princezná v podaní Kirsten Dunst sa práve vydala za mladého kráľa Ľudovíta XVI. (Jason Schwartzman). Uprostred kráľovského dvora plného škandálov a intríg sa Mária Antoinetta cíti osamelá. Okolnosti ju nútia vzoprieť sa urodzenému i prostému ľudu a svojím životom podobným rockovej hviezde si tak nad sebou raz a navždy spečatí svoj osud.


ZASTANEŠ A NEPREŽIJEŠ
Chev Chelios (Jason Statham), ktorý je nájomným vrahom, zistí, že ak sa mu zníži tep srdca na určitú hranicu, zabije ho jed, ktorý mu niekto vpichol do žíl. Je čas pomstiť sa ľuďom, ktorí mu dali to svinstvo. Musí to urobiť skôr, ako posledný krát vydýchne. K pomste má totiž dvojnásobnú motiváciu – ten sladký pocit mu udržuje v tele potrebnú hladinu adrenalínu a pomáha prežiť, a zároveň je to jediná cesta, ako dosiahnuť spravodlivosť. Chev drancuje ulice Los Angeles a necháva za sebou spúšť...   (recenzia filmu)


autor Michal Šmajda 13.6.2007
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.