Netflix a HBO GO novinky - Schwesterlein, Things Heard & Seen, El inocente

Výnimočné tituly prichádzajú do ponuky VOD platforiem Netflix a HBO Go. Tešiť sa môžete nielen na seriálové novinky ...

pridal Tatiana Rusnáková 27.4.2021 o 18:45
Netflix a HBO GO novinky - Schwesterlein, Things Heard & Seen, El inocente


Výnimočné tituly prichádzajú do ponuky VOD platforiem Netflix a HBO Go. Tešiť sa môžete nielen na seriálové novinky z celého sveta, ale aj na drámy a tvorcov, ktorí súťažili o najprestížnejšie festivalové ceny. HBO prinesie aj štvrtú sériu úspešného seriálu Príbeh služobníčky.

Příběh služebnice (The Handmaid's Tale), 4. séria – štvrtok, 29. apríl, HBO Go

USA, 2021

Seriál Príbeh služobníčky asi netreba nikomu bližšie predstavovať. HBO Go odpremiéruje už štvrtú sériu tohto úspešného seriálu, nakrúteného na základe knižnej predlohy od Margaret Atwoodovej. Titulu nepochybne pomohla aj doba, v ktorej divákov zastihla. V USA totiž prvýkrát vyšla v roku 2017, teda v rovnaký rok, v ktorom na prezidentské kreslo zasadol Donald Trump. Aj štvrté séria je niektorými publicistami popisovaná ako zachytávajúca éru post-trumpovských nálad.

Moje malá sestra (Schwesterlein) – sobota, 1. máj, HBO Go

Švajčiarsko, 2020, Stéphanie Chuat, Véronique Reymond

Exkluzívny titul nájdete v ponuke HBO aj tento týždeň. Svojim užívateľom totiž prinesie film Schwesterlein, ktorý na minuloročnom Berlinale súťažil o Zlatého medveďa. Príbeh rozpráva o špeciálnom vzťahu medzi súrodencami – dvojičkami. Lisa je dramatička uprostred krízy, ktorú nevie prekonať. Sven je divadelný herec, umierajúci na zákernú formu leukémie. Lisa sa odmieta zmieriť s bratovou chorobou a je pripravená urobiť všetko, čo je v jej silách, aby bratovu smrť oddialila. Neváha zanedbať vlastný život, s bratom trávi čoraz viac času, navyše ju inšpiruje svoju kreatívnu krízu prekonať.

Krev pelikána: Z lásky k dceři (Pelikanblut – Aus Liebe zu meiner Tochter) – sobota, 1. máj, HBO Go

Nemecko, Bulharsko, 2019, Katrin Gebbe

Katrin Gebbe je mladá nemecká režisérka a scenáristka, ktorá sa na svetovú scénu uviedla najmä thrillerovou drámou Tore tanzt/Tore tancuje z roku 2013. Snímka bola uvedená aj na Festivale v Cannes, v sekcii Un Certain Regard. V Pelikanblut – Aus Liebe zu meiner Tochter rozpráva príbeh Wiebke, mamy malej Nicoliny rozhodnutej adoptovať si ďalšie dieťa. Raya má však poruchu, pri ktorej nie je schopná vytvárať akékoľvek citové puto. Takéto správanie ubližuje jej samej, ale aj jej okoliu. Wiebke sa musí rozhodnúť, či obetuje doterajšie pohodlie a bezpečie svojej malej rodiny v prospech Raye.

Co jsme viděli, co jsme slyšeli (Things Heard & Seen) – štvrtok, 29. apríl, Netflix

USA, 2021, Shari Springer Berman, Robert Pulcini

Pripravovaný hororový thriller je filmovým spracovaním románu All Things Cease to Appear Elizabeth Brundageovej. Režiséri sú zároveň aj autormi scenára. Ten sa točí okolo príbehu úspešnej newyorskej umelkyne, ktorá sa spolu s manželom presťahuje na vidiek. Nový dom však v ich vzťahu vyvoláva niečo desivé. V snímke sa objaví niekoľko známych tvárí, obsadenie vedie Amanda Seyfried, možno už o týždeň ocenená ako Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe za rolu v biografii Mank. Objaví sa aj F. Murray Abraham, Natalie Dyer (Stranger Things), Rhea Seehorn (Better Call Saul) či James Norton (War & Peace/Vojna a mier).

Nevina (El inocente) – piatok, 30. apríl, Netflix

Španielsko, 2021, Oriol Paulo

Adaptáciou úspešnej knihy je aj El inocente, španielská thrillerová miniséria z dielne Oriola Paula. Hlavným hrdinom je Mateo. Ten sa pred takmer desiatimi rokmi nedopatrením dostal do problémov a omylom zabil muža. Roky pracoval na vyhrabaní sa z bahna, dokonca si našiel  manželku, s ktorou túži začať odznova. Jeden telefonát ho však znova vráti do nešťastného obdobia, ale aj do problémov, na ktoré chcel zabudnúť. Seriál pozostáva z ôsmich epizód, natáčal sa v krásnej Barcelone.

Fatma – štvrtok, 27. apríl, Netflix

Turecko, 2021, Ozer Feyzioglu

Rozhodne netypickým príspevkom do tohto týždňovej ponuky je aj turecký seriál Fatma. Sleduje upratovačku Fatmu, ktorá spácha vraždu. Neostane však len pri jednej a žena sa vydá na sériu násilných činov. Tie sú prejavmi jej potlačovaných emócií, navyše je vďaka svojmu postaveniu pre svoje okolie takmer neviditeľná, čo jej pri vraždách pomáha ostať nepovšimnutou. Seriál sa však podľa tvorcov nemusí čítať výhradne ako feministický, alegória o postavení ženy v súčasnom Turecku je však podľa mnohých kritikov viac než zrejmá.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.