SÚBOJ TRAILEROV

SÚBOJ TRAILEROV

článok



Toto vydanie pohľadu za novými trailermi, je tak trochu súboj žánrov. Rozdávať si to budú dva akčňáky, dve komédie a dva hororové snímky. Teší sa na vás šesť nových trailerov.

 

Bojový akčný film: Cradle 2 the Grave vs. Bulletproof Monk

Cradle 2 the Grave (Kolíska do hrobu)
Premiéra v USA: 28. 2. 2003 
Premiéra v SK: 8. 5. 2003
Réžia: Andrzej Bartkowiak
Hrajú: Jet Li, DMX, Tom Arnold, Anthony Anderson, Kelly Hu, Gabrielle Union 
Dej: Keď madzinárodný zločinec unesie Vanessu - dcéru šéfa gangu, ako súčasť diamantovej horúčky, mestská polícia sa musí angažovať v intenzívnom pátraní. Vodcovia sú dvaja. Taiwanský vládny agent Su a otec, ktorý chce svoju dcéru späť...

Nevylúpiteľný trezor, čierne diamanty, farebné vrtulníky, nepriestrelné tanky, ťažké zbrane, rýchle motorky, neuveriteľné kúsky, súboj na streche metra, voľné pády, extrémne výbuchy, krásne ženy, tvrdé päste, Jet Li a DMX - trailer Cradle 2 the Grave z dielne Joela Silvera.
Trailer Cradle 2 the Grave
Oficiálna stránka

Súboj trailerov Súboj trailerov


Bulletproof Monk (Nepriestreľný mnich)
Premiéra v USA: 16. 4. 2003 
Premiéra v SK: 4. 9. 2003
Réžia: Paul Hunter
Hrajú: Chow Yun-Fat, Seann William Scott, Karel Roden, James King, Victoria Smurfit 
Dej: Pred dávnymi rokmi jeden záhadný mních precestoval celý svet, aby ochránil starodávny pergamen. Zvitok pergamena je kľúčom k neobmedzenej moci. Mních teraz musí nájsť nového strážcu pergamenu. Kar, mladý chalan z ulice, ktorý sa zaujíma len o seba, je nechceným vyvoleným kandidátom. Keď však Kar zachráni mnicha, stánú sa z nich "parťáci", ktorí spolu s ruskou princeznou zvanou Bad Girl, ochraňujú pergamen pred najobávanejším chamtivým prenasledovateľom.

Jeden bojuje päsťami, druhý slovami. Už toľkokrát videný tandem na plátne kín... a predsa je tento film výnimočný. Nielen tým, že ide o ďalšie spracovanie komiksu, ale tým, že ten tandem tvorí Chow Yun-Fat (Anna a kráľ, Tiger a drak) a Seann William Scott (American Pie, Road Trip). Čo je však ešte dôležitejšie, že zápornú postavu - obávaného chamtivého prenasledovateľa pergamena stvárňuje český herec Karel Roden. V upútavke sa neobjavuje a možno je to práve reklamný ťah. Zostáva nám len čakať.
Trailer a Teaser Bulletproof Monk Quicktime
Oficiálna stránka

Verdikt: Bezkonkurenčne sa podľa traileru prikláňam k Nepriestreľnému mnichovi. Dvojku Jet Li a DMX sme videli vo filme Rómeo musí zomrieť, zostava Chow Yun-Fat, Seann William Scott a Karel Roden láka oveľa viac.

 

Komédia: Head of State vs. Old School

Head of State
Premiéra v USA: 28. 3. 2003
Réžia: Chris Rock
Hrajú: Chris Rock, Bernie Mac, Dylan Baker, Nick Searcy, Lynn Whitfield, Robin Givens. 
Dej: Mays Gilliam je obyčajný človek. Žije vo Washingtone a dnes bol vyhodený z práce. Práve v tento deň však havaruje aj lietadlo, v ktorom zomrie kandidát na prezidenta. Gilliam je ako muž z davu vybraný na párty prezidentských kandidátov.

"Chceme, aby ste kandidovali na prezidenta." "Prezidenta čoho?" "...Spojených štátov." "Akých?" "Amerických..."
Mysleli si, že ho môžu kontrolovať a nechceli, aby vyhral. Ale to si vybrali toho nesprávneho. Vybral si hlavne Chris Rock, ktorý si vo filme Hlava štátu nielenže zahral hlavnú postavu, ale napísal si aj scenár a chopil sa réžie.
Oficiálna stránka a Trailer

Súboj trailerov Súboj trailerov


Old School 
Premiéra v USA: 21. 2. 2003 
Premiéra v SK: 22. 5. 2003
Réžia: Todd Phillips
Hrajú: Vince Vaughn, Luke Wilson, Will Ferrell, Ellen Pompeo, Juliette Lewis, Craig Kilborn, Leah Remini, Elisha Cuthbert 
Dej: Príbeh sa točí okolo trojice chlapíkov, tesne po tridsiatke. Mitch, Frank a Beanie sa snažia o návrat starých dobrých školských chvíľ tým, že sa presťahujú do obrovského domu v blízkosti univerzitného areálu. Tu môžu študenti zažívať úplne všetko. Samozrejme - okrem učenia.

Mitch si myslel, že je šťastne ženatý. Stačil jeden nečakaný skorý príchod domov a len s údivom sledoval, ako z jeho kúpeľne vychádzajú ľudia ako v nejakej televíznej šou. Mitch má našťastie kamarátov, ktorí mu usporiadajú "slobodný festival". Čo všetko sa môže stať na takejto oslave slobody? Všetko...
Trailer Old School
Oficiálna stránka

Verdikt: Nemám nič proti Chris Rockovi, ale Old School režíruje Todd Phillips, ktorý je podpísaný pod filmom Road Trip, ktorý považujem za celkom úspešnú komédiu. A aj na upútavke som sa pobavil viac, ako na Hlave štátu.

 

Horor: Dreamcatcher vs. Willard 

Dreamcatcher (Pavučina snov) 
Premiéra v USA: 23. 3. 2003 
Premiéra v SK: 19. 6. 2003
Réžia: Lawrence Kasdan
Hrajú: Jason Lee, Morgan Freeman, Timothy Olyphant, Thomas Jane, Damian Lewis, Tom Sizmore, Donnie Wahlberg
Dej: Štyria priatelia z detstva sa vypravia navštíviť svoje obľúbené chatky v lesoch. Bezstarostné časy, ktoré tu kedysi spoločne prežívali, sú však už nenávratne preč. Od doby školskej dochádzky sa každému z nich podarilo čeliť nejakej životnej prehre, alebo riešiť problém. Takže napríklad Joe má ťažkosti milostného rázu, alebo Henry sa pomaly blíži k psychickému úskaliu, za ktorým sa nachádza zabudnutie a sklony k samovražde.
V takomto vnútornom rozpoložení uprostred pustiny stretávajú psychotického plukovníka Abrahama Curtissa, ktorý sa chová ako šialenec ohrozujúci všetkých naokolo. Do toho všetkého sa strhne snehová búrka. Vyčíňanie živlov so sebou prináša ďalšie, tentoraz omnoho väčšie nebezpečenstvo, ako všetky predošlé. Objaví sa čosi, čo je schopné ovládať ich mozgy. Štvorica priateľov je vystavená hrôze, akú ešte nepoznali. Hrôze, ktorá ich poštve jedného proti druhému... 

Pár priateľov, sieť záhad, vzorec strachu vytvorený mimozemskou inváziou. Sú takí, čo veria, že sny majú veľkú moc. Ukážem ti veci, a ty si budeš priať, aby si ich nikdy nevidel. Najnovší prepis majstra hororov Stephena Kinga. Z traileru sa toho moc nedozvieme, čo je napokon dobre - veď ide o horor, v ktorom je zlo najdôležitejšie.
Trailer Dreamcatcher
Oficiálna stránka

Súboj trailerov Súboj trailerov

Willard
Premiéra v USA: 14. 3. 2003
Réžia: Glen Morgan
Hrajú: Gospin Glover, R. Lee Elmey, Laura Elena Harring
Dej: Willard je ustavične ponižovaný spolupracovníkmi a naplno vyťažený šéfom rodinného podniku, ktorý sa snaží z Willardovho života urobiť peklo. Jeho jedinými priateľmi sú Cathryn a dvojica krýs Ben a Socrates (a ich stovka ďalších priateľov), koré doma objaví. Ale keď je jedna z krýs zabitá v práci, Willard rozpúta boj na jeho mučedníkov za pomoci armády krýs.

Willard je meno chlapíka, ktorému by sme my hovorili Krysiar. Pravdepodobne nepôjde o horor, ktorý by nás držal v sedačkách kina od začiatku do konca, ale skôr o príjemný thriller, v ktorom nájde miesto aj sranda. Teda aspoň ja som sa celkom príjemne zasmial na scéne, keď sa otvárajú dvere výťahu, kde stojí Willard s niekoľkými stovkami jeho najlepších kamarátov. Tí si dokážu hravo poradiť nielen s mačkou, ktorá by ich mala hubiť.
Trailer Willard
Oficiálna stránka

Verdikt: Dreamcatcher je síce z pera Stephena Kinga a Morgan Freeman sa tu predstaví v neobvyklej úlohe, ale Willard je za prvé remake z roku 1971 a za druhé ma viac zaujíma Gospin Glover, ktorý sa konečne objaví v hlavnej úlohe. Gospin je presne človek, ktorého si na prvý pohľad nevšimnete. Ale je to napríklad Thin Man z Charlieho anjelikov, Andy Warhol z filmu The Doors, či George Douglas McFly z Návratu do budúcnosti. Hororové skúsenosti má z filmu Piatok trinásteho. Glen Morgan se po prvýkrát objaví na režisérskej stoličke, ale je to úspešný scenárista Aktov X, serálu Millenium a filmu Nezvratný osud.


autor Matej Oravec 4.3.2003
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.