NETFLIX PONÚKNE V ROKU 2021 DESIATKY FILMOV

NETFLIX PONÚKNE V ROKU 2021 DESIATKY FILMOV

článok



Január

Ohana: Rodina je poklad (Finding Ohana, USA, 2021, Jude Weng) – 29.1.

Rodinný dobrodružný film prináša príbeh dvoch súrodencov žijúcich v Amerike, ktorí počas letnej dovolenke na Havaji objavujú s pomocou príbuzných svoje havajské korene. Režisér Jude Weng je skúseným seriálovým režisérom, pod palcom mal niekoľko epizód sérií "The Young Sheldon"/Mladý Sheldon alebo "The Good Place".

Február

Malcolm a Marie (Malcolm and Marie, USA, 2021, Sam Levinson) – 5.2.

Režisér seriálu "Euphoria"/Eufória sa kreatívne opäť stretol so Zendayou a počas jarného lockdownu v minulom roku nakrútili spoločne s Johnom Davidom Washingtonom vzťahovú komornú čiernobielu drámu, kde sa pár po návrate zo slávnostnej premiéry jeho filmu musí postaviť výzvam, ktorým čelí ich vzťah.

Červená bodka (Red Dot, Švédsko, 2021, Alain Darborg) – 11.2.

Švédska psychologická dráma o manželskom páre, ktorý sa v snahe zachrániť svoj upadajúci vzťah vydá na výlet do hôr. Tam ale musia unikať pred niečím oveľa prítomnejším – záhadným strelcom. Táto snímka patrí do čoraz rozrastajúcej sa švédskej Netflix produkcie, tá potvrdila svoju kvalitu napr. seriálmi "Störst av allt"/Quicksand alebo "Kärlek & Anarki"/Láska a anarchia

I Care a Lot (UK, 2020, J Blakeson) - 19.2.

Oscarová herečka si v nej zahrá arogantnú sociálnu pracovníčku Marlu, ktorá zarába na svojich starých a nemohúcich klientoch. Keď sa jej zveria do rúk, šupne ich do starobinca a celý ich majetok prepíše na seba. Problém však nastane, keď sa stretne s nevinne vyzerajúcou starenkou Jennifer (Dianne Wiest), čoskoro sa však ukáže, že tá veru nebude ľahká korisť.

Asi sa zbláznim (Crazy About Her, Španielsko, 2021, Dani de la Orden) – 26.2.

Bláznivá romantická španielska komédia o mužovi s plánom dostať sa na psychiatriu, kde žije žena, do ktorej sa bláznivo zamiloval. V hlavných úlohách sa predstaví Inma Cuesta, trikrát nominovaná na španielskych filmových cenách ako Najlepšia herečka a Álvaro Cervantes.

Marec

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Moxie (USA, 2021, Amy Poehler) – 3.3.

Pre Netflix pripravila komička v roku 2019 úspešnú komédiu "Wine Country"/V kraji vína, tentoraz sa ako režisérka vracia s komediálnou drámou "Moxie". V jej centre je tínedžerka zo  strednej školy v Texase. Práve toto miesto sa stane dejiskom jej feministickej revolúcie.

Yes Day (USA, 2021, Miguel Arteta) – 12.3.

Na motívy knižnej predlohy je nakrútená rodinná komédia, v ktorej rodičia hovoria na jeden deň áno všetkým požiadavkám svojich detí. Režisér Miguel Arteta už s rodinným filmom skúsenosti má, úspešná bola napríklad jeho snímka "Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day"/Alexander a jeho naozaj zlý deň so Steveom Carrellom a Jennifer Garner.

Tituly s bližšie nešpecifikovanými dátumami premiéry

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Concrete Cowboy (Veľká Británia, USA, 2020, Ricky Staub)

Podľa románu 'Ghetto Cowboy' bol nakrútený film, ktorý rozpráva príbeh 15 ročného Colea. Prichádza žiť s odcudzeným otcom (Idris Elba) do Philadelphie. Čoskoro sa začnú zbližovať vďaka jazde na koni. Moderný western mal premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte.

Thunder Force (USA, 2021, Ben Falcone)

Zatiaľ pod rúškom tajomstva sa drží pripravovaná komédia herca a režiséra Bena Falconea. Známy je len náčrt deja, ktorý hovorí o dávnych priateľkách (Melissa McCarthy a Octavia Spencer). Tie sa musia v svete plnom zloduchov spojiť a ochrániť svoje mesto pred nebezpečenstvom.

Army of the Dead (USA, 2021, Zack Snyder)

Zack Snyder je skúsený režisér mimo iné aj komiksových filmov ("The Justice League"/Liga spravodlivých, "Man of Steel"/Muž z ocele). Pre tento projekt si však vybral zombie tému. Akčný sci-fi horor sa totiž odohráva počas vypuknutia zombie epidémie v Las Vegas. Ani to však nezabráni skupine odvážlivcov so skvelým plánom – vstúpiť do karanténnej zóny a vykonať najväčšiu bankovú lúpež všetkých čias.

Žena v okne (The Woman in the Window, USA, 2020, Joe Wright)

Zaujímavo vyzerá najnovší projekt britského režiséra Joea Wrighta ("Pride and Prejudice"/Pýcha a predsudok, "Atonement"/Pokánie, "The Darkest Hour"/Najtemnejšia hodina) o detskej psychologičke (Amy Adams),  ktorú agorafóbia stála rodinu. Teraz žije na predmestí sama a čas trávi špehovaním susedov a sledovaním klasických noir filmov. Jedného dňa však uvidí niečo, čo vidieť nemala.

 

Fear Street 1, 2, 3 (Leigh Janiak, USA, 2021)

Netflix na tento rok plánuje aj trilógiu nakrútenú podľa predlohy detektívnych mládežníckych bestsellerov R.L. Stinea. Knižná séria začala vychádzať v roku 1989, do roku 2003 sa z nej predalo vyše 80 miliónov kusov, čo z nej robí jednu z najpredávanejších mládežníckych kníh všetkých čias.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

The Kissing Booth 3 (USA, 2021, Vince Marcello)

Trilógiou je aj romantická séria o Elle (Joey King) zaľúbenej do brata svojho najlepšieho priateľa.. Tentoraz bude musieť podstúpiť veľké rozhodnutie. Príbeh sa odohráva počas leta, po ktorom  nastupuje na univerzitu.

Back to The Outback (USA, 2021, Claire Knight, Harry Cripps)

Niekedy na jeseň by mal Netflix premiérovať aj animované dobrodružstvo, v ktorom sa skupina smrteľne nebezpečných jašterov rozhodne utiecť zo ZOO a vrátiť sa naspäť do divočiny, kde budú môcť žiť v prirodzenom prostredí. Film je režisérskym debutom dvojice Knight – Cripps, ktorí už ale majú skúsenosti s veľkými hitmi ako strihači– "Kung Fu Panda", "The Lego Movie 2")

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

A Castle for Christmas (USA, 2021, Mary Lambert)

Mary Lambert režírovala v roku 1989 pôvodné spracovanie Kingovho hororu "The Pet Semetary"/Cintorín domácich zvierat, v snímke "A Castle for Christmas" si však zvolila romantickú náladu. Nakrúca totiž vianočnú komédiu o spisovateľke Sophie. Tá sa vydáva do Škótska, kde sa jej zapáči zámok, ktorý by si rada kúpila, no v ceste jej stojí arogantný majiteľ, vojvoda Myles.

America: The Motion Picture (USA, 2021, Matt Thompson)

Režisér Thompson je divákom najznámejšie prepojený s animovaným seriálom "Archer" ako producent, režisér a scenárista. V animovanom filme zostáva, keďže sa práve pripravuje snímka "America: The Motion Picture", v ktorej musí George Washington (áno, ten George Washington) dať dokopy silný tím revolucionárov v boji proti tyranskému kráľovi Jamesovi.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Apollo 10 ½: A Space Age Adventure (USA, 2021, Richard Linklater)

V histórii sa už mnohé tituly venovali pristátiu ľudí na mesiaci v roku 1969, známy americký režisér Richard Linklater sa však v tomto filme zameral na to, čo sa počas vesmírneho výletu dialo na zemi. Natočil mládežnícky príbeh zasadený do predmestia Houstonu v Texase. V hlavných úlohách sa predstaví Zachary Levi a Jack Black.

Arlo the Alligator Boy (USA, 2021, Ryan Crego)

Ak máte radi seriál "Sanjay a Craig", nemali by ste si nechať ujsť najnovší projekt jeho herca, scenáristu a pomocného režiséra Ryana Crega, Rozpráva v ňom zážitky Arla, ktorý sa na ceste do mesta, za odcudzeným otcom stretáva s veľkým množstvom rôznorodých postavičiek.

Battle: Freestyle (Nórsko, 2021, Ingvild Søderlind)

Snímka je pokračovaním obľúbenej tanečnej snímky "Battle". Tento krát sa tanečná skupina spolu s Amalie dostane až na medzinárodné finále vo Francúzsku. Amalie sa však bude musieť rozhodnúť, čo vlastne v živote chce a kým sa stane. Musí si určiť priority a odpovedať na výzvy, ktorým čelí.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Beauty (USA, 2021, Andrew Dosunmu)

Herečka Lena Waithe napísala scenár o Beauty, krásnej mladej speváčke a o Jasmine, jej najlepšej priateľke, ktorá sa do nej zamiluje. Režisér Andrew Dosunmu je autor oceňovaných drám ako "Where is Kyra? " s Michelle Pfeiffer či "Mother of George", s ktorým dosiahol úspech aj na festivale Sundance.

Blonde (USA, 2021, Andrew Dominik)

Režisér nakrútil v roku 2007 fantastický western "The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford"/Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom. Odvtedy však o ňom nebolo až tak počuť. Teraz však adaptuje román Joyce Carol Oates o vnútornom svete legendárnej Marilyn Monroe.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Blood Red Sky (Veľká Británia, Nemecko, 2021, Peter Thowarth)

Nočný medzinárodný let z Berlína do New Yorku sa náhle stane obeťou teroristického únosu. Jedna z pasažierov má však nadprirodzené schopnosti, a nebojí sa použiť ich, najmä ak ide o ochranu seba a svojho syna. Na Netflix by mala snímka doraziť v druhej polovici tohto roku.

Beckett (Taliansko, Brazília, 2021, Ferdinando Cito Filomarino)

John David Washington a Alicia Vikander si v thrilleri zahrajú pár na dovolenke v Grécku, ktorý ale spadne do siete násilnej konšpirácie. Snímku produkuje taliansky režisér Luca Guadagnino. S ním spája režiséra Filomarina dlhoročná spolupráca, keďže mu ako pomocný režisér pomáha už od čias snímky "A Bigger Splash"/Oslnení slnkom.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Bruised (USA, 2020, Halle Berry)

Pôvodne mal film režírovať Nick Cassavetes a hlavnú rolu stvárniť Blake Lively, nakoniec sa k projektu dostala herečka Halle  Berry, ktorá obsadila obe pozície. Premiérovo ako režisérka sa aj ako ústredná postava predstaví ako Justice, bývalá MMA bojovníčka, ktorá sa po návrate syna musí vrátiť do bojiska, aby dokázala úspešne čeliť svojim démonom.

Desert Dolphin (India, USA, Manjari Makijany)

Snímka je autorským dielom mladej indicko-americkej režisérky Manjari Makijany. Nezvyčajnou postavou je v nej mladé indické dievča z vidieka, ktorej život zmení lekcia skateboardingu. Krátko po nej totiž mladá dievčina objavuje úplne nový svet a s nimi spojené možnosti a ciele.

Diana: A Musical (USA, 2021, Christopher Ashley)

Historické udalosti okolo princeznej Diany zažívajú v posledných rokoch boom. Na scénu však prichádza úplná novinky – Netflix ešte pred premiérou na Broadwayi vydá záznam muzikálu o tragicky zosnulej princeznej, ktorá doteraz patrí k najobľúbenejším monarchom na celom svete.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Don't look up (USA, 2021, Adam McKay)

Do tohto filmu sa podarilo vtesnať asi najviac áčkových hviezd na štvorcový meter zo všetkých projektov pripravených na rok 2021. V komédii o skupine astronautov varujúcich zem o blížiacom sa meteorite si mimo iné zahrali Leonardo DiCaprio či Jennifer Lawrence.

Escape from Spiderhead (USA, 2021, Joseph Kosinski)

V budúcnosti, kde si väzni môžu skrátiť trest účasťou na medicínskych pokusoch sa odohráva príbeh o väzňovi (Chris Hemsworth), ktorý začne spytovať skutočnosť svojich emócií po tom, čo zistí, že sa na ňom testujú lieky schopné vyvolať lásku.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Kate (USA, 2021, Cedric Nicolas-Troyan)

Mary Elizabeth Winstead stvárni hlavnú rolu nájomnej vrahyne. Tú otrávili a ostáva jej len 24 hodín života. Rozhodne sa teda vystopovať svojho vraha a pomstiť sa mu. Francúzsky režisér Nicolas-Troyan má za sebou len jeden režisérsky počin, "The Huntsman: Winter's War"/Lovec: Zimná vojna, v tejto snímke však prináša zaujímavý koncept s kvalitným hereckým obsadením.

Love Hard (USA, 2021, Hernan Jimenez)

Ďalšou romantickou komédiou chystanou na Vianoce je aj táto snímka s Ninou Dobrev. Tá stvárňuje postavu, ktorá sa vydáva za svojou láskou z internetu, aby ho na Vianoce prekvapila. Zisťuje však, že je to klamár, ktorý v skutočnosti vyzerá úplne ináč. Na uzmierenie jej však dáva zaujímavú ponuku.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

Munich (Veľká Británia, 2021, Christian Schwochow)

Historická dráma, v ktorej sa na opačných stranách konfliktu stretnú starí priatelia. Jeden z nich však počas druhej svetovej vojny pracuje pre nemeckú vládu, druhý je zas britským diplomatom. Mladých, neznámych hercov dopĺňajú známejšie mená – Jeremy Irons ako Neville Chamberlain alebo Liv Lisa Fries, známa zo seriálu Babylon Berlin.

My Father's Dragon (Írsko, 2021, Nora Tworney)

Predlohu v literatúre má aj tento írsky animák o Elmerovi, ktorý hľadá draka uväzneného na Divokom ostrove. Pri jeho hľadaní však objaví úplne nové, fascinujúce skutočnosti. Animátorka Nora Tworney je dobre známa fanúšikovi európskej animácie, najznámejší je pravdepodobne jej film "The Breadwinner"/Živiteľ.

Nightbooks (USA, 2021, David Yarovesky)

Do kategórie rodinného filmu patrí aj príbeh o Alexovi, posadnutom strašidelnými príbehmi. Ocitne sa ale v zajatí moderného neworského apartmánu, kde ho uväzní mladá krutá čarodejnica v podaní Krysten Ritter.

Night Teeth (USA, 2021, Adam Randall)

Thriller Adam Randall natočil po horore "I See You"/Vidím ťa. "Night Teeth" tiež využíva hororové prvky. Mladý šofér totiž bude musieť bojovať o prežitie po tom, čo mu do auta nasadnú dve krásne ženy. Zdanlivo sa len chcú odviezť na párty, pravda je však niekde úplne inde.

Netflix ponúkne v roku 2021 desiatky filmov

O2 (USA, Francúzsko, 2021, Alexandre Aja)

Známy hororový režisér sa opäť púšťa do strašidelného príbehu s Mélanie Laurent a Mathieu Amalricom. Jednoduchá zápletka načrtáva sľubnú záhadu – žena sa totiž prebúdza v kryogenickej komore bez akejkoľvek spomienky na to, ako sa tam dostala.

Pinocchio (Francúzsko, Mexiko, USA, 2021, Guillermo del Toro)

O tomto filme sme už priniesli niekoľko správ, v tomto roku by však mal konečne uzrieť aj svetlo sveta. Stop motion technikou nakrútená rozprávka mexického majstra fantasy sľubuje temnú atmosféru, kvalitné spracovanie, aj hviezdy ako Cate Blanchett či Ewan McGregor.

Red Notice (USA, 2021, Rawson Marshall Thurber)

Produkciu akčného filmu o agentovi Interpolu pátrajúcom po umeleckom zlodejovi vo veľkom poznačila pandémia. Kvôli nemožnosti cestovať sa totiž muselo zapracovať na práci v ateliéri, astronomická čiastka padla aj na honoráre hlavných hviezd – Ryana Reynoldsa a Dwaynea "The Rock" Johnsona.

Stowaway (USA, Nemecko, 2021, Joe Penna)

Pôvodom brazílsky režisér sa dostal na výslnie vďaka snímke "Arctic"/Arktída s Madsom Mikkelsenom. V snímke "Stowaway" si vyberá rovnako rozľahlé a desivé miesto – vesmír. Jeho film sa totiž odohráva počas cesty na Mars, kde čierny pasažier odštartuje sériu nezamýšľaných situácii.

Sweet Girl (USA, 2021, Brian Andrew Mendoza)

Medzi revenge-thrillery patrí aj akčná snímka "Sweet Girl". Jason Momoa v ňom predstavuje postavu muža odhodlaného ochrániť po manželkinej vražde to najdôležitejšie, čo mu ešte v živote ostalo – svoju dcéru. Zároveň však túži po spravodlivosti, ktorá by dostihla ľudí zodpovedných za vraždu jeho ženy.

The Guilty (USA, 2021, Antoine Fuqua)

Skúsenosti tomuto režisérovi akčných filmov rozhodne nechýbajú – za svoju kariéru spolupracoval s hviezdami ako Denzel Washington, Jamie Foxx či Richard Gere. Pre svoj najnovší projekt si zvolil remake vynikajúceho dánskeho thrilleru "Den skyldige"/Tiesňové volanie, v ktorom sa policajt (Jake Gyllenhaal) všemožne snaží po telefóne pomôcť unesenej žene.

È stata la mano di Dio (Taliansko, 2020, Paolo Sorrentino)

Na Netflix by sa mal dostať aj najnovší počin talianskeho majstra Sorrentina, ktorého dej je však zatiaľ záhadou. Známe je, že sa príbeh odohráva v Neapole a pôjde o veľmi osobný príbeh. Hlavnú rolu si zahrá Sorrentinov dvorný herec Toni Servillo.

The Harder They Fall (USA, 2021, Jeymes Samuel)

Projekt je zaradený do kategórie dramatický western, opäť raz sa však pozrieme na tému pomsty. V tomto prípade sa muž túži pomstiť človeku zodpovednému za smrť jeho rodičov. Meno režiséra Jeymesa Samuela zatiaľ nenesie so sebou veľa skúsenosti, obsadenie pozostávajúce z Idrisa Elbu, Reginy King či LaKeitha Stanfielda však vyzerá veľmi sľubne.

Last Letter from Your Lover (Kanada, 2021, Augustine Frizzell)

Farby romantiky háji v tomto roku aj príbeh, v ktorom sa mladá novinárka (Felicity Jones) žijúca v Londýne stane priam posadnutou nájdenými ľúbostnými listami. Tie pochádzajú zo 60. tých rokov a sú dôkazom vášnivej aféry. Film vznikol na motívy literárnej predlohy Jojo Moyes, režisérsky je dielom mladej autorky Augustine Frizzell.

The Power of the Dog (Veľká Británia, 2021, Jane Campion)

Po vyše 10 ročnej pauze od filmovej réžie sa v tomto roku vracia aj legendárna Jane Campion. Adaptuje románu Thomasa Savagea a s pomocou Benedicta Cumberbatcha, Jesse Plemonsa a Kirsten Dunst vyrozpráva príbeh o bratoch, majiteľoch obrovského ranču v Montane, ktorí sa ale rozhádajú po tom, čo sa jeden z nich ožení.

Things Heard & Seen (USA, 2021, Shari Springer Berman, Robert Pulcini)

V najbližších mesiacoch rozšíri Netflix aj svoju ponuku hororov, medzi ktoré sa zaradí aj film režisérskej dvojice Springer Berman a Pulcini. V ňom sa umelkyňa presťahuje do nového mesta, začína však mať pocit, že jej manželstvo ťaží temné tajomstvo, ktoré môže byť spojené s históriou jej nového domu.

Wendell and Wild (USA, 2021, Henry Selick)

Jordan Peele a Keegan-Michael Key sa vracajú ako komediálna dvojica. Tentokrát však v animovanej komédii, kde budú musieť ako dvaja démonickí bratia čeliť mníške a pár goth tínedžerom. Pri tomto deji Vám snáď ani nemôže napadnúť lepšie sa hodiaci režisér než Henry Selick, autor filmovej "Coraline"/Koralíny.

Wish Dragon (Čína, USA, 2021, Chris Appelhans)

"Vďaka“ pandémii sa do knižnice Netflixu dostane aj animovaná rozprávka z čínsko-americkej produkcie "Wish Dragon". Zaujímavosťou je, že film sa nakrúca v angličtine aj v čínštine. Ide o prerozprávanie klasického príbehu o džinovi v zázračnej lampe, ale v prostredí modernej Číny, konkrétne o drakovi schopnom splniť každé želanie.


autor Tatiana Rusnáková 23.1.2021
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.