Netflix, Apple TV a HBO novinky - Selini, 66 erotiseis, Ensilumi, The Essex Serpent

Ak máte chuť objavovať nové príbehy, aj tento týždeň sa môžete spoľahnúť na ponuku dostupných VOD portálov...

pridal Tatiana Rusnáková 11.5.2022 o 14:27
Netflix, Apple TV a HBO novinky - Selini, 66 erotiseis, Ensilumi, The Essex Serpent


Ak máte chuť objavovať nové príbehy, aj tento týždeň sa môžete spoľahnúť na ponuku dostupných VOD portálov. Tie pre svojich divákov pripravili výber z celého sveta – či už vás zaujíma mysteriózny britský historický seriál, čílska kriminálka o hľadaní stratenej sestry, komplikovaný vzťah medzi otcom a dcérou, skutočný príbeh boxera z Osvienčimu, srdečná dráma o živote iránskych migrantov vo Fínsku alebo príbeh rumunských vysídlencov, ktorí si svoj život museli vybudovať úplne nanovo.

Luna, 66 otázok (Selene 66 Questions) – pondelok, 9. máj, HBO Max

Grécko, 2020, Jacqueline Lentzou

Komplikovaný vzťah otca a dcéry je v centre tejto gréckej drámy. Artemis už dávno nebýva doma a s rodinou komunikuje len zriedka. Keď však dostane správ o tom, že jej otec Paris vážne ochorel, po dlhom odlúčení sa vydáva do Atén, aby sa o neho postarala. Z Parisa sa však stal starec, ktorý už nevládze ani hovoriť. Artemis zisťuje, že svojho otca takmer vôbec nepozná. Odhalí však jeho prísne strážené tajomstvo z minulosti. Práve vďaka nemu dokáže nahliadnuť do otcovho vnútra a lepšie ho pochopiť. Časom sa vďaka tomu naučí ho aj milovať.

Nevieš dňa (Ensilumi) – pondelok, 9. máj, HBO Max

Fínsko, 2020, Hamy Ramezan

Krásu v mimoriadne náročnej téme našiel fínsko-iránsky režisér Hamy Ramezan. Vytvára portrét rodiny, ktorá je z Iránu nútená utiecť do bezpečia. Za krajinu vhodnú pre štart nového života si manželia Mehdipourovci vyberú Fínsko. Prvé mesiace trávia v azylovom dome, kde na svoj osud čaká okrem nich ešte niekoľko rodín z celého sveta. Napriek náročnej situácii však neprepadajú čiernym myšlienkam a rodičia sa snažia pre svoje deti vytvoriť podmienky, kde im nič nebude chýbať.

42 dní temnoty (42 días en la oscuridad) – streda, 11. máj, Netflix

Čile, 2022, Gaspar Antillo, Claudia, Huaiquimilla

Žánrovo sa táto čilská séria pohybuje na rozhraní mysterióznej a kriminálnej drámy. Hlavnou zápletkou je Ceciliine dychtivé pátranie po svojej stratenej sestre Véronice. Tá z ničoho nič zmizla a už nejakú dobu o nej nemá žiadne informácie. Navyše sa zodpovedným orgánom do jej hľadania veľmi nechce. Cecilia tak zoberie všetko do vlastných rúk. Bojovať bude ale nielen sama so svojim smútkom a strachom ale aj s médiami, sociálnymi predsudkami aj nezáujmom zodpovedných orgánov. Je však odhodlaná urobiť všetko, aby Véronicu našla.

Takže, čo je sloboda? (Si atunci, ce e libertatea?) – streda, 11. máj, HBO Max

Rumunsko, USA, 2020, Andrei Zincã

Epický rumunský film sa taktiež vracia do histórie, navyše je tá bežnému európskemu divákovi pomerne neznáma. V roku 1951 bolo totiž asi 40 000 ľudí, prevažne statkárov a Rumunov zahraničného pôvodu násilne deportovaných do rozsiahlej, pustej oblasti Bărăgan, nazývanej aj rumunským Sibírom. Títo ľudia si na novom mieste musia vybudovať život úplne od základov – obchodujú s pár cennosťami, ktoré si so sebou zobrali, aby si mohli zabezpečiť prácu a obživu. Medzi touto komunitou sa nachádzajú maďarskí Rumuni, bývalí vojaci ale aj učiteľ, ktorý veril, že komunizmus prinesie do krajiny sľubovanú zmenu.

Had z Essexu (The Essex Serpent) – piatok, 13. mája, Apple TV+

Veľká Británia, 2022, Clio Barnard

Podľa predlohy Sarah Perryovej bola nakrútená historická dráma odohrávajúca sa v šiestich epizódach. Jej hlavnou hrdinkou je vdova Cora Seabornová. Z Londýna sa sťahuje do Essexu, pritiahli ju tam správy o mýtickom hadovi. Rozhodla sa celú situáciu vyšetriť a prísť na koreň tejto záhade. Spočiatku je skeptická a všetko sa snaží riešiť pomocou vedeckých vysvetlení. Rovnaký náhľad na celú záhadu má aj miestny vikár. Keď sa však v obci stane tragédiu, miestni Coru obvinia, že príšeru k nim zatiahla ona. V hlavných úlohách sa objavia Claire Danes a Tom Hiddleston. Sériu nakrútila britská režisérka Clio Barnard, ocenená na Festivale Tribeca v roku 2010 ako Najlepšia tvorkyňa dokumentárneho filmu.

Majster (Mistrz) – sobota, 14. máj, HBO Max

Poľsko, 2020, Maciej Barczewski

Do bolestnej minulosti vo svojich dejinách sa vracia aj poľský životopisný titul Majster. Nakrútený je podľa skutočného životného príbehu boxera Tadeusza Teddyho Pietrzykowského. Ten bol pred vojnou šampiónom vo svojom odbore, no dnes je len jedným z rádových obyvateľov koncentračného tábora v Osvienčime. Dozorcovia si ho ale čoskoro všimnú a donútia ho boxovať nielen o svoj život, ale aj o životy svojich spoluväzňov. Každá Teddyho porážka nacistických autorít však posilňuje nádej jeho spoluväzňov, že aj ten najväčší nepriateľ sa dá poraziť. Našincovi môže príbeh byť povedomý – podobný námetu totiž má aj Boxer a smrť Petra Solana.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.