Vyrazme si spolu do kina aj počas karanténnych opatrení

Kiná po celom svete sú zatvorené. Majú nulové tržby, podobne ako distribučné spoločnosti, ktoré pre kiná filmy ...

pridal kinema 15.4.2020 o 13:20
Vyrazme si spolu do kina aj počas karanténnych opatrení


Kiná po celom svete sú zatvorené. Majú nulové tržby, podobne ako distribučné spoločnosti, ktoré pre kiná filmy zabezpečujú. Mnohé filmy sa nestihli v kinách “ohriať” a už bol ich život pozastavený. Napriek tomu, že dlhodobo tvrdíme, že najlepším miestom na plnohodnotné sledovanie filmov je kinosála s veľkým plátnom a výnimočným zvukom a obrazom, mimoriadne situácie si vyžadujú mimoriadne riešenia.

Ak nemôže divák prísť do kina, musí ísť kino za divákom. Jedným zo spôsobov, ako môžete podporiť legálne uvádzanie filmov na Slovensku a zároveň vdýchnuť aspoň trochu kyslíka slovenskej kinokultúre, je vyraziť si do kina online - navštíviť Kino Lumière doma, resp. umožniť Kinu Lumière, aby vás spolu s ďalšími fanúšikmi a fanúšičkami dobrých filmov navštívilo u vás doma.

Na rozdiel od VoD služieb, predstavenie začne v presne určený deň a čas ako live stream. “Projekciu” filmu si nemôžete stopnúť, zastaviť, pretočiť ani odložiť na zajtra, ale tak ako v kine ju absolvujete neprerušene v stanovenom čase. Môžete (ale nemusíte) s ďalšími divákmi a diváčkami četovať online - pred, počas i po premietaní. Čet si, samozrejme, môžete deaktivovať a filmu sa venovať nerušene.

Program live projekcii na mesiac apríl:

18.4. 20:20 Zažiť to znovu (recenzia filmu)

Akú dobu by ste chceli zažiť, ak by ste mali túto možnosť? Pred touto otázkou stojí Viktor, keď od svojho syna dostane darčekovú poukážku agentúry Time Travelers. Tá dokáže pomocou filmových kulís a hercov zinscenovať akúkoľvek epochu a sprostredkovať svojim klientom stretnutie so slávnymi osobnosťami dejín podľa ich želania. Zatiaľ čo sa chcú iní zákazníci pozrieť na dvor Ludvika XVI, či večerať s Hitlerom, Viktor sa túži vrátiť do nespútaných sedemdesiatych rokov a ešte raz prežiť rande so svojou ženou – obdobie, keď v ňom dokázala vidieť viac ako len nudného páprdu v pruhovanom pyžame. Poučná a zábavná love story rozpráva o tom, čo by sa mohlo stať, keby sme mohli zopakovať tie najkrajšie okamihy. Je to potrebné k tomu, aby sme sa opäť zamilovali?

21.4. 20:20 Biely, biely deň (recenzia filmu)

V odľahlom islandskom mestečku sa bývalý policajt vyrovnáva s tragickou smrťou manželky, ktorá zomrela pred dvoma rokmi pri autonehode. Smútok zaháňa prácou na opustenom dome, ktorý chce premeniť na domov pre svoju dcéru a vnučku s nádherným výhľadom na krajinu. Zmierenie mu komplikuje informácia, že jeho milovaná viedla ešte iný, tajný život. Bola mu neverná? Muž nemôže ísť ďalej kým nezistí pravdu. Jeho smútok sa mení na posadnutosť, ktorá ohrozí jeho i jeho blízkych. Režisér Hlynur Pálmason vo svojom filme skúma podstatu lásky, ktorá môže byť bezpodmienečná a oddaná, ale môže sa stať i obsesívnou a paralyzujúcou. Filmu dominujú dlhé, výtvarne pôsobivé zábery nádhernej islandskej krajiny a herecký výkon Ingvara Sigurðssona v hlavnej úlohe, za ktorý si z Cannes napriek veku 56 rokov odniesol cenu Nadácie Louisa Roederera pre vychádzajúcu hviezdu.

23.4. 20:20 Parazit (recenzia filmu)

Čierna komédia sleduje chudobnú, ale prefíkanú štvorčlennú rodinu, ktorá sa rozhodne infiltrovať do bohatej domácnosti biznismena Parka. Čo sa môže stať, keď sa stretnú dva odlišné svety? Originálny dielo majstrovsky pracuje s prvkami thrilleru, drámy ale aj satiry a prináša vtipný a nepredvídateľný divácky zážitok. Mnohí ho označili za najzábavnejšieho víťaza festivalu v Cannes od obdobia Pulp Fiction.

28.4. Pavarotti (recenzia filmu)

Všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku. Z chudobného talianskeho chlapca sa stal v podstate medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, rozpráva režisér Ron Howard, držiteľ Oscara za film Čistá duša. Ron Howard okrem iného nakrútil ocenený dokument o Beatles „Eight Days a Week – The Touring Years“, a filmy ako Apollo 13, Ťažká váha, Da Vinciho kód alebo Rivali.

30.4. Prvý zradca (recenzia filmu)

Osemdesiate roky v Taliansku. Klany sicílskej mafie medzi sebou neľútostne bojujú o moc. Vláda si so situáciou nevie poradiť, kým sa neobjaví prvý zradca. Tommaso Buscetta spraví doposiaľ nemysliteľné. Poruší prísahu, popíše praktiky najväčšej mafiánskej organizácie Cosa Nostra a pomôže sudcovi Falconemu dostať stovky ich príslušníkov za mreže. Čoskoro sa ale začne schyľovať k tvrdej pomste. Strhujúci a realite veľmi verný príbeh človeka, ktorý navždy zmenil svet mafie, predstavil režisér Marco Bellocchio v hlavnej súťaži na festivale v Cannes.

Ako to funguje?

1. Overte si (pre istotu) kvalitu svojho internetového pripojenia.
2. Zakúpite si vstupenku na kino-lumiere.sk

a) Nákup musíte ukončiť najneskôr 30 min. pred začiatkom predstavenia.
b) Upozornenie: Predstavenie je možné sledovať len na Slovensku, nekupujte si vstupenky, ak ste v zahraničí. Ďakujeme.

3. Dvadsať minút pred začiatkom premietania dostanete url a heslo na live stream (na e-mailovú adresu, z ktorej ste si zakúpili vstupenku).
4. Prajeme vám príjemný filmový zážitok a tešíme sa na Vás v Kine Lumière doma.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.