TRAILERY

TRAILERY

článok



Prequel, Sequel, Trailer. Posledný trailer na Matrix Reloaded, nový trailer na Charlieho anjelov, Laru Croft, Blbého a ešte blbšieho a 2 Fast 2 Furious. Koľkokrát za sebou si dokážete pozrieť jeden trailer?

Trailery Trailery Trailery

Matrix Reloaded
Premiéra v USA:
15. 5. 2003 
Premiéra v SK: 22. 5. 2003
Réžia: Larry Wachowski, Andy Wachowski
Hrajú: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss, Hugo Weaving, Jada Pinkett Smith, Monica Bellucci. 
Dej: Budúcnosť je ovládaná strojmi. Ľudstvo naďalej trpí v otroctve virtuálnej reality, z ktorého ho môže oslobodiť len veštbou predpovedaný Vyvolený. Novodobý spasiteľ Neo musí čeliť novým protivníkom Dvojčatám, sú to nemilosrdní zabijaci, v skutočnosti však smrtiace vírusy, ktoré sa pohybujú Matrixom a dokážu ho meniť a podriaďovať svojej vôli rovnako ako Neo. Okrem nich ide Vyvolenému po krku aj agent Smith, ktorý sa oddelil od Matrixu a teraz Nea prenasleduje na vlastnú päsť. Navyše ako vírus dokáže naklonovať sám seba. Medzitým sa Trinity a Morpheus snažia zachrániť tajomného Kľúčnika, ktorý dokáže otvoriť každé dvere v Matrixe a je dôležitou zbraňou ľudí v boji proti strojom. I medzi robotmi prebieha boj o nadvládu nad virtuálnou realitou, a zároveň sa snažia objaviť posledné ľudské mesto Zion, ukryté v hlbinách Zeme. Všetky udalosti vedú k veľkej vojne ľudí proti strojom, ktorá čoskoro vypukne. 

Necítim sa tak, že by som videl veľa trailerov, ale z tých, čo som doteraz videl považujem tento za úplne najlepší. A to kvôli jeho štruktúre. Totižto tento trailer začína podobne ako jedna scéna vo filme Matrix: Trinity vyskakuje oknom a mieri na agenta. Lenže tentoraz Trinity padá dole a je vidieť každá z guliek, ktoré vystrelí. "Here We Go!" Nasleduje malá ukážka súbojov, trikov Dvojčat, klonu Smitha... A potom nastane šialené tempo, ktoré sa len veľmi ťažko stíha. Záber, v ktorom agent skáče na diaľnici na auto a odráža sa z neho mi už nepripadá taký počítačový ako v predchádzajúcej upútavke. Ale zase kamióny, medzi ktorými kľučkuje Trinity s Kľúčnikom až príliš počítačovo bijú do očí. "Je iba jediná cesta, ako zachrániť naše mesto. Neo." V Reloaded podľa tohoto traileru dostane väčší priestor láska, triky a pravdepodobne aj dej... No skrátka rok 2003 bude už v polovici mája patriť len Matrixu. Budeme sa na seba dívať s podozrením, pretože agenti vyzerajú úplne normálne. Ešte k tej štruktúre. Trailer ponúka otázky: Ako teda dopadne boj s klonovaným Smithom, keď na Nea všetci naskáču? Ako dopadne Morpheus, stojaci na diaľnici so zbraňou v ruke a rúti sa na neho auto? Čo výbuch v lodi? A hlavne: Čo ten Neov posledný let???

Trailer Matrix Reloaded
Oficiálna stránka

Trailery Trailery

Charlies Angels 2: Full Throttle (Charlieho anjeli: Na plný plyn)
Premiéra v USA: 28. 3. 2003
Premiéra v SK: 17. 7. 2003
Réžia: McG
Hrajú: Cameron Diaz, Drew Barrymore, Lucy Liu, Demi Moore, Luke Wilson, Patrick, Matt LeBlanc, Crispin Glover, John Cleese, Pink. 
Dej: Tri vyšetrovateľky, ktoré pracujú pre Charlieho detektívnu kanceláriu musia vyšetriť zmiznutie databázy programu na ochranu svedkov po tom ako je päť z týchto ľudí zavraždených. Stretnú sa s novými i starými protivníkmi pod vedením nového Bosleyho.

Anjelici sú fajn, ale sú šialené. Predstavia sa vám ako mníšky, tanečníčky, zápasníčky, surférky, matorkárky, vyšetrovateľky... Na niečo som zabudol? :-)
Za najkrajšiu čerešničku na torte považujem Demi Moore. Vyzerá fantasticky!

Trailer Charlies Angels: Full Throttle
Oficiálna stránka


Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life 
Premiéra v USA: 25. 7. 2003 
Premiéra v SK: 14. 8. 2003
Réžia: Jan De Bont
Hrajú: Angelina Jolie, Gerard Butler, Chris Barrie, Djimon Houston, Ciaran Hinds. 
Dej: Archeologička a mimoriadna expertka Lara Croft cestuje do chámu, ktorý klesol pod vodu. Tam by sa mala nachádzať mystická Pandorina skrinka. Práve na ňu má zálusk vodca Čínskeho kriminálneho syndikátu Chen Lo, ktorý sa spojil so zlým chlapíkom menom Reiss, ktorý chce skrinku využiť ako smrtonosnú zbraň.

Čím ďalej, tým viac sa bude Lara Croft podobať na Indiana Jonesa a tento trailer tomu viac ako len pomáha. Dal by som ruku do ohňa, že The Cradle of Life bude mať väčší úspech ako jednotka. Ide o typický letný blockbuster o jednej žene, ktorá nás zavedie na ďalej ako ktokoľvek predtým. Nereálnych vecí tu síce nie je toľko, čo v trailery na Charlieho anjelikov, ale ešte stále nie som ochotný uveriť niektorým scénam.

Trailer Lara Croft Tomb Raider The Cradle of Life
Oficiálna stránka

Trailery Trailery

2 Fast 2 Furious 
Premiéra v USA: 6. 6. 2003 
Premiéra v SK: 19. 6. 2003
Réžia: John Singleton
Hrajú: Paul Walker, Cole Hauser, Eva Mendes, James Remar 
Dej: Brian O'Conner sa spojí s bývalým policajtom, aby prepravili falošné peniaze Miamského dealera Veronea a tým ho dostali do basy.

Nové modely áut, nové riskantné kúsky. Tak ešte raz prekročme hranicu. Ale bacha, aby to nebolo príliš rýchlo a príliš zbesilo. A pravdupovediac mi moc nevadí absencia Vin Diesela.

Trailer 2 Fast 2 Furious
Oficiálna stránka


Dumb and Dumberer: When Harry Met Lloyd
Premiéra v USA:
13. 7. 2003 
Réžia: Troy Miller
Hrajú: Eric Christian Olsen, Derek Richardson, Luis Guzmán, Eugene Levy, Mimi Rogers, William Lee Scott.
Dej: Prequel komédie Blbý a blbší sleduje Harryho a Lloyda, dvoch hlupákov s veľkým srdcom, ale malou inteligenciou ako sa stretnú a snažia sa prežiť strednú školu. 

Štúdio New Line, ktoré stojí za celou trilógiou Pána prsteňov si môže dovoliť na film z ich dielne použiť hudbu Howarda Shorea. Ale ja to beriem ako zneuctenie a ani sám Shore určite nevyskakuje od radosti.

Každopádne vám toto leto štúdio New Line Cinema predstaví najlepšiu ságu všetkých čias od úplného začiatku Blbého a Blbšieho. Trailer sám o sebe nie je vôbec vtipný, ale zase na druhú stranu neukazuje príliš z gagov, ktoré sa vo filme nachádzajú. Čo je vlastne dobre, ale potom je na mieste otázka: Načo takýto trailer?

Trailer Dumb and Dumberer
Oficiálna stránka

Na záver malé upozornenie na chystajúcu sa
MTV Movie Awards 2003. Nominácie sú už určené a práve vy môžete ovplyvniť výsledok. S trailermi má hlasovanie spoločné to, že ku každému nominovanému nájdete krátky klip. Tak nech vyhrá ten najlepší...


autor Matej Oravec 23.4.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.