Nádherná cesta vesmírom a ďalšie IMAX novinky

Tvorcovia dokumentárnych filmov dostali pred časom do rúk novú technológiu, ktorá im umožnila zachytenie reality až na hranici skutočnosti. Formát IMAX

pridal PR 13.12.2016 o 12:36

Nádherná cesta vesmírom a ďalšie IMAX novinky


Tvorcovia dokumentárnych filmov dostali pred časom do rúk novú technológiu, ktorá im umožnila zachytenie reality až na hranici skutočnosti. Formát IMAX (IMage MAXimum) bol predstavený verejnosti už v roku 1970, odkedy prešiel množstvom zmien a vylepšení. Svojím divákom tak dnes ponúka maximálne pôsobivý filmový zážitok. Sledovanie filmového obrazu a priestorového zvuku, posúva na celkom novú, vyššiu úroveň. Jediné IMAX kino na Slovensku si môžete naplno vychutnať v CINEMAX Bory v Bratislave.

Vysoké náklady a nároky na samotnú techniku, robia zo súčasnej IMAX filmovej dokumentárnej tvorby vzácne a jedinečné umelecké diela. Pridanou hodnotou týchto titulov je ich edukačný a poznávací obsah, vhodný pre žiakov a študentov všetkých vekových kategórií.

Americký filmový dokument A Beaufitul Planet (Nádherná planéta – slov.distr.názov), vám ponúkne celkom nový pohľad na Zem z vesmíru a prinesie množstvo zaujímavých informácií o našej planéte a celej galaxii.

Realizácia dokumentu prebiehala v spolupráci s americkou agentúrou NASA (Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku). Jednotlivé zábery vytvorili astronauti na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS poháňanej slnečnou energiou a slúžiacej dodnes, ako laboratórium, observatórium či špecializovaná dielňa.

KINEMAVIDEO4140.

Nočné divadlo

Z nočného vesmíru je zreteľne vidieť, ako Zem žiari – stále sa rozširujúce elektrické svetlá priamo poukazujú na zmeny nášho univerza. Z ISS sú dobre viditeľné mnohé z nich - od odlesňovania Madagaskaru či Amazonského pralesa, cez ropné plošiny v Mexickom zálive, až po topenie ľadovcov v Grónsku či žiaru veľkomiest.

Pri produkcii Nádhernej planéty sa opäť stretol tím, ktorý spolupracoval na ďalších IMAX filmoch, ako Hubblov teleskop (Hubble 3D)“ či Space Station 3D, na čele s producentkou a režisérkou Toni Myers. Kameraman James Neihouse pomáhal pri trénovaní astronautov na prácu s kamerami. Graeme Ferguson, spoluzakladateľ spoločnosti IMAX a priekopník mnohých filmoch IMAX o vesmíre, sa ujal funkcie výkonného producenta. Hudbu pre film zložili Micky Erbe a Maribeth Solomon.

Nádherná planéta sa dostáva do kín v pôsobivých formátoch IMAX® a IMAX® 3D (Image MAXimum) s originálnym komentárom oscarovej herečky Jennifer Lawrence (v slovenskom znení Kristína Svarinská).

Nádhernú planétu (A Beautiful Planet, 2016) môžete vidieť exkluzívne v kine CINEMAX BORY IMAX 3D od 1.decembra 2016


IMAX sály sú konštruované tak, aby divákov dostali bližšie k plátnu, aby sedeli v čo najlepšom zornom uhle. Obrovské (IMAX) plátno sa rozpína takmer od podlahy až k stropu a od jedného okraja po druhý, čo dotvára úžasný spektakulárny zážitok bez ohľadu na to, v ktorej časti hľadiska sedíte. Každá IMAX premietacia sála je navrhnutá tak, aby diváci mali pocit, že sa nachádzajú priamo v centre filmového deja. Väčšina štandardných hľadísk je dlhá a široká s plátnom umiestneným na konci miestnosti tak, aby diváci naň videli čo najlepšie.

3D technológia pridáva obrazu ďalší rozmer a úplne vás pohltí do reality, ktorá bude zrazu tak veľmi blízko. Veľkú časť toho, čo sa skrýva pod názvom The IMAX Experience, tvorí tiež zvuk. Tak, ako sa prispôsobuje obraz filmu pre potreby IMAX-u, aj tím zvukárov spoločnosti IMAX prispôsobuje spolu s filmovými tvorcami pôvodné zvukové stopy filmu, aby vytvorili dokonalý priestorový filmový zvuk optimalizovaný pre kiná IMAX.

V kine čoskoro uvidíte:

Voyage of Time - Ambiciózny projekt amerického režiséra Terrence Malicka (Nebeské dni, Strom života, Tenká červená línia), na ktorý sa pripravoval štyridsať rokov. Majestátna 3D cesta k Veľkému tresku, vzniku života a ešte ďalej do budúcnosti. Navyše na špeciálne efekty dozeral Dan Glass z trilógie Matrix, hudbu zložil legendárny taliansky skladateľ Ennio Morricone, originálne komentáre nahovorili herci Brad Pitt a Cate Blanchet.

Z aktuálnej IMAX-dokument ponuky vyberáme:

OSTROV LEMUROV: MADAGASKAR - Vydajte sa na dobrodružnú cestu po Madagaskare a objavte hravý svet lemurov – tvorov, ktorí si pamätajú ešte dinosaurov. Príďte sa pozrieť, ako vyzerala Zem a ako žili naši predkovia...

CESTA DO JUŽNÉHO TICHOMORIA - Cesta do Južného Pacifiku vás vezme na úžasné IMAX 3D filmové dobrodružstvo. Zavedie vás na krásne tropické ostrovy Západnej Papuy, kde sa akejkoľvek forme života darí nad aj pod hladinou mora. Pripojíte sa k Jawimu, mladému chlapcovi, ktorý vás zoberie na miesta, kde môžete stretnúť veľrybie žraloky, morské korytnačky a ďalšie ikonické morské tvory...

HUBBLOV TELESKOP 3D - Zažite pútavý filmový príbeh plný nádeje, zdrvujúceho sklamania, oslnivej duchaplnosti, statočnosti a triumfálneho víťazstva - to všetko vám ponúkne v poradí už siedmy film spoločnosti IMAX z prostredia vesmíru, ktorý pre vás pripravili tím IMAX Space...





Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.