PREVIEW: CHARLIEHO ANJELI 2

PREVIEW: CHARLIEHO ANJELI 2

článok



Natalie Cooková (Cameron Diazová), Dylan Sandersová (Drew Barrymoreová) a Alex Mundayová (Lucy Liuová) sú opäť v akcii! Tentokrát ide o dva prstene, ktoré majú oveľa vyššiu hodnotu, než by sa na prvý pohľad zdalo. Obsahujú totiž veľmi cenné informácie, s pomocou ktorých je možné odhaliť novú identitu všetkých osôb, zaradených do národného programu na ochranu svedkov.

Keď svedkovia postupne začínajú umierať, Charlieho anjelov čaká nová úloha. Ak použijú svoj talent na majstrovské prevleky, dokonalé špionážne schopnosti a znalosť bojových umení, budú môcť zastaviť zákerného páchateľa - tajomného (padlého anjela´ Madison Leeovú (Demi Mooreová). Podporené svojim spoľahlivým spolupracovníkom Jimmim Bosleym (Bernie Mac) sa ostrieľané trio vydáva v ústrety novému dobrodružstvu. Jeho priebeh však nečakane naruší Dylan, ktorá sa zrazu musí postaviť tvárou v tvár temnému tajomstvu zo svojej minulosti - tajomstvu, ktoré ohrozí životy jej dvoch najlepších priateliek.

Keď sa v novembri 2000 film Charlieho anjeli prvýkrát objavil na plátnach kín, jeho obrovský úspech výrazne prevýšil všetky očakávania.  Za prvý víkend sa mu podarilo zarobiť viac než 40 miliónov amerických dolárov, čo je dodnes najúspešnejší štart v histórii režijných debutov.

Práve tak nečakaný bol aj rozsah publika, ktorý film oslovil. „Snažili sme sa zachovať úctu k pôvodnému seriálu a fanúšikom, ktorí s ním vyrastali, ale zároveň sme chceli anjelov posunúť do nového tisícročia. Išli sme vlastnou cestou a snažili sme sa prepojiť staré prvky s novými. Vďaka skvelej práci režiséra McG sa nám podarilo osloviť ako fanúšikov pôvodného seriálu, tak aj celú novú generáciu," vysvetľuje producent Leonard Goldberg.

Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2

O pokračovaní filmu začali McG a tri hlavné predstaviteľky uvažovať už krátko po dokončení prvého dielu. „Hneď na začiatku sme si ale sľúbili, že ak by sme sa mali opakovať, radšej druhý diel vôbec nakrúcať nebudeme. Otázkou teda bolo, ako túto podmienku dodržať a nakrúcanie si užiť," hovorí jeden z anjelov, Drew Barrymoreová, ktorá sa na filme podieľala aj ako producentka.

Všetko sa to samozrejme začína pri scenári," pokračuje Barrymoreová. „Teraz sa diváci o anjeloch dozvedia trochu viac a ponoria sa hlbšie do ich životných problémov. Okrem toho sme taktiež zostrili humor a pridali viac akcie."

Nancy Juvonenová, partnerka Barrymoreovej v spoločnosti Flower Film a zároveň producentka filmu vysvetľuje, že prvý diel skôr zoznamoval divákov s faktami. „I keď to bol veľmi populárny seriál, celá mladá generácia ho vôbec nepozná. Preto sme v prvej časti nemali dostatok času, aby sme mohli postavy rozvinúť. Druhá časť bola skvelou príležitosťou začať tam, kde sme naposledy skončili."

V novom filme sa s minulosťou všetkých anjelov zoznámime pomocou niekoľkých portrétov. „Postava Drew bola malou, otrhanou sirotou. Bolo jej vždy všade plno a vždy sa zaľúbila do nesprávneho chlapa," hovorí McG. „Vidíme ju, ako zápasí na nejakom zapadnutom dvore pod prezývkou ,Lady Insane´ (Šialená dáma). V ďalšom zábere sa preháňa v obrovskom ťahači na trhu poľnohospodárskych výrobkov."
 
Alex, ktorú stvárnila Lucy Liuová, na rozdiel od Drew absolvovala niekoľko prestížnych škôl. „Najprv ju vidíme ako mladú gymnastku, ktorú trénuje slávny Bela Karolyi. Neskôr sme svedkami toho, ako na svetovom šampionáte v šachu poráža génia formátu Bobbyho Fishera," pokračuje McG. „Už v prvom dieli sme mohli spozorovať, že Alex bola v minulosti astronautkou. Teraz sa dozvieme, že má za sebou aj kariéru neurochirurga."
 
Vždy som si ju predstavoval ako dievčinu z ideálnej šťastnej rodiny, ktorá vyrástla po boku siedmich starších bratov a preto je taká nespútaná," hovorí režisér na adresu postavy, ktorú si zahrala Cameron Diazová. „Dokáže byť sama sebou a je veľmi súcitná, starostlivá a optimistická. Hľadí na svet okolo seba očami malého, nevinného dieťaťa, ktorým aj je. Potom sa usmeje a zmláti všetkých naokolo."
 
V tomto pokračovaní sa v priebehu boja so zločinom anjeli konfrontujú aj s osobnými problémami. „Navlečú sa do svojich úžasných oblekov, vydajú sa na tajnú misiu a „všetkých nakopú". V ich súkromných životoch ale nie je ani náhodou všetko ideálne," vraví Juvonenová.
 
Za jeden z kľúčov na dosiahnutie úspechu Goldberg považoval využitie niekoľkých postupov, ktoré sa osvedčili v prvom dieli. „Zároveň sme ale museli mať v zálohe nové triky, aby sme dokázali publikum prekvapiť. Tento film má svoj pôvab, sex- appeal a je nabitý úžasnou akciou. Divák už dopredu vie, že ho čaká neuveriteľné množstvo fantastickej zábavy."

McG priznáva, že keď mu ponúkli réžiu prvej časti Charlieho anjelov, začali sa v ňom začali pocity úžasu a rozrušenia. „Bol som taký nadšený, že som nehodlal premárniť ani sekundu pocitmi nervozity či neistoty. Pamätám si, ako som prišiel prvý deň na nakrúcanie a videl som ten konvoj nákladných áut, množstvo techniky a zástupy ľudí. Pripadal som si ako mladučký tenista, ktorý sa neočakávane prebojoval do finále Wimbledonu. Človek si ani neuvedomuje, o akú veľkú vec vlastne išlo a aký mal byť vydesený, kým sa na to nepozrie s odstupom času."
 
Som obrovský fanúšik filmov," priznáva McG. „Ale zároveň som vyrástol na práci pre MTV, na reklamách a videoklipoch. Snímky, ktoré ma ovplyvnili najviac, majú  architektonické poňatie - od filmov Hitchcocka, ktorý vytváral storyboardy snáď ku každému políčku filmu, až po Absolventa Mikea Nicholsa. A samozrejme veľkofilmy ako Lawrence z Arábie alebo Doktor Živago. Tie sa pre mňa stali najväčšou inšpiráciou."

Podobne ako mnohí súčasní významní režiséri (napr. David Fincher, Mark Romanek či Spike Jonze) sa aj McG k nakrúcaniu filmu dostal cez reklamy a videoklipy. „Je to vynikajúca príležitosť, ako si osvojiť základy remesla. Naučíte sa nakrúcať na vrchole hory a uprostred noci, zistíte, aké to je, keď prácu preruší prietrž mračien. Pochopíte, čo od hercov potrebujete a naučíte sa v nich vzbudzovať emócie. Je to skvelá prax a ja som veľmi rád, že patrím medzi týchto režisérov."
 
Nákazlivý optimizmus McG temer okamžite pohltil i ostatných ľudí na pľaci. Medzi jeho najväčších priaznivcov patrilo trio hlavných predstaviteliek. „Je veľmi dôležité, aby vám režisér dokázal dodať elán a energiu. Keď máte ráno o šiestej nakrúcať náročnú akčnú scénu, je to práve on, kto vás musí povzbudiť. Nielen že si to McG uvedomuje, ale skutočne sa snaží robiť všetko pre to, aby sa nakrúcanie stalo zábavou a každý sa na ňom cítil skvelo," hovorí Drew Barrymoreová.

Ani po enormnom úspechu prvého dielu nebolo isté, či sa diváci dočkajú pokračovania. „Nepredpokladala som, že sa niekedy vrátim, aby som si zahrala aj v druhom dieli. Rada sa pri nakrúcaní stretávam s novými ľuďmi, režisérmi, príbehmi. Potom mi ale zavolala Drew, popísala mi novú zápletku a povedala: ,Poďme do toho opäť!´ A Drew patrí k ľuďom, ktorí sa nevzdávajú, kým nedosiahnu svoj cieľ. Dokáže sa neuveriteľne nadchnúť pre vec a poskytne vám toľko dobrých dôvodov, prečo pristúpiť na jej návrh, že skrátka nie je možné odolať," hovorí Cameron Diazová.

Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2

Ako ale sama priznáva, tým skutočným dôvodom, prečo sa rozhodla aj pre druhý diel, bolo skvelé priateľstvo s jej dvoma kolegyňami a režisérom. „Sme fakt vynikajúci tím. Každý deň je dobrodružstvom - nikdy presne neviete, čo vás čaká. V tomto filme som sa okrem iného naučila zvárať, zasurfovala som si, pretekala som na kolieskových korčuliach a mala som vystúpenie so skupinou krásnych sexi tanečníc, ktoré sa volajú Pussycat Dolls."

Vítaným prírastkom do anjelskeho tímu sa stal Bernie Mac, ktorý stvárnil postavy Jimmyho Bosleya - prostredníka medzi anjelmi a ich tajomným zamestnávateľom Charliem. „Bernie má úžasnú energiu, jedinečný hlas a skvelý zmysle pre humor. Je vo filme osviežením," vysvetľuje McG.
 
Trio agentiek sa teraz stretne aj s jednou zo svojich hrdiniek - vyslúžilým anjelikom Madison Leeovou, ktorá je ich vzorom. Madison sa vďaka svojim neuveriteľným schopnostiam stala v deväťdesiatych rokoch legendou. A ešte dnes skrýva v rukáve esá. „Keď sme začali rozmýšľať o dôstojnom protivníkovi, uvažovali sme nad tým, kam sa podeli všetci predošlí anjeli. Čo sa s nimi vlastne udialo?," vysvetľuje Juvonenová. „A to sa stalo jedným z nosných motívov filmu. Anjeli sa sami seba pýtajú: ,Mala by som zostať? Čo sa stane, keď odídem?"

Postava Madison Leeovej bola od začiatku šitá na mieru jednej herečke - Demi Moorovej. Tá sa však so svojím návratom do filmovej branže príliš neponáhľala. McG sa preto rozhodol využiť svoju tajnú zbraň - Drew a jej neodolateľné schopnosti presviedčania. „Keby rolu odmietla - čo som nemienila dopustiť - utáborila by som sa pred jej prahom a zostala by som tam dovtedy, kým by nezmenila názor," smeje sa Barrymoreová.
 
McG hovorí o Drew ako o svojej tajnej zbrani, ale v skutočnosti sa obaja dopĺňali. Ich spoločné nadšenie bolo veľmi presvedčivé," spomína Demi Mooreová.

Fanúšikov pôvodného filmu iste poteší správa, že okrem Peta (Luke Wilson) a Jasona (Matt LeBlanc) sa v druhom dieli znovu objaví ďalšia výrazná postava - zákerný zloduch ,Thin Man´. Potom, čo sa pred troma rokmi v kinách objavili  Charlieho anjeli, totiž filmári zistili, že si tohoto mlčanlivého zlosyna publikum veľmi obľúbilo.
 
Jeho hlavný rys - absolútna mlčanlivosť - však postavu Thin Mana nesprevádzal od počiatku. Herec Crispin Glover spomína na pôvodnú verziu scenára, v ktorej mala postava niekoľko dialógov. „Keď ma tvorcovia požiadali, aby som sa s nimi o tejto úlohe porozprával, povedal som režisérovi, že by bolo lepšie, keby Thin Man v celom filme ani raz neprehovoril. Tento nápad sa mu ihneď zapáčil."
 
Nikdy predtým som nehral v žiadnom filmovom pokračovaní, ale túto postavu mám veľmi rád," pokračuje Glover. „Thin Man vzbudzuje pocit, akoby bol z inej doby. Vďaka tomu, že vôbec nehovorí, pôsobí trochu ako postava z éry nemého filmu. Pri jeho scénach museli diváci väčšmi zapojiť svoju predstavivosť a to je podľa mňa dôvod, prečo sa stal takým obľúbeným."
 
Napriek tomu, že film je nabitý zväčša akciou, McG sa snažil zvýrazniť aj pocity hlavných hrdiniek. „Dylan priťahuje pocit rodinnej súdržnosti, ktorý panuje medzi anjelmi. Natalie je od prírody veselý typ a Alex sa vždy snaží urobiť radosť svojim rodičom. Snažili sme sa vdýchnuť život týmto zložkám ich osobností."
 
Okrem iného sa film zaoberá aj ďalšou významnou súčasťou ich životov - milostnými vzťahmi. „Priateľ Alex - Jason - vlastne ani príliš dobre nevie, čím sa jeho drahá polovička živí," hovorí Matt LeBlanc. A keď Alex trvá na tom, aby vo vzťahu urobili krátku prestávku, veci sa stávajú ešte komplikovanejšími. Jednou z najpôvabnejších vecí na ich vzťahu je fakt, že majú od základu obrátené role. Jason sa správa ako hrdina z akčných filmov, ale v skutočnosti  ním nie je. Jeho družka však áno."
 
Súčasťou hereckého obsadenia sa stal aj Justin Theroux, ktorý stvárnil v pokračovaní rolu Seamusa O´Gradyho. Seamus sa vo filme po dlhom čase stretne s Dylan, ktorá verila, že táto temná súčasť jej života sa dávno stala minulosťou.

Drew Barrymoreová sa s Therouxom už predtým stretla pri nakrúcaní filmu Duplex a možnosť opätovnej spolupráce s týmto hercom ju veľmi potešila. V rámci príprav na úlohu sa Theroux zveril do opatery osobného trénera, ktorý mu pomohol vytvarovať telo a s maskérkou filmu Kimberly Greenovou vymyslel mnohé tetovania, ktoré tvoria významnú súčasť jeho imidžu. „Spolu s Justinom sme vzkriesili staré spomienky na drsných punkerov, k ich štýlu odievania neodmysliteľne patrili červené martensky s oceľovými špičkami a tesné nohavice, zavesené na tenkých trakoch," hovorí McG. „Okrem toho nikdy nenosili tričko a mali klasické námornícke tetovania. Bol to ten štýl ľudí, ktorých ste stretli na ulici a povedali ste si: ,Wow z toho ide strach a hrôza!´"

Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2 Preview: Charlieho anjeli 2

Aj keď Theroux nebol nadšený tým, že musí s Drew vo filme bojovať, jeho rozpaky sa veľmi rýchlo stratili. „V skutočnosti dokáže byť Drew pri nakrúcaní akčných scén veľmi ostrá," hovorí herec. „Odniesol som si niekoľko zranení a ona tiež. Chudáci maskéri prácne zakrývali tie najškaredšie škrabance."

Keď sa v kinách objavili prví Charlieho anjeli, kombinácia troch ženských predstaviteliek a veľkolepej akcie publikum očarila," spomína Goldberg. „Túto základnú koncepciu sa odvtedy snažilo imitovať viacero filmov. S McG sme sa preto dohodli, že posunieme akciu na vyššiu úroveň. Kým v predchádzajúcej časti anjeli len poletovali vzduchom a rozdávali kopance, teraz sa môžu diváci tešiť aj na niekoľko excelentných pästných súbojov."
 
Chceli sme ukázať, že tieto dievčatá sa dokážu vo všetkom vyrovnať svojim mužským protivníkom," pokračuje McG. „Vo filme je wrestling, motokros, automobilové zrážky i skoky z vysokých budov. Anjeli nemajú problém ani v arénach, ktoré boli vždy mužskou doménou. V každej situácii ostávajú však krásne a samé sebou." 

S McG sme si obľúbili veľa rozličných štýlov boja z rôznych filmov a časových období. V Charlieho anjloch: Na plný plyn sme všetky tieto prvky spojili a preto sa vo filme prelína mnoho techník boja," spomína si Barrymoreová.
 
Bojového výcviku herečiek sa ujal hongkongský choreograf súbojov Chaung Yan Yuen, ktorý bol ich inštruktorom aj pri prvom dieli. „Cameron, Drew a Lucy na sebe veľmi tvrdo pracovali už v priebehu príprav na nakrúcanie. Bojové schopnosti anjelov odrážajú ich charakterové vlastnosti. „Dôvera v seba samú a vo svoje schopnosti je rovnako dôležitá ako bezchybná znalosť chvatov. Cameron má úžasnú schopnosť rýchlo reagovať a vie sa aj dokonale sústrediť. Drew je prispôsobivá a odhodlaná a Lucy je silná a bojuje s chladnou hlavou."

Výuka Diazovej a Liuovej smerovala ku kung - fu, Barrymoreová sa zamerala na postoje, charakteristické pre pouličné bitky.

Filmovanie sa nezaobišlo bez škrabancov. „Pri nakrúcaní bojových scén dochádza k fyzickému kontaktu medzi ľuďmi, opakuje sa to niekedy stokrát denne a modrinám nie je možné sa vyhnúť. Tie však časom zmiznú, zostane ale dobrý pocit z toho, že sa niečo vydarilo," vraví Diazová.

Okrem profesionálnych športovcov, ktorí predvádzajú svoj talent v scéne s motokrosovým pretekom, bol do štábu pozvaný aj bývalý pretekár Richard C. Taylor. Pomohol filmárom nájsť spôsob, ako naq motorku umiestniť kameru. „Neviem o tom, že by niekto v minulosti dokázal skákať cez dvadsaťmetrové diery na motorke, ktorá má na sebe pripevnenú 35 milimetrovú kameru. Museli sme vyriešiť zásadné problémy hmotnosti a bezpečnosti," hovorí koordinátor kaskadérskych scén Mic Rodgers.

 


autor press kit 15.7.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)

Žáner: Akcia/Komédia
Minutáż˝: 90 min
Krajina: USA
Rok výroby: 2003
Homepage www

Premiéra:
Premiéra SK:
0 z 10
0 z 10
FILMOVÉ PREMIÉRY
18.4 |
hodnotenie 7/10
18.4 |
hodnotenie 8/10
18.4 |
hodnotenie 3/10
25.4 |
2.5 |
2.5 |
9.5 |
hodnotenie 8/10
16.5 |
NAJČÍTANEŠIE
|SMRŠŤ
1
hodnotenie 5/10
|KOLAPS
0
hodnotenie 8/10
|GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
1
hodnotenie 5/10
|ZÓNA ZÁUJMU
0
hodnotenie 8/10
|OPIČÍ ČLOVEK
0
hodnotenie 7/10
|SAMOTA
0
hodnotenie 7/10
|KUNG FU PANDA 4
1
hodnotenie 6/10
|VYSVETLENIE NA VŠETKO
1
hodnotenie 7/10
FILMOVÉ NOVINKY
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.