RUŠNÁ HODINKA 2

RUŠNÁ HODINKA 2

článok



Najrýchlejšie ruky na východe sa stretávajú s najväčšou pusou na západe v
Rush Hour 2, očakávanom pokračovaní úspešnej komédie z r. 1998, ktorá zarobila viac ako 250 miliónov amerických dolárov.

Rush Hour 2 začína s hlavných inšpektorom Leem z Kráľovskej hongkongskej polície (Jackie Chan) a detektívom losangelskej polície Jamesom Carterom (Chris Tucker), ktorý prichádza do Hong Kongu na dovolenku. Vyzbrojený so svojim čínsko-anglickým slovníkom, sa teší na tak dlho vytúženú dovolenku a zážitky z najlepších exotických ponúk v meste. Ale Lee, vždy oddaný policajt, pokračuje vo svojej službe, frustrujúc Cartera.
 
Ešte ani nestihnú pricestovať, už sú konfrontovaní s najväčším prípadom ich kariéry - bomba explodovala na Americkej ambasáde, pričom zabila dvoch amerických agentov, ktorí vyšetrovali bandu výrobcov falšovaných bankoviek, ktoré vyrábali a posielali v miliónovom množstve bankoviek", v nominálnej hodnote falošných 100 dolároviek.
 
Hong Kongská polícia podozrieva hlavného šéfa gangu Rickyho Tana (John Lone), elegantného a prešpekulovaného vodcu triády Fu-Cang-Long, najsmrtelnejšieho gangu v Číne. Inšpektor Lee je poverený vyriešiť prípad, čo spôsobí starosti Carterovi, ktorý je zapletený do udalostí proti svojej vôli a pocitu, že dovolenkové plány miznú. Pre Leeho je prípad osobný - Ricky Tan bol kedysi jeho otca partnerom hongkongskej polície a hral hlavnú úlohu otcovej smrti.

Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2

S Hongkongským a americkým úradom sa snažia vyriešiť prípad, Lee a neochotný Carter sa na vlastnú päsť pustia zlikvidovať Tana. Ale tentokrát je detektív Carter tou rybou vo vode, a Lee má teraz príležitosť dať mu niekoľko lekcií na jeho domácej pôde (ako Lee povedal Carterovi s jeho nie perfektnou angličtinou, "v Hong Kongu som Michael Jackson, ty si Toto").

Ako Lee a Carter rýchlo pokračujú v hľadaní Rickyho Tana a jeho gangu, pokúšajú sa lokalizovať bezcenné obrázky používané na tlačenie falošných bankoviek, spôsobujú chaos v hong kongských podnikoch, vrátane karaoke baru, kde Carter učí gangsterskú klientelu ako treba spievať poslednú verziu klasiky "Don´t Stop ´Till You Get Enough" - masážny salón ´Nebo a Zem´ a párty na Tanovej jachte, ktorá sa plaví po vode scénického prístavu Victoria.

Popri tom sa stretávajú s krásnou ale nebezpečnou "pravou rukou" Hu Li (Zhang Ziyi, ktorá upútala divákov svojou úlohou ako Jen Yu v ocenenom filme Academy Award Crouching Tiger, Hidden Dragon), a s hlavným Ricky Tanom (Alan King) a krásnou, záhadnou a tajnou americkou agentkou  Isabellou Molini (Roselyn Sanchezová).

Akcia sa vráti do Štátov na krátky výlet po Los Angeles na otvorenie nádherného, akčne-pripraveného otvorenia nočného hotela a kasína Red Dragon (Červený drak) na ulici Las Vegas.

Spoločnosť New Line Cinema v spolupráci s Arthur Sarkissian a spoločnosťou Roger Birnbaum Productions uvádza, Rush Hour 2, ktorý režíroval Brett Ratner (Rush Hour, The Family Man) a vyrobili Arthur Sarkissian, Roger Birnbaum, Jay Stern a Jonathan Glickman. Výkonnými producentmi sú Andrew Z. Davis, Michael De Luca a Toby Emmerich.


O NAKRÚCANÍ:

Film je výbornou kombináciou rýchlych akčných záberov a prudkej komédie. Ale čo sa ľuďom páči, je vynikajúci vzťah medzi dvoma hviezdami: Jackie Chan, ktorého Time Magazine raz nazval "najobľúbenejšia filmová hviezda na svete" a ktorý sa pripravoval na svoj návrat do amerického filmu po 12-ročnej prestávke, a Chris Tucker, rýchle rastúci mladý komický herec, ktorý v roku  1997 hral v úspešnej komédii, Money Talks.

 "Bolo to skutočne vzrušujúce," hovorí režisér Brett Ratner, ktorý režíroval film  Chrisa Tuckera Money Talks a považuje ho za veľkého fanúšika Jackie Chana.  "Ľuďom sa páči vidieť týchto dvoch chlapov spolu." Oni dvaja sú ako explózia vo flaši." Producent Arthur Sarkissian súhlasí, keď hovorí, že keď diváci odchádzali z filmu Rush Hour hovorili si medzi sebou, ´Chris a Jackie sú výborný tím.´ Vedia sa dopĺňať a na plátne im to ide skutočne skvele."

"Jackie Chan a ja sme sa narodili na to, aby sme pracovali spolu," vysvetľuje Chris Tucker. "Sme najlepší kamaráti a podľa toho aj pracujeme. Snaží sa ma dobehnúť, ale ja som rýchlejší," prezrádza Tucker.  "Je výborný chlap. Sme ako bratia, len s tým rozdielom, že ja som čierny a on je číňan."

Chan zdiela rovnaké názory o Tuckerovi. "Nepáči sa mi tento chlap a neviem prečo by som s ním mal robiť filmy", hovorí s úsmevom Chan o Tuckerovi. "On si len tak vymýšla, mám rád Chrisa. Dáva mi veľa svojich vecí na oblečenie a je jemu tiež. Ukázal som mu čínsku tradíciu a on ma naučil veľa amerických rapových skladieb. Je môj priateľ. Veľa sme spolu zažili."

Majster bojového umenia a komik pokračuje vo svojej obľúbenej práci improvizácie. "Som šťastný! Pracujem s najväčšou akčnou hviezdou vo svete," hovorí Tucker. "Každý deň príde a poviem ´Jackie, nemôžem čakať. Čo mi dnes urobíš?´ Mám rešpekt pred Jackiem a som rád, že s ním pracujem."

Chan priniesol neuveriteľne hodnotné skúsenosti v oboch filmoch Rush Hour, vďaka svojim rozsiahlym skúsenostiam v hong kongskom filme, kde pracoval ako herec, režisér a koordinátor kaskadérov. "Mať Jackieho vo filme je ako mať hráča veterána v športovom tíme," hovorí producent Jay Stern. "
 
"Jackie pomohol choreografovi v mnohých akciách," hovorí Brett Ratner. "Pracoval som s ním tak, ako by som pracoval s hocikým iným.  Jackie má dosť skúseností s výrobou filmov, takže som sa naučil veľa zo základov kaskadérskej práce a akcie. Samozrejme, že každá bojová scéna bola naplánovaná a pripravená tak, že ste natočili majstra a potom sa vyberali jednotlivé zábery. Ale tu sme to pripravili tak, že sme brali záber jeden za druhým. Nebudem hovoriť Jackiemu, ako má kopať a ako má zasadiť úder. Ja mu len poviem kedy scéna začína a končí, kvôli príbehu. Je to dlhodobý proces," hovorí, "ale výsledky sú úžsné. Jackie da do filmu všetko čo vedel."

Keď sa Tuckerove rýchle dialógy menia, môže to byť výstraha pre Chana, pretože angličtina je jeho druhým jazykom, no v skutočnosti to nie je problém. Ako Chan hovorí, "Chris rozmýšla tiež o mojom dialógu. ´Toto nemôžeš povedať, pretože to nie si ty, to nie je Lee.´ A ja rozmýšlam o bojovej scéne. ´Nemôžeš takto bojovať. To nie je Carter.´ On pomáha mne a ja jemu. Predvediem mu akciu. On mi predvedie dialógy. Myslí na mňa a to mi veľmi pomáha."

Od predchádzajúceho dielu Rush Hour, Chanov charakter, Inšpektor Lee, sa naučil veľa z jazyka a hovorovej reči Tuckerovej postavy Cartera, ktorá mu je k dispozícii v ďalšej časti. "Teraz", hovorí producent Roger Birnbaum, "keď Carter povie, že ho kopne do zadku, Lee odpovie ešte drsnejším výrazom ako predtým počul od Cartera."

Nájsť správny mix akcie a komédie a vyrovnanie jedinečných osobností Chana a Tuckera bolo výzvou pre režiséra Bretta Ratnera. "Brett mal dvoch chlapov, ktorí sú diametrálne odlišní vo svojich individuálne pracovných štýloch a on im dal možnosť pracovať ako súdržná jednotka," hovorí Jonathan Glickam. "Prelína medzeru medzi týmito dvomi ľuďmi a je schopný komunikovať s oboma naraz. A zároveň stále nachádza niečo nové  na osvieženie týchto dvoch charakterov."

"Brett je najlepší, pretože je ako ja," hovorí Chris Tucker. "Stále sa zlepšuje a snaží sa robiť veci, čo najlepšie ako sa dá. A zabudnite na jeho energiu! Najprv sme si mysleli, že je na drogách, ale zistili sme, že to tak nie je. Je to len On. Je to typ bláznivého človeka v tom najlepšom zmysle," vysvetľuje Tucker.

Natáčenie začalo v Hong Kongu s detektívom Carterom a inšpektorom Lee, svieži z leteckého výletu cez Pacifik. Ešte kým sa premietol prvý film, filmoví tvorcovia rozmýšlali o možnom pokračovaní. "Písali sme poslednú scénu z originálu dúfajúc, že budeme robiť pokračovanie," hovorí Brett Ratner.  "Takže sme ich v poslednej scéne nasadili do lietadla a poslali do Hong Kongu." Počas skúšobného premietania Rush Hour, producnet Arthur Sarkissian hovorí, že "každý z divákov sa pýtal, ´čo bude ďalej, keď prídu do Hong Kongu?´ Vtedy sme vedeli, že máme nápad aké bude pokračovanie, pretože ľudia boli zvedaví, čo bude ďalej. Ale v porovnaní s Rush Hour, kde Jackie bol cudzí v Los Angeles," hovorí Sarkissian, "cítili sme, že Hong Kong bude  ideálny pre Chrisa, kde bude ako ryba vo vode."

Hoci na začiatku strávili veľmi málo času natáčaním v Hong Kongu pri prvom filme Rush Hour, tentokrát sa tomu venovali naplno. Využili všetko, čo mesto ponúkalo. "Obzor je neprekonateľný", vysvetľuje Ratner, ktorý je veľký obdivovateľ Hong Kongského filmu. "Každý záber, ktorý natáčate je zaujímavý."

Napriek častým natáčania v Hong Kongu, Rush Hour 2 bol prvý film, pri ktorom čínska vláda poskytla svoje služby pre západnú produkciu, ktorá povolila neonové svetlá na mrakodrapoch, ktoré zobrazili prístav Victoria po celú noc, namiesto zhasnutia o polnoci, ako to má normálne byť.

Tucker bol prekvapený, keď zistil aký je populárny Jackie Chan v Hong Kongu. "Jackie je ako prezident Hong Kongu. Každý ho tam miluje, takže to bola pre mňa česť byť s ním. Jackie je ako čínsky Donald Trump. Má ruky vo všetkom. Ešte k tomu má svoj vlastný obchod, kde som si kúpil niekoľko šiat."

Bolo tu viac aspektov čínskej kultúry, ktorú chceli filmoví tvorcovia odhaliť. Skutočne je pôvodným fenoménom karaoke v Hong Kongu. "Zostrihli sme karaoke scénu z filmu Rush Hour a chceli sme urobiť podobnú scénu v jej pokračovaní, " hovorí producent Roger Birnbaum. Tentokrát dostane Chris Tucker šancu hlasno si zaspievať ohratú verziu Michaela Jacksona "Don´t Stop ´Till You Get Enough", pre obecenstvo ohromených číňanov. "Karaoke je veľmi vážny obchod v Hong Kongu," hovorí Birnbaum. "Predstavenie hlasne spievajúceho američana ako je Chrisova postava spievajúca v tomto váženom prostredí bolo veľmi zábavné. "

Tak ako Hong Kong poskytol perfektné prostredie na začiatok filmu, tak boli presvedčení filmoví tvorcovia o Las Vegas, ako  o ideálnom mieste na koniec filmu, aj pre poskytnutie perfektného miesta na vyhranie peňazí, kde sa najviac prepierajú, ako to celé vyplýva z príbehu. Vyhnúť sa faktoru vypálenia, ktoré sa vyskytuje pri natáčaní tohto miesta, pretože sa často používa pri filmoch a televíznych šou, produkcia vytvorila extravagantné kasíno v tom čase zatvorenom hoteli Desert Inn. Po dobu šiestich týždňov, tím umelcov a robotníkov, pod dozorom produkčného Terenca Marsha (ktorý je umeleckým režisérom, víťazom dvoch cien Akadémie za filmy Lawrence of Arabia a Dr. Zhivago), pracovali na vytvorení lukratívneho, čínskeho hotela Red Dragon (Červený drak) a kasíne.

Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2

Pre postavu nebezpečného Rickyho Tana, ktorý hrá zlú postavu v minulosti inšpektora Leeho, Brett Ratner rýchlo vybral skúseného herca Johna Lonea, známeho z titulnej postavy filmu Bernarda Bertolucciho z roku 1987 The Last Emperor.  "Dôveryhodnosť charakteru Rickyho Tana má dlhú históriu s postavou Leeho, preto mal Jackie požiadavku na výborného herca," hovorí Ratner. "John Lone má ten význam. Nielenže dokáže stvárniť elegantného a sofistikovaného, vždy nebezpečného kriminálneho vodcu, ale vie presvedčivo zahrať vrúcnosť a lásku voči Leemu. Celkom uveríte, že ich vzťah sa vráti do starých koľají."

"Je tu niečo skutočne jedinečné, čo John Lone prináša do každej úlohy, ktorú hrá," hovorí producent Arthur Sarkissian. "V tomto filme, hrať kriminálnika je niečo viac ako byť len zlým chlapíkom. Jeho charakteristický spôsob dáva jeho úlohe úplnú vierohodnosť."
"Ricky Tan je obchodník," hovorí John Lone o svojej postave. "Jeho pracovné zameranie nie je niečim, čo by mohli nazvať ľudia vhodným, ale opäť, jeho ruky nie sú nikdy špinavé. Ricky Tan vydáva rozkazy svojim ľuďom, čo majú robiť."

Kým sa v Hong Kongu hľadali miesta na natáčanie a robili sa castingy pre úlohu nebezpečného bossa Rickyho Tana, Hu Li, Bret Ratner si prezrel len kúsok z filmu Crouching Tiger, Hidden Dragon. Ratner bol unesený talentom a krásou Zhang Ziyi, 23-ročnej herečky, ktorá hrala s Chow Yun-Fat a Michelle Yeoh, že odletel do Beijingu, aby sa s ňou stretol a ponúkol jej urobiť americký debut vo filme Rush Hour 2.

Zhang spomína na prvé stretnutie s režisérom. "Venoval mi jeden pohľad a povedal, ´Ó môj bože!´ Verím, že bol viac neistý ako ja." Prekvapení však zostali obaja, keď sa náhla rozbehla konverzácia. "Nikdy som neverila, že po desiatich minútach mi bude rozprávať o scenári. Pokiaľ," hovorí Zhang, "by ma nestretol osobne. Poznal ma len ako Jen Yu z filmu  Crouching Tiger, osobu ktorá vie ´preletieť´ cez prekážku." "Vyzeralo to tak, ako keby bola medzi nami nejaká vzájomná dohoda."

Filmoví tvorcovia boli tak okúzlení Zhang, jej úloha bola pripravená na zvládnutie úlohy, ktorá bola napísaná pre dve postavy. "Je celkom ako chameleón," hovorí producent Arthur Sarkissian. "V kontraste s jej pekným vzhľadom, Hu Li urobila zo seba veľkého hlupáka - pre nás to bola jedinečný spôsob stvárniť darebáka. Obsadenie Zhang Ziyi s Jackie Chanom vytvorilo tím dvoch generácií akrobatického zázraku. Chan pracoval veľmi intenzívne so Zhang, aby jej pomohol koordinovať bojové postupy. Zhang, ktorá študovala tanec v Číne, sa neuveriteľne zlepšila pri zvládaní bojových umeleckých legiend. Len dvakrát použilá dabléra-kaskadéra počas natáčania," spokojne hovorí Chan. "Skutočne sa chcela naučiť nové veci a vždy hovorila ´Chcem to dokázať´. Povedal som jej ver mi, a ona zvládla kaskadérsky kúsok. Je to výnimočná a krásna herečka."

Portoričanka, krásna Roselyn Sanchezová hrá dvojitú úlohu americkej tajnej agentky Isabelli Molini, ktorá vždy necháva Lee a Cartera v neistote, pre koho vlastne pracuje. Sanchezová bola veľmi potešená, keď dostala túto úlohu, ktorá ako hovorí jej dala príležitosť "hrať silnú ženu, niekoho  kto je inteligentný, krásny a môže kopnúť niekoho do zadku. Bola to veľká zábava."

Pri porovnaní s prvým filmom, workoholický detektív Lee sa pomaly púšťa do romantického vzťahu s agentkou Molinou, čo dokazuje, že je zdrojom komického napätia. Ale vo filme je veľmi málo času na romantiku medzi akciou a vtipmi ako Jackie Chan čoskoro zistí. "Keď som počul o postave Moliny, povedal som Brettovi Ratnerovi, že ona a Lee musia mať scénu s bozkom alebo nejakú ľúbostnú scénu," hovorí Chan. "Brett na to, ´ako si želáš´!"

Kým sa vzťah medzi Carterom a Leem rozvinul (viac ako vzrástlo osobné priateľstvo medzi Jackie Chanom a Chrisom Tuckerom), nálada v Rush Hour 2 je rovnaká. Kultúrny rozdiely a jazykové bariéry stále existjú a komédia stále vychádza z reálnych situácií, ale základ filmu stále zostáva na dobrom vzťahu medzi Tuckerom a Chanom. Vzájomná náklonnosť medzi Chrisom a Jackiem je čerstvá a skutočná. Ľudia sa tešia, keď ich vidia spolu, pretože majú dobrý vzťah. Obaja chápu každého osobnosť a kultúru, aj keď ešte stále nerozumejú všetkému čo povie ten druhý, čo je rovnaké aj v skutočnom živote!" 

Uvedomujúc si nevyhnutné porovnania, hercov, producentov a režiséra bolo smerodatné pri Rush Hour 2, ktorý poskytne divákom viac zábavy ako sa im páčilo v prvom filme. "Je to výborné, mať rovnaký tím ako pri Rush Hour," hovorí producent Arthur Sarkissian. "Je to viac ako sa divákom páčilo v prvom filme, len tentokrát je to väčšie, lepšie a zábavnejšie." "Je tu viac akcie ako bolo v prvom filme," potvrdzuje Brett Ratner. 

 

O HERCOCH:

Jackie Chan (Inšpektor Lee)
nazývaný "najpopulárnejšia filmová hviezda" podľa Time Magazine, patril k ázijským najlepšie zarábajúcim a úspešným filmovým hviezdam viac ako 20 rokov. Za posledných päť rokov upútal pozornosť Hollywoodu a rýchlo si podmanil svetové obecenstvo, keď hral v Rumble in the Bronx (1994), hongkongskú produkciu natáčanú v Kanade, ktorá bola distribuovaná v Amerike spoločnosťou New Line Cinema. Tento úspech mu dopomohol k obsadeniu v úspešných amerických filmov Rush Hour, Shanghai Noon, First Strike a Supercop, a mnoho ďalších. Ako bolo napísané v The Hollywood Reporter (v 6. mája, 1997 výtlačok oceňuje Chanove úspechy): 
"Majster prichádza do Hollywoodu.  Alebo radšej, Hollywood prichádza k Majstrovi."

Po mnohých rokoch filmu, keď sa poskytovali veľmi malé možnosti preukázať svoje schopnosti, dali v r.1978 Chanovi dva filmy Snake in the Eagle's Shadow a Drunken Master slobodu vytvoriť komediálny žáner, ktorý transformoval  do hongkongského filmového priemyslu. V r.1980 Jackie Chan režíroval svoj prvý film The Young Master, ktorým predstavil svoju dlhodobú spoluprácu s producentom Raymondom Chowom, ktorého spoločnosť Golden Harvest Films pracovala na mnohých ďalších filmoch.
So svojimi skúsenosťami z oblasti americkej filmovej techniky, sa vrátil domov, aby zlepšil hongkongský film.

Do Ameriky sa vrátil dvakrát ako herec vo filmoch Cannonball Run 2 a The Protector,  predtým ako bol ocenený New Yorským filmovým festivalom za film Police Story. Jeho práca režiséra pokračovala filmami Project A a Police Story a The Armour of God.

Chris Tucker (James Carter)
Herec a komediant Chris Tucker známy z úspešných hitov Rush Hour a Money Talks, sa zaradil k jedným z rýchle obľúbených filmových hviezd. Je jedným z najlepších komikov a jeho hlas a mimika tváre ovplyvnili psychiku Američanov.
Po filme Rush Hour 2, bude hrať vo filme Mr. President, v ktorom bude hrať prezidenta Spojených štátov.

John Lone (Ricky Tan)
Filmy Johna Lonea testujú rozsah a rôznorodosť jeho zručností. Hral v titulnej úlohe filmovej adaptácie Davida Cronenberga M. Butterfly, ďalej to bol film The Shadow s Alecom Baldwinom.
Do medzinárodnej pozornosti katapultoval s filmom Bernarda Bertolucciho The Last Emperor. Potom nasledovali filmy The Year of the Dragon, The Moderns, Echoes of Paradise, Shadow of China a Shanghai 1920.

Zhang Ziyi (Hu Li)
Hoci je nováčikom v Hollywoode, rýchle sa zaradila do kategórie profesionálov a patrí k najžiadanejším herečkám Hollywoodu.
V auguste minulého roka Miramax uviedol film Tsui Harka The Legend of Zu, kde si Zhang zahrá vojnovú princeznú. V júli 2001 začne s produkciou jej ďalšieho filmu Heroes, v ktorom hrajú Jet Li a Maggie Cheung.  Obsadili ju aj do filmu 2046 režiséra Wong Kar-Waia, ktorého produkcia začne v novembri 2001.

Zhangina prvá skúsenosť s plátnom bole tiež jej hviezdnym vystúpením - počas štúdia na prestížnej China Central Drama College, jej ponúkli hlavnú úlohu vo filme režiséra Zhanga Yimousa The Road Home, ktorý bol ocenený cenou Strieborného medveďa na 50-tom filmovom festivale v Berlíne.

Roselyn Sanchezová (Isabella Molina)
talentovaná mladá herečka, ktorá sa zaradila medzi najžiadanejšie herečky v Hollywoode. Je známa z televízneho seriálu "Fame LA." Hneď za tým nasledovali Rush Hour 2, Boat Trip.

V 19-tich vyhrala v súťaži Miss Puerto Rico Petite a Miss America Petite, a zahrala si aj v jednom komediálnom televíznom seriáli "At the age of 19", "Que Vacilon."  Keď mala 21, rozhodla sa urobiť svoje najvážnejšie rozhodnutie vo svojom živote. Odišla z domu a pustila sa do budovania svojej kariéry v New Yorku. Pricestovala so svojimi chabými znalosťami angličtiny, vybavená len láskou k filmom, divadlu, tancu a spevu.

Počas pobytu v New Yorku, hrala v dvoch španielskych muzikáloch, a získala úlohu do teleseriálu "As The World Turns" a taktiež napísala a aj si zahrala vo svojej vlastnej ženskej šou "Out Here On My Own." Za tým nasledoval odchod do Hollywoodu a niekoľko projektov Trimarksov Held Up a televízny seriál "Ryan Caufield:Year One."

Alan King (Steven Reign)
Skutočný renesančný muž, Alan King je komik, herec, producent, autor, televízna osobnosť, filantropista, podnikateľ v móde, organizátor tenisových podujatí , predseda výboru a politický aktivista.

King je úspešný komik viac ako 5 desaťročí (obľúbenec Britskej kráľovskej rodiny, dostal viacero príležitosťí zúčastniť sa kráľovských predstavení), je univerzálnym hercom stvárňujúcim rôzne typy postáv. Jeho filmová kariéra sa začala v roku 1955 s filmom Hit the Deck a obsahuje 20 filmov, medzi ktoré patria Casino, Night and the City, Bonfire of the Vanities, Enemies, A Love Story, Author! Author!, I, The Jury, Just Tell Me What You Want and The Helen Morgan Story.

Ako autor, napísal päť najlepšie predávaných kníh vrátane: Name-Dropping - The Life & Lies of Alan King, Anyone Who Owns His Own Home Deserves It, Help, I'm A Prisoner In A Chinese Bakery a Is Salami & Eggs Better Than Sex?. Práve dokončuje pre vydavateľstvo Crown titul The Jewish Wit.

Harris Yulin (Agent Sterling)
Urobil svoj filmový debut vo filme Arama Avakiana End of the Road. Odvtedy hral v niekoľkých filmoch Multiplicity, Clear and Present Danger, The Hurricane, The Cradle Will Rock, Stuart Saves His Family, Ghostbusters II, Final Analysis, Scarface, True Believers, Another Woman, Night Moves a Candy Mountain. Uvidíme ho v nových filmoch The Palace Thief (s Kevinom Klineom), Training Day (s Denzelom Washingtonom) a American Outlaws.
Zahral si v niekoľkých televíznych filmoch "Buffy, the Vampire Slayer," "The X Files" a "Murphy Brown." Bol nominovaný na cenu Emmy za hosťovskú úlohu vo "Frasier" a "La Femme Nikita."

Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2 Rušná hodinka 2

 

O FILMOVÝCH TVORCOCH:

Brett Ratner (režisér)
sa rýchlo zaradil medzi úspešných režisérov. Ako súčasť hollywodskej generácie, Ratner pracoval na filmoch a réžii hudobného videa. K jeho najposlednejším filmom patrí romantická komédia The Family Man v hlavnej úlohe Nicolas Cage a Tea Leoni; Rush Hour v hlavnej úlohe Jackie Chan a Chris Tucker. Svoj filmový debut urobil filmom Money Talks, v hlavnej úlohe Charlie Sheen, Chris Tucker, Paul Sorvino a Heather Lockerová.
V hudobnej video aréne, režíroval viac ako 100 hudobných videí pre takých umelcov akými sú Madonna, Mariah Carey, Wu Tang Clan, D'Angelo, Heavy D, Mary J. Blige, Jodeci a Jay Z. Najnovšie získal cenu MTV Video Award za Najlepšie video Madonninho titulu "Beautiful Stranger".

Jeff Nathanson (Scenárista)
Pracoval na mnohých filmových a televíznych projektoch za posledných desať rokov vrátane titulov  Twister, Speed 2, Coyote Ugly, Rush Hour.  Jeho terajšími projektmi sú film spoločnosti Dreamworks Catch Me If You Can, v ktorom bude hrať Leonardo DiCaprio, The Scared Guys, ktorý bude vyrábať Columbia Pictures a Providence, originálna komédia, ktorú píše pre spoločnosť Disney.

Matthew F. Leonetti, ASC (kamera)
Natáčal filmy Along Came A Spider, Mortal Combat 2: Annihilation, Strange Days, Star Trek: Generations, Dead Again, Dragnet, Commando, Weird Science, Jagged Edge, Fast Times at Ridgemont High, Poltergeist a Breaking Away.
Pochádza z Californie, študoval financie na Loyola Marymount University, ale vťdy sa zaujímal o filmy a vedel o priemysle, v ktorom jeho otec pracoval ako dozorca. Po skončení štúdia pracoval ako asistent kameramana v reklamnej spoločnosti a nasledovala skrátená vojenská služba. Začal pracovať s kamerou vo filme. Pracoval ako pomocník v r.1969 a o tri roky neskôr pracoval ako kameraman.

Terence Marsh (Výroba)
Terence Marsh je dvojnásobný víťaz ceny Akadémie za jeho umeleckú réžiu na filmoch  Dr. Zhivago and Oliver!
Ďalšie ceny dvoch Oscarov si zaslúžil za filmy Scrooge a Mary, Queen of Scots.  K jeho najnovším filmovým prácam patria The Green Mile, Fallen, Executive Decision, Forget Paris, Clear and Present Danger, The Shawshank Redemption, A Touch of Class, Magic, The Looking Glass War, Absence of Malice, The Macintosh Man, Juggernaut, The Abdication, Perfect Friday, Basic Instinct, Havana a To Be Or Not To Be.

Mark Helfrich, A.C.E. (strih)
Spolupracoval s režisérom Brettom Ratnerom na filmoch The Family Man,  Rush Hour a Money Talks. Ďalej to boli filmy Scary Movie, Predator, Striking Distance, Showgirls, Nowhere to Run, The Last Boy Scout, Action Jackson, Rambo: First Blood II and Jumpin'Jack Flash.

Mike Meinardus (koordinátor špeciálnych efektov)
Nedávno pracoval na filme Jerryho Bruckheimera Gone in 60 Seconds.
Predtým pracoval pre Bruckheimera na filmoch  Enemy of the State, The Rock a Bad Boys.  K jeho prácam koordinátora špeciálnych efektov patria filmy Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, Twister, Just Cause, True Romance, Lawnmower Man II, Hero and Ricochet, The Quick and the Dead, Speed, Die Hard II a Total Recall.





autor distribučný list 28.1.2002
  • Rušná hodina 2 (04.12.2002 22:10:30)
  • Rušná hodina 2 (13.02.2002 10:57:55)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)

    Žáner: Akcia/Krimi
    Minutáż˝: 90 min
    Krajina: USA
    Rok výroby: 2001
    Homepage www

    Premiéra:
    Premiéra SK:
    0 z 10
    0 z 10
    FILMOVÉ PREMIÉRY
    9.5 |
    hodnotenie 8/10
    9.5 |
    hodnotenie 7/10
    16.5 |
    30.5 |
    hodnotenie 8/10
    15.8 |
    NAJČÍTANEŠIE
    |KOLAPS
    0
    hodnotenie 8/10
    |KASKADÉR
    0
    hodnotenie 8/10
    |SÚPERI
    1
    hodnotenie 8/10
    |KRÁĽOVSTVO PLANÉTY OPÍC
    0
    hodnotenie 7/10
    |FALLOUT
    2
    hodnotenie 9/10
    |TO SA MI SNÁĎ LEN ZDÁ
    0
    hodnotenie 8/10
    |SPIACI ÚČET
    0
    hodnotenie 6/10
    |PRÍPAD GOLDMAN
    0
    hodnotenie 7/10
    |KNIT'S ISLAND
    0
    hodnotenie 6/10
    FILMOVÉ NOVINKY
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 6830
    02 |
    návšt. 5561
    03 |
    návšt. 5195
    04 |
    návšt. 3556
    05 |
    návšt. 1375
    06 |
    návšt. 1223
    07 |
    návšt. 882
    08 |
    návšt. 809
    09 |
    návšt. 845
    10 |
    návšt. 589
    REBRÍČEK US
    01 |
    $57,0 mil.
    02 |
    $14,0 mil.
    03 |
    $4,7 mil.
    04 |
    $3,5 mil.
    05 |
    $2,5 mil.
    06 |
    $2,3 mil.
    07 |
    $2,0 mil.
    08 |
    $1,8 mil.
    09 |
    $1,5 mil.
    10 |
    $1,1 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.