Najhlúpejšie filmy roka z našich kín. Nechýbajú Cats, či Ženská pomsta...

Kiná na Slovensku boli v tomto roku zatvorené dlhšie ako 100 dní (niektoré multipexy už viac ako 140 dní) ...

pridal kinema 26.12.2020 o 20:35
Najhlúpejšie filmy roka z našich kín. Nechýbajú Cats, či Ženská pomsta...


Kiná na Slovensku boli v tomto roku zatvorené dlhšie ako 100 dní (niektoré multipexy už viac ako 140 dní), napriek tomu stihli uviesť aj pozoruhodne zlé a prihlúple filmy. Ich návštevnosť je často odrazom záujmu ľudí o jednoduchšiu zábavu a vôbec nič to nehovorí o kvalite titulov. Vrcholom zahraničnej tupoty z našich kín je tínedžerský horor #FollowMe.

#FollowMe (RECENZIA FILMU)

Režisér natočil vypočítavý produkt, kde je nad slnko jasné, že divákov názor je mu ukradnutý. Len nech v pokladniach zanechá influencersky zdeformované publikum dostatočný obnos na skvelé čísla marketingových štatistík referujúcich o úspešnej návštevnosti filmového konštruktu. Režisér Will Wernick posiela divákov vo Follow Me priamo na porážku, aby vypľuli vstupné, potom už bude jedno, keď si uvedomia, že ide o filmové lajno.

Bloodshot (RECENZIA FILMU)

Bloodshot nie je úplne zlý film. Je iba absolútne nezaujímavý, nevyužitý a nudný. Čo je možno ešte horšie ako keby bol maximálne strašný. Tak by sa dal brať aspoň ako šťavnaté guilty pleasure. Svojich fanúšikov si však určite nájde. No rozhodne ich nebude toľko, koľko si štúdio a Vin Diesel želali. Škoda. Kvalitné drsné comicsovky tu chýbajú ako soľ.

Cats (RECENZIA FILMU)

Mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau VYPUSTITE PSOV mňau mňau mňau mňau mňau mňau mňau. Mňau!!!

Fantasy Island (RECENZIA FILMU)

Fantasy Island je akoby vlaňajšie Serenity na tretiu. Hoci ten film neodpisujem a jeho pointu beriem, mnohí sú naň naštvaní ešte dodnes. A Fantasy Island mieša podobný koncept ťahania za nitky a víziu diváka, že asi nenájde príliš veľkú spokojnosť. Hoci nemalá časť sály odchádzala na prvý pohľad celkom spokojná a rozpadnutý dejový kolorit označila za celkom dobrý. Iste, niektoré pasáže sú dobre nakrútené – no film ako celok zlyháva.

Príliš osobná známosť (RECENZIA FILMU)

V istých momentoch je Príliš osobná známosť lepšia ako prvá evitovka. Ako celok vyznieva rovnako – je fajn vidieť, že sa tvorcovia pustili do vážnejších scén, sú lepšie nakrútené, ako humorné (hoci občas sa zasmejete). V roku 2020 a súčasnej #metoo ére by ste čakali iné správanie žien, čo by slúžilo ako reflexia ich životov a snahy pohnúť sa ďalej od mužov. Lenže dekádu starú predlohu tvorcovia rešpektujú naplno.

Prípad mŕtveho nebožtíka (RECENZIA FILMU)

Na sledovaní filmu nie je zábavný ani tak jeho humor ako prehnané pokusy parodovať niečo a potom o tom rozprávať neveriacim známym. Lebo ak tvorcovia chceli parodovať krimi seriály, ktoré samé o sebe nelákajú má extra kvalitu, táto paródia latku ešte viac znížila. Návšteva tohto filmu je skôr taký pokus, koľko znesiete absurdného humoru a či vám pár scén nahradí kvalitný celok. Dobré paródie by sa do kín určite zišli – ale táto má od nich dosť ďaleko.

Špindl 2 (RECENZIA FILMU)

Pokiaľ ide o situačné vtipy, ošúchaná klasika. Milenka objaví „drahého“ na svahu s celou rodinkou a ide do baru. Klofla by aj záchranára, ale ten na ňu dlhé minúty kašle. Scéna záchrany na konci je už vyslovene slabučká, bez patričnej gradácie a všetko sa deje automaticky. Niekto chce niekam zdrhnúť, iný je na nesprávnom mieste, chlapík je namol, keď sa chce milenka pustiť do sexu a on jej zaspí. Kašlať na príbeh, ale vymyslieť aspoň 8-10 dobrých situácií, kde by sa herci realizovali, je nutnosť! Takže vitajte v 20. rokoch 21. storočia a zlá správa je, že slabé české komédie nikam neodchádzajú. Zdeněk T. už síce Kameňáky nenakrúca, ale jeho nástupcovia sa asi nájdu aj v tejto dekáde.

Zakliate pierko (RECENZIA FILMU)

Ako to býva pri Troškových filmoch, čím sme ďalej, niektoré pasáže v druhej polovici už začínajú byť neznesiteľné. Počas projekcie som však našiel aj skupinu dám nad 65 rokov, ktoré si pochvaľovali, že na Troškove rozprávky vždy radi pôjdu, lebo ich vie pekne natočiť. OK, cieľová skupina filmu je teda jasná. Otázne je, koľko dám v takom veku zaplatí vstupné do kina a nepočká až na televíznu premiéru. V ideálnom prípade by do kina mohli zobrať vnúčence, ale obávam sa, že tých bude lákať Jumanji, Frozen či Maskovaní špióni. A ich spoločným menovateľom je vyššia kvalita.

Ženská pomsta (RECENZIA FILMU)

Keďže české ženské komédie vznikajú ako na bežiacom páse, Ženská pomsta nemá taký problém sa medzi ne zaradiť. Latka je nastavená pomerne nízko, takže tri naštvané ženy a tri jasné mužské obete sa dajú dobre kombinovať. Všetko je jasné vopred a máločo vás prekvapí, ale ono to do seba zapadne a netrvá to zbytočne dlho. Iste, lepší scenár by vytĺkol aj z tejto premisy máličko lepší film, ale v tom žánri sa už toho veľa vymyslieť nedá.

BONUS MIMO DISTRIBÚCIU - Jiu Jitsu (RECENZIA FILMU)

Jiu Jitsu je obyčajným absurdným a nudným béčkom, o ktoré by nikto bez slušného obsadenia nezakopol. Režisér sa snaží byť moderný a cool, no realizačná neschopnosť ťahá za oči pri POV bitke, dlhej jednozáberovke rovnako ako pri rakurzoch, strihu alebo práce s kaskadérmi. Proste celé zle. Fanúšikovia brakových kúskov dostali do rúk ďalšiu hračku a snáď sa aspoň oni na filme zabavia. Aj keď iným spôsobom ako si tvorcovia predstavovali.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.