PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Jediným filmom, ktorý obstál nápor noviniek sa stal Once Upon a Time in Mexico. Do rebríčka sa dostali Underworld, The Fighting Temptation, Secondhand Lions a aj Cold Creek Manor. A to je situácia celkom nevídaná.

TOP 19. 9. - 21. 9. 2003
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Underworld Sony 1. týždeň 21,7 mil 21,7 mil
2. Secondhand Lions New Line 1. týždeň 12,1 mil 12,1 mil
3. The Fighting Temptations Paramount 1. týždeň 11,7 mil 11,7 mil
4. Once Upon a Time in Mexico Sony 2. týždeň 11,0 mil 40,9 mil
5. Cold Creek Manor Buena Vista 1. týždeň 8,1 mil 8,1 mil
6. Matchstick Men Warner Bros. 2. týždeň 7,5 mil 24,2 mil
7. Dickie Roberts Paramount 3. týždeň 3,7 mil 17,3 mil
8. Cabin Fever Lions Gate 2. týždeň 3,6 mil 14,7 mil
9. Pirates of the Caribbean Buena Vista 11. týždeň 3,4 mil 292,4 mil
10. Lost in Translation Focus 2. týždeň 2,6 mil 3,9 mil
Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA

Underworld
Upírsky akčňák Underworld je z rovnakého štúdia ako minulotýždňová jednotka Once Upon a Time in Mexico - Sony. Film sa dočkal omnoho väčšieho zisku ako tipovali analytici. Kritiky sú síce viac negatívne, ale výsledok hovorí jasne: 21,7 milióna dolárov za prvý víkend.
Dej: Selena je mladá upírska bojovníčka, ktorá pochádza z mocného aristokratického rodu. Naopak Michael reprezentuje klan vlkodlakov, ktorý je považovaný za nižšiu spoločenskú triedu. Vojna medzi upírmi a vlkodlakmi už prebieha dlhé stáročia a tak je ich nešťastná láska predurčená k zániku.
Žáner: Akčný horor
Hrajú: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Bill Nighy, Michael Sheen, Shane Brolly.
Réžia: Len Wiseman
Scenár: Danny McBride, Kevin Grevioux, Len Wiseman
Kamera: Tony Pierce-Roberts
Hudba: Paul Haslinger
Premiéra v USA: 19. 9. 2003 
Premiéra v SK: 4. 3. 2004
Trailer Underworld
Oficiálna stránka
Vojna medzi upírmi a vlkodlakmi pod ulicami mesta prebieha po celé stáročia bez toho, aby si tento boj všimli ľudia. Až doteraz. Ale keď začne vojna, ktorú stranu si vyberiete? Stránka ponúka trailer vo všetkých prehrávačoch (Quicktime, Real Player a Windows media Player), na stiahnutie Half-Life Game Mod, informácie o Soundtracku, predaji lístkov a Massage Board. 

Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA


Secondhand Lions
S dvanástimi miliónmi za prvý víkend sa na druhom mieste umiestnil film spoločnosti New Line Secondhand Lions. Kritici si film pochvaľovali, čo môže mať veľmi priaznivý dopad na zisk v budúcich týždňoch.
Dej: Píše sa rok 1960 a plachý Walter musí stráviť leto u bezohladnej a nespoľahlivej matky spolu s výstrednými strýkmi na ich farme v Texase. Počas leta sa Walter dozvedá viac o ich záhadnej a nebezpečnej minulosti.
Žáner: Komediálna dráma
Hrajú: Haley Joel Osment, Michael Caine, Robert Duvall, Kyra Sedgwick
Réžia: Tim McCanlies
Scenár: Tim McCanlies
Kamera: Jack N. Green
Hudba: Patrick Doyle
Premiéra v USA: 19. 9. 2003
Trailer Secondhand Lions
Oficiálna stránka
Hoci sa na stránke hýbe len žirafa, už je na prvý pohľad jasné, že ide o komédiu. Všetko má príjemnú grafiku a informácie sú vyčerpávajúce.

Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA


The Fighting Temptation
Komédia Paramountu s Cuba Gooding Jr. a Beyonce Knowles, oslovovala hlavne Afro-Americké publikum. Ako to s komédiami v tomto roku býva, nemôžeme čakať, že len tak vypadne. 11,7 milióna za prvé tri dni premietania.
Dej: New Yorkský reklamný pracovník Darrin Fox sa vracia do svojho malého rodného mestečka v Giorgii, aby dostal dedičstvo po tete Sally. Musí ale splniť jej posledné želanie: "Vytvoriť gospelovský zbor a úspešne usporiadať aspoň jedno vystúpenie". Ale v meste, kde je buď každý hluchý, alebo nemá ani poňatie o tom, čo je to spev, speje Darrin k záveru, že poslednú vôľu splniť nedokáže. Ale z ničoho nič sa objaví Lilly. Nádherná speváčka z nočného klubu s hlasom, ktorý zaručuje gospelovskú explóziu. Stačí ju len presvedčiť...
Žáner: Komédia
Hrajú: Cuba Gooding Jr., Beyonce Knowles, Mike Epps, Faith Evans, Steve Harvey.
Réžia: Jonathan Lynn
Scenár: Elizabeth Hunter, Saladin K. Patterson.
Kamera: Affonso Beato
Hudba: Jimmy Jam, Terry Lewis
Premiéra v USA: 19. 9. 2003
Trailer The Fighting Temptation
Oficiálna stránka
Aj keď je všetko statické, dá sa vybrať až z piatich skladieb, ktoré sú k dispozícii. Sekcie The Movie, The Music ponúkajú zaujímavé informácie. Gallery, Download a trailer už neodmysliteľne patrí k oficiálnej stránke k filmu.

 

  



Once Upon a Time in Mexico (Vtedy v Mexiku)
Viac ako 50 percentný pokles postihol ďalší z filmov, ktoré v premiérovom týždni vyleteli na vrchol rebríčka. V druhom víkende zarobil film Roberta Rodrigueza 11 miliónov dolárov a celkovo za 10 dní - 40,9 milióna dolárov.
29 miliónový rozpočet tretieho voľného pokračovania trilógie Roberta Rodrigueza Once Upon a Time in Mexico zaznamenal zisk 23,4 milióna dolárov. Je to tretí najväčší septembrový zisk. Prvé miesta držia komédie Sweet Home Alabama (35,6 mil.) a Rush Hour (33 mil.).
Dej: El Mariachi je najatý zkorumpovaným agentom CIA Sandsom, aby zabil vojenského vodcu Marqueza, s ktorým má Mariachi nedoriešené účty. Marqueza však najal drogový barón Barrillo, aby zabil mexického prezidenta. Sands chce zabiť Marqueza až po tom, čo spácha atentát na prezidenta. Ale je tu ešte agent FBI, ktorý musí zabiť Barrilla. Začína dobrodružstvo plné vrážd, chamtivosti a pomsty.
Žáner: Akčný western
Hrajú: Antonio Banderas, Salma Hayek, Johnny Depp, Rubén Blades, Eva Mendes, Willem Dafoe, Mickey Rourke, Danny Trejo, Gerardo Vigil, Enrique Iglesias.
Réžia: Robert Rodriguez
Scenár: Robert Rodriguez
Kamera: Robert Rodriguez
Hudba: Robert Rodriguez
Premiéra v USA: 12. 9. 2003
Premiéra v SK: 27. 11. 2003
Trailer Once Upon a Time in Mexico
Oficiálna stránka
Zároveň so stránkou sa vám otvorí nové okno, kde sa vám prehrá trailer. Na stránke si ešte pred vstupom môžete vybrať preview, obsah filmu alebo galériu. Po vstupe sa poskladá zbraň, ale potom sa len menia postavy Banderasa a Hayek. Aký to má zmysel, na to som neprišiel.

 

  



Cold Creek Manor (Vidiecke sídlo)
Horový film Mike Figgisa uzatvára prvú päťku. Ani Dennis Quaid so Sharon Stone nedokázali od divákov vymámiť viac ako 8,2 milióna dolárov, čo je určite sklamanie pre štúdio Buena Vista. Recenzie na film sú veľmi zlé a tak nečakajte, že sa tento thriller v rebríčku ešte objaví.
Dej: Napínavý príbeh mestskej rodiny, ktorá sa presťahuje z mesta do vidieckeho sídla. Jej ťažkosti začínajú, keď sa pôvodný majiteľ vráti z väzenia a domáha sa svojho predchádzajúceho domova... 
Žáner: Thriller
Hrajú: Dennis Quaid, Sharon Stone, Stephen Dorff, Juliette Lewis, Christopher Plummer, Kristen Stewart.
Réžia: Mike Figgis
Scenár: Richard Jefferies
Kamera: Declan Quinn
Hudba: Mike Figgis
Premiéra v USA: 19. 9. 2003
Premiéra v SK: 18. 3. 2004
Trailer Cold Creek Manor
Oficiálna stránka
Sprvu sa môže zdať, že ide o zaujímavú stránku, ale zdanie klame. Hudba tvorí atmosféru, ale fotky v ľavom rohu sú len fotkami a nič viac sa za nimi neskrýva. V odkaze The Movie je všetko až príliš statické, rovnako aj trailer a klip. Nachádza sa tu však Making of..., ktorý sa len tak na stránkach nevidí. 

Najnovšia komédia Woody Allena Anything Else sa hrala v 1 033 kinách a so ziskom 1,6 milióna dolárov sa umiestnila na 13. mieste. Z piatich noviniek je jediná, čo sa vôbec nedostala do prvej desiatky. Zato film spoločnosti Focus Features Lost in Translation sa hral len v 183 kinách a zarobil 2,6 milióna dolárov len za víkend. Piráti Karibiku sa približujú k 300 miliónovému zisku a Matchstick Men si príliš veľa divákov nenašiel.

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 85,9 milióna dolárov, čo je o 33 percent viac ako minulý rok.

Tabuľka filmov, ktoré sa umiestnili na prvých miestach pred rokom, dvomi, tromi, štyrmi...

Obdobie Názov filmu Tržba
20 - 22 september 2002 Barbershop 12,8 mil
21 - 23 september 2001 Hardball 8,0 mil
22 - 24 september 2000 Urban Legends: Final Cut 8,8 mil
17 - 19 september 1999 Blue Streak 19,2 mil

Minulý víkend sa niesol v znamení hereckých hviezd. Tento bude takmer bez hviezd. Do distribúcie sa dostane Španielsko/Kanadský vysoko hodnotený film My Life Without Me, Diane Lane sa predstaví ako spisovateľka v komédii Under the Tuscan Sun, po päťročnej prestávke Peter Berg opäť režíruje veľký film, tentoraz akčnú komédiu The Rundown a Danny DeVito režíruje Bena Stillera a Drew Barrymore v kriminálnej komédii Duplex. O ktorom z filmov v prvej päťke sa dočítate aj nabudúce?


autor Matej Oravec 26.9.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.