Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

Oldschoolovo nakrútený akčný triler stavia do konfrontácie dvoch mužov v podaní Tommyho Lee Jonesa ...

pridal Erik Binder 18.3.2020 o 17:48
Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend


STREDA 18.3.

Sherlock Holmes (USA, VB, 2009, Guy Ritchie), Dajto, 20.15
Modernizácia románov a poviedok sira Arthura Conana Doylea zviedla dokopy Roberta Dowbeyho jr. ako Sherlocka Holmesa a Judea Lawa ako jeho asistenta Watsona. Film Guya Ritchieho nám predstavuje Sherlocka nielen ako geniálneho vyšetrovateľa, ale aj ako fyzicky schopného muža. Film je stále zasadený do dobového Londýna a keďže ide o drahú hollywoodsku produkciu, tak jeho výprava skutočne stojí za to.

Můj vysvlečenej deník (Česko, 2012, Martin Dolenský), ČT 1, 21.10
Johana je mladá žena s celkom zaujímavým okolím. Má viacero kamarátok a kamarátov a každý z nich je rozdielny. Žije s otcom a macochou, avšak zisťuje, že jej biologickým otcom by mohol byť niekto iný. No a okrem toho sa samozrejme osudovo zaľúbi. Popritom si všetko zapisuje do svojho denníka, ktorý by mohol vyjsť aj knižne. Generačnú výpoveď v komediálnom duchu nakrútil Martin Dolenský s Veronikou Khek Kubařovou, zo známejších mien tu účinkuje Petra Špalková.

Štvanec (The Hunted, USA, 2003, William Friedkin), JOJ Plus, 23.05
Oldschoolovo nakrútený akčný triler stavia do konfrontácie dvoch mužov v podaní Tommyho Lee Jonesa a Benicia Del Tora. Prvý menovaný je už síce dôchodca, ale kedysi vycvičoval špeciálne bojové jednotky. Druhý je vojnový zbeh a špecializovaný zabijak, ktorý zavraždil štyroch lovcov v miestnych lesoch. Bonham sa vydáva po jeho stopách, aby si uvedomil, že ide o jedného z jeho bývalých žiakov. Štvanec by mal upútať fanúšikov podobne ladených filmov Utečenec a Šerifovia, kde takisto naháňal podozrivých Tommy Lee Jones.

Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

ŠTVRTOK 19.3.

Protektor (Česko, 2009, Marek Najbrt), ČT 2, 22.00
Film Protektor ukazuje milostnú drámu na pozadí zlomových dejinných udalostí od začiatku druhej svetovej vojny a počas jej priebehu. Ide o príbeh manželského páru Vrbatových. Emil je rozhlasový reportér, Hana zase úspešná herečka, avšak má židovský pôvod a tak jej kariéra naberie strmý pád. To postihne aj Emila, ktorý sa stáva nemeckým kolaborantom a pracuje pre nacistickú propagandu. Dôležitým motívom vo filme sa stáva bicykel. Protektor získal 7 Českých levov, vrátane toho za najlepší film.

Blade Runner (USA, 1982, Ridley Scott), Dajto, 22.20
Výrazne autorská adaptácia románu Philipa K. Dicka Snívajú androidi o elektrických ovečkách? v réžii Ridleyho Scotta sa stala jedným z najkultovejších diel sci-fi všetkých čias. Scenár niektoré dejové línie z knihy vynechal, sústredil sa na tú hlavnú a predovšetkým ponúkol uveriteľný svet budúcnosti, dnes už vlastne minulosti, roku 2019. Temnota tohto sveta by zrejme zaskočila aj samotného Dicka. Člena jednotky Blade Runner pátrajúcej po replikantoch si zahral Harrison Ford, cieľom jeho misie je nájsť Rutgera Hauera.

Red Rock West (USA, 1992, John Dahl), JOJ Plus, 22.35
Nicolas Cage prichádza do istého amerického zapadákova, kde si zoženie prácičku, ktorú mal však pôvodne vykonať Dennis Hopper. Do veci však bude mať čo povedať aj šerif J.T. Walsch a krásna miestna femme fatale Lara Flynn Boyle. Red Rock West je klasický neo-noir s množstvom zvratov, solídnym tempom a so skvelo obsadenými hercami. Je tu skrátka všetko, čo od žánru očakávate, zvratov dokonca toľko, že by vystačili na viacero filmov či televíznych sérií.

Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

PIATOK 20.3.

Tanec s vlkmi (Dance with the Wolves, USA, VB, 1990, Kevin Costner), AMC, 13.40
Costnerova najväčšia trefa do čierneho v jeho kariére. Režíroval samého seba v úlohe vojaka Dunbara počas americkej občianskej vojny, ktorý sa dostáva do zajatia indiánskeho kmeňa Siouxov. Muž si postupne zvyká na život v novej komunite a zisťuje, že mu je nakoniec bližší, než ten v civilizácii. Tomu dopomôže samozrejme aj rozvíjajúci sa cit k miestnej žene s rovnakým osudom pôvodnej zajatkyne. Film získal celkovo 7 Oscarov, vrátane tých pre najlepší film a réžiu.

Obhajca (USA, The Lincoln Lawyer, Brad Furman), Jednotka, 22.40
Matthew McConaughey si v tomto advokátskom trileri zahral právnika menom Michael Haller, ktorému k vykonávaniu svojej profesie stačí zadné sedadlo jeho veľkého Lincolnu. Odtiaľ aj pôvodný názov filmu. Po množstve bezvýznamných prípadov dostáva konečne možnosť sa vyšvihnúť vďaka obhajobe istého bohatého miestneho playboya (Ryan Phillippe). Ten je obvinený z pokusu o vraždu a je na Hallerovi, aby ho z toho vysekal. Samozrejme veci nebudú prebiehať podľa plánu.

Spikesova banda (The Spikes Gang, USA, 1974, Richard Fleischer), ČT 2, 24.00
Harry Spikes je prestarnutý vykrádač bánk, ktorý je pri jednej zo svojich akcií zranený. Útočisko mu poskytne dvojica mladíkov, pre ktorých predstavuje ideál rebelanstva a mužnosti. Avšak, ako sa neskôr ukáže, išlo len o naivné ilúzie. Z nesúrodej trojky sa stáva nová nebezpečná banda vykrádajúca banky, kde velí nekompromisný Spikes. V hlavnej úlohe mentora sa predstavil Lee Marvin, v jednom z mladíkov spoznáte herca a neskôr veľmi úspešného oscarového režiséra Rona Howarda.

Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

SOBOTA 21.3.

Fantastická cesta (Fantastic Voyage, USA, 1966, Richard Fleischer), ČT 2, 14.25
Pred Vnútorným vesmírom a Ant-Manom tu bola výborná Fantastická cesta. A bola by škoda ju v televízii vynechať. Vedec z Československa ostane v kóme po útoku nepriateľských agentov. Muž vynaliezol spôsob, ako dokázať zmenšiť človeka na úroveň mikróbu a americká vláda a armáda majú záujem, aby tento vynález bez problémov fungoval. Je to však možné iba tak, aby vedec zostal nažive. Do jeho tela sa tak vydáva zmenšená vedecká výprava s cieľom zničiť krvnú zrazeninu a priviesť ho späť k životu.

Veľký útek (The Great Escape, USA, 1963, John Sturges), ČT 2, 20.00
Ocitáme sa v nemeckom lágri počas druhej svetovej vojny, kde boli umiestnení zajatci spojeneckých vojsk. Vojaci začnú postupom času plánovať hromadný útek zo zajatia, nebue to však vôbec jednoduché a prípravy zaberú veľa času. Väzni to robia aj s vedomím, že ani po potencionálnom úteku by nemali ešte vyhraté. Slávny film Johna Sturgesa je prehliadkou vtedajších hereckých hviezd, ako Steve McQueen, James Garner, Donald Pleasance, Charles Bronson, Richard Attenborough alebo James Coburn.

Východné prísľuby (Eastern Promises, USA, VB, Kanada, 2007, David Cronenberg), ČT 2, 22.50
Režisér David Cronenberg si vo Východných prísľuboch zopakoval úspešnú spoluprácu s hercom Viggom Mortensenom po snímke História násilia. Opäť nejde o typický Cronenbergov explicitný hororový film, ale drásavý triler z ruského mafiánskeho prostredia v Londýne. Viggo si zahral člena mafiánskej skupiny, Naomi Watts ošetrovateľku, ktorá sa rozhodne pátrať po minulosti mŕtvej ruskej dievčiny. Obzvlášť slizký je vo svojej mafiánskej úlohe Vincent Cassel.

Televízny výber na nasledujúce dni tohto týždňa a víkend

NEDEĽA 22.3.

Škola základ života (Československo, 1938, Martin Frič), Jednotka, 16.20
Študentský časopis Řev septimy nie je žiaden korektný plátok, ale poriadne drsné školské periodikum. Jedného dňa sa v ňom objaví článok dehonestujúci miestny učiteľský zbor na gymnáziu v Přívlakách. Kto však tento vtipný príspevok zo študentov napísal? Podarí sa ho urazeným profesorom vypátrať? Trest bude vskutku prísny, zákaz účasti na stredoškolskom športovom turnaji. No uznajte! Komédiu z tridsiatych rokov nemohol nakrútiť nik iný, než Martin Frič.

Guľka pre generála (Quién sabe?, Taliansko, 1967, Damiano Damiani), ČT 2, 20.00
Taliansky spaghetti western sa odohráva v Mexiku, kde dôjde k jednému krvavému prepadu vlaku. V ňom sa nanešťastie nachádza aj hlavný hrdina Bill Tate. Ten preto, aby si zachránil život, sa tvári, že je taktiež zločincom a nezaslúži si ako vojaci vo vlaku smrť. Chlapík sa stáva členom partie prepadávajúcej vojenské pevnosti v kraji kvôli zásobám munície a zbraní. V hlavných úlohách uvidíte hercov, ako Gian Maria Volonté, Lou Castel a Klaus Kinski.

Démanty noci (Československo, 1964, Jan Němec), ČT Art, 20.20
Hodinový film Jana Němce je príbehom o úteku dvoch väzňov z transportného vlaku smerujúceho do koncentračného tábora. Dej je obohatený retrospektívnymi spomienkami jedného z nich. Muži na úteku sa stávajú terčom ľudí z blízkej sudetskej dediny. Sledujeme ich útrapy, ako hlad, zimu, špinu a strach o chytenie a následné odvlečenie do tábora. Film je skoro celý nemý, dôraz je kladený na depresívnu čiernobielu kameru Jaroslava Kučeru a Miroslava Ondříčka.





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.