Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Are You There God? It´s Me, Margaret, The New Look, Elle

Feel-good movie o jedenásťročnej Margaret, ktorá si formuje svoje predstavy o živote v dospelosti ...

pridal Lukáš Šútor 17.2.2024 o 23:58
Netflix, HBO Max, Apple TV+ novinky: Are You There God? It´s Me, Margaret, The New Look, Elle


Elle – pondelok, 12. február, HBO Max

Francúzsko, Nemecko, Belgicko, 2016, Paul Verhoeven

Brilantná, cynická a surová konverzačná komédia v háve trileru. Film sa síce začína brutálnym znásilnením ženy v zrelom veku v jej luxusnom baráku, ale ako postupne vychádza najavo, nič nie je také, ako sa na prvý pohľad zdá. V hlavnej, nesmierne vrstevnatej a dráždivej úlohe úspešnej biznismenky exceluje Isabelle Huppert (výkon jej vyniesol francúzskeho Oscara), pravá hviezda medzinárodného klubového filmu. Holandský režisér Paul Verhoeven sa po desiatich rokoch od Čiernej knihy vrátil na medzinárodnú scénu a to s veľkou slávou. A keď som už spomenul francúzskeho Oscary (alebo teda - Cézary), Elle vyhlásili za najlepší francúzsky film roka 2016.   

Úkryt (Panic Room) – pondelok, 12. február, HBO Max

USA, 2002, David Fincher

Po kontroverznom a komerčne nie príliš úspešnom Klube bitkárov prišiel David Fincher s omnoho divácky vďačnejším titulom Úkryt. Príbeh matky a dcéry, čeliacich nájazdu lupičov v ich rozľahlom byte v New Yorku a ukrývajúcich sa v nedobytnej miestnosti zámerne využíva prostriedky na budovanie napätia odpozorované od Alfreda Hitchcocka. V hlavných úlohách sa predstavili Jodie Foster a Kristen Stewart, dvoch z lupičov si zahrali Jared Leto a Forest Whitaker.

Whitney – pondelok, 12. február, HBO Max

Veľká Británia, USA, 2018, Kevin Macdonald

Dvojhodinový dokuportrét poprednej popovej a R&B speváčky, ktorá zomrela v roku 2012 vo veku 48 rokov. Režisér Kevin Macdonald sa nezameriava len na spevácku kariéru svojej protagonistky, ale i na tú hereckú, ktorá bola skromná, ale ikonická (Osobný strážca). Prístup k látke je intímny a snaží sa prekuknúť masku, ktorú si Houston pravidelne nasadzovala, aby uspokojila verejnosť. Rozprávanie využíva originálne archívne zábery, demo nahrávky, rané vystúpenia a rozhovory s ľuďmi, ktorý boli hlavnej hrdinke blízki. 

To som ja, Margaret! (Are You There God? It´s Me, Margaret) – pondelok, 12. február, HBO Max

USA, 2023, Kelly Fremon Craig

Feel-good movie o jedenásťročnej Margaret, ktorá si formuje svoje predstavy o živote v dospelosti. Autorský film 43-ročnej režisérky a scenáristky Kelly Fremon Craig (The Edge of Seventeen, Absolventka), ktorá sa na tému dievčenského dospievania úzko špecializuje.  Hlavnú hrdinku stvárňuje 15-ročná Abby Rydder Fortson, zazrieť sme ju mohli vo franšíze Ant-Man. Známymi tvárami sú Rachel McAdams, Kathy Bates, možno Benny Safdie. O soundtrack sa nepostaral nik iný, ako Hans Zimmer (!).  

Ninja Kamui – pondelok, 12. február, HBO Max

Japonsko, USA, 2024, Song-hu Park, Jui Umemoto

Krvavé akčné revenge anime pre dospelého diváka. Joe je bývalý ninju, ktorý opustil svoj klan, aby tak utiekol pred tieňom minulosti. Teraz je Joe Američan, ale v novej zemi nenájde pokoj a minulosť si po neho príde sama. Skončí sa to masakrom jeho najbližšej rodiny. Hlavnému hrdinovi nezostane nič iné, ako sa prinavrátiť k starému remeslu a využiť ho ako nástroj nemilosrdnej pomsty. Doba sa zmenila. Pomstiteľovi nebudú klásť prekážky len ľudskí protivníci, ale i kyborgovia a rôzne hi-tech hračky. Cesta pomsty sa môže začať. 

The New Look – streda, 14. február, Apple TV+

USA, 2024, Todd A. Kessler

40. roky 20. storočia. Paríž - mesto módy. Obdobie tesne po skončení druhej svetovej je euforické i chaotické. 16. decembra 1946 zakladá módny návrhár Christian Dior podnik, ktorý sa čoskoro stane jeden z najvýznamnejších módnych domov. V Diorovej blízkosti sa pohybuje Coco Chanel, návrhárka, ktorej hviezda žiarila ďaleko i pred vojnou. The New Look sleduje prudký rozvoj francúzskeho povojnového odevného priemyslu, pričom v atmosfére vytrvalo pretrvávajú rôzne politické pnutia. V hlavnej úlohe Ben Mendelsohn, po jeho boku Juliette Binoche. Potom John Malkovich, Emily Mortimer či Maisie Williams. Showrunner a scenárista Todd A. Kessler pôsobil na rovnakých pozíciách v seriáli Bloodline, písal tiež scenáre kseriálom Sopranovci alebo Damages – V ohrození života.

Hráčky (Players) – streda, 14. február, Netflix

USA, 2024, Trish Sie

Gina Rodriguez ako neworská športová novinárka Mack, ktorá sa zamiluje do vojnového reportéra Nicka. To, čo spočiatku vyzerá ako nezáväzný flirt, postupne prerastá v plnohodnotnú...náklonnosť. Premení sa náklonnosť v lásku? Nuž, na to máme kamarátov, aby nám vytvorili vhodné podmienky (tak, ako v Hráčkach). Veselá, ukecaná, žánrovo priehľadná a naivná romantická komédia, ktorá poteší divákov, ktorým sa takýto štýl páči.

Dívčí škola Al Rawabi (AlRawabi School for Girls ) – štvrtok, 15. február, Netflix

Jordánsko, 2024, Tima Shomali

Stredná škola (hoci aj elitná) stojí pre väčšinu stredoškolákov za prd a je jedno, v ktorej časti sveta sa škola nachádza. Hoc aj v Jordánskom kráľovstve. Spoločensky pomerne reflexívny a vnímavý dramatický seriál sleduje pošramotené vzťahy v komunite prísnej a elitnej dievčenskej školy. Intrigy, šikana, pomstychtivosť, nenávisť, všetko posilnené pôsobením sociálnych sietí.  Druhá séria a opäť príjemných 6 epizód.   

Rodina nindžů (Shinobi no Ie: House of Ninjas) – štvrtok, 15. február, Netflix

Japonsko, 2024, Dave Boyle

Žijeme v dobe, kedy je skutočných nindžov v Japonsku ako šafránu. Vlastne, aby som bol presný, zostala len jedna nindžovská rodina – Tawarovci. Nenormálna rodina, ktorá má jedinú ambíciu – byť normálnou. Veľmi sa im to nedarí, ale snažia sa. Ich snahy dostanú zásadné trhliny po tom, čo Japonskom otrasie bezprecedentná, existenčná kríza. Klan Tawara je preto prinútený vrátiť sa do akcie a využiť svoje jedinečné bojové a špionážne zručnosti. Režisérom 6-dielnej japonskej série je Američan Dave Boyle. 

The Vince Staples Show – štvrtok, 15. február, Netflix

USA, 2024, Vince Staples, Ian Edelman, Maurice Williams

5-dielna komediálna show, kraľuje jej 30-ročný americký rapper Vince Staples. Hrá sám seba, ale nie tak celkom. Každý deň prináša nový deň, nové svitanie, novú nádej, novú beznádej. Každodenné historky miesia radosť zo života s tragickými prúsermi a zlyhaniami. Žánrovo sa pohybujeme v rovine komédie, drámy a spoločenskej satiri.  Staples sa na tvorbe 5-dielnej minisérie podieľal aj ako showrunner, pomáhali mu s tým Ian Edelman, tvorca komediálneho seriálu pre Ako dobyť Ameriku (2010-2011, HBO) a Maurice Williams, spoluscenárista animovaného filmu Entergalactic (2022). 

Dynastia: New England Patriots (The Dynasty: New England Patriots) – piatok, 16. február, Apple TV+

USA, 2024, Matthew Hamachek

New England Patriots. Popredný tím americko-futbalovej NFL so sídlom v 16-tisícovom mestečku Foxborough v štáte Massachusetts. 10-dielna dokuséria od Apple TV+ sa inšpiruje knihou Jeffa Benedicta. Príbeh sa zameriava na 20-ročnú éru, počas ktorej Patriots 6-krát vyhrali Super Bowl. Na udalosti sa dívame z perspektívy klubových legiend danej éry, napríklad quaterbacka Toma Bradyho, hlavného trénera Billa Belichicka či klubového vlastníka Roberta Krafta.




1
Súperi
SÚPERI
[RECENZIA ]
SPIACI ÚČET
[RECENZIA ]
PRÍPAD GOLDMAN
[RECENZIA ]
KOLAPS
[RECENZIA ]
KNIT'S ISLAND
[RECENZIA ]

Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$11,0 mil.
02 |
$10,0 mil.
03 |
$9,6 mil.
04 |
$8,9 mil.
05 |
$4,8 mil.
06 |
$4,7 mil.
07 |
$4,5 mil.
08 |
$2,9 mil.
09 |
$2,3 mil.
10 |
$1,8 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.