NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY ROKA 2010

NAJOČAKÁVANEJŠIE FILMY ROKA 2010

článok



Peter Jackson, Clint Eastwood, Martin Scorsese, Tim Burton & Johnny Depp, Lars von Trier, Michael Moore, Christopher Nolan alebo Vlkolak, Titani, Iron Man či Harry Potter. Aj tento rok vám ponúkame defilé toho najpestrejšieho, čo nás (dúfajme) v najbližších 12 mesiacoch v našich kinách neminie, a to bez akéhokoľvek škatuľkovania.

Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010

LIETAM V TOM (Up in the Air)
Životný cieľ Ryana Binghama (George Clooney) je nalietať 10 miliónov leteckých míľ a vďaka tomu vstúpiť do elitnej spoločnosti niekoľkých málo vyvolených. Pravdepodobnosť splnenia je veľmi vysoká, pretože Ryan prakticky v lietadle žije. Ako zamestnanec spoločnosti, ktorá sa zaoberá podnikovou optimalizáciou (v preklade ide vlastne o profesionálnych vyhadzovačov z práce), nepretržite lieta po USA a znižuje stavy vo firmách, ktorých šéfovia nemajú dosť odvahy na to, aby svojich ľudí prepustili sami. Nomádsky život Ryanovi úplne vyhovuje. Na letiskách sa naviac dajú stretnúť dosť zaujímaví ľudia, ako napríklad príležitostná spolucestujúca podobného razenia (Vera Farmiga), ochotná mať vzťah „keď letové poriadky dovolia“. Réžia: Jason Reitman (Juno, Ďakujeme, že fajčíte).

SR premiéra: 28.1.


VLKOLAK (The Wolf Man)
Rovnomenný remake hororovej klasiky z roku 1941, ktorý len prednedávnom dostal R-kový rating. Čaká nás teda nemalá dávka brutality a krvi. V hlavnej úlohe uvidíme Benicia del Tora a Anthonyho Hopkinsa.

SR premiéra: 18.2.


INVICTUS
Nový film v réžii oscarového (a najmä nestarnúceho!) Clinta Eastwooda hovorí príbeh o tom, ako Nelson Mandela (Morgan Freeman) spojil sily s kapitánom juhoafrického rugbyového tímu Francoisom Pienaarom (Matt Damon), aby pomohol zjednotiť zem. Novozvolený prezident Mandela vie, že jeho národ zostáva po apartheide stále ešte rasovo i ekonomicky rozdelený. Verí, že môže svoj ľud spojiť skrz šport, preto sa rozhodne zjednotiť hráčov rugby, ktorí patria v celosvetovom meradle medzi outsiderov. Juhoafrický rugby tím nakoniec postúpi na Svetový pohár v roku 1995.

SR premiéra: ? film je presunutý

Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010

PREKLIATY OSTROV (Shutter Island)
Mysteriózna novinka Martina Scorseseho, odsunutá z jesene 2009 a vyradená tak z prípadného boja o filmové ceny. Prečo? Dúfajme len, že nie z kvalitatívnych dôvodov. Príbeh sa odohráva v roku 1954, kedy maršál Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) a jeho partner Chuck Aule (Mark Ruffalo) vyšetrujú útek vrahyne z Ashecliffeského nápravného zariadenia, situovaného na ostrove Shutter Island. V priebehu vyšetrovania, kedy sa polícia snaží rozpoznať pravdu od klamstiev, sa na ostrov znesie hurikán, ktorý spôsobí nepokoje medzi väzňami. Výsledkom je odrezanie všetkých prístupových ciest na pevninu.

SR premiéra: 25.2.


HLAD (Hunger)
Väznica Maze v severnom Írsku, rok 1981. Situácia medzi odsúdenými z radov írskej republikánskej armády (IRA) a dozorcami sa začína vymykať kontrole. Ponižujúce a čím ďalej tím viac brutálnejšie praktiky dozorcov naopak utvrdzujú väzňov v ich odhodlaní k odporu. Bobby Sands (1954-1981), vodca väzňov, dáva pokyn najprv k odmietaniu akejkoľvek hygieny. Ale keď je táto „provokácia “ potlačená policajnými ťažkoodencami, vyhlási generálnu hladovku. Takmer sedemtýždňová hladovka sa zapísala do krvavých dejín britsko-írskych vzťahov a rozdelila spoločnosť na tých, ktorí v írskych väzňoch videli obyčajných teroristov, a na tých, pre ktorých sa stali novodobými mučeníkmi. Oceňovaný debut Steva McQueena.

SR premiéra: 25.2.


ALICA V KRAJINE ZÁZRAKOV (Alice in Wonderland)
Alica má už 19 rokov a vracia sa do tajomného sveta, ktorý prvýkrát navštívila ešte ako dieťa. Znovu stretáva svojich starých priateľov: Bieleho králika, Fidlyho a Tidlyho, Plcha, Húseničiara, mačku Škľabku a samozrejme Klobučníka. Alica podstupuje túto fantastickú cestu, aby našla svoj pravý osud a aby pomohla ukončiť teror Srdcovej kráľovnej. Vo vybraných kinách s technológiou 3D! Tandem Tim Burton a Johnny Depp je po troch rokoch späť!

SR premiéra: 11.3.

Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010 Najočakávanejšie filmy roka 2010

CESTA (The Road)
Pred približne 10 rokmi bol svet zničený. Nikto nevie, čo sa presne stalo. Možno šlo o jadrový útok, možno o vesmírnu udalosť. Milióny ľudí zomrelo. Otec (Viggo Mortensen) a syn (Kodi Smit-McPhee) sú na ceste za nádejou, ktorú očakávajú na juhu, na pobreží. Jediným zdrojom ich radosti sú občasné nálezy jedla či pitia. Na svojej púti stretávajú množstvo zúfalých skupiniek, najmä gangy či kanibalov. V priebehu filmu tiež sledujeme retrospektívny náhľad do mužovej šťastnejšej minulosti s jeho ženou (Charlize Theron). Post-apokalyptická Cesta od režiséra Johna Hillcoata (The Proposition) je dobrodružno-hororový príbeh a taktiež príbeh o láske medzi otcom a synom. Film vznikol na základe rovnomenného románu Cormaca McCarthyho.

SR premiéra: 11.3. - zmena 6.5.


PEVNÉ PUTO (The Lovely Bones)
Po štyroch rokoch od nie veľmi podareného King Konga, si na režisérsku stoličku opäť zasadol Peter "Hobit" Jackson, aby nám priniesol príbeh štrnásťročného dievčaťa (Saoirse Ronan), ktorú zavraždí jej zvláštny sused. Ona však svoj príbeh prezradí v nebi a potom sa začnú diať veci... Nájde niekto jej opustené telo? Film vznikol podľa rovnomennej predlohy Alice Seboldovej. Na scenári pracovala už známa "prsteňová" dvojica - Fran Walshová a Philippa Boyensová.

SR premiéra: 18.3.


ANTIKRIST (Antichrist)
Jeden z najočakávanejších filmov roku 2009 vzbudil už počas svojho uvedenia na festivale v Cannes veľmi silné emócie. Ponúka totiž úplne nevšedný zážitok, ktorý hraničí s fyzickým prežitkom. Príbeh manželského páru, ktorá odchádza vyrovnať sa so stratou malého syna na opustenú chatu v hlbokých lesoch, je nielen plný nečakaných zvratov, dusnej atmosféry, explicitných záberov, ale aj fóbií majstra postmodernej réžie, dánskeho režiséra Larsa von Triera. V Antikristovi sa spája tajomnosť Lynchovho Twin Peaks, Tarkovského Stalkera s hororovou atmosférou Kubrickovho Žiarenia či série Saw. Antikrist je však predovšetkým silno vizuálnym zasvätením do ľudského podvedomia, z ktorého vystupujú démoni, o sile ktorých sme nemali potuchy.

SR premiéra: 25.3.

             

O KAPITALIZME S LÁSKOU (A Capitalism: A Love Story)
Prostredníctvom filmu Kapitalizmus: Príbeh lásky sa Michael Moore vracia k téme, ktorou sa zaoberal počas celej svojej kariéry: ničivý dopad dominancie korporácií na každodenný život Američanov a obyvateľov sveta. Ale v tomto prípade je vinník oveľa väčší ako General Motors a scéna zločinu rozsiahlejšia ako Flint, Michigan. S humorom i bez úcty kladie nepríjemnú otázku o cene, akú Amerika platí za svoju lásku ku kapitalizmu. Nachádza klasické zabehnuté symptómy lásky: klamstvá, zneužívanie a zrada. A 14 000 zrušených pracovných miest každý deň.

SR premiéra: 25.3.


PROTEKTOR
Rozhlasový reportér Emil a herečka Hana sú manželia. Píše sa rok 1938, Hana zaživa konjunktúru, hrá v divadle i vo filme. Emil žiarli. Začiatok vojny a nemecká okupácia obrátia ich existenciu hore nohami. Hana je nečakane konfrontovaná so svojim židovským pôvodom, z výšin nádejne rozbehnutej kariéry padá na dno spoločenského rebríčka. Emil získava paradoxnú príležitosť znovu ovládnuť Hanin život. V záujme jej ochrany cez „rasovo zmiešané manželstvo“ sa dá napriek svojmu presvedčeniu k dispozícii nemeckej propagande. Zmluva s diablom si vyberá svoju daň. Emilova integrita sa rúti, láska k Hane sa mení v cynické „protektorstvo“. Osud však na neho nachystá pascu. Na úteku od milenky v tiesni ukradne cudzí bicykel a šliapne do pedálov. Ale z rozhlasu už drnčí poplašná spáva: V Prahe bol spáchaný atentát na zastupujúceho ríšskeho protektora Heydricha, jeden z páchateľov ušiel z miesta činu na dámskom bicykli… Osudný kontakt so zdanlivo banálnym predmetom odštartuje zbesilú jazdu, v cieli ktorej získa Emil späť stratenú sebaúctu… Snímka získala českú národnú nomináciu na sošku Oscara.

SR premiéra: 25.3.


SÚBOJ TITANOV (Clash of the Titans)
Americký remake rovnomennej snímky z roku 1981. 
Perseus (Sam Worthington), syn boha Dia a pozemskej krásky, je nevedomky zatiahnutý do intríg viac či menej malicherných konfliktov ostatných Bohov. Ale vojna medzi Bohmi by mohla zničiť celý svet. Perseus vychovaný Diom (Liam Neeson), je však bezmocný v snahe zachrániť jeho rodinu pred pomstivým Bohom podsvetia Hadesom (Ralph Fiennes). Pretože ale nemá sám čo stratiť, prihlási sa na nebezpečnú misiu a bude sa snažiť splniť nebezpečnú úlohu skôr, než Hades porazí Dia, chopí sa jeho moci a rozpúta peklo na Zemi. Perseus vedie niekoľko smelých bojovníkov na nebezpečnú cestu do hlboko zakázaných svetov a statočne bojuje proti bezbožným démonom a hrôzostrašným beštiám, aby zachránil celý svet ako aj princeznú Andromedu (Alexa Davalos).

SR premiéra: 1.4.

             

PROROK (Un prophete)
Malik El Djebena, odsúdený na šesť rokov väzenia, nevie čítať ani písať. Do väznice prichádza úplne sám a pôsobí mladším a krehkejším dojmom ako ostatní trestanci. Má devätnásť rokov. Šéf korzického gangu, ktorý vládne i vo väzení, si ho okamžite zoberie na paškál a poverí ho niekoľkými „úlohami “, vďaka ktorým sa Malik nielen zocelí, ale zároveň si začne získavať šéfovu dôveru. Ale Malik je odvážny a učenlivý, a tak si tajne začne spriadať vlastné plány… Oceňovaná francúzska krimi dráma je jedným z hlavných favoritov na zisk Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film.

SR premiéra: 15.4.


ZELENÁ ZÓNA (Green Zone)
Príbeh najnovšej snímky Paula Greengrassa (Let číslo 93, Bourneovo ultimátum) sleduje príbeh amerického dôstojníka Roya Millera (Matt Damon), ktorý pomáha CIA s vypátraním zbraní hromadného ničenia v Iraku.

SR premiéra: 15.4.


WALL STREET 2 (Wall Street 2: Money Never Sleeps)
Rok 2010 je i návratom finančnej drámy z prostredia Wall Street. Tvorcovia boli flexibilní a využili nedávnu recesiu ako námet pre svoje pokračovanie. Režisér Oliver Stone mal k dispozícii špičkový herecký tím v zložení Shia LaBeouf, Michael Douglas, Josh Brolin, Frank Langella, Susan Sarandon a Charlie Sheen.

SR premiéra: 22.4.

             

IRON MAN 2
Herec, producent, scenárista, režisér Jon Favreau prichádza s pokračovaním marvelovského superhrdinu - Iron Man. V hlavných úlohách: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Sam Rockwell, Gwyneth Paltrow a Samuel L. Jackson.

SR premiéra: 29.4.


NECH VOJDE TEN PRAVÝ (Låt den rätte komma in)
Príbeh vychádza z románu Johna Ajvide Lindqvista, švédskeho bestselleru prekladaného do mnohých ďalších jazykov. Názov filmu je parafráza jednej z populárnych pesničiek, zároveň však upozorňuje na to, že upír môže vkročiť do vášho bytu, až keď ho vyslovene pozvete. Potom však... Temný, hrozivý a strašidelný horor má vynikajúcu atmosféru, inteligentne sofistikovanú a zároveň presvedčivú zápletku, a dokonca obsahuje aj metaforickú výpoveď o osude a priateľstve. Výrazne prekračuje hranice žánru a stáva sa dielom, ktoré má predpoklad na veľký úspech nielen vo švédskej distribúcii.

SR premiéra: 3.6.


THE MEN WHO STARE AT GOATS
Vynikajúce komické filmové spracovanie, inšpirované bestsellerom Jona Ronsona. Reportér Bob Wilton (Ewan McGregor) sa v honbe za veľkým príbehom dostáva do boja medzi dvomi utajenými jednotkami americkej armády. Na jednej strane je špeciálna jednotka s novou metódou boja a schopnosťou čítať myšlienky nepriateľovi, prechádzať stenami a dokonca zabiť kozu svojím pohľadom a na druhej strane sú super vojaci pod velením dezertéra Larryho Hoopera (Kevin Spacey). Čo z týchto bizarných udalostí je skutočnosť a čo fikcia? Hviezdnu hereckú zostavu dopĺňajú George Clooney a Jeff Bridges.

SR premiéra: 17.6.

             

POČIATOK (Inception)
Režisér a scenárista Christopher Nolan (Dokonalý trik, Temný rytier), hlavný herecký aktér Leonardo DiCaprio a skvostné trailery. To sú tri hlavné dôvody, prečo sa tešiť na tento sci-fi počin. Prísne utajovaný príbeh by sa mal odohrávať v zložitej architektúre ľudskej mysle.

SR premiéra: 22.7.


THE GHOST WRITER
Thriller Romana Polanskeho nakrútený podľa celosvetového knižného bestselleru Roberta Harrisa (autor série o doktorovi Lecterovi) v hlavnej úlohe s Piercom Brosnanom. Stvárňuje bývalého britského premiéra, ktorý bol najatý, aby napísal svoje pamäte. Tie odhalili vládne tajomstvá, ktoré mali ostať utajené, čím vystavil vlastný život veľkému nebezpečenstvu. Kto bude mať záujem na tom, aby mlčal?

SR premiéra: 19.8.


JONAH HEX
Dej filmu sa odohráva na Divokom Západe, kde vystrašený lovec prenasleduje praktikanta mágie Voodoo, ktorý sa medzitým usiluje oslobodiť juh vytvorením armády nemŕtvych. Táto komiksová adaptácia je hraným debutom Jimmyho Haywarda, ktorý ma zatiaľ na konte animovaný film Horton. Hrajú: Josh Brolin, Megan Fox a John Malkovich.

SR premiéra: 9.9.

             

BIELA STUHA (Das Weisse Band)
Dramatický príbeh zvláštnych udalostí v malej dedinke severného Nemecka pred prvou Svetovou vojnou, ktoré vyzerajú ako rituálne tresty. Prezradia viac zneužívané a utláčané deti miestnych dedinčanov? Kritikmi do nebies vychválený film Michaela Hanekeho už získal snáď všetky dôležité filmové ocenenia. Jeden z najočakávanejších filmov redakcie portálu kinema.sk.  

SR premiéra: 10.9.


FISH TANK
Po tom, čo Andrea Arnold zaujala v roku 2006 na festivale v Cannes  svojím debutom Red Road, jej druhý film Fish Tank bol na festivaloch prijímaný s veľkými očakávaniami. Režisérka nielenže obhájila nomináciu na Zlatú palmu, ale opäť získala cenu od odbornej poroty. Britská kinematografia tak získava do radov nezávislých tvorcov medzi zvučné mená ako Ken Loach, Mike Leigh alebo Lynne Ramsay ďalšiu režisérku, ktorá precízne mapuje slabšie sociálne vrstvy a vykorenených jedincov na periférii spoločnosti. Silná realistická dráma o 15-ročnej Mii, ktorá túži po úniku z rodiny a sníva o profesii tanečníčky. Film sa vyznačuje neprikrášlenými autentickými dialógmi  a jednoduchou formou, ktorá zvýrazňuje osobnú tragédiu dievčaťa, predčasne vstupujúceho do sveta dospelých.

SR premiéra: 10.9.


HARRY POTTER A RELIKVIA SMRTI – 1. (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)
Keďže Harry (Daniel Radcliffe) bude mať o chvíľu 17 rokov, a tým sa stane v čarodejníckom svete dospelým, stratí sa ochrana, ktorú mu poskytoval dom Dursleyovcov. Fénixov rád sa ho preto rozhodne premiestniť na iné miesto, čo sa im s nemalými problémami aj podarí. Harry sa spolu s Ronom (Rupert Grint) a Hermionou (Emma Watson) rozhodne odísť zo školy, v ktorej sa novým riaditeľom stal Snape (Alan Rickman), a pokračovať v hľadaní Horcruxov. Lord Voldemort (Ralph Fiennes) však tiež nelení a postupne si podmaňuje celý čarodejnícky svet a vytvára policajný štát, v ktorom človek už nemôže veriť nikomu. Voldemort pokračuje v tom, čo kedysi začal a znova sa začínajú prenasledovania „humusákov“, „zradcov krvi“ a muklov. Jediný, kto to môže zastaviť, je Harry Potter.

SR premiéra: 18.11.

             

GREEN HORNET
Hlavnou postavou je zamaskovaný bojovník so zločinom - Green Hornet (Zelený sršeň), ktorému asistuje ázijský „parťák“ Kato na automobile prezývanom „Black Beauty“. Green Hornet (Seth Rogen) je však v civilnom život niekto úplne iný – novinár Britt Reid. Réžia: Michel Gondry (Večný svit nepoškvrnenej mysle).

SR premiéra: 23.12.


ROBIN HOOD
Nová verzia Robina Hooda (Russell Crowe) a Maid Marian (Cate Blanchett) v réžii Ridleyho Scotta (American Gangster, Kingdom of Heaven).

SR premiéra: ?


THE HURT LOCKER
Jemne pateticky pôsobiaca vojnová dráma režisérky Kathryn Bigelow (K-19) a scenáristu Marka Boala (V údolí Elah). Irak. Elitný oddiel machrov na výbušniny prichádza do mesta, kde je potenciálnou bombou každý objekt a človek. V hlavných úlohách sa predstavia Jeremy Renner, Guy Pearce, Ralph Fiennes a David Morse. Film získal niekoľko cien na 65. ročníku festivalu v Benátkach.

SR premiéra: ?

             

A SERIOUS MAN
Najnovší počin bratov Coenovcov je čiernou komédiou zasadenou do roku 1967. Profesor Larry Gopnik začne prehodnocovať svoj život, keď sa ho rozhodne opustiť žena. Dôvodom má byť troška „zvláštny“ profesorov brat, rozhodnutý neopustiť dom za žiadnych okolností.

SR premiéra: ? (2.9.)


THE IMAGINARIUM OF DOCTOR PARNASSUS
Posledná herecká úloha Heatha Ledgera pred tragickou smrťou, vo filme Terryho Gilliama. Čaká nás fantasy svet divadelných predstavení, aké ľudské oči ešte nevideli. Premiéra filmu za 45 mil. dolárov sa uskutočnila na festivale v Cannes 22. mája. Podľa traileru nás tento rok čaká súboj Gilliam vs. Burton.

SR premiéra: ?


WHERE THE WILD THINGS ARE
O adaptáciu detskej knižnej klasiky spisovateľa a ilustrátora Maurice Sendaka sa postaral americký režisér (Adaptácia), scenárista (Jackass: The Movie) a videoklipár (R.E.M., Björk) Spike Jonze. Max je neposlušný malý chlapec, ktorý si vytvára vlastný svet - les , ktorý obýva krutá, divoká, chlpatá príšerka...

SR premiéra: ?


Dočkáme sa aj nových slovenských filmov? Dátumy premiér ešte nie sú známe...

             

LIETAJÚCI CYPRIÁN
Jedna stará legenda vraví, že kedysi dávno žil v kláštore stratenom v horách znalec tisícich vied a majster tisícich remesiel, lekár a bylinkár, mních Cyprián, ktorý si zostrojil lietajúci stroj a jedného dňa na ňom odletel k Bohu. Tá legenda je pravdivá. Červený Kláštor je miestom, kde zastal čas, ďaleko od ľudskej civilizácie. Začiatkom osemnásteho storočia kamalduskí mnísi žijú svoj stereotypný život a ani si neuvedomujú, ako sa okolitý život mení. Jedného dňa nájdu pred bránou kláštora polomŕtveho muža a dajú mu meno Cyprián. Jeho minulosť je plná dobrodružstiev, lásky, bolesti a smrti. Na konci života musí bilancovať.


FABRIKA SMRTI: MLADÁ KRV
Slovenská vyvražďovačka (slasher horror). Psychopatický vrah zmasakruje skupinu mladých turistov v Tatrách. Všetci zomrú.


3 SEZÓNY V PEKLE
Píše sa rok 1947 a doba praje zmyselnosti, extravagancií, humoru a nekonečnému očakávaniu. Ivan Heinz, šarmantný dandy a vtipný provokatér, práve dovŕšil devätnásť rokov. Uteká z domova, aby sa so svojimi bohémskymi priateľmi vydal na nekonečnú púť za básnickou imagináciu a krásnymi ženami. Ivan inšpirovaný surrealistickou poéziou, pripravuje svoju básnickú prvotinu a nadšene sa vrhá do zničujúcej romance s bisexuálnou, životom skúšanou Janou. Medzitým sa schyľuje ku komunistickému prevratu. Janin temperament a Ivanove nadšenie pre všetko, čo je len trochu bláznivé, dáva obom milencom krídla. Nie je dôležité, čo bude zajtra, dôležité je, čo je teraz... Scenár bol inšpirovaný zápiskmi jednej z najznámejších postáv československej literárnej scény, autora piesní skupiny Plastic People of the Universe, Egona Bondyho (1930-2007).

             

MARHUĽOVÝ OSTROV
Marhuľový ostrov je film o spolužití rôznych národností na území južného Slovenska. O spolužití, ktoré sa netvári bezkonfliktne, no zároveň ponúka možnosť blízkeho spoznania sa a pochopenia, že nie je dôležitý náš etnický pôvod, ale naše ľudské srdce, schopnosť dávať i prijímať lásku. Na opustenej samote ukrytej v marhuľovom sade sa odohráva príbeh mladej ženy, ktorá rozpúta vášne medzi dvoma bratmi. Nikto z okolia netuší, čo sa medzi nimi deje. Jediným svedkom ich nenápadne ukrytej a prudko prebudenej lásky, ktorá ich beznádejne ženie k tragickému koncu, je nádherná príroda v okolí dunajských ramien. Film, ktorý veselo i vážne rozpráva o dvoch národoch, dvoch odlišných kultúrach, ktoré hrou osudu žijú vedľa seba a nikde inde už žiť nemôžu.


MŔTVOLA MUSÍ ZOMRIEŤ
Čo všetko je človek schopný urobiť pre lásku... Mierne čierna komédia o tom, že manželstvo je síce smrteľne vyčerpávajúci zápas, ale pre vzťah muža a ženy sa zatiaľ nič lepšie nevynašlo.


NICKYHO RODINA
Film Nickyho rodina je voľným pokračovaním slávneho dokumentu Nicholas Winton – Sila ľudskosti o záchrane 669 slovenských a českých detí – hrdinskom čine, ktorý nemá obdobu v novodobej histórii. Nový dokument zachytáva neobyčajný ohlas činu pána Wintona vo svete a mapuje, ako sa ním inšpirovali študenti z rôznych krajín sveta a rozhodli sa konať dobro.

 


Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.