POLICAJTKA

POLICAJTKA

článok



Chicagská policajtka Sharon (Jennifer Lopezová) sa pri prenasledovaní zločinca dostane do smrteľne nebezpečnej situácie. Vďaka šťastnej náhode jej pomôže neznámy muž (Jim Caviezel), ktorý vraha odzbrojí a zachráni život Sharon. Bolo Catchove nečakané zjavenie v pravú chvíľu skutočne len dielom priaznivej zhody náhod, alebo išlo o osudový zámer? Pretože Sharon a Catch sa už raz stretli a to za veľmi dramatických okolností. Policajtku a jej záchrancu spojí citový vzťah, v ktorom sa spoločne pokúsia vyrovnať s temnými tajomstvami svojej minulosti.

O NAKRÚCANÍ:

Dvaja ľudia sa stretnú vo chvíľach ohrozenia života a jeden druhému zachránia život. Sharon Pogue (Jennifer Lopezová) je vynikajúca policajtka. "Je usilovaná a nekompromisná," vysvetľuje režisér Luis Mandoki. "Pre správnu vec urobí čokoľvek, bez ohľadu na to, čo tým sama stratí." Pracuje v južnej časti Chicaga, oblasti plnej kriminality, a jej práca znamená každodenné nebezpečie - rieši bitky, zatýka drogových dílerov, čelí ozbrojeným zločincom.“

Niekde v susedstve žije muž menom Catch (Jim Caviezel). Pomáha komukoľvek, kto to potrebuje. Svoje dni trávi malými drobnými skutkami. Keď začne pršať a on spozoruje otvorené okno na aute, zavrie ho. Keď ide okolo niekto cudzí, Catch sa naňho usmeje. Obaja, Sharon a Catch nemajú osobný život.

Policajtka Policajtka Policajtka

Kompenzácia súkromného života je pre Sharon práca. Odcudzila sa rodine. Odpútala sa od príbuzných aj od života, naplnila svoje dni prácou a noci ľútosťou.
"Je to príbeh o vnútornom konflikte medzi samotou a vzťahom," hovorí scenárista Di Pego. "Sme opustení, pretože sa bojíme otvoriť jeden druhému, zvlášť v tejto dobe. Na druhej strane, je v nás túžba po kontakte. Myslím, že naša záchrana je vo vzájomnosti." Angel Eyes vznikol v spoločnosti Canton Co., keď producent Mark Canton a scenárista Gerald Di Pego diskutovali o hľadaní nového námetu. "Zvážili sme mnoho nápadov a tento nás nadchol najviac," spomína Canton. "Bol originálny. Páčil sa mi spôsob, akým obe hlavné postavy rozvíjali svoje odvážne, ale zničené vnútro. V minulosti vzniklo mnoho romantických filmov ako boli Duch alebo City of Angels, v ktorých boli ľudia ovplyvnení nejakou nadprirodzenou silou, napríklad anjelom. V tomto prípade som chcel vytvoriť reálny príbeh o obyčajných ľuďoch, u ktorých vo vnútri môžeme nájsť vlastnosti považované za anjelske."

Ellie Samaha z Franchise Pictures spomína: "Keď mi Mark Canton povedal, že Jennifer Lopezová prijala ponuku, a o jej nadšení z príbehu, moja odpoveď bola - ´Urobme to.´"

„Luis Mandoki rozumie tomuto žánru lepšie než väčšina režisérov,“ hovorí producent Neil Canton. „Jeho otázky mieria priamo k jadru veci. Herci sa cítia príjemne, pretože vedia, že je naladený na ich individuálny výkon a zároveň sa sústredí na kompletný film.“

Jennifer Lopezová súhlasí a vysvetľuje: "Nie je to len o tom, že by Luis mal cit pre milostné príbehy, on je vnímavý k ľudskej bytosti a jej prostrediu. Vie, čím musia ľudia každodenne prejsť a vďaka tomu vie správne podať akýkoľvek príbeh."
"Vytvoril som mnoho milostných príbehov," hovorí režisér Mandoki. "Bránil som sa robiť ďalší. Ale tento bol tak pôsobivý. Všetky časti sa mi páčili, dokonca aj umiestnenie. Postavy sa podľa predlohy mali stretnúť na ulici, čo je najmenej vhodné miesto k odhaleniu vlastnej zraniteľnosti niekoho cudzieho - na mieste, kde vás zraniteľnosť môže stáť život. Patria k sebe, ale odolávajú. Obaja žijú v realite, ktorú predstavuje život v centre Chicaga. V príbehu bolo toľko námetov, ktoré som chcel preniesť na plátno."

Keď bola úloha Sharon prisúdená Jennifer, práve ona doporučila Jima Caviezela pre úlohu Catcha. Urobil na ňu dojem vo filme Tenká červená čiara, hoci vtedy ešte nepoznala ani jeho meno.

Pre zabezpečenie autenticity znázorňujúcej prácu polície zavolala produkcia ako konzultantku  seržantku Kathy Carterovú. Carterová pracovala na polícii devätnásť rokov, z toho dvanásť strávila v zásahovej jednotke v centre Toronta, a bola tiež inštruktorkou "PALNÝCH" strelných zbraní. Jej úlohou bolo dohliadnuť na dôveryhodnosť všetkých policajných akcií, na presné používanie HANTÝRKY a dokonalé vybavenie hercov.

Lopezová, ktorá v mladosti závodne behala a získala za toto svoje úsilie aj mnoho cien, vo filme sama zahrala niektoré špičkové výkony. Vrátane scény, kde musí preliezť bariéru a zoskočiť na druhej strane. "Nechceli mi dovoliť, aby som to urobila," hovorí o filmároch. "A pravda je, že takéto veci často ani neskúšam, nesnažím sa byť supermankou. Ale keď som bola malá, často som liezla cez prekážky a bola som v tom fakt dobrá. Tak som si pomyslela, prečo to neskúsiť. Uvidíme, čo to urobí. Odradzovali ma od toho, pretože, keby som sa zranila, skončila by celá produkcia. Ale ja som vedela, že to bude v poriadku. Tak som to urobila. Vopred som im nič nepovedala, aby nemali strach." Samozrejme, akonáhle raz ukázala svoje atletické skúsenosti, filmári zmenili postoj. "Potom som musela urobiť ďalších 12 kúskov," spomína Jennifer. "Keď už raz zistili, že to zvládnem, boli nemilosrdní."

Policajtka Policajtka


HLAVNÉ ÚLOHY:

Jennifer Lopezová - Sharon Pogue
V januári 2001 sa zapísala do histórie ako prvá žena, ktorej sa podarilo v jednom týždni zároveň obsadiť dve prvé miesta v rebríčkoch - za film The Wedding Planner od Columbia Pictures a za album J.Lo.

Svetový úspech si získala hlavnou úlohou vo filme Selena a za film Stevena Soderbergha Zakázené ovocie. V lete 2000 hrala v psychologickom thrilleri Cela, ktorý zarobil na celom svete viac ako 60 miliónov dolárov. Filmy:My Family/Mi Familia (nominácia na Independent Spirit Award); Anakonda; U-Turn režiséra Olivera Stonea; Vlak plný peňazí, kde hrala spolu s Woody Harrelsonom a Wesley Snipesom; spolu s Robinom Williamsom hrala vo filme Jack; s Jackom Nicholsonom vo filme Krv a víno. Počuť sme ju mohli v animovanom filme Mravec Z.

Ako speváčka debutovala v roku 1999 albumom On the 6, ktorého sa predalo viac než sedem miliónov nosičov, a za ktoré  získala dve nominácie na cenu Grammy.


Jim Caviezel - Catch Lambert
Vďaka svojej úlohe vo filme Tenká červená čiara, režiséra Terrenca Malicka, sa stal jedným z najzamestnanejších hercov Hollywoodu. Po tomto úspechu nasledovali filmy Ride With the Devil režiséra Ang Lee, sci-fi dráma Frequency režiséra Gregoryho Hoblita a nezávislý film Madison. Minulý rok hral spolu s Kevinom Spaceym a Helen Huntovou v dráme Mimiho Ledera Pay it Forward. Filmy: My Own Private Idaho, Diggstown, Wyatt Earp, G.I. Jane. Skoro ho uvidíme vo filme The Count of Monte Cristo  a v thrilleri High Crimes.

TVORCOVIA FILMU:

Luis Mandoki - réžia
narodil sa a vyrástol v Mexico City. Už na škole zrežíroval svoj prvý krátky film Silent Music, ktorý získal hlavnú cenu na Medzinárodnom festivale amatérskeho filmu v Cannes 1976. Mexickým filmom, ktorý mu otvoril dvere do sveta a ktorý sám napísal, produkoval a zrežíroval, bol Gaby-A True Story. Získal zaň dve nominácie na Zlatý Glóbus a nomináciu na Oscara za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe.
Jeho americkým debutom bol film Biely palác so Susan Sarandonovou a Jamesom Spaderom. Nasledovali komédie Včera narodení s Melany Griffithovou a Keď muž miluje ženu s Andy Garciom a Meg Ryanovou. V roku 1999 zrežíroval film Odkaz vo fľaši, v ktorom hral Kevin Costner, Robin Wright Pennová a Paul Newman. Jeho posledným filmom je 24 Hours.





autor press kit 20.5.2002
  • Policajtka (27.06.2002 10:45:49)
  • Meno:
    ODOSLAŤ
    :)

    Žáner: Dráma/Romantický
    Minutáż˝: 102 min
    Krajina: USA
    Rok výroby: 2001
    Homepage www

    Premiéra:
    Premiéra SK:
    0 z 10
    0 z 10
    FILMOVÉ PREMIÉRY
    NAJČÍTANEŠIE
    |SMRŠŤ
    0
    hodnotenie 5/10
    |GODZILLA A KONG: NOVÁ RÍŠA
    1
    hodnotenie 5/10
    |ZÓNA ZÁUJMU
    0
    hodnotenie 8/10
    |OPIČÍ ČLOVEK
    0
    hodnotenie 7/10
    |PRIŠLA V NOCI
    0
    hodnotenie 7/10
    |ROZTÁPANIE
    0
    hodnotenie 8/10
    |VYSVETLENIE NA VŠETKO
    1
    hodnotenie 7/10
    |KUNG FU PANDA 4
    1
    hodnotenie 6/10
    |SAMOTA
    0
    hodnotenie 7/10
    FILMOVÉ NOVINKY
    REBRÍČEK SK
    01 |
    návšt. 6379
    02 |
    návšt. 3868
    03 |
    návšt. 3865
    04 |
    návšt. 3518
    05 |
    návšt. 2098
    06 |
    návšt. 1798
    07 |
    návšt. 2057
    08 |
    návšt. 1557
    09 |
    návšt. 764
    10 |
    návšt. 551
    REBRÍČEK US
    01 |
    $80,0 mil.
    02 |
    $16,0 mil.
    03 |
    $11,0 mil.
    04 |
    $10,0 mil.
    05 |
    $3,3 mil.
    06 |
    $2,4 mil.
    07 |
    $2,2 mil.
    08 |
    $1,9 mil.
    09 |
    $1,5 mil.
    10 |
    $1,4 mil.
    SOCIÁLNE SIETE
    KOMENTÁRE
    Kinema.sk - filmy, seriály

    sector logo
    network
    ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.