PRVÁ PÄŤKA USA

PRVÁ PÄŤKA USA

článok



Producentovi Jerrymi Bruckheimerovi patria prvé dve miesta, čo z neho robí jedného z najúspešnejších producentov v histórii. Will Smith a Martin Lawrence v pokračovaní akčnej komédie Bad Boys II zosadili z prvého miesta minulotýždňovú jednotku Piráti Karibiku. Tretie miesto drží Sean Connery ako jeden z Ligy výnimočných. Arnold je ako Terminátor 3 po troch týždňoch štvrtý a Johny English s Rowanom Atkinsonom uzatvára prvú päťku. 

TOP 18. 7. - 20. 7. 2003
č. Názov filmu Spoločnosť Doba  Tržba za víkend Tržby celkom
1. Bad Boys II Sony 1. týždeň 46,9 mil 46,9 mil
2. Pirates of the Caribbean Buena Vista 2. týždeň 34,0 mil 133,0 mil
3. The League of Extraordinary Gentlemen Fox 2. týždeň 10,1 mil 42,5 mil
4. Terminator 3: Rise of the Machines Warner Bros. 3. týždeň 9,3 mil 127,8 mil
5. Johnny English Universal 1. týždeň 9,1 mil 9,1 mil
6. Finding Nemo Buena Vista 8. týždeň 7,2 mil 303,7 mil
7. Legally Blonde 2: Red, White and Blonde MGM 3. týždeň 6,1 mil 75,4 mil
8. How to Deal New Line 1. týždeň 5,8 mil 5,8 mil
9. Charlie's Angels: Full Throttle Sony 4. týždeň 3,8 mil 89,2 mil
10. 28 Days Later Fox Searchlight 4. týždeň 2,5 mil 33,3 mil
Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA

Bad Boys 2 
Jednotka Bad Boys z roku 1995 stála 23 miliónov dolárov a za prvý víkend zarobila 15,5 milióna. V Amerike zhromaždila nakoniec 65,8 miliónov dolárov a zárobok z celého sveta sa rovnal číslu 140 miliónov. Takmer toľko (130 mil.) stálo celé pokračovanie. Kritici však prijali film veľmi chladno a zárobok 46,9 milióna dolárov za víkend ešte nič nehovorí, pretože už v piatok sa do kín dostane pokračovanie filmu Tomb Raider. Potom sa uvidí, či si vôbec "Zlí chlapci" na seba zarobia.
Dej: Detektívi na narkotiká z Miami Mike Lowrey a Marcus Burnett sú pridelení ku špeciálnej jednotke, ktorá musí zastaviť prísun drogy Extáza do mesta. V priebehu vyšetrovania sa dostanú až k drogovému bossovi menom Tapia, ktorý je odhodlaný pre rozrastanie svojho impéria zabiť každého, kto sa mu postaví do cesty. Vzťahy medzi parťákmi komplikuje Marcusova sestra Syd, do ktorej sa Mike zamiluje. Syd je naviac tajná agentka vládnej organizácie. Keď sa dostane do vážnych problémov, sú Mike a Marcus jediní, ktorí ju môžu zachrániť.
Žáner: Akčná komédia
Hrajú: Will Smith, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Gabrielle Union, Theresa Randle, Tim Powell.
Réžia: Michael Bay
Scenár: Cormac Wibberley, Marianne Wibberley, Jerry Stahl, Ron Shelton, John Lee Hancock.
Kamera: Armin M. Mokri
Hudba: Mark Mancina
Premiéra v USA: 18. 7. 2003
Premiéra v SK: 2. 10. 2003
Trailer Bad Boys II
Oficiálna stránka
Stránka je rozdelená do piatich častí (šiesta funguje až od 28. 7.). Pod každou sa skrýva príbeh, video, galéria a Downloads. Nachádza sa tu sekcia DVD (objednajte si jednotku Bad Boys na DVD a dostanete lístok na dvojku zdarma), Promotions (staň sa Bad Boy, súkromná premiéra...), Soundtrack (možnosť vypočuť si niektoré skladby), Virtual Miami (to sa nedá popísať, to musíte vidieť) a Trivia (Hra How Bad You Are?). Na to ako vyzerajú ostatné stránky filmov štúdia Sony je táto veľmi príjemná.

Bruckheimerove hity
č. názov filmu premiéra tržba za víkend  Tržby celkom
1. Armageddon 3. 7. 1998 36,0 mil 249,3 mil
2. Gone in 60 Seconds 6. 9. 2000 25,3 mil 109,3 mil
3. The Rock 7. 6. 1996 25,0 mil 134,0 mil
4. Remember the Titans 29. 9. 2000 20,9 mil 124,3 mil
5. Crimson Tide 12. 5. 1995 18,6 mil 121,8 mil
6. Coyote Ugly 4. 8. 2000 17,3 mil 65,3 mil
7. Bad Boys 7. 4. 1995 15,5 mil 87,5 mil
Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA

Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl (Piráti Karibiku - Prekliatie Čiernej Perly)
140 miliónová produkcia Jerry Bruckheimera zarobila za prvý víkend 46,4 milióna dolárov. V druhom víkende zaznamenal film len 27 percentný pokles - 34 miliónov dolárov. Diváci boli nadšený, kritici film prijali veľmi pozitívne, čo len dokazuje, že čo Bruckheimerovka, to zaručený zisk. Dokonca to vyzerá tak, že Piráti Karibiku budú najziskovejším filmom leta so ziskom viac ako 250 miliónov dolárov.
Dej: V Karibiku sedemnásteho storočia sa odohráva príbeh piráta gentlemana Jacka Sparrowa, ktorý sa spojí s dcérou guvernéra, aby zastavil plán lode plnej nebezpečných pirátov, ktorí sa snažia odvrátiť odveké prekliatie, ktoré ich delí medzi životom a smrťou. S žiarou slnka sa menia na nemŕtve monštrá.
Žáner: Akčné dobrodružstvo
Hrajú: Johnny Depp, Geoffrey Rush, Orlando Bloom, Keira Knightley, Jack Davenport, Jonathan Pryce, Lee Arenberg, Mackenzie Crook, Damien O'Hare.
Réžia: Gore Verbinski
Scenár: Ted Elliott, Terry Rossio, Jay Wolpert, Stuart Beattie.
Kamera: Dariusz Wolski
Hudba: Klaus Badelt
Premiéra v USA: 9. 7. 2003
Premiéra v SK: 18. 9. 2003
Trailer Pirates of the Caribbean
Oficiálna stránka
Klikni ak si trúfaš... Každé kliknutie prináša prekvapenie. O filme, galéria, Behind the Scenes, Download, Hra. Aj keď stránka nechŕli originalitu, udržiava atmosféru a ponúka to čo má.

Prvá päťka USA  Prvá päťka USA  Prvá päťka USA


The League of Extraordinary Gentlemen (Liga výnimočných)
Najnovší film 72 ročného Seana Conneryho natáčaný aj v Prahe je po dvoch víkendoch na treťom mieste. Kritiky na film vyšli veľmi zlé, ale aj tak film zarobil za prvý víkend viac ako sa predpokladalo (15 - 20 mil.). 23 miliónový zisk za prvý víkend ani 10 miliónov za druhý však na film s rozpočtom 78 miliónov nestačí. Film zarobí najviac 65 miliónov dolárov.
Dej: Vo Viktoriánskom Anglicku sa odohráva príbeh, ktorý sa sústredí na skupinu výnimočných figúr (Dorian Gray, Tom Sawyer, Kapitán Nemo, pán Hyde, Dr. Jekyll, Allan Quatermain, Mina Murray, Stephen Norrington, Rodney Skinner) spojenú záhadným telefonujúcim. Ten ich osloví, aby zastavili šialenca, ktorý má v pláne postaviť národy proti sebe a vyvolať tak medzinárodný konflikt a tým aj svetovú vojnu. Liga má 96 hodín, aby zachránila svet.
Žáner: Akčný Sci-fi thriller
Hrajú: Sean Connery, Naseerudin Shah, Peta Wilson, Tony Curran, Stuart Townsend, Shane West, Jason Flemyng, Richard Roxburgh.
Réžia: Stephen Norrington
Scenár: James Robinson
Kamera: Dan Laustsen
Hudba: Trevor Jones
Premiéra v USA: 11. 7. 2003 
Premiéra v SK: 25. 9. 2003
Trailer 1 - LXG
Trailer 2 - LXG
Oficiálna stránka
Je tu výber z viacerých jazykov, ale funguje len anglický. Intro a po ňom otázka: Čo je liga?
Liga výnimočných je jediná vec, ktorá stojí medzi budúcnosťou a totálnou deštrukciou. Ďalšou možnosťou sú teasery, trailery a komerčné upútavky, sekcia The Movie má veľmi zaujímavý dizajn. The Nautilus je dopravný prostriedok Ligy, je to vrcholné dielo Kapitána Nema, kde sú podsekcie misia, mapa a výskum. Stránku dopĺňa krátky článok, galéria, Download o každom z Ligy výnimočných.

 

  



Terminator 3: Rise of the Machines (Terminátor 3: Vzbura strojov)
Už je jasné, že takmer 200 miliónový rozpočet sa štúdiu Warner Bros. nevráti. Po troch týždňoch má film s Arnoldom Schwarzeneggerom na konte 127,8 miliónov dolárov.
Dej: Od momentu, keď sa Johnovi Connorovi podarilo odvrátiť súdny deň uplynulo 10 rokov. Dnes má John 22 rokov. Žije bez domova, bez kreditných kariet, bez mobilného telefónu, bez práce, bez akýchkoľvek záznamov o jeho existencii. Žije tak aby ho Skynet nikdy nevystopoval. Spoločnosť Skynet ale posiela z budúcnosti najvyspelejší vražedný stroj T-X, aby zlikvidoval všetkých, ktorým má John Connor v budúcnosti veliť. Druhým primárny cieľom po Johnovi je nič netušiaca veterinárka Kate Brewster, ktorá sa stane svedkom súboja T-X so zastaralou T-800, ktorá sa stáva ich jedinou nádejou na prežitie.
Žáner: Akčný sci-fi thriller
Hrajú: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl, Claire Danes, Kristanna Loken, David Andrews, Mark Famiglietti, Earl Boen. 
Réžia: Jonathon Mostow
Scenár: John Brancato, Michael Ferris, Tedi Sarafin.
Kamera: Don Burgess
Hudba: Marco Beltrami
Premiéra v USA: 2. 7. 2003
Premiéra v SK: 7. 8. 2003
Trailer Terminator 3
Oficiálna stránka
Teda, som viac ako prekvapený! Naozaj výnimočná stránka čo sa obsahu a grafiky týka. Zaradil by som ju medzi tie najlepšie. Aspoň v tomto roku určite. Prístup nutný!

 

  



Johnny English 
Anglický import Johnny English debutoval so ziskom 9,1 milióna dolárov tento víkend. Pre film s rozpočtom 35 miliónov dolárov to vyzerá na rovnaký zisk v Spojených štátoch.
Dej: Britská výzvedná služba, oddelenie MI 7, získala v agentovi Johnnovi Englishovi skutočnú posilu. Z londýnskeho Toweru boli odcudzené korunovačné klenoty a Anglicko čelí vážnej kríze. Johnny, spolu so svojím oddaným a všetkého schopným asistentom Boughtom, sa ihneď ujíma vyšetrovania, ktoré vedie skutočne svojráznymi spôsobmi. Podozrivým č.1 sa stáva francúzsky obchodný magnát Pascal Sauvage. Najcennejší symbol moci ostrovného kráľovstva nemá obohatiť jeho zbierku, ale jeho, dosiaľ nekorunovanú hlavu. Budúci kráľ má však ešte desivejší plán. Chce tú nádhernú, láskavú a prívetivú krajinu zmeniť na najväčšie väzenie na svete. Aké šťastie, že sa Johnnymu vo chvíli, keď je takmer všetko stratené, poponáhľa na pomoc krásna agentka Interpolu. Alžbeta sa môže kľudne vrátiť na trón a panovať ďalej. 
Žáner: Akčná komédia
Hrajú: Rowan Atkinson, John Malkovich, Natalie Imbruglia, Ben Miller, Douglas McFerran, Tim Pigott-Smith.
Réžia: Peter Howitt
Scenár: William Davies, Neal Purvis, Robert Wade.
Kamera: Remi Adefarasin
Hudba: Ed Sheamur
Premiéra v USA: 18. 7. 2003
Premiéra v SK: 17. 4. 2003
Trailer Johnny English
Oficiálna stránka
Všetko, čo chcete vedieť máte po Intre hneď pred sebou ako na dlani.

Nemo na šiestom mieste v ôsmom víkende zarobil 7,2 miliónov dolárov, čo opäť prispelo k enormnému zisku 303,8 milióna dolárov. Nemo je tak na najlepšej ceste prekonať najziskovejší animovaný film Leví kráľ, ktorý celkovo zarobil 328,4 milióna dolárov. Zisk Leggally Blond 2 je len slabou náplasťou na neúspechy ostatných filmov štúdia MGM. Na ôsmom mieste je teenagerská komédia How to Deal, v ktorej ide o pravú a nepravú lásku. Charlieho anjelikom nepomáha ani podtitul Na plný plyn. 89,2 miliónov je podpriemerný zisk. Desiatku uzatvára Anglický film 28 dní potom

Prvých desať filmov zarobilo dohromady 134,7 miliónov dolárov, čo je o neuveriteľných 43 percent viac ako minulý rok.


Tabuľka filmov, ktoré sa umiestnili na prvých miestach pred rokom, dvomi, tromi, štyrmi...

Obdobie Názov filmu Tržba
19 - 21 júl 2002 Road to Perdition 15,4 mil
20 - 22 júl 2001
Jurasic Park III 50,3 mil
21 - 23 júl 2000 What Lies Beneath 29,7 mil
16 - 18 júl 1999 Eyes Wide Shut 21,7 mil

Letný film, do ktorého všetci vkladajú veľké nádeje je druhé pokračovanie filmu na motívy počítačovej hry - Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life v réžii Jan de Bonta s Angelinou Jolie v hlavnej úlohe. Nepochybne jej budúci víkend bude patriť prvé miesto. Konkurovať mu bude film Masked & Anonymous s veľmi zaujímavým hereckým obsadením: Bob Dylan, John Goodman a Jessica Lange. Nespočetne veľa hviezd sa nachádza vo filme Spy kids 3-D: Game Over. Skvelým hereckým ansamblom disponuje film Seabiscuit - Tobey Maguire, Jeff Bridges, Chris Cooper a Elizabeth Banks. Vo filme Scorched sa zišli Alicia Silverstone, Rachel Leigh Cook, Woody Harrelson a John Cleese. Hviezdami sa môže chváliť aj film Buffalo Soldiers - Joaquin Phoenixom, Annou Paquin a Ed Harrisom. Víkend teda viac ako filmu bude patriť filmovým hviezdam. Ja by som si vyberal len veľmi ťažko.


autor Matej Oravec 25.7.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.