Netflix a HBO GO novinky - After Life, The House, Josep, Judas and the Black Messiah

Skutočne nabitý týždeň vás môže čakať ak ste predplatiteľom Netflixu a/alebo HBO Go. Nasledujúcich sedem ...

pridal Tatiana Rusnáková 12.1.2022 o 16:11
Netflix a HBO GO novinky - After Life, The House, Josep, Judas and the Black Messiah


Skutočne nabitý týždeň vás môže čakať ak ste predplatiteľom Netflixu a/alebo HBO Go. Nasledujúcich sedem nás totiž čakajú premiéry nových epizód obľúbených seriálov – Netflix prichádza už s treťou sezónou seriálu After Life a HBO Go zas prinesie druhú sériu mládežníckej Eufórie. Okrem toho sa ale môžete tešiť na zaujímavé filmy – stop-motion snímku The House, animovanú drámu Josep, ale aj drámy Judas and the Black Messiah či Needle in a Timestack.

Euphoria (Eufória), 2. séria – pondelok, 10. január, HBO Go

USA, 2022, Sam Levinson, 

Prvá séria bola mimoriadne úspešná nielen pre HBO, ale aj pre Zendayu, ktorá bola za svoj výkon v postave Rue ocenená aj cenou Emmy. Fanúšikovia sa druhej série určite nemohli dočkať, aj tu zamiešal karty koronavírus, ktorý druhú sériu o čosi oddialil. Očakávaniam sa nemožno čudovať, záverečná epizóda prvej série zrejme nechala divákov s viac otázkami než odpoveďami. Druhá séria by mala podľa výpovedí účinkujúcich nielen tieto otázky zodpovedať, ale aj ponoriť sa hlbšie do vnútra hlavných postáv. Samozrejmosťou je ale aj príchod nových postáv, ktoré výrazne zamiešajú kartami.

After Life (Po živote), 3. séria – piatok, 14. január, Netflix

Veľká Británia, 2022, Ricky Gervais

Autorský seriál Rickyho Gervaisa je nielen vo Veľkej Británii veľkým hitom – diváci po celom svete si obľúbili seriál o vdovcovi, z ktorého sa po smrti jeho manželky stáva smutný muž. Predtým bol milujúcim manželom, no ťažká choroba a následný odchod jeho partnerky mu otočil život úplne naruby. Jeho verným spoločníkom je nemecký ovčiak Brady a videopásky, ktoré Lisa zanechala svojmu manželovi, aby mu tak aspoň trochu uľahčila život po svojom odchode.

The Tragedy of Macbeth (Tragédia Macbeth) – piatok, 14. januára, Apple TV+

USA, 2022, Joel Coen

Divadelná hra Williama Shakespeara Macbeth bola na strieborné plátna adaptovaná vyše 20 – krát, no filmári v nej stále dokážu nájsť niečo nové. Príkladom toho je aj najnovšia z nich – debutový sólový režisérsky počin Joela Coena – polovice legendárneho režisérskeho dua bratov Coenovcov, The Tragedy of Macbeth. Do hlavných úloh obsadil skúsený autor dvojicu mimoriadne výrazných hereckých osobností – Denzela Washingtona a Frances McDormand. Nezaostáva však ani vizuálna stránka, kde si Coen berie na pomoc francúzskeho kameramana Bruna Delbonnela (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain/Amélia z Montmartru, Faust, Inside Llewyn Davis/Vo vnútri Llewyna Davisa) a tvorí formálne vyčnievajúci titul, ktorý s vami podľa kritík ostane ešte dlho po dopozeraní.

The House (Barák) – piatok, 14. januára, Netflix

USA, 2022, Emma De Swaef, Marc Roels, Paloma Baeza, Niki Lindroth von Bahr

Veľký záujem vzbudil ešte v decembri trailer k antológii The House, ktorá sa do ponuky Netflixu dostne už tento piatok. Pomocou stop-motion animácie nakrútené tituly sú troma zdanlivo nesúvisiacimi príbehmi, ktoré Netflix promuje ako ekcentrickú, čiernu komédiu. V centre príbehu je dom a jeho obyvatelia v troch rôznych realitách. Každú z troch epizódy režírovali nádejní mladí režiséri, ktorí dokázali k projektu pritiahnuť rovnako zaujímavé herecké hlasové obsadenie – počuť budete môcť Miu Goth, Matthewa Goodea, Marka Heapa, Jarvisa Cockera, Yvonne Lombard, Helenu Bonham-Carter či Willa Sharpea.

Needle in a Timestack (Jehla v kupce času) – sobota, 15. január, HBO Go

USA, 2021, John Ridley

Príbeh knihy Roberta Silverberga nakrútil režisér John Ridley napínavý milostný príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti. Jeho hlavnými postavami sú Nick a Janine. Ich manželský život pripomína idylu, až pokým sa na scéne neobjaví exmanžel Janine, ktorý sa spojí s Nickovou bývalou priateľkou spojí, aby ich vzťah pochoval. Nick začína pomaly zabúdať, jeho spomienky sa vytrácajú, no stále má v sebe dostatok sily, aby o svoju lásku bojoval. V hlavných úlohách sci-fi romance uvidíte Cynthiu Erivo, Lamara Odom Jr., Orlanda Blooma a Freidu Pinto.

Josep – sobota, 15. január, HBO Go

Francúzsko, Belgicko, Španielsko, 2020, Aurel

Josep je dlhometrážnym debutom mladého francúzskeho režiséra Aurela, no hneď sa stal kriticky úspešným titulom. Na odovzdávaniach francúzskych národných filmových cien Oscar dokonca zvíťazil v kategórii Najlepší animovaný film. Jeho hrdinom je skutočná postava ilustrátora Josepa Bartolího, ktorý pred Francovou diktatúrou uteká do Francúzska. Tam sa ale spoločne s tisíckami ďalších utečencov ocitá v táboroch s príšernými podmienkami. Bartolí ale počas tohto obdobia nadviaže priateľstvo s jedným zo strážcov, ktoré zmení nielen jeho život.

 

Judas and the Black Messiah (Judáš a čierny mesiáš) – nedeľa, 16. január, HBO Go

USA, 2021, Shaka King

Aktuálnou témou je nanešťastie v americkej spoločnosti boj za rovnoprávnosť v 60. rokoch. Skutočný príbeh rozpráva práve táto snímka, ktorá zarezonovala aj na minuloročných Oscaroch - ocenená bola v kategórii Najlepšia pieseň a Najlepší herec vo vedľajšej úlohe, ktorá putovala do rúk Daniela Kaluuyu za stvárnenie Freda Hamptona, vodcu pobočky Strany čiernych panterov v Illinois. Do nej sa infiltruje agent FBI William O'Neil na pokyn šéfa inštitúcie J. Edgara Hoovera. Ocitá sa však na pomedzí – chce totiž vykonávať svoju prácu, zároveň však zisťuje, že s názormi čiernych panterov sa jednoducho nedá nesúhlasiť. Recenzia filmu TU





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.